Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 12 december

Voorbeschouwing Paris Vincennes – woensdag 12 december 2018 – Start 13.47 uur

Race 1: Prix Poitou-Charentes

Wij beginnen deze meeting op Vincennes met de Prix du Poitou-Charentes, een koers voor 7- tot en met 10-jarige paarden waarvan de meest winnende 25 meter moeten voorgeven over 2850 meter op de grote piste. Wij treffen hier Bacchus d’Ela (8) aan, die een ideale inschrijving heeft op de limiet van de winsomgrens na zijn recente zeer fraaie overwinning over de 2.700 meter, en die hier zijn 7e zege van het seizoen kan boeken. Hij moet echter oppassen voor Azaro d’Eva (14), die hem zeker moet voorgeven maar die “JMB” weer op de sulky vindt, hetgeen een aardig verschil kan maken, ondanks dat hij niet de gemakkelijkste is. Blooma d’Héripré (12) liep uitstekend in haar eerste beoogde koers van deze winter en zal proberen dit te bevestigen, zelfs al moet ook zij voorgeven, terwijl Big Boss (6) nu weer eens een keer vanuit het eerste band mag vertrekken, hetgeen hem in staat stelt om een eerste rol te kunnen spelen mits hij niet teveel terrein verspeelt bij de start. Vaat des Caillons (10) is prima voorbereid voor deze koers en komt in beeld voor de plaatsen net als Baraka de Bougy (4), die momenteel elke koers goed presteert. Van de outsiders in het eerste band noemen wij nog Arno de Bossens (5), wiens laatste koers op deze piste goed was, en Bourbon Somolli (9) die goed liep in Marseille en die terugkeert naar Parijs met de nodige ambities.

Plaats 1: Bacchus d 'Ela (8)
Plaats 2: Azaro d'Eva (14)
Plaats 3: Blooma d'Heripre (12)
Plaats 4: Big Boss (6)
Plaats 5: Vaat des Caillons (10)

 

Race 2: Prix des Camelias

Een zeer interessant veld van 2-jarige merries verschijnt hier aan de start, met vooral Greenpeace (8) die een zeer goede indruk achterliet bij haar laatste zege over kortere afstand en die hier iets sterkere tegenstanders treft maar toch in staat lijkt om haar tweede opeenvolgende zege te behalen. Gemme de Busset (9) moest zich de laatste keer op de kleine piste aardig strekken om de zege binnen te halen en treft hier een test op de grote piste, terwijl Grande Avenue (12) de laatste keer ruim achter Girls Talk binnenkwam maar zij treft hier een veld wat meer binnen haar bereik ligt indien zij gereden wordt met de nodige motivatie. Golden Girl (10) laat serieuze dingen zien en komt hierna, samen met Gesira (11), die onlangs iets tegenviel, en Gaya de Bellouet (7), die vaak tegen te sterke concurrentie liep maar die hier een kans heeft voor de plaatsen.

Plaats 1: Greenpeace (8)
Plaats 2: Gemme de Busset (9)
Plaats 3: Grande Avenue (12)
Plaats 4: Golden Girl (10)
Plaats 5: Gesira (11)

 

Race 3: Prix Les Mathes-La Palmyre

Wij vinden hier Darling Berry (7) terug, die we nog kennen van haar 5e plaats van 12 november waar haar rijder net niet van de kar viel na een aanrijding om vervolgens half op de sulky zittend te finishen. Na deze koers was zij foutief onder het zadel maar zij zou hier terug kunnen keren op het zegepad, al heeft ze geen grote marge, in tegenstelling tot haar trainer waarbij momenteel alles lukt. Deux Etoiles Gédé (8) heeft ons onlangs, met ijzers, weer gerustgesteld, in een sterker veld, en zij loopt ook hier weer met ijzers, klaarblijkelijk is zij dan vaster in haar draf, en Eric Raffin rijdt haar hier weer terwijl hij ook Danseur Baroque (15) had kunnen rijden, de winnaar van de koers op 28 november na een ideaal parcours aan de reling. Hij versloeg hierbij Dexter des Baux (2), die in op deze afstand een vaste waarde is, en Donuts Deladou (9), die toen ook erg goed liep. Dulcinée du Dollar (12) is er momenteel altijd bij en doet mee voor de plaatsen met Doum Jénilou (14), opnieuw in de rekening te nemen, en Demoiselle Mika (10), in lijn met haar trainingsgenote.

Plaats 1: Darling Berry (7)
Plaats 2: Deux Etoiles Gede (8)
Plaats 3: Dexter des Baux (2)
Plaats 4: Donuts Deladou (9)
Plaats 5: Dulcinee du Dollar (12)

 

Race 4: Prix Auguste Francois

Een erg mooie montékoers, waarin wij Virgious du Maza (10) aantreffen waarvan het heroptreden in de monté leidde tot een fantastische 2e plaats dichtbij Vrai Voyou, die hier afwezig is, hetgeen hem een eerste kans geeft. Hij moet echter oppassen voor Boss du Meleuc (5) die 2 jaar geleden uitstekend presteerde op dit parcours en die hem het leven zuur kan maken, net als de harde Anzi des Liards (6) die overigens liever een langere afstand had gehad. Une Sérénade (9) gaat afscheid nemen op haar favoriete afstand op Vincennes, zij heeft begin november erg goed gelopen achter onze favoriet. Cassate (1), de laatste keer in stijgende vorm, heeft haar kans op een plaatsgeld, net als Shadow Gar (3) die op haar gemak is op dit parcours en die heeft laten zien geschikt te zijn voor het bereden genre.

Plaats 1: Virgious du Maza (10)
Plaats 2: Boss du Meleuc (5)
Plaats 3: Anzi des Liards (6)
Plaats 4: Une Serenade (9)
Plaats 5: Cassate (1)

 

Race 5: Prix de Villers-Cotterets

De gelegenheid om bij ons Trinity Lux (6) te ontdekken, zij is ter gelegenheid van deze wintermeeting bij Jean-Michel Bazire op stal gekomen en staat gelijk voor een serieuze test, op de korte afstand wat zij sowieso zal waarderen en startend zonder ijzers wat haar kan helpen om direct winnend te debuteren op Franse bodem. Bij haar stal lukt momenteel werkelijk alles en daarom is zij onze favoriete. Er is echter serieuze oppositie vanuit Scandinavie die de reis naar Parijs gaat maken met enkele paarden die allen in staat zijn om een lage 1'12 op deze afstand te lopen, zoniet sneller, maar die vanuit de tweede startrij moeten komen, met uitzondering van de Leblanc pupil Pacific Broline (8), die duidelijk het beste paard van dit veld is, maar die nog een koers nodig kan hebben ondanks dat zijn rentree onlangs prima verliep. Tellmeastory (10) is genoeg bekend bij ons want hij heeft hier al carriere gemaakt en hij won weer eens op langere afstand in een mooie stijl, en hij komt vervolgens met Mellby Drake (13), onlangs dapper winnaar bij zijn debuut in de hoofdstad en in staat om over korte afstand op herhaling te gaan. Aileron (12) heeft zonder twijfel voordeel van de autostart en wordt weer in vertrouwen genomen, terwijl de twee paarden van Veijo Heiskanen, te weten Te Quiero Grif (15) en Smevikens Cruiser (11)  een gelijkluidend profiel hebben en de mogelijkheden hebben om goed te debuteren op een parcours dat hen past. Clemenza AM (4), deze keer toevertrouwd aan Eric Raffin, is bij voorbaat niet geklopt met dit nummer op de eerste startrij.

Plaats 1: Trinity Lux (6)
Plaats 2: Pacific Broline (8)
Plaats 3: Tellmeastory (10)
Plaats 4: Mellby Drake (13)
Plaats 5: Aileron (12)

 

Race 6: Prix de Blanquefort

Bise du Coglais (3) liep uitstekend tegen hengsten over langere afstand, en op dit kortere parcours en alleen tegen merries vindt zij een gouden gelegenheid om haar koers te winnen, om zodoende de grote vorm van haar trainer te bewijzen. Busy Money Ringeat (8) kon onlangs weer een prachtige overwinning in het Noorden boeken en kan profiteren van haar teruggevonden vorm om hier haar klasse te bevestigen, terwijl Romi MMS (1) netjes presteert en een goede kans heeft met haar nummer aan de binnenkant en met de hulp van Franck Nivard. Business Class (6) heeft de laatste maanden teleurgesteld maar zij treft weer haar favoriete afstand, wat haar de kans geeft om weer van zich te laten spreken, minimaal voor een plaats. Baileyse (2), deze keer zonder ijzers, is niet bij voorbaat geklopt voor een mooie plaats, net als Alexia du Cherisay (9), die ook zonder ijzers loopt na twee koersen na rust, en die is toevertrouwd aan Eric Raffin. Vanillette (4) heeft niet vaak de gelegenheid om op te vallen maar dit kan er eentje zijn, hetzelfde geldt voor Primula Brazza (10), terug op Vincennes waar zij geruime tijd niet is geweest.

Plaats 1: Bise du Coglais (3)
Plaats 2: Busy Money Ringeat (8)
Plaats 3: Romi MMS (1)
Plaats 4: Business Class (6)
Plaats 5: Baileyse (2)

 

Race 7: Prix de Nimes

Wij gaan over naar de kleine piste voor deze montékoers voor leerlingen, waarin Courchevel (4) de kans heeft om haar grote vorm die ze onder het zadel hervonden heeft te tonen. Zij is logischerwijs de favoriete zelfs tegen Charlotte Twin (3), die niet beoordeeld moet worden op haar laatste fout en die gereden wordt door Adrien Ernault, zij heeft ook een serieuze kans. Céliane d’Isques (5) gedroeg zich uitstekend op deze afstand en komt hierna, in gezelschap van Chimène d’Osny (6), zelfs met ijzers in vertrouwen te nemen en Coalinga City (9), die in het verleden al goed gepresteerd heeft in deze specialiteit.

Plaats 1: Courchevel (4)
Plaats 2: Charlotte Twin (3)
Plaats 3: Celiane d'Isques (5)
Plaats 4: Chimene d'Osny (6)
Plaats 5: Coalinga City (9)

 

Race 8: Prix de Chambly

De slotkoers is voor de 3-jarigen waarin de ongeslagen Flyer du Noyer (3) heel goed een nieuw succes zou kunnen boeken maar wij geven toch de voorkeur aan Formidable Mec (9) die wellicht meer klasse heeft maar die redelijk gecompliceerd blijkt te zijn, het wordt nogmaals alles of niets voor hem deze woensdag. Follow Me (11) stopte de laatste keer te abrupt af maar men zal hier ongetwijfeld minder aanvallend rijden met hem, en dan kan hij terug in vertrouwen worden genomen, terwijl Flamenco Quick (4) zich als een trouw paard manifesteert, hij zou moeten meedoen in de strijd om de plaatsen, net als Fantastique Destin (14), onlangs goede 3e op de kleine piste maar dat was wel met autostart. Falco Sacha (15) heeft snelheid en komt hierna met de onberispelijke Fakir de Val (13), die terugkeert van rust, en Fabulous Jiel (5), die eveneens terugkeert op de baan na afwezigheid.

Plaats 1: Formidable Mec (9)
Plaats 2: Flyer du Noyer (3)
Plaats 3: Follow Me (11)
Plaats 4: Flamenco Quick (4)
Plaats 5: Fantastique Destin (14)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.