Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 14 december

Voorbeschouwing Paris Vincennes – vrijdag 14 december 2018 – Start 13.10 uur

Race 1: Prix de Langon

Omdat voor de sulky weinig bij hem lukt gaat Eclair d'Epona (9) het hier eens onder het zadel proberen, wij geven hem de voorkeur boven Etang de Vrie (6), die in staat is om voor zijn nieuwe eigenaar direct te scoren, Eagle Eyes (5), die zijn ritme aan het vinden is in zijn nieuwe specialiteit, evenals Eloi des Epines (11), die er uiteindelijk qua winsom het mooiste in staat. Trouwe dienaar als hij is zal de “kleine" Energumène”(10) zijn uiterste best doen om weer met een prijs terug te keren naar de stallen.

Plaats 1: Eclair d’Epona (9)
Plaats 2: Etang de Vrie (6)
Plaats 3: Eagle Eyes (5)
Plaats 4: Eloi des Epines (11)
Plaats 5: Energumene (10)

 

Race 2: Prix de Tourcoing

Deze Prix de Tourcoing, gereserveerd voor oudere Franse dravers, lijkt een droomkoers voor de ballerina Bauloise Haufor (16) om weer eens te winnen, zij liep goed op een hoger niveau. Om hier de zege binnen te halen dient zij af te rekenen met de taaie Balzac (3), die scherp zal zijn na een goed optreden onder het zadel, en Baladin de Bray (13), die altijd goed loopt zowel linksom als rechtsom en die de laatste maanden een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd. Bayahibe des Vents (4) presteert erg netjes maar lijkt in kwaliteit wat onder de genoemde paarden te zitten, zij is toch een leuke outsider. Hierna hebben Belle de Rossignol (14), terug op een traject waar zij in het verleden wat moeite mee had, de onopvallende Ballina d'Ourville (12), die debuteert voor haar nieuwe trainer, en de "Marty"-pupil Banco Dry (6), die soms verrassend uithaalt op een linksom-baan, al aan de verwachtingen voldaan als zij een mooi plaatsgeld binnen halen. Zonder ijzers kan Aruna des Jacquets (5) zich laten gelden nu hij drie koersen na rust in de benen heeft, maar hij moet een gunstig koersverloop treffen om hier op deze vrijdagmiddag een rol te kunnen spelen

Plaats 1: Bauloise Haufor (16)
Plaats 2: Balzac (3)
Plaats 3: Baladin de Bray (13)
Plaats 4: Bayahibe des Vents (4)
Plaats 5: Belle de Rossignol (14)

 

Race 3: Prix de la Touraine

Omdat wij nog enkele twijfels hebben over de vorm van Doosty (12), die houdt van een harde koers, de vorm van Destin d'Haufor (4), die wel beiden zijn aangemeld zonder ijzers, de motivatie van de rijder van Dream of Gold (8), die overigens een veld als dit wel aankan, en van de betrouwbaarheid van Deus Ex Machina (1), vooral een paard voor de grote piste, zijn wij gekomen tot een keuze voor Diaghilev (14), een kleine harde vechter die bewaard lijkt te zijn voor deze Prix de la Touraine, die een zeer open aangelegenheid schijnt te zijn want paarden als de nog iets te verbeteren Darwin Star (5), die inhoud heeft, de zeer nuttige Défi de Morge (16), gehard in het midden-oosten van Frankrijk, beiden tonen vormstijgingen, en Drexel (15), die meer is dan alleen een goed paard op de vlakke banen, hebben allen kans om hier een goede prestatie neer te zetten.

Plaats 1: Diaghilev (14)
Plaats 2: Doosty (12)
Plaats 3: Dream Gold (8)
Plaats 4: Darwin Star (5)
Plaats 5: Destin d’Haufor (4)

 

Race 4: Prix du Neubourg

Déesse des Landes (9) beschikt over veel klasse voor de sulky maar gaat het hier proberen in een monté koers van een goed niveau. Diamant de Tréabat (7) en Disco des Molands (8) gelden als stabiele waarden in deze categorie en zullen haar hier de nodige tegenstand geven, net als Dis Moi de Houelle (1), die haar snelheid kan aanspreken om hier weer een kans te maken op een van de eerste plaatsen, en Daniel Bon (3), die de laatste tijd teleurstelt maar in staat is om in dit veld voor een verrassing te zorgen.

Plaats 1: Deesse des Landes (9)
Plaats 2: Diamant de Treabat (7)
Plaats 3: Disco des Molands (8)
Plaats 4: Dis Moi de Houelle (1)
Plaats 5: Daniel Bon (3)

 

Race 5: Prix de Beaupreau

Egida Somolli (1) loopt voor de eerste keer in haar carrière zonder ijzers en vindt hier een mooie gelegenheid om voor haar inspanningen beloond te worden, temeer omdat zij een mooi nummer aan de reling heeft geloot, in tegenstelling tot Enfilade du Douet (8), die er op winsom wel erg mooi instaat. Ondanks haar niet al te gemakkelijke karakter dient Etoilée Vrie (2) kans te hebben op een mooie klassering, net als Elite San Leandro (5), die in haar koers van 2 december ongelukkig was in de openingsfase van een koers waarin zij had moeten schitteren, terwijl de goede Eoulie du Bourg (4), een opvallende terugkeer op het linksom tracé kan maken bij een goed koersverloop. Indien zij goed vertrekt zal Estocade Bleue (3) niet ver van de aankomst zijn , net als de goede Eureka d'Eronville (11)!

Plaats 1: Egida Somolli (1)
Plaats 2: Enfilade du Douet (8)
Plaats 3: Etoilee Vrie (2)
Plaats 4: Elite San Leandro (5)
Plaats 5: Eoulie du Bourg (4)

 

Race 6: Prix de Lussac (Groupe A)

El Ninio Haufor (12), indien hij bij de les is, Elvis d'Auvrecy (14), die het probeert in de hoofdstad, en Espoir d'Avril (13), die goed presteert op provinciebanen, lopen hier allen zonder ijzers om te proberen zichzelf te overtreffen in deze zeer open koers. Goed geplaatst tegen de grens van de uitschrijving en in stijgende vorm is Eole Verderie (16) een serieuze opponent, net als Eole Chatho (10), die erg goed liep in Vlaanderen, en de “Franse Zweed" Eclat de Ranchval (1), die nog veel winsom in te halen heeft. De regelmatige Eagle Wind (15) zou opnieuw een mooie plaats kunnen bemachtigen. Zal Envol the Best (11) van de topvorm van zijn rijder kunnen profiteren om zich in de aankomst te mengen?

Plaats 1: El Ninio Haufor (12)
Plaats 2: Elvis d’Auvrecy (14)
Plaats 3: Eole Verderie (16)
Plaats 4: Eole Chatho (10)
Plaats 5: Eclat de Ranchval (1)

 

Race 7: Prix de Lussac (Groupe B)

De weinig gestartte Empereur de Reux (14) kan de attractie zijn van deze koers bij zijn terugkeer in de hoofdstad... El Paso Blue (11) en Euripide Ludois (15) hebben zich goed gedragen op de baan van Chartres op 30 november en zullen hier enkele supporters hebben, tegen Eden du Boulay (5), die enkele goede koersen liep in de regio Midden-oosten, en Enrico Boy (10), die voor het einde van het winterseizoen zeker nog eens een koers gaat winnen. De Yannick Desmet-pupil Exotic Jet (3) heeft een gunstig koersverloop nodig om in de aankomst te komen. Op de prestaties van de regelmatige Eclair de Kerosay (13) valt niets af te dingen.

Plaats 1: Empereur de Reux (14)
Plaats 2: El Paso Blue (11)
Plaats 3: Euripide Ludois (15)
Plaats 4: Eden du Boulay (5)
Plaats 5: Enrico Boy (10)

 

Race 8: Prix de Pondurat

Met de helpende hand van Jean-Michel Bazire kan Fleur Rosée (7) wellicht haar prestaties van het begin van de zomer herhalen, en zo actief voor de overwinning strijden met Filly Rainbow (1), die er op dit niveau vrijwel altijd bij is. Future Blonde (3), die hier verraste op 26 november, en Flaya Kalouma (4), snelle vertrekker, zouden de liefhebbers van outsiders kunnen aantrekken want zij hebben al gewonnen in Parijs. Toegewijd heeft Fiesta Dancer (10) absoluut de mogelijkheid om een koers in Parijs te winnen, zeker over de kortere afstand. En hoe staat het met de vorm van First des Charmes (6)?

Plaats 1: Fleur Rosee (7)
Plaats 2: Filly Rainbow (1)
Plaats 3: Future Blonde (3)
Plaats 4: Flaya Kalouma (4)
Plaats 5: Fiesta Dancer (10)

 

Race 9: Prix de Valdampierre

Vaak moeilijk handelbaar voor de sulky kan Go Along (7) een openbaring zijn onder het zadel, net als Guerley Seven (5), die gelijk debuteert in de hoofdstad. Als tegenstanders zijn Georgia On My Mind (11) en Gypsie Digeo (8) te noemen, zij werden in Vire 1e en 2e in een montékoers en kunnen met vertrouwen gevolgd worden, net als Girlikova (9), die wel foutloos moet blijven om hier een kans te hebben, en Gimhagine Nobless (3), die de eer van haar eigenaar zal willen verdedigen. Aardig presterend voor de sulky heeft Gazelle Senoville (10) uitzicht op een plaatsgeld.

Plaats 1: Go Along (7)
Plaats 2: Guerley Seven (5)
Plaats 3: Georgia On My Mind (11)
Plaats 4: Gypsie Digeo (8)
Plaats 5: Girlikova (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.