Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 6 januari

Paris Vincennes  – zaterdag 5 januari 2019 – Start: 14:00Race 1: Prix de Tresses

Evening Star (7) won haar laatste zes koersen onder het zadel en is hier een logische keuze. Zij moet echter op haar hoede zijn voor de eveneens in topvorm verkerende Escapade (5). Achter dit zwaar favoriete duo is de strijd om de plaatsen interessant. Exciting Lady (8) is de rijkste in dit veld en zij heeft zich al bewezen onder het zadel. Elvira Fligny (4) heeft een goed record en is vaak bij de eerste vier te vinden, terwijl Etoile du Perche (2) debuteert onder de man maar voor de sulky in grootse vorm is. Zij stijgt in categorie maar heeft de steun van David Thomain, die haar heel goed kent. Op een goede dag kan Easy To Love Blue (6) zich met de aankomst bemoeien, zij kan beter dan wat zij in haar laatste starts liet zien.

Plaats 1: Evening Star (7)
Plaats 2: Escapade (5)
Plaats 3: Exciting Lady (8)
Plaats 4: Elvira Fligny (4)
Plaats 5: Etoile du Perche (2)

 

Race 2: Prix de Talence

Evita de Bassiere (9) won hier eind november fraai op de kleine piste en probeert het nu op de grote piste. Tegenstand is er volop, bijvoorbeeld van de trouwe Egida Somolli (7) die zich constant plaatst en toe is aan een overwinning. Easy Touch (11) liep twee nette koersen met ijzers en gaat nu D4 op pad, zij is hiermee zeer gevaarlijk. Ellora du Cedre (4) kan weer een plaatsgeld in de wacht slepen, terwijl Ella de Baffais (8) ook een kansje heeft indien zij het parcours foutloos aflegt. Tenslotte noemen wij Emika Rime (2) en de snelle Esperance Girl (6) als interessante outsiders.

Plaats 1: Evita de Bassiere (9)
Plaats 2: Egida Somolli (7)
Plaats 3: Easy Touch (11)
Plaats 4: Ellora du Cedre (4)
Plaats 5: Ella de Baffais (8)

 

Race 3: Prix de Tonnac-Villeneuve

Face Time Bourbon (12) overtuigde ook in het Criterium der 3-jarigen en hij is hier een logische favoriet. Hij is vooralsnog de onbetwiste leider van de F-jaargang. Feeling Cash (14) is een kampioen onder het zadel maar hij heeft ook voor de sulky al mooie dingen laten zien en de kortere afstand is deze crack op het lijf geschreven. Favorite Fligny (5) verraste, ondanks oponthoud in de laatste bocht, met een 2e plaats in het Criterium al had de oplettende kijker daarvoor al kunnen zien waar zij toe in staat is. Met wederom een koers in het veld kan zij met haar scherpe eindsprint opnieuw helemaal voorin eindigen. Fanina des Racques (3) werd door Franck Nivard in het Criterium perfect gereden en zij kwam erg hard af om 3e te worden. Indien ze geen fouten maakt, wat haar wel eens overkomt, zien we haar er opnieuw bij. Feliciano (7) stelde teleur in het Criterium maar de kortere afstand zal hem beter passen. Fly With Us (13) is niet regelmatig maar ook zij kan op een goede dag uithalen over de 2175 meter. Tenslotte noemen wij Fakir du Lorault (8) die voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers op pad gaat hetgeen hem wellicht net dat beetje extra kan geven.

Plaats 1: Face Time Bourbon (12)
Plaats 2: Feeling Cash (14)
Plaats 3: Favorite Fligny (5)
Plaats 4: Fanina des Racques (3)
Plaats 5: Feliciano (7)

 

Race 4: Prix le Parisien (Prix de Lille)

Coach Franbleu (3) is al tijden in supervorm en de 2100 meter zal hem normaal gesproken geen problemen opleveren. De tegenstand is echter niet mals met Mindyourvalue W.F die er aan kop graag een harde koers van maakt maar niet het beste startnummer heeft. Ange de Lune (5) is een vaste waarde in dit soort koersen, haar laatste montékoers met een leerling mogen we haar niet aanrekenen. Let op Sharon Gar (1). Indien de merrie scherp is kan zij in dit veld alles en iedereen verrassen. Voor de plaatsen zien we Day Or Night In (6) die hier zonder probleem 1'11 tijden neerzet en zijn favoriete afstand treft, en Captain Sparrow (10) die met een koers in het veld aan de reling ook de prognoses kan verstoren. Tenslotte zou Dragon des Racques (12), in vorm, niet verbazen met een klassering.

Plaats 1: Coach Franbleu (3)
Plaats 2: Mindyourvalue W.F (8)
Plaats 3: Ange de Lune (5)
Plaats 4: Sharon Gar (1)
Plaats 5: Day Or Night In (6)

 

Race 5: Prix du Calvados

Een mooi duel wacht ons tussen Traders (8) die zich al bewezen heeft onder het zadel en zijn laatste monté-overwinning boekte met ijzers, ook hier gaat hij met schoenen op pad, en Bilibili (7) voor wie dit een objectief is om zijn vorm aan te scherpen met het oog op de Prix de Cornulier. Achter deze twee kanonnen lijkt Alpha Saltor (5) geboekt voor de 3e plaats, de hengst is na een vormcrisis weer sterk komende en kan zich met de verdeling van de ereplaatsen bemoeien. Bohemian Rhapsody (3) zal perfect zijn voorbereid op dit treffen al moet hij wel foutloos blijven om een rol te kunnen spelen. Opvallend is de aanwezigheid van Briac Dark (6), die nog nooit liep onder het zadel en die volgende week in de Prix de Belgique moet proberen een ticket voor “la belle” te bemachtigen. Hij zou hier verbazen met een hoge klassering maar toch is hij hier een dark horse. De hengst heeft klasse te over. Cassate (2) en Canadien d'Am (4) hebben al lang weinig meer laten zien, op hun oude vorm zijn beiden niet onmogelijk voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Traders (8)
Plaats 2: Bilibili (8)
Plaats 3: Alpha Saltor (5)
Plaats 4: Bohemian Rhapsody (2)
Plaats 5: Briac Dark (6)

 

Race 6: Prix de Vic-sur-Cere

Looking Superb (2) won de Prix Tenor de Baune en mag dus starten in de Prix d'Amerique. Dit zal een koers worden waarin hij wellicht wat op reserve gereden gaat worden, maar toch zien we hem voorin eindigen. Als voornaamste concurrenten zien wij de trouwe Duel du Gers (5), die er altijd bij is, en vooral Diablo d'Herfraie (4) die in de vorm van zijn leven is. Achter deze paarden komt Desir Castelets (12) in beeld, hij presteert wisselvallig maar heeft de klasse om te verrassen. Dollar Soyer (7) kent ook een topwinter en de langere afstand zal hem passen. Moni Viking (3) en Dexter Chatho (11), indien foutloos en gemotiveerd, zijn interessant voor de liefhebbers van outsiders.

Plaats 1: Looking Superb (2)
Plaats 2: Diablo d'Herfraie (4)
Plaats 3: Duel du Gers (5)
Plaats 4: Desir Castelets (12)
Plaats 5: Dollar Soyer (7)

 

Race 7: Prix de Salon-de-Provence

Charme de Star (2) liep laatst een superkoers en werd knap tweede in een snelle tijd, in dit veld kan zij aanspraak maken op de volle buit. Cap de Narmont (9) is al maanden in topvorm en kan ook op Vincennes goed uit de voeten, hij zal hier een voorname rol kunnen spelen. Canular (1) gaat voor de vierde zege op rij. Chtiot de Bellande (4) heeft een 1'13 tijd over deze afstand in de benen en is brandgevaarlijk voor het podium. Class Action (12) presteert wisselvallig maar zij wordt hier weer gereden door Jean Michel Bazire die al mooie successen met haar boekte. Tenslotte komen ook Colorado Blue (14), gereden door Franck Nivard, en Callas du Bouffey (11) in aanmerking. De laatste treft Matthieu Abrivard op de sulky die wel vaker verrast aan hoge cotes.

Plaats 1: Charme de Star (2)
Plaats 2: Cap de Narmont (9)
Plaats 3: Canular (1)
Plaats 4: Chtiot de Bellande (4)
Plaats 5: Class Action (12)

 

Race 8: Prix de Nailliers

Furet d'Havaroch (7) treft hier een mooie koers om na zijn recente 2e plaats weer eens te winnen. Hij dient hiervoor af te rekenen met First Montana (6) van wie de grenzen in het monté genre nog niet bekend zijn, hij won inmiddels 3 koersen op rij. Hierachter kan Flash du Biwetz (4) een rol opeisen, voor de kar bakte hij er weinig van maar met het zadel op zijn rug won hij zijn beide starts. Froufrou du Garden (11) was nog nooit buiten de prijzen en hij was al eens geplaatst in een montékoers op een grasbaan. Met 1'14 is hij op papier de snelste van het veld. Verder zien wij Falstaff Green (9), die het de laatste tijd wat moeilijker had maar nu zonder ijzers loopt, en First Gede (10), die in zijn laatste start liet zien dat hij onder de man beter loopt dan voor een sulky.

Plaats 1: Furet d'Havaroch (7)
Plaats 2: First Montana (6)
Plaats 3: Flash du Biwetz (4)
Plaats 4: Froufrou du Garden (11)
Plaats 5: Falstaff Green (9)

 

Race 9: Prix de Douai

Een open koers voor 4-jarige merries tot slot. Wij proberen het met Fleur des Molles (11) die de laatste keer een grote fout had in de beginfase en met een parcours langs de reling toch nog knap 3e werd. Indien zij vlak blijft is het een kandidaat voor de zege. Gevaar dreigt van Fanny de l'Oison (15) die perfect ingeschreven staat tegen de winsomgrens en wel voor hetere vuren heeft gestaan. First Nation (11) presteert wisselvallig maar voor het eerst zonder ijzers is zij zeker een kanshebber. Hierna noemen wij Fiona Maza (12), die altijd in de prijzen is. Tenslotte zouden Fun Destinee (7), die even minder lijkt na 3 achtereenvolgende zeges, en de oertrouwe Fleche de Jiel (3) niet verbazen met een hoge klassering.

Plaats 1: Fleur des Molles (11)
Plaats 2: Fanny de l'Oison (15)
Plaats 3: First Nation (14)
Plaats 4: Fiona Maza (12)
Plaats 5: Fun Destinee (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.