Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 11 januari

Paris-Vincennes – vrijdag 11 januari 2019 - Start: 13:45

Race 1: Prix de Mauriac

Alhoewel de Franse paarden Elnino Montaval (13), betrouwbaar zonder zijn ijzers, Evrik de Guez (14), met wie het alles of niets is maar die speciaal is voorbereid op deze Prix de Mauriac, en Epic Julry (6), hier mooi ingeschreven, alle drie de aandacht trekken bij het bekijken van het deelnemersveld, verandert alles nu de koers het label ‘Europees’ heeft, want Transcendence (4), die aan kracht wint en tot nu toe in zijn optredens in Parijs niet erg gelukkig was, en The Bucket List F. (9), fris gehouden na zijn gezondheidswandeling in de Prix de Picardie, lijken de mogelijkheden te hebben om onze dierbare Franse dravers de weg te versperren. Voor de plaatsen zijn er vele kandidaten, maar wij geven vertrouwen aan de Abrivard pupil Excellent (7), die een ijzersterke moraal heeft maar niet tot het uiterste zal kunnen gaan nu hij met ijzers loopt, en de snelle finisher Eléna de Piencourt (10), die zeker de beste merrie in dit veld is, ondanks dat de entourage van de regelmatige Extra Light (18) zijn vertrouwen niet verstopt heeft (zij is wel beter op een vlakke baan). Ethien du Vivier (17) tenslotte heeft als enig nadeel dat hij een eeuwig plaatspaard lijkt te zijn, maar nu de inschrijving niet ongunstig voor hem is, zien wij hem toch in staat een vierde of vijfde plaats te bemachtigen.

Plaats 1: Transcendence (4)
Plaats 2: The Bucket List F. (9)
Plaats 3: Elnino Montaval (13)
Plaats 4: Evrik de Guez (14)
Plaats 5: Epic Julry (6)

 

Race 2: Prix de Bollene

Gezien zijn klasse voor de sulky zou Gold de la Côte (8) hier een eerste rol moeten kunnen spelen bij zijn debuut onder het zadel, waar hij Gréco Simardière (6) op zijn pad vindt, die meer is dan alleen een goed gefokt paard, en Grézillon d'Urfist (4), die kan profiteren van de wijziging in afstand om zijn revanche te nemen op Galéo du Tordoir (10), die al goed uitgebalanceerd is zonder echter al teveel marge te hebben. Let ook op de debutant Giant Meslois (1).

Plaats 1: Greco Simardiere (6)
Plaats 2: Gold de la Cote (8)
Plaats 3: Grezillon d’Urfist (4)
Plaats 4: Galeo du Tordoir (10)
Plaats 5: Giant Meslois (1)

 

Race 3: Prix d’Evian

In deze Prix d'Evian kan Familote (9) de vorm van haar stal bevestigen, en strijden voor de overwinning met Flora Quick (15) en Fabuleuse Adema (7), voor wie het lopen zonder ijzers met zich meebrengt dat zij in deze merriekoers verwachtingen mogen hebben, waar Flore Mérité (3) het ook weer goed moet kunnen doen. Indien foutloos kunnen Fiesta Dancer (6)Fleur Fatale (11) en Féria Dibah (8) allen de strijd aangaan met de hiervoor genoemde merries, maar niets is tevoren beslist, terwijl Foraya de Cahot (14), die zeker uitstekend presteert, wellicht moeite zal hebben met de grote piste van Vincennes. Of heeft Factice Montaval (12) haar zinnen op deze koers gezet?

Plaats 1: Familote (9)
Plaats 2: Flora Quick (15)
Plaats 3: Fabuleuse Adema (7)
Plaats 4: Flore Merite (3)
Plaats 5: Fiesta Dancer (6)

 

Race 4: Prix de Ranes

Het is niet zeker of er meer dan een halve seconde verschil zal zijn op de eindstreep van deze Prix de Ranes tussen Ugolinast (5), getalenteerd, en Mamasan (2), die komende is, waarbij Deux Etoiles Gédé (14) de huid van de Franse deelnemers duur zal willen verkopen. De goed begeleidde Carina du Parc (10) kan zich in de aankomst mengen op deze afstand die zeer in haar voordeel is, met Chic et Belle (15), die goed ingeschreven staat maar erg onvoorspelbaar is, of de goede maar kwetsbare Comète des Vaux (12), die tot ieders verrassing onlangs won met haar ijzers. Demoiselle Mika (11) en Caresse (7) moeten vanaf de start een goede positie zien te bemachtigen om een rol te kunnen spelen.

Plaats 1: Ugolinast (5)
Plaats 2: Deux Etoiles Gede (14)
Plaats 3: Mamasan (2)
Plaats 4: Carina du Parc (10)
Plaats 5: Chic Et Belle (15)

 

Race 5: Prix de Boulay

Een koers voor de specialisten! Fast Rastid (6)Franckyshai Mess (10) en Finger de Rodrey (8) hebben allen al gewonnen op dit parcours, maar zij lopen niet rondom zonder ijzers in tegenstelling tot Fidèle Amour (5), die ook heel goed met deze afstand overweg kan, en Freeman de Houelle (1), die ons nog een revanche verschuldigd is. Onnodig om erop te wijzen dat de trouwe Facto Turgot (9) de reis vanuit het zuidoosten niet voor niets zal willen maken.

Plaats 1: Fast Rastid (6)
Plaats 2: Fidele Amour (5)
Plaats 3: Franckyshai Mess (10)
Plaats 4: Freeman de Houelle (1)
Plaats 5: Finger de Rodrey (8)

 

Race 6: Prix de Vic-Bigorre

In deze Parijse krachtmeting geven wij Goldy Mary (2) een lichte voorkeur boven Gera (6), die degene is die het meeste talent heeft laten zien van de zestien merries die hier aan de start verschijnen, alhoewel Gofesca Buissonay (8) en Gisela de Lou (16) ook een interessant profiel hebben. De regelmatige Gamma du Chêne (4) kan profiteren van haar mooie loting achter de auto om zich in de eindstrijd te mengen, net als Gavarnie Lebel (10), die nog aan het leren is, of Glorious Storm (3), die een heroptreden maakt. De goed gefokte Gabia Josselyn (9) kan een grote verrassing verzorgen voor haar illustere eigenaar.

Plaats 1: Goldy Mary (2)
Plaats 2: Gera (6)
Plaats 3: Gofesca Buissonay (8)
Plaats 4: Gisela de Lou (16)
Plaats 5: Gamma du Chene (4)

 

Race 7: Prix de Marvejols

Clara du Bocage (13) is vrijwel altijd voorin te vinden, en met de ervaring van haar leerling kan zij voorblijven op Cooper de Guez (11), waar we in claimkoersen niet omheen kunnen, en op Dynastie Aldo (14), die de andere goede kanshebber is van Mario Novelli in deze koers aan het eind van deze middag. Op haar gemak over kortere afstanden kan Cachou d'Occagnes (10) hier een geslaagd optreden verzorgen, net als Démon de Babel (4), die moeite heeft om zijn vorm terug te vinden, of Cesario Vici (9), die meer is dan alleen een monté-draver. De trouwe dienaar Cinor (5) kan zeker de liefhebbers van outsiders interesseren.

Plaats 1: Clara du Bocage (13)
Plaats 2: Cooper de Guez (11)
Plaats 3: Dynastie Aldo (14)
Plaats 4: Cachou d’Occagnes (10)
Plaats 5: Demon de Babel (4)

 

Race 8: Prix de Sartilly

De betrouwbare Dorgali (10) en Duc du Lupin (11) keren hier terug voor een nieuw duel. Daarentegen hebben Dis moi de Houelle (6), met de gewichtsontheffing, Derby Show (5), op de goede weg, en Dakar du Rib (8), indien hij bij de start niet teveel terrein verliest, allen het recht om onze favorieten weerstand te bieden tot op de streep. Zal Délicieux du Cébé (4) deze keer weer foutloos blijven?

Plaats 1: Dorgali (10)
Plaats 2: Duc du Lupin (11)
Plaats 3: Dis Moi de Houelle (6)
Plaats 4: Derby Show (5)
Plaats 5: Delicieux du Cebe (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.