Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 12 januari

Paris Vincennes  – zaterdag 12 januari 2019 – Start: 14:00

Race 1: Prix de Montreuil

Voortkomend uit een mooie moederlijn van de fokkerij des Bissons (de "Goutier" paarden), heeft Gloria du Goutier (10) al mooie dingen voor de sulky laten zien in haar vier eerste koersen. Bij haar eerste optreden onder het zadel verdient deze dochter van Timoko veel vertrouwen bij de wedders. De debuterende Guerilla de Simm (2), een halfzuster van de klassieke Boccador de Simm (Prix Albert Viel 2014) zal niet bij toeval haar carriere beginnen in het monté genre, en Golden Lady (11), in staat om in deze discipline een ander gezicht te laten zien als dochter van Ugo de Neuil, starten eveneens met hoge verwachtingen. Aandacht ook voor Guerley Seven (5), die haar carriere zegevierend startte in een montékoers over 2200 meter op 14 december j.l. Gaëtane Wood (9), die bij haar eerste optreden onder de man op de kleine piste op 5 januari tweede werd, en Gaia du Pont (8), die terugkeer in de specialiteit waar zij haar enige overwinning boekte, kunnen zich in de aankomst mengen.

Plaats 1: Gloria du Goutier (10)
Plaats 2: Guerilla de Simm (2)
Plaats 3: Golden Lady (11)
Plaats 4: Guerley Seven (5)
Plaats 5: Gaetane Wood (9)

 

Race 2: Prix Maurice de Gheest

Onnodig te zeggen dat Gotland (12), die eer betoont aan zijn illustere afstamming, namelijk de klassieke Ready Cash en Sanawa die ook onder de kleuren van Philippe Allaire koersten, nog ongeslagen is in 5 starts en zijn laatste gemakkelijke zege in de Prix Emmanuel Margouty (Gr.II) tegen meerdere rivalen van vandaag maakt hem tot een logische favoriet. Hij zal geen problemen moeten hebben met de langere afstand en kan zich hier handhaven als leider van zijn generatie. De tweede troef van Philippe Allaire, Granon Védaquais (11), moest alleen maar de veelbelovende Axl Rose voor zich dulden in een Groupe I koers op 9 december in Napels en hij zou het goed moeten dien bij zijn terugkeer in Frankrijk. Tweede geplaatst achter onze favoriet de laatste keer verdient Général du Parc (9) ook het nodige vertrouwen bij de wedders, net als Good Morning (7), die in uitstekende vorm verkeert voor zijn eerste confrontatie op dit niveau zoals blijkt uit zijn recente zege over 2850 meter op de kleine piste in een uitstekende tijd (1'15"0). De kansen van Gatsby Perrine (10), die toonbeeld geeft van trouw en die zeker voordeel zal hebben van de langere afstand als zoon van Bird Parker, en Galactic (6), die in categorie stijgt na een fraaie overwinning over deze afstand, dienen niet onderschat te worden op het moment van uw keuze.

Plaats 1: Gotland (12)
Plaats 2: Granon Vedaquais (11)
Plaats 3: General du Parc (9)
Plaats 4: Good Morning (7)
Plaats 5: Gatsby Perrine (10)

 

Race 3: Prix de Joinville

Onophoudelijk in categorie stijgend sinds zijn koersdebuut dat pas in januari 2018 plaatsvond heeft Duc de Christal (13) zijn eerste optreden op de grote piste niet verknoeid door op 27 december op een mooie manier te winnen over 2100 meter in een goede tijd (1'12"4). Goed presterend over de langere afstanden en prima thuis in deze categorie kan dit product van de kampioen Ready Cash hier de tweede zege op rij behalen. De tegenstand voor de pupil van de familie Houel wordt voornamelijk aangevoerd door Disco d'Occagnes (6), die niet tegenviel tegen betere paarden over korte afstand en die baat zal hebben bij de langere afstand, en Destrier Jiel (10), die een winnend heroptreden maakte in het zuidwesten na zeven maanden afwezigheid en die de lange reis maakt met de nodige verwachtingen. De in goede vorm verkerende Danube Meslois (9) is hier toevertrouwd aan een catchdriver en heeft kans om op het podium te eindigen. De onlangs in de eerste helft van de koers door zijn trainer te aanvallend gereden Drop de Sardane (5) dienen we weer mee te nemen op basis van zijn beste koersen. Perfect ingeschreven tegen de winsomgrens zou Djohn (16) niet verbazen met een goede klassering indien hij een gunstig koersverloop treft, evenals Désir du Bois (8), die 4x een tweede plaats scoorde in het zuidoosten en die hier wordt gereden door Eric Raffin. Voor wat betreft Deepstack (3), die beter presteert op vlakke banen maar die in een veld als dit zeker kansen heeft, geldt dat hij niet vergeten dient te worden bij het spel.

Plaats 1: Duc de Christal (13)
Plaats 2: Disco d'Occagnes (6)
Plaats 3: Destrier Jiel (10)
Plaats 4: Danube Meslois (9)
Plaats 5: Drop de Sardane (5)

 

Race 4: Prix du Forez

De kleuren van Jean-Michel Rancoule zijn goed vertegenwoordigd in deze koers met de aanwezigheid van de zeer goede Cleangame (6) en Blé du Gers (8), die respectievelijk 3e en 1e werden in de Finale van de Grand National du Trot (Gr.II) op 2 december. Nu hij voor de eerste keer sinds zijn komst naar de stal van Jean-Michel Bazire een jaar geleden zonder ijzers loopt kan de zoon van Ouragan de Celland zijn revanche nemen op zijn stalgenoot die gereden wordt door Alexandre Abrivard. Als tegenstand voor de "JMB" coalitie kunnen we denken aan Bolide Jénilou (5), tweede achter Balbir in de Prix Jean Dumouch (Gr.III) op 16 december over 2850 meter op de grote piste, en aan Cobra Bleu (4), die weer op de goede weg lijkt na enkele hardnekkige gezondheidsproblemen, zoals bleek uit zijn laatste optreden waar hij een verleidelijke eindsprint liet zien in een amateurkoers.

Plaats 1: Cleangame (6)
Plaats 2: Ble du Gers (8)
Plaats 3: Bolide Jenilou (5)
Plaats 4: Cobra Bleu (4)

 

Race 5: Prix de Croix

De winnaar van het Critérium des 4 Ans (Gr.I) in mei, Enino du Pommereux (9)  werd vervolgens gespaard door zijn entourage, maar hij heeft inmiddels een bemoedigend heroptreden gemaakt aan het begin van de wintermeeting waar hij met ijzers liep. Sindsdien is hij niet gestart als gevolg van een koortsaanval waardoor hij zijn eerste objectief van de winter, het Critérium Continental (Gr.I), moest laten schieten. Toevertrouwd aan de onnavolgbare Jean-Michel Bazire, en goed presterend zonder ijzers, zal hij hier voorin de aankomst kunnen zijn. Zelfs nu zij als enige moet starten in het tweede band kan Erminig d'Oliverie (12) haar laatste teleurstellende koers doen vergeten waarin zij in de afdaling foutief was (na hinder?) maar waar zij vervolgens haar uitstekende conditie heeft laten zien. Vainqueur R.P (5), liep lang niet slecht in de "Continental" met Jean-Michel Bazire en deze keer zonder ijzers verdient hij ons wantrouwen voor zijn eerste optreden over lange afstand. Express Jet (6), die een goede indruk achterliet op 9 december over het klassieke parcours van 2700 meter over de grote piste, en Eros du Chêne (10), 5e op 23 december, zouden niet verbazen met een hoge klassering in dit veld. Voor Vivid Wise As (11), die moeite heeft om de grote waardering van zijn entourage op Vincennes te bevestigen, is het moeilijk om hem weg te laten of aan te bevelen.

Plaats 1: Enino du Pommereux (9)
Plaats 2: Erminig d'Oliverie (12)
Plaats 3: Vainqueur R.P. (5)
Plaats 4: Express Jet (6)
Plaats 5: Eros du Chene (10)

 

Race 6: Prix de Saint-Flour

Dichtbij een overwinning in de provincie sinds het einde van de zomer dient Carnaval du Vivier (6) niet veroordeeld te worden op zijn optreden van 30 december in Cordemais, waar hij snel werd uitgeschakeld na een fout waarna hij nog veel liet zien voor zijn talrijke spelers. Hier voor het eerst gepresenteerd in een amateurkoers waarbij hij ook debuteert in Parijs, en toevertrouwd aan een amateurrijder die meer dan 300 koersen won, lijkt de pupil van Thierry Duvaldestin een betrouwbare keuze indien hij de openingsfase van de koers foutloos doorkomt. Borigano (2), die zijn laatste twee koersen in deze categorie won op provinciebanen en die geen last zal hebben van de andere koersrichting, en Bodérec (12), die beter kan dan wat zijn laatste verrichtingen laten zien en die is toevertrouwd aan Kassandra Fresneau die amateurkampioene van Frankrijk is geworden 1 jaar na haar tante Sophie Blanchetière, zullen proberen stevig weerwerk te bieden aan onze favoriet. Croisette (4), recent winnares op de baan van Graignes waar zij sterk gereden werd door Pierre Levesque, en Belly de la Vallée (3), die laatst in Lyon-Parilly niet tegenviel, kunnen zich met de aankomst bemoeien. Bellagio (13), hier zonder achterijzers en die sinds het begin van de herfst de goede resultaten in de provincie aaneenrijgt, Codessa Dry (9), die debuteert op Vincennes met twee plaatsgelden, behaald aan de Riviera, op zak, en Cador de Romaz (10), mooi geplaatst in het eerste band, komen in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Carnaval du Vivier (6)
Plaats 2: Borigano (2)
Plaats 3: Boderec (12)
Plaats 4: Croisette (4)
Plaats 5: Belly de la Vallee (3)

 

Race 7: Prix de Francheville – La Barre

Prima tweede achter de veelbelovende Fairplay d'Urzy op 13 december over 2700 meter op de grote piste, nadat hij afwezig was geweest sinds eind juni, dient de goed gefokte Forever's Fella (3) niet te snel worden veroordeeld op zijn recente mislukte koers waar hij foutief was aan het eind van de afdaling terwijl hij zich in de kopgroep bevond. Hier voor de eerste keer zonder ijzers kan de zoon van Ready Cash zich herstellen. Flash de Vouède (8), bij wie het niet lang meer zal duren voordat hij een koers in Parijs zal winnen zoals blijkt uit zijn recente 3e plaats over deze afstand, en Falaisien du Rib (5), wiens laatste prestatie op de grote piste te slecht was om waar te zijn, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Fakir Griff (9), liet onlangs mooie dingen zien in deze categorie en loopt deze zaterdag zonder ijzers, samen met Fynio du Pommereux (2), deze winter in goede fysieke conditie, komt hij voornamelijk in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Forever's Fella (3)
Plaats 2: Flash de Vouede (8)
Plaats 3: Falaisien du Rib (5)
Plaats 4: Fakir Griff (9)
Plaats 5: Fynio du Pommereux (2)

 

Race 8: Prix de Mauquenchy

Fraai winnaar van de referentiekoers van 11 december over 2100 meter autostart, ondanks een grote fout aan de start, dient Viking Dream (17) niet beoordeeld te worden op zijn mislukte montékoers, waarbij hij liet blijken zich niet prettig te voelen met een zadel op zijn rug. De zoon van Iserio heeft het al goed gedaan over deze afstand en zou zijn talrijke aanhang hier niet moeten teleurstellen. De oppositie wordt aangevoerd door Axel Tilly (6), die het erg goed deed in het amateurgenre, en Au Clair de Lune (9), voor wie alles valt of staat met een foutloos parcours bij haar eerste poging op dit niveau. Ara d'Ostal (16), tweede achter onze favoriet op 11 december waar zij opgemerkt werd door Lieven de Groote die vaak veel succes heeft met paarden die hij in een claimkoers heeft aangeschaft, en Vif d'Or du Poli (18), 4e in de koers van 11 december waar hij pas in de laatste meters werd gepasseerd en die opnieuw is toevertrouwd aan Jean-Michel Bazire, starten eveneens met ambities voor een podiumplaats. De verrassing zou kunnen komen van Anduro des Landes (8), die een sterk vormherstel heeft laten zien in de provincie en die debuteert in deze categorie, of van Viking d'Orion (4), die echter een aanzienlijk sterkere tegenstand ontmoet dan laatst aan de Riviera. Boogie Boy (12) is momenteel moeilijk in te schatten maar gezien zijn prestaties in deze categorie in 2017 kan hij een rol spelen in de eindstrijd.

Plaats 1: Viking Dream (17)
Plaats 2: Axel Tilly (6)
Plaats 3: Au Clair de Lune (9)
Plaats 4: Ara d'Ostal (16)
Plaats 5: Vif d'Or du Poli (18)

 

Race 9: Prix de Bois-Guillaume

Hoewel hij sinds zijn debuut goede en slechte koersen afwisselde is El Condor Pillière (8) echt doorgebroken in het laatste kwartaal van 2018, toen zijn trainer besloot om hem te laten lopen zonder ijzers. Hij is sindsdien ongeslagen in 4 starts. Met twee overwinningen over 2100 meter grote piste op zak waarbij hij tijden in de 1'13 liep zal deze zoon van Oyonnax zeker geen voordeel hebben van het profiel van de kleine piste maar hij heeft voldoende marge om wederom een overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Elencio (5), die hier voor het eerst in zijn carriere zonder ijzers loopt en die komt uit een stal met grote vorm deze winter, en Enjoy Dream (3), die een foutloos heroptreden verzorgde maar die deze zaterdag voor het eerst zonder ijzers start, staan klaar om toe te slaan bij een eventueel falen van de pupil van Anton Wilderbeek. De in uitstekende vorm verkerende Esprit de Belfonds (9) had pech in zijn koers van 11 december, hij zou hier de draad weer kunnen oppakken met de hulp van Jean-Michel Bazire. Espoir du Jour (15), die vorige maand twee maal zegevierde op het klassieke parcours van de 2700 meter op een lager niveau lijkt in staat om een stap hoger te komen, en Eliot d'Ambri (14), die er altijd bij is maar die meer heeft laten zien over de langere afstanden, zijn mogelijkheden vanuit het tweede gelid. De kansen van Enzo Viva (13), die in goede vorm verkeert maar voor wie de kortere afstand geen voordeel is, en de onregelmatige Espoir du Noyer (12), tweede over deze afstand in zijn voorlaatste optreden, dienen niet te worden genegeerd op het moment van uw keuze.

Plaats 1: El Condor Pilliere (8)
Plaats 2: Elencio (5)
Plaats 3: Enjoy Dream (3)
Plaats 4: Espirt de Belfonds (9)
Plaats 5: Espoir du Jour (15)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.