Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Vincennes - 13 januari

Vincennes - Zondag 13 januari - Start: 13:25

Race 1: Prix de L'Asso. National des Turfistes

We beginnen deze mooie meeting met een montédraverij voor 7- en 8-jarige merries, gereden door leerlingen. Capella du Vivier (10) liep laatst met deze rijdster een uitstekende koers en zij kan hier in de voorhoede eindigen. Balade Majyc (11) liep in haar lange carriere slechts 3 montékoersen maar ze wordt gereden door Mathilde Collet die kan toveren met paarden onder het zadel. Aangezien zij zonder ijzers loopt en bovendien mooi is ingeschreven hebben wij verwachtingen. Charlotte Twin (2) stijgt in categorie maar ze is in vorm en met de steun van de talentvolle Oceane Briand kan dit fokproduct van de Nederlandse Helena Krom een plaats bij de eersten opeisen. Hierachter zien wij Chimene d'Osny (13), die ook met ijzers goede prestaties neerzet en die steun heeft van een ervaren leerling, alsmede Bali du Pouet Doux (9), die normaal tegen sterkere tegenstanders aantreedt. Chamara de Guez (8) kan op een goede dag ook verrassen.

Plaats 1: Capella du Vivier (10)
Plaats 2: Balade Majyc (11)
Plaats 3: Charlotte Twin (2)
Plaats 4: Chimene d'Osny (13)
Plaats 5: Bali du Pouet Doux (9)

 

Race 2: Prix Gelinotte

Een mooie Groupe II koers voor 3-jarige merries, waarin het oog valt op Greenpeace (8), die onlangs na een koers op maat verrassend de baas was over Girls Talk (10), die echter geenszins tegenviel. Deze beide toptalenten kunnen het hier uitvechten, al zijn er in deze categorie altijd verrassingen mogelijk. Bijvoorbeeld van Gemme de Busset (5), die soms onderschat wordt maar die zeker mee kan op dit niveau, maar ook Graine de Crack (9), die de laatste keer niet meeviel, kan een rol spelen in de aankomst. Green Grass (7) is wisselvallig maar heeft zeker kwaliteiten op dit niveau evenals Gee (6), die voortdurend mooie prijzen meepikt tegen de toppers van haar jaargang. Van Gesira (3) zijn de grenzen ook nog niet bekend en we stellen haar boven Gaia Olmenhof (4), die weliswaar 2x achtereen won maar hier aardig in categorie stijgt.

Plaats 1: Greenpeace (8)
Plaats 2: Girls Talk (10)
Plaats 3: Gemme de Busset (5)
Plaats 4: Graine de Crack (9)
Plaats 5: Green Grass (7)

 

Race 3: Prix de Castera-Verduzan

Edene L'Auvergnier (13) zag haar rijtje mooie prestaties tegen betere paarden onderbroken door een uitschakeling. Hier staat zij perfect ingeschreven tegen de winsomgrens en een herstel is op zijn plaats. Belangrijkste uitdager is Edition Gold Quick (3), die haar laatste drie montékoersen won en die hier zonder achterijzers met succes de stap naar een hogere categorie kan waarmaken. Achter deze twee paarden kan de snelle Enoriana (7) haar laatste goede prestaties bevestigen, zij loopt zonder ijzers en wordt gesteund door David Thomain. Eureka de Tillard (12) heeft weliswaar geen mooi “rijtje” maar zonder ijzers en in handen van Matthieu Abrivard is zij in goede doen brandgevaarlijk voor een hoge klassering. Voor de plaatsen zien wij vooral Empress Pat (10), die in uitstekende vorm steekt, en Enneigee (8), die zonder ijzers zal proberen weer met een cheque huiswaarts te keren.

Plaats 1: Edene L'Auvergnier (13)
Plaats 2: Edition Gold Quick (3)
Plaats 3: Enoriana (7)
Plaats 4: Eureka de Tillard (12)
Plaats 5: Empress Pat (10)

 

Race 4: Prix de Riberac

Feydeau Seven (6) won laatst imponerend en hij herstelde hiermee zijn teleurstellende debuut op Vincennes na enkele opeenvolgende zeges in de provincie. Hij kan op herhaling maar moet dan allereerst afrekenen met de Allaire-pupil Fubria (11) die met grote stappen progressie boekt en haar laatste 3 koersen won. Flambeau Royal (10) is supersnel en Franck Nivard zal hem niet voor niets hebben verkozen boven Falco d'Heripre (4), die ook zeer getalenteerd is maar nog wel eens een fout wil maken. Fun Quick (5) doet niks verkeerd maar stijgt wat in categorie, bovendien loopt hij hier met ijzers. Fairy White (2) liep laatst een ijzersterke koers maar komt nu andere tegenstanders tegen, terwijl de goede Fantastic Life (13) terugkeert van zeer lange rust (mei 2018) en zeker nog een of meer koersen nodig zal hebben.

Plaats 1: Feydeau Seven (6)
Plaats 2: Fubria (11)
Plaats 3: Flambeau Royal (10)
Plaats 4: Fun Quick (5)
Plaats 5: Fairy White (2)

 

Race 5: Grand Prix de Belgique

Een bijzondere editie van de Grand Prix de Belgique want de omgeving van Bold Eagle heeft besloten deze koers over te slaan zodat de crack over twee weken fris en topfit aan de start van de Grand Prix d'Amerique zal verschijnen. Van de winnaar van de belangrijkste draverij van Europa editie 2018, Readly Express (13) werd aanvankelijk ook gemeld dat de hengst deze Grand Prix de Belgique zou laten passeren, maar men is daar blijkbaar toch op teruggekomen. De Ready Cash-zoon liep in de Grand Prix de Bourgogne een goede race maar ondanks het drukken van het tempo onderweg kon hij Bold Eagle niet weerstaan. Vandaag loopt hij met ijzers en alles lijkt erop dat hij deze koers vooral gebruikt om zijn conditie verder aan te scherpen voor de koers der koersen over twee weken. 
Dat gezegd hebbend valt het oog op Bellina Josselyn (11), die in de Bourgogne bleef steken op een 6e plaats maar die nu zonder ijzers aan de start wordt gebracht en zodoende haar ambities hier niet verhult. Aangezien zij op de langere afstand nog een tandje beter is dan op de sprint zien we haar als torenhoge favoriet.
Achter de crack van de onnavolgbare Jean-Michel Bazire is het niet eenvoudig om keuzes te maken, aangezien meerdere toppers hun ijzers onderhouden en het zodoende twijfelachtig maken of er vandaag vol gas gereden gaat worden.
In dit licht noemen wij Carat Williams (9) als eerste uitdager voor Bellina Josselyn. De hengst van Prodigious heeft lang geaarzeld om zijn draai te vinden in de topklasse, maar deze winter lijkt hij beter dan ooit tevoren. Zijn laatste koersen kenmerken zich door indrukwekkende eindsprints en met een normaal koersverloop zien we hem ver voorin eindigen. Daarachter valt het oog op Bird Parker (14) de winnaar van de Belgique van vorig jaar waar hij zowel Bold Eagle als Readly Express versloeg. Hij loopt hier echter met ijzers en dat kan een teken zijn dat ook hij zich spaart voor de Grand Prix d'Amerique en wellicht niet tot het uiterste zal gaan.
Ook de voeten van Delia du Pommereux (6) worden even ontzien. De merrie van Sylvain Roger, die deze winter absoluut is doorgebroken, sprong in de eindfase van de Prix Tenor de Baune na een koers in het dodenspoor, hier met haar ijzers zien we haar ergens tussen de derde en zesde plaats eindigen. Readly Express (13) loopt zoals gezegd met ijzers maar Bjorn Goop zal hem toch even serieus willen testen over de afstand en een top 5 klassering ligt in zijn verschiet.
Davidson du Pont (5) mag met ijzers en met Frank Ouvrie op pad, ook voor hem geldt dat het een “preparation” zal zijn en wellicht is het een test of hij met deze rijder overweg kan, aangezien “JMB” over twee weken de leidsels van Bellina Josselyn ter hand zal nemen.
Tenslotte noemen wij Uza Josselyn (8), die in de Bourgogne een goede koers liep maar voor wie deze afstand niet de favoriete is. Zij komt in aanmerking voor een kleiner plaatsgeld.

Plaats 1: Bellina Josselyn (11)
Plaats 2: Carat Williams (9)
Plaats 3: Bird Parker (14)
Plaats 4: Delia du Pommereux (6)
Plaats 5: Readly Express (13)

 

Race 6: Prix du Jura

Een zeer moeilijk voorspelbare sprintkoers voor oudere paarden over 2100 meter met maar liefst 18 starters. Veel zal afhangen van het koersverloop want er zijn weinig deelnemers die er qua vorm en prestaties uitspringen. Voorzichtig proberen wij het met Baraka de Bougy (6), die zonder ijzers loopt en gereden wordt door Franck Nivard. Haar voorlaatste start won zij met deze rijder maar zij loopt niet vaak over deze afstand. Tegenstand kan er komen van As de Godisson (17) die zich juist heel erg thuis voelt op de sprint maar die weg moet zien te komen met startnummer 17. Zijn laatste zege was indrukwekkend. Belline d'Urzy (3) loopt haar tweede koers na rust maar is zonder ijzers en met Matthieu Abrivard toch gevaarlijk, alhoewel ook zij geen geweldige referenties over de sprint heeft. Bilooka du Boscail (4) presteert in het zuiden beter dan op Vincennes maar ze treft een goede rijder en een mooi startnummer. Vixel (14) is een echte sprinter maar met zijn startnummer begint hij achter een muur van paarden en het zal mee moeten zitten onderweg wil hij ruimte krijgen voor zijn eindsprint. Baraka de Bellou (2) heeft een 1'11 tijd in de benen en kan zich met een mooi koersverloop in de aankomst mengen.

Plaats 1: Baraka de Bougy (6)
Plaats 2: As de Godisson (17)
Plaats 3: Belline d'Urzy (3)
Plaats 4: Bilooka du Boscail (4)
Plaats 5: Vixel (14)

 

Race 7: Prix des Cracks Series 2018

Casting de Chenu (15) scoort voortdurend tweede plaatsen achter toppaarden en in deze koers lijkt hij eindelijk weer eens een verdiende zege te kunnen behalen. Cayenne de Houelle (17) is in grote vorm en lijkt zijn belangrijkste uitdager. Cyclope d'Ostal (7) liep een snelle tijd op de kleine piste en kan gezien haar vorm lang voorin te vinden zijn nu zij vooraan mag vertrekken. Carmin (3) is onnavolgbaar in amateurkoersen en haar laatste zege was erg overtuigend. De langere afstand zal geen problemen opleveren. Cador de Babel (6) werd onlangs geklopt door Cyclope d'Ostal maar hij heeft de steun van Matthieu Abrivard. Canard de Betton (10) maakte een eind aan een lange rij teleurstellingen door fraai te winnen op de kleine piste, hij staat qua winsom erg mooi ingeschreven. Candidat d'Ortige (16) treft het minder zwaar dan normaal en hij kan eventueel voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Casting de Chenu (15)
Plaats 2: Cayenne de Houelle (17)
Plaats 3: Cyclope d'Ostal (7)
Plaats 4: Carmin (3)
Plaats 5: Cador de Babel (6)

 

Race 8: Prix Djerid

Benjamine Gede (2) werd vorige week 4e achter Bilibili en Traders en ontmoet hier een heel andere categorie paarden, zij is onze favoriete. Accord Marjacq (8) is er altijd bij en vecht tot het bittere einde, hij lijkt hier een vaste kandidaat voor het podium, net als Boss de Meleuc (10), die speciaal is voorbereid op deze koers. Achter dit trio favorieten is de strijd om de overige plaatsen vrij open. Volcan de Bellande (7) is weer in vorm gekomen en kan de opgaande lijn voortzetten. Arena del Phedo (4) voelt zich thuis op de korte afstand. We zijn benieuwd naar de eerste stappen van Carabinieri (9) onder het zadel, hij heeft in ieder geval goede steun aan Franck Nivard.

Plaats 1: Benjamine Gede (2)
Plaats 2: Accord Marjacq (8)
Plaats 3: Boss du Meleuc (10)
Plaats 4: Volcan de Bellande (7)
Plaats 5: Arena del Phedo (4)

 

Race 9: Prix de Machecoul

Een sprintkoers voor 5-jarige merries waarin 15 van de 16 deelneemsters geheel of gedeeltelijk zonder ijzers van start gaat. Etoile de Leard (2) heeft een van de snelste records en haar vorm is prima. Met dit startnummer en gesteund door de na een zware blessure razendsnel teruggekeerde Yoann Lebourgeois heeft zij een eerste kans. Exquisa Bella (1) kan ook goed sprinten en zij heeft een mooi startnummer voor een zuinige koers aan de reling. East Road (9) verraste de laatste keer, de merrie is in uitstekende vorm maar moet wel weg zien te komen met haar startnummer aan de buitenkant. Emotta (6) handhaaft zich goed in deze categorie en zal weer in de aankomst zijn. Voor Energie d'Anlouna (13) is het een kwestie van positie of zij de ruimte heeft voor haar eindschot. Tenslotte noemen wij Emeraude de Bais (4) als zeer gevaarlijke outsider, de merrie staat pas sinds kort in training bij Junior Guelpa en zij zal de trip vanuit de Cote d'Azur naar Parijs niet maken voor toeristische doeleinden.

Plaats 1: Etoile de Leard (2)
Plaats 2: Exquisa Bella (1)
Plaats 3: East Road (9)
Plaats 4: Emotta (6)
Plaats 5: Energie d'Anlouna (13)

 

Race 10: Prix de La Capelle

Een aan elkaar gewaagd veld 4-jarige merries met relatief lage winsommen. Een verrassing is hier dus zeer wel mogelijk. Franck Nivard laat Fortuna Avis (13) zonder ijzers starten en dat kan een groot verschil maken bij de merrie die met 1'14''9 het snelste record van het veld heeft. Zij moet echter oppassen voor Fervente (1) die bij haar eerste start dit jaar zonder ijzers totaal getransformeerd bleek en zeer gemakkelijk won. Deze zege dateert echter van afgelopen dinsdag en de vraag is of de merrie voldoende hersteld is. De trouwe Fleche de Feu (4) kan ook baat hebben bij het lopen zonder ijzers, zij is in prima vorm en lijkt geboekt voor een hoge klassering. Achter deze paarden zien we Flaya Kalouma (11), die veel beter kan dan wat zij de laatste maanden laat zien, en Finale Jihaime (8), die kan aanknopen bij haar eerdere goede prestaties. Tenslotte kan ook Fille de la Ferme (10) hier zonder achterijzers een ander gezicht laten zien, met haar vorm is niets mis.

Plaats 1: Fortuna Avis (13)
Plaats 2: Fervente (1)
Plaats 3: Fleche de Feu (4)
Plaats 4: Flaya Kalouma (11)
Plaats 5: Finale Jihaime (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.