Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 20 januari

Paris Vincennes  – zondag 20 januari 2019 – Start 13.25 uur

Race 1: Prix Roxane Griff

De momenteel ongenaakbare Dorgali (7) gaat hier voor zijn zevende (!) overwinning op rij, de ruin van Thierry Duvaldestin verkeert in de vorm van zijn leven. Hij moet echter beducht zijn voor Daida de Vandel (9), die onlangs uitstekend presteerde met een 2e plaats met deze rijder, en de oertrouwe Diamant de Treabat (10), die zich altijd plaatst maar niet heel vaak wint. Delicieux du Cebe (4) is eveneens in topvorm maar stijgt iets in categorie, hij kan toeslaan als een of meer van onze favorieten het laten afweten. We zijn benieuwd naar het optreden van Dollar Soyer (8), die voor de sulky mooie dingen laat zien maar al enige tijd niet onder het zadel heeft gelopen. In het verleden heeft hij al gewonnen in dit genre dus we achten hem zeker in staat om hier een rol te spelen. Daniel Bon (6) pakt meestal een leuk plaatsgeld mee en dan zien we hier ook weer gebeuren. Dis Moi de Houelle (3) heeft in het verleden erg goed gepresteerd in dit genre maar zij lijkt nu niet in haar beste vorm.

Plaats 1: Dorgali (7)
Plaats 2: Daida de Vandel (9)
Plaats 3: Diamant de Treabat (10)
Plaats 4: Delicieux du Cebe (4)
Plaats 5: Dollar Soyer (8)

 

Race 2: Prix Bellino II

Fuego de Houelle (2) won hier in december met ijzers in 1'12''5 over deze afstand en loopt nu voor het eerst zonder ijzers. Hij lijkt hier moeilijk te kloppen. Fubria (4) won de vorige week gemakkelijk en het is nog niet bekend waar haar grenzen liggen, zij kan het onze favoriet eventueel lastig maken. Fun Quick (1) werd tweede achter Fubria en kan zich weer in het trio lopen. Pas op voor Flo Wood (9), zij heeft een slecht startnummer maar liep al 1'13 over deze afstand met bandenstart en loopt bovendien voor het eerst zonder ijzers. Free Rider (6) handhaaft zich prima op dit niveau en valt elke keer weer mee, we zien hem met een gunstig koersverloop meedoen voor de plaatsen. Flambeau Royal (8) blijft wisselvallig maar heeft de steun van Jean-Michel Bazire. Tenslotte kan Fairy White (10) ondanks haar startpositie in het tweede gelid ons weer verrassen, de merrie werd de laatste keren onderschat.

Plaats 1: Fuego de Houelle (2)
Plaats 2: Fubria (4)
Plaats 3: Fun Quick (1)
Plaats 4: Flo Wood (9)
Plaats 5: Free Rider (6)

 

Race 3: Prix de l'Argentine

Capella de Vrie (1) won twee koersen op rij waaronder de laatste over deze afstand zonder ijzers. Zij is na rust weer in topvorm gekomen en zal gaan voor een derde achtereenvolgende zege. De strijd is echter nog niet beslist want met name Comete Leman (6) kan voor weerwerk zorgen. Zij was in haar laatste start van start tot finish onklopbaar en zal hier proberen op herhaling te gaan. Achter deze twee favorieten zijn er meerdere kanshebbers. Clara du Bocage (8) heeft niet het mooiste startnummer maar dit soort koersen ligt haar wel en zij zal zich met een goed koersverloop in de voorhoede melden. Coumba Kuky (3) is trouw en heeft een mooi startnummer, ook zij is gevaarlijk voor in ieder geval een plaats bij de eerste drie. Charmante Fierte (7) is geen winnaarstype maar zij is er vrijwel altijd bij, we moeten haar niet onderschatten. Comete Darche (4) loopt als enige met ijzers en dat lijkt een nadeel te zijn. Zonder ijzers liep zij al 1'10''1 over de mijl in Cagnes sur Mer. Tenslotte moeten we Coalinga City (2) in de gaten houden, al leidde haar enige start met Jean Michel Bazire tot een uitschakeling.

Plaats 1: Capella de Vrie (1)
Plaats 2: Comete Leman (6)
Plaats 3: Clara du Bocage (8)
Plaats 4: Coumba Kuky (3)
Plaats 5: Charmante Fierte (7)

 

Race 4: Prix de Cornulier

De belangrijkste draverij ter wereld voor montépaarden lijkt dit jaar een aangelegenheid waarin drie deelnemers boven de rest uitsteken. Zonder galoppades en zonder incidenten lijken Bilibili (14) en Traders (15) hier een rotsvast koppel voor de eerste twee plaatsen. Vorig jaar won Traders de Cornulier en werd Bilibili 3e, maar in de laatste voorbereidingskoers was de hengst van de familie Abrivard zijn rivaal duidelijk de baas. Toch zouden de rollen hier omgedraaid kunnen worden. Achter deze twee kanonnen lijkt Briac Dark (13) geboekt voor de lucratieve derde plaats. Zijn debuut in de monté tegen onze favorieten was veelbelovend en de hengst heeft belang bij een harde koers.
Voor de verdere plaatsen is eigenlijk alles mogelijk. Dexter Fromentro (9) lijkt de “best of the rest”. De paarden van Pierre Levesque pieken vaak op het juiste moment en de 6-jarige zoon van huishengst Qwerty verschijnt fris aan de start. Achter hem kunnen Carla du Chatelet (3), die zich voortdurend plaatst, Cassate (7), die laatst vormstijging liet zien, en Alpha Saltor (12), die in zijn laatste start erg tegenviel maar daarvoor progressie toonde, een rol spelen voor de kleinere plaatsgelden. De vijfjarigen Etonnant (4) en Elladora de Forgan (11) behoren in montékoersen voor leeftijdsgenoten tot de top van hun jaargang maar staan hier zwaar. Tenslotte nog een blik op Canadien d'Am (10), hij werd vorig jaar 4e in de Cornulier maar verder zijn de prestaties ronduit slecht.  

Plaats 1: Bilibili (14)
Plaats 2: Traders (15)
Plaats 3: Briac Dark (13)
Plaats 4: Dexter Fromentro (9)
Plaats 5: Carla du Chatelet (3)

 

Race 5: Prix de l'Amerique Latine

Elvis Madrik (12) liep een goede voorbereidingskoers met ijzers met zijn trainer en gaat nu zonder achterijzers met Franck Nivard op pad, dit is zijn objectief. De strijd om de tweede plaats lijkt hier te gaan tussen Eclipse Danica (11), die mooi staat ingeschreven en haar laatste koers overtuigend won, en Calle Crown (9), die op dit niveau al mooie dingen heeft laten zien en voor wie de langere afstand geen enkel probleem zal zijn. Transcendence (6) doet het niet onaardig op Vincennes maar lijkt de mindere van de bovengenoemde paarden. Virginia Griff (4) won een jaar geleden haar enige start op Vincennes maar ondanks de steun van Jean Michel Bazire lijken haar kansen zich hier te beperken tot een vierde of vijfde plaats. Elixir d'Anama (5) zou kunnen verrassen. Hij is trouw, heeft de steun van Eric Raffin en liep al meerdere malen 1'13 tijden over deze afstand.

Plaats 1: Elvis Madrik (12)
Plaats 2: Eclipse Danica (11)
Plaats 3: Calle Crown (9)
Plaats 4: Transcendence (6)
Plaats 5: Virginia Griff (4)

 

Race 6: Prix Michel Marcel Gougeon

De betere 6-jarigen aan de start in deze koers over 2850 meter, waarin de favorieten 25 meter moeten voorgeven. De klasseverschillen zijn vrij groot en daarom verwachten wij dat de paarden uit het tweede band hier de hoofdrollen gaan opeisen. Dragon des Racques (11) is van deze paarden het duidelijkst in vorm en de hengst van de familie Abrivard verdient weer eens een zege. Drole de Jet (9) won in 2017 de Grand Prix de l'UET maar was daarna meer dan een jaar afwezig. Na twee rentreekoersen kan hij nu wellicht zijn oude niveau weer benaderen. Direct Way (12) viel de laatste keren tegen maar heeft zeker de klasse om een veld als dit zijn wil op te leggen. Diego du Guelier (8) was ook meer dan een jaar weg maar zijn laatste koers was bemoedigend. Hij kan hier verdere progressie tonen. Doberman (10) lijkt in beeld voor een plaats, de pupil van Franck Nivard haalt af en toe uit maar winnen is zeldzaam voor hem. Uit het eerste band kiezen we Darlington Park (1), die in topvorm is en eventueel kan profiteren van de voorgift. Verder kijken we met een chauvinistisch oog naar Decennie (5), het zou leuk zijn als de merrie van Bert Post hier een mooie cheque kan meepakken.

Plaats 1: Dragon des Racques (11)
Plaats 2: Drole de Jet (9)
Plaats 3: Direct Way (12)
Plaats 4: Diego du Guelier (8)
Plaats 5: Doberman (10)

 

Race 7: Prix Camille de Wazieres

Een monté klassieker voor 4-jarigen met helaas maar 8 paarden aan de start, de niveauverschillen zijn groot. Topverdiener Feeling Cash (8) lijkt hier de beste kans te hebben. De hengst is ongenaakbaar in dit genre en de enige serieuze tegenstander lijkt Fado du Chene (7) te zijn, maar de laatste heeft soms kuren en bovendien dient hij voorzichtig op de been te worden gebracht wat over deze afstand een serieus nadeel is. Achter deze twee kan Fighter Smart (5) succesvol debuteren in dit genre. Hij behoort tot de top van zijn jaargang voor de sulky en zal terdege voorbereid zijn op dit treffen. De pupil van “onze” Henk Grift, Fangio du Nord (4), laat de laatste weken hele mooie dingen zien onder het zadel en het zou ons niet verbazen als hij hier een gooi doet naar een podiumplaats. File Gin (6) maakt vandaag voor het eerst kennis met een jockey op haar rug en treft in Matthieu Abrivard dan geen verkeerde, zij kan positief opvallen. Forever Speed (3), doet het goed onder de man maar met een record van 1'17''3 komt hij op papier 50 meter achter de koppaarden binnen.

Plaats 1: Feeling Cash (8)
Plaats 2: Fado du Chene (7)
Plaats 3: Fighter Smart (5)
Plaats 4: Fangio du Nord (4)
Plaats 5: File Gin (6)

 

Race 8: Prix du Lion d'Angers

Eleganza Fac (9) blijft grillig maar als ze het koppie erbij houdt is er geen paard dat haar in dit veld kan kloppen. Mocht zij een slechte dag hebben dan staan Etoile de Leard (2), die laatst foutief was maar daarvoor mooie dingen liet zien, Ella de Baille (11), de rijkste van het veld, en de trouwe Eclipse d'Auvrecy (10) klaar om toe te slaan. Eva des Charmes (1) wordt vaak veel gespeeld maar kan dit tot nu toe niet echt bevestigen, wellicht liggen er hier mogelijkheden. Verder noemen wij Endiablee (8), waarvan de verwachtingen voortdurend hoog zijn maar die vaak blijft steken op een van de kleinere plaatsgelden. Wellicht dat het in dit overzichtelijke veld eens een keer lukt. Voor Elevation (3) is de afstand lang genoeg maar bij een ideaal koersverloop is een verrassing voor de plaatsen niet uitgesloten.

Plaats 1: Eleganza Fac (9)
Plaats 2: Etoile du Leard (2)
Plaats 3: Ella de Baille (11)
Plaats 4: Eclipse d'Auvrecy (10)
Plaats 5: Eva des Charmes (1)

 

Race 9: Prix de la Beauce

De mogelijkheid om zonder ijzers te mogen lopen pakte afgelopen maandag goed uit voor Filou L'Auvergnier (3), die meteen een indrukwekkende zege boekte. Deze koers was slechts 6 dagen geleden dus de hengst heeft weinig hersteltijd gehad maar we zien hem hier wederom een voorname rol spelen, vooral omdat hij nu geheel zonder ijzers van start gaat. De oppositie is echter niet mals, gezien de aanwezigheid van Fakir Stardust (9), die een bekeken zege over deze afstand niet kon bevestigen maar die nu net als bij zijn zege Pierre Vercruysse weer op de sulky treft. Met Fidele Royal (1) is het vaak alles of niets maar Jean Michel Bazire zal zijn pupil optimaal hebben voorbereid op deze koers. Figaro Planchette (4) is trouw maar viel de laatste keer zonder ijzers niet helemaal mee, eerder zien we dan Fahrenheit Flower (5), die een reeks goede klasseringen onderbroken zag worden door een uitschakeling maar die zich hier kan herstellen. Falco du Douet (7) en Felicio du Joamax (8), een Crebas-pupil, hebben beide een record van 1'14''1 wat hen hier op de sprint een goede kans geeft al moeten zij wel overweg kunnen met hun matige startnummer achter de auto.

Plaats 1: Filou L'Auvergnier (3)
Plaats 2: Fakir Stardust (9)
Plaats 3: Fidele Royal (1)
Plaats 4: Fahrenheit Flower (5)
Plaats 5: Figaro Planchette (4)

 

Race 10: Prix de Maisons-Lafitte

De jeugd in actie in een koers voor 3-jarige merries over 2200 meter bandenstart. Gracieuse Light (7) won twee van haar vier starts en zij kan hier het veld de weg wijzen. Gaya de Bellouet (5) is met 1'14''5 duidelijk de snelste van het veld en steeds geplaatst zou zij eens een overwinning verdienen. Gamma du Chene (4) is er ook altijd bij en zij lijkt de laatste tijd verder te verbeteren, een zege is dan ook zeker niet uit te sluiten. Gallipoli (3) stijgt in categorie maar deed nog niets verkeerd. Goopgirl (8) heeft al veel ervaring maar kon het de vorige keer niet helemaal afmaken alhoewel ze de laatste bocht wel dreigend kwam opzetten. Haar tweede plaats achter Gaia Olmenhof, die daarna op een hoger niveau erg goed presteerde, biedt daarom perspectief. Tenslotte kan ook Golden Girl (6) van de Nederlandse familie Oosterhof een rolletje spelen, zij dient daarvoor wel haar record aan te scherpen. Al met al toch een vrij open koers.

Plaats 1; Gracieuse Light (7)
Plaats 2: Gaya de Bellouet (5)
Plaats 3: Gamma du Chene (4)
Plaats 4: Gallipoli (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.