Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 24 januari

Paris Vincennes – donderdag 24 januari 2019 - Start 13.45 uur

Race 1: Prix de la Semaine Internationale

In deze belangrijkste koers van vandaag op Vincennes kunnen we Colt des Essarts (15) weer in actie zien, die door zijn omgeving in de watten is gelegd en klaar lijkt voor een erg goed jaar 2019. De familie Lagadeuc brengt hem hier vol vertrouwen aan de start, ondanks de aanwezigheid van Coffee Look d'Eam (8), die enige tijd nodig had om zijn niveau van de vorige winter terug te vinden maar die ook fris aan de start gaat verschijnen, met de Scandinaviër Platon Face (2), die door Adrian Kolgjini snel naar de leiding kan worden gestuurd om er zodoende een harde koers van te maken, hetgeen weer in het voordeel is van Colorado Blue (17), die in goede vorm is maar die op de heuvel in het veld verscholen moet blijven zitten om mee te kunnen doen met de genoemde paarden. Hierachter kan Springover (5), talentvol maar tot nu toe teleurstellend, profiteren van de steun van Yoann Lebourgeois om terrein goed te maken. We mogen hem niet te snel weglaten, net als de taaie Class Action (4), die in staat is om de hengsten recht in de ogen te kijken als zij in het begin van de koers niet teveel terrein verspeelt, Clédère de l'Airou (7), met David Thomain, of Croix du Buisson (11), die goed overweg kan met Eric Raffin, zij zullen de eerste de beste gelegenheid grijpen om zich bij de eerste vijf aankomende paarden te voegen.

Plaats 1: Colt des Essarts (15)
Plaats 2: Coffee Look d’Eam (8)
Plaats 3: Platon Face (2)
Plaats 4: Colorado Blue (17)
Plaats 5: Springover (5)

 

Race 2: Prix de Mons

Damour Jiel (15) en Dahir de l'Iton (14) in hun oude vorm, Domino de la Brise (1), die ver kan komen van kop af, en Dzigane du Gueret (12), regelmatig presterend in de provincie, kunnen allen goed partij bieden aan de verbazingwekkende Darling d'Hermine (13), die zorgde voor hoge uitbetalingen in de eerste claimkoers van het jaar. Dynastie Aldo (18) heeft moeite zich te hervinden maar liep al een tijdje niet in deze categorie. Diane Soyer (8), die een verdienstelijke merrie is, komt in beeld aan het eind van onze selectie, voor Dandy Chéri (2), die opnieuw teleurstelde maar deze middag misschien toch weer een plaatsgeld kan behalen!

Plaats 1: Damour Jiel (15)
Plaats 2: Dahir de l’Iton (14)
Plaats 3: Domino de la Brise (1)
Plaats 4: Dzigane du Gueret (12)
Plaats 5: Darling d’Hermine (13)

 

Race 3: Prix de la Valette

Bekend om zijn vernietigende eindsprints kan Viking Dream (8) hier nogmaals winnen in deze claimkoers voor trouwe dienaars die nog voldoende capaciteiten hebben maar die doorgaans tegen jongere paarden en Europese tegenstanders in andere categorieën moeten aantreden. Best Buissonay (7) kan hier op een goede dag een hoofdrol opeisen, net als Vertiginous (9), die twee nette koersen liep, terwijl Ara d'Ostal (6) en Volare de Lou (3) beiden mooie verrichtingen hebben maar wellicht beter zijn op vlakke banen, net als Vénicio du Pommereux (1), die hier met ijzers loopt, of Voilà Ecus (16), te beoordelen op zijn prestatie in de Prix de Cognac. Op een goede dag kan Vivien Péo (4) ons herinneren aan betere tijden.

Plaats 1: Viking Dream (8)
Plaats 2: Best Buissonay (7)
Plaats 3: Vertiginous (9)
Plaats 4: Ara d’Ostal (6)
Plaats 5: Volare de Lou (3)

 

Race 4: Prix de Yonkers Raceway

Utopia Luis (14) debuteert in Frankrijk met enige verwachtingen, en zelfs nu ze enkele zeer interessante Franse merries treft kan ze hier voor leuke uitbetalingen zorgen. De uit de Thierarche afkomstige Divine de Navary (9) zat vast in de Prix des Douvres op het moment dat  Darling Berry (18) er vandoor ging, laatstgenoemde kan gaan voor een tweede zege op rij, zij is zeker een basis voor het spel. Deze drie merries zullen hier de strijd kunnen gaan uitvechten, samen met Ugolinvast (5), die op het goede been moet vertrekken om zich te kunnen herstellen van de vorige prestatie, Dastavia de Guez (13), die hier gemotiveerd zal zijn, en Darling Lorraine (12), die moedig liep in de Prix de Maisons-Alfort. Dalabama (6) doet het soms prima en is een interessante outsider in deze merriekoers, waar Demoiselle Mika (15), zeer verdienstelijk, en Décoloration (7), die het eindelijk gevonden heeft, niemand zullen verbazen als zij zich in de aankomst mengen!

Plaats 1: Utopia Luis (14)
Plaats 2: Divine de Navary (9)
Plaats 3: Darling Berry (18)
Plaats 4: Ugolinast (5)
Plaats 5: Dastavia de Guez (13)

 

Race 5: Prix de Vienne-Krieau

Dédicace de Chenu (5) komt uit voor een stal die sinds het begin van de wintermeeting over water kan lopen... zij zal proberen haar goede reeks voort te zetten tegen de taaie Dynamite Marceaux (13), die op een onklopbaar paard stuitte de vorige keer, Mamasan (9), die enige kwaliteit voor de sulky heeft laten zien, maar ook Dolce Vita Phédo (8), die volgens ons beter presteert op vlakke banen. Divine Beji (11) zien we in een tweede lijn, voor Schatzi Fayline (6), die in Scandinavië al goed presteerde in deze specialiteit, en Drusenheim (2), die een goede vormperiode doormaakt en niet afkerig zal zijn van de condities van deze koers.

Plaats 1: Dynamite Marceaux (13)
Plaats 2: Dedicace de Chenu (5)
Plaats 3: Mamasan (9)
Plaats 4: Dolce Vita Phedo (8)
Plaats 5: Divine Beji (11)

 

Race 6: Prix de Gelsenkirchen

Vijfjarigen aan de start in deze Prix de Gelsenkirchen... Alhoewel Elégant Farcap (9)Elorius de Guez (5) en Extra du Châtelet (8) allen al gewonnen hebben deze winter geldt dit niet voor de hoog ingeschatte El Santo Haufor (6), die we toch hier veel vertrouwen willen geven, net als andere paarden uit zijn stal aan het eind van de winter. De mooi ingeschreven Easy Maza (11) kan ook een voorname rol spelen net als Elan Baroque (7), die in vorm is maar steeds net dat kleine beetje tekort komt.

Plaats 1: El Santo Haufor (6)
Plaats 2: Elegant Farcap (9)
Plaats 3: Elorius de Guez (5)
Plaats 4: Extra du Chatelet (8)
Plaats 5: Easy Maza (11)

 

Race 7: Prix des Baleares

Alhoewel hij zijn omgeving teleurstelde kan Frontignan (4) zich weer herstellen in deze categorie van de claimkoersen, zeker als hij daarop voorbereid is. Fiumorbo (10) en Félix du Bourg (12) hoeven zich niet meer te bewijzen in dit genre en zijn de voornaamste tegenstanders, voor Falbala du Bourg (6), die een zege op een provinciebaan behaalde, en Feeling (9), die hier weer haar best zal gaan doen. Wat moeten we denken van de kansen van Fabuleuse Adema (13), die op 8 oktober met succes meters voorgaf maar sindsdien de verkeerde weg is ingeslagen?

Plaats 1: Frontignan (4)
Plaats 2: Fiumorbo (10)
Plaats 3: Felix du Bourg (12)
Plaats 4: Falbala du Bourg (6)
Plaats 5: Feeling (9)

 

Race 8: Prix de Wolvega

Fluo Meslois (8) gooit alles in de strijd in deze laatste koers, en heeft onze voorkeur boven Flash Du Biwetz (14), die maar blijft winnen, Fast Rastid (12), in staat om deze internationale koers zonder buitenlanders te winnen indien hij blijft draven, en ook de gewaardeerde First Montana (5) en Furet d'Havaroch (6), die nog wat goed te maken hebben na hun deceptie in de Prix de Nallier. Heeft de vroegrijpe Floray Védaquais (11) nog wel zin om te koersen?

Plaats 1: Fluo Meslois (8)
Plaats 2: Flash du Biwetz (14)
Plaats 3: Fast Rastid (12)
Plaats 4: First Montana (5)
Plaats 5: Furet d’Havaroch (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.