Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 26 januari

Paris-Vincennes - zaterdag 26 januari 2019 - Start: 14.00

Het weekend van de Prix d’Amerique met op de zaterdag de Prix du Luxembourg. Een geweldig bezette race met onder andere Cleangame, Dijon en Dreammoko. In de omlijstende koersen zijn er ook enkele Nederlanders actief zoals Rick Ebbinge met Urbanio, trainer Paul Hagoort met Coup Droit, trainer Richard Westerink met Dreammoko en Glowing Moko. Verder heeft onze amateurkampioen Jaap Terstal een mooie rit in de Coupe d'Europe des Amateurs. De eerste race is om 14.00 uur.

Race 1 - Prix Offshore Dream - Monté - Femelles 2.850 mètres - Grande piste, bandenstart

Deze zaterdag wordt geopend met een montedraverij. Evening Star (5) is de logische favoriet. Deze merrie is bezig aan een geweldige reeks. In haar laatste start begon ze erg ruim vanaf de buitenkant van de baan en bleef zij onaangevochten voorop. In diezelfde koers viel ook de prestatie op van Exciting Lady (9). Onderweg moest zij telkens het gat voor haar dichtlopen. Desondanks zette zij sterk door en had vervolgens nog een flitsend eindschot achter de hand. Etonne de Carsi (8) maakt haar debuut onder de man. Op grond van haar eerdere prestaties verwachten we de merrie van Franck Leblanc in de voorste gelederen. Lorina Citron (2) is een interessante deelneemster van trainer Björn Goop. Twee eerdere starts op Solvalla en Aby leverden een tweede en een derde plaats op. Zij maakt haar debuut op Vincennes en heeft de steun van Alexandre Abrivard.

Plaats 1:    Evening Star (5)
Plaats 2:    Exciting Lady (9)
Plaats 3:    Etonne de Carsi (8)
Plaats 4:    Lorina Citron (2)

 

Race 2 - Prix Moni Maker, - Aangespannen - Femelles - 2.700 mètres - Grande piste, bandenstart

Vijftien vierjarige merries in actie over de grote piste. De favoriet heeft de Italiaanse nationaliteit. Zanzibar Wise As (6) komt met goede verrichtingen over uit Italië. De merrie zal door Alessandro Gocciadoro goed geprepareerd aan de start verschijnen. Tegenstand kan worden verwacht van landgenoot Zanella (4) die vijftig procent van haar starts heeft omgezet in een overwinning. Vanuit Zweden komt Zahra Mil (13). De door Jerry Riordan getrainde merrie won op Solvalla de Wallenius Cup en dat is haar grootste succes tot nu toe. Zij werd door Björn  Goop al eens naar de overwinning geleid en die rijdt haar opnieuw. Een groot voordeel. Van Franse zijde noemen we nog Fidelity (7), Fulmida (8) en Fierté de Baille (12).

Plaats 1:    Zanzibar Wise As (6)
Plaats 2:    Zahra Mil (13)
Plaats 3:    Fidelity (7)
Plaats 4:    Zanella (4)

 

Race 3 - Prix du Luxembourg, Groupe III – Aangespannen - 2.100 mètres - Grande piste, autostart

Een prachtig bezette Prix du Luxembourg. Om Cleangame (2) kan je simpelweg niet heen. De pupil van Jean Michel Bazire was verleden jaar een sensatie in de Grand National du Trot. Hij won zes onderdelen daarvan en juist in de finale bleef hij steken op een derde plaats terwijl diens stalgenoot Ble Du Gers de koers won. Half januari werden in de Prix Du Forez de rollen omgedraaid in een voor hem gemakkelijk verlopen koers. Dat zal het vandaag niet worden want er zijn flink wat kapers op de kust. Dijon (7) won vorig jaar het Europees Kampioenschap der Vijfjarigen. Daarna verliep het minder in de Gran Premio delle Nazioni , waarin hij lang aan kop ging en de Grand Prix De Bourgogne. Desondanks is er vertrouwen in de hengst die bewust voor de Luxembourg heeft gekozen. Cash Gamble (5) deed het in de Grand Prix De Bretagne niet onaardig.  De vorm lijkt goed en na zijn uitschakeling in de edite van 2018 zal hij zich zeker willen revancheren. Zijn Italiaanse stalgenoot Sharon Gar (4) hoort zeker op de tickets thuis. Zij won verleden jaar nog de Prix Helen Johansson. Dreammoko (9) heeft het niet getroffen met het startnummer. Richard Westerink is tevreden over de voshengst die het in de training heel goed doet. Hij is er klaar voor. Coup Droit (6) van trainer Paul Hagoort staat voor een loodzware klus. De vorm is op dit moment iets minder dan voorheen. Een klassering zou dan een goede prestatie zijn.

Plaats 1:    Cleangame (2)
Plaats 2:    Sharon Gar (4)
Plaats 3:    Dreammoko (9)
Plaats 4:    Cash Gamble (5)

 

Race 4, Prix Varenne - Aangespannen - Femelles - 2.850 mètres - Grande piste, bandenstart

In deze race voor vijfjarige merries laten wij Energie d'Echal (10) als favoriet vertrekken. Bij haar laatste optreden scherpte zij haar record aan naar 1.12,4 over 2100 meter. De langere afstand is voor haar geen bezwaar en bij Eric Raffin is zij in vertrouwde handen. Evita Péron (8) zette ook haar laatste start om in een overwinning. Dat was in de Prix De Lignieres waarin halverwege de laatste bocht met succes de aanval werd ingezet. De vos verslapte geen moment. Eileen (13) en Elégante Délo (6) noemen we van de overige deelnemers.  

Plaats 1:    Energie d'Echal (10)
Plaats 2:    Evita Péron (8)
Plaats 3:    Eileen (13)
Plaats 4:    Elégante Délo (6)

 

Race 5, Prix Ready Cash - Aangespannen - Mâles - 2.850 mètres - Grande piste, bandenstart

Een open aangelegenheid deze Prix Ready Cash. De Noorse import Moni Viking (11) haalde op Vincennes enorm uit op 21 december waar hij de Prix D'Evrecy op zijn naam schreef. De voshengst ontwikkelde een enorme snelheid in de slotfase en won het met een halve lengte. Als het op speed aankomst zien wij hem niet geklopt worden. Duel Du Gers (10) was één van de geklopten in deze Prix D’Evrecy. Hij zal de rollen graag omkeren en dat is niet onmogelijk. Ragazzo Da Sopra (6) werd in die koers vierde nadat hij onderweg het vuile werk moest opknappen en uiteindelijk te vroeg aan kop kwam. Destin Carisaie (13) en Dreamer De Chenu (8) mogen niet worden onderschat. Tot slot nog Urbanio (4) met Rick Ebbinge. Als de Italiaanse hengst zijn dag heeft, is hij tot erg veel in staat. De voorbereiding was door de sneeuwval niet ideaal, maar voor de rest ziet het er goed uit. Een plaatsgeld zou mooi zijn.

Plaats 1:    Moni Viking (11)
Plaats 2:    Duel Du Gers (10)
Plaats 3:    Ragazzo Da Sopra (6)
Plaats 4:    Urbanio (4)

 

Race 6, Prix de Paray-Le-Monial - Monté - Mâles - 2.700 mètres - Grande piste, bandenstart

Acht zesjarigen nemen het op in dit montenummer. Er zijn verschillende kanshebbers. Van Nederlandse zijde is belangstelling voor Dorus Well (6) maar hij staat zwaar; een outsiderrol is voor hem weggelegd. Dzarof de Guez (8) geniet de voorkeur. Op papier staat hij er mooi in en met de steun van Eric Raffin ziet wij hem ver ever komen. Dauphin du Maxfran (4) won eind april op Vincennes. Daarna verliep het iets minder. Hij debuteert onder de man.  Dan is Dirky Ever (3) meer ervaren. Hij won al vijf keer in het montegenre. Tot slot nemen we Darko des Brousses (5) op de tickets mee.

Plaats 1:    Dzarof de Guez (8)
Plaats 2:    Dirky Ever (3)
Plaats 3:    Dauphin du Maxfran (4)
Plaats 4:    Darko des Brousses (5)

 

Race 7, Prix de Châteaubriant - Aangespannen - Mâles - 2.200 mètres - Grande et petite piste, bandenstart

Deze Prix de Châteaubriant is gereserveerd voor de driejarigen. Trainer Richard Westerink brengt Glowing Moko (14) aan de start. Het wordt het eerste optreden op Vincennes voor deze zoon van Vramdao. Zijn laatste start werd omgezet in een goede overwinning. Westerink houdt nog een slag om de arm wat betreft de piste. Ligt het plateau de gravel de driejarige hengst.  Gaillard des Lucas (6) is de favoriet. Hij imponeerde in Cabourg waar hij een zegevierend debuut maakte. Onderweg moest hij vaak de koppositie heroveren. Dat hij het uiteindelijk met een drietal lengtes won zegt genoeg over zijn klasse. Gallant Way (2) komt uit de stal van Philippe Allaire. Na een keurig proef werd hij tweemaal uitgeschakeld. Desondanks mag hij niet worden onderschat. Guerrier Castelets (7) maakt het rijtje kanspaarden compleet.

Plaats 1:    Gaillard des Lucas (6)
Plaats 2:    Guerrier Castelets (7)
Plaats 3:    Glowing Moko (14)
Plaats 4:    Gallant Way (2)

 

Race 8, Coupe d'Europe des Amateurs - Aangespannen - Amateurs - 2.100 mètres - Grande et petite piste, autostart

Het jaarlijkse internationale amateurtreffen op Vincennes. Voor Nederland komt Jaap Terstal in actie met Amour Encore (3) maar hem wacht een rol als outsider. Trainer Henk Grift heeft met Panoramic (4) een kanspaard in koers. De ruin acteerde geweldig in de Prijs der Giganten. Die lijn heeft hij doorgetrokken met winst in Mauquenchy en een vierde plaats bij zijn laatste optreden in Vincennes. Piet Van Pollaert rijdt hem vandaag. Da Vinci B.R. (11) is de favoriet in dit veld. Hij komt uit de vormstal van Jean Michel Bazire. Staro Ivy League (8) en Final Oak (6) hebben de klasse in huis ook hoog te eindigen.

Plaats 1:    Da Vinci B.R. (11)
Plaats 2:    Panoramic (4)
Plaats 3:    Staro Ivy League (8)
Plaats 4:    Final Oak (6)

 

Race 9, Prix Jag de Bellouet - Monté - Femelles - 2.850 mètres - Petite piste, bandenstart

Zoals de dag begon wordt hij ook afgesloten. Twaalf deelnemers onder de man, over de kleine piste. Féline Haufor (11) zag haar klasseringen eindelijk beloond worden met een overwinning. Een tweede overwinning lijkt in de maak maar met Folie Blonde (1) is het nog geen vanzelfsprekendheid. Deze merrie was de laatste keer enorm verbeterd nadat zij daarvoor twee keer werd uitgeschakeld. Na een rustige start schoof ze rustig op naar voren om naar een overtuigende zege te snellen. Farandole Quick (6) heeft al twee montezeges op zak. Zij doet hier opnieuw mee. Verder zien wij nog Fontaine du Banney (8)

Plaats 1:    Féline Haufor (11)
Plaats 2:    Folie Blonde (1)
Plaats 3:    Farandole Quick (6)
Plaats 4:    Fontaine du Banney (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.