Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Prix d'Amérique - 27 januari

Paris-Vincennes - zondag 27 januari 2019 - Start: 13.50

Alle Europese drafsportliefhebbers zitten er klaar voor. It’s racingday at Vincennes met de Grand Prix d'Amerique die rond 16:05 staat gepland. In totaal staan er tien geweldige races op het programma. Broadwell en Generaal Bianco gaan proberen om een Nederlands succes te behalen. Een klassering zou een hele goede prestatie zijn. De eerste race is om 13:50 uur

Race 1: Prix Camille Blaisot - Groupe II - Monté - 2.850 mètres - Grande piste - bandenstart

In deze opener van deze prachtige koersdag starten acht paarden onder de man. Ekeren (5) was weergaloos in de Prix Emile Riotteau waarin hij van huis uit geweldig aan kop sleurde. Hij bleef bij die gelegenheid voor Evangelina Blue (6). Die stelde onlangs haar record bij naar 1.11,8 over 2175 meter. Dit kan een mooi duel worden. Exotica De Retz (7) deed het in diezelfde race met 1.11,9 ook buitengewoon. Samen met Easy Des Racques (8) hebben we dan ook gelijk de twee grootverdieners van het veld. Easy Des Racques was in zijn laatste twee koersen niet bij de eerste vier maar zal er nu klaar voor zijn.


Plaats 1: Evangelina Blue (6)
Plaats 2: Ekeren (5)
Plaats 3: Exotica De Retz (7)
Plaats 4: Easy Des Racques (8)


Race 2: Prix de Montréal - Aangespannen - Mâles - 2.100 mètres - Grande piste – autostart

Nederlandse belangen in de vorm van Broadwell (1) met Robin Bakker. De door Paul Hagoort getrainde hengst kampte met problemen met de bloedwaardes. Dat is opgelost. ,,Hij oogt heel fit en werkt heel goed. Hij heeft bovendien een mooi nummer. Tegen deze paarden heeft hij zich al bewezen, dus ik heb zeker verwachtingen”, liet Paul Hagoort weten. Transcendence (2) liet een hele sterke indruk achter in zijn laatste koers. Onderweg moest hij enkele keren de koppositie herpakken. Uiteindelijk werd hij op fijne speed net geklopt, maar hij toonde veel weerstand. Classic Connection (11) kwam na de Grand Prix de L’U.E.T. niet meer in actie. Hij heeft de klasse in huis om een rol te gaan spelen. Björn Goop heeft met Portland (10) een kanspaard in handen. De vos won begin vorig jaar enkele keren opperachtig op Vincennes. Hij is echter lang weggeweest. Elnino Montaval (5) won op overtuigende wijze de Prix De Jussy waarin hij het zeker niet cadeau kreeg. Ethien Du Vivier (9) werd tweede in die koers. Hij staat voor een overwinning. Eugenito du Noyer (14) was met Björn Goop enkele keren goed op dreef. Epic Julry (7) heeft de klasse in huis om een rol te spelen.Plaats 1: Portland (10)
Plaats 2: Broadwell (1)
Plaats 3: Transcendence (2)
Plaats 4: Epic Julry (7)


Race 3: Prix Charles Tiercelin - Groupe II - Aangespannen - 2.100 mètres - Grande piste - autostart

Alessandro Gocciadoro heeft twee ijzers in het vuur. Zelf neemt de Italiaan plaats achter Zlatan (1), de Italiaanse Derbywinnaar. Die won recentelijk in Milaan. In deze koers, gestart uit de banden, maakt hij een grote startfout. Dat kan hij zich nu niet veroorloven. Stalgenoot Ze' Maria (4) zal ook de nodige aanhang hebben bij het spelend publiek. Een interessante deelnemer in dit veld. Een andere grote naam is natuurlijk Face Time Bourbon (7). Nadat hij het Criterium Des 3 Ans winnend afsloot werd hij bij zijn volgende optreden tweede. Fly With Us (5) heeft de klasse in huis om een rol te spelen. Hij is echter niet altijd even betrouwbaar. Falcao De Laurma (12) hoort ook op de tickets thuis. De pupil van Thierry Duvaldestin is bijtijds in grote vorm.


Plaats 1: Face Time Bourbon (7)
Plaats 2: Zlatan (1)
Plaats 3: Fly With Us (5)
Plaats 4: Ze' Maria (4)


Race 4: Prix Jacques Andrieu - Groupe II – Monté - 2.850 mètres - Grande piste - bandenstart

In dit montenummer heeft Clegs des Champs (6) goede vooruitzichten op de overwinning. Hij werd de laatste keer echter geklopt door de nu ook aanwezige Mindyourvalue W.F. (8) die opnieuw door Erik Raffin wordt gereden. Dat is op Vincennes zeker een meerwaarde. In die koers bleef hij overtuigend van start tot finish voorop. Shadow Gar (7) loopt zich steeds bij de eerste drie. Ook in de monte kan zij goed mee. Verder noemen we nog Bohemian Rhapsody (5) die tot veel in staat is maar ook nog wel eens een fout wil maken.


Plaats 1: Mindyourvalue W.F. (8)
Plaats 2: Clegs des Champs (6)
Plaats 3: Shadow Gar (7)
Plaats 4: Bohemian Rhapsody (5)


Race 5: Grand Prix d'Amérique - UET Masters Series - Groupe I - Aangespannen - 2.700 mètres - Grande piste – bandenstart

Misschien wel de sterkste editie ooit. Gaat Readly Express (15) zijn titel prolongeren? De hengst lijkt er klaar voor te zijn. Timo Nurmos kan zijn paarden laten pieken als geen ander. Het optreden in de laatste voorbereidende koers mag worden vergeten. Daarin werd hij verder niet gevraagd. Readly is ready to rumble! Bold Eagle (18) gaat proberen om zijn derde overwinning te pakken maar dat zal geen gemakkelijke opdracht worden. Er wordt driftig gezaagd aan de poten van de Koning van Vincennes. Franck Nivard liet al weten dat het koersverloop mee moet zitten om te winnen. Propulsion (17) viel in de voorbereiding tegen in een koers in Zweden. Daags later stond hij met koorts op stal en was de voerbak niet leeg. Inmiddels is hij weer helemaal gezond en traint hij als vanouds. Als deze onderbreking in de voorbereiding goed is verwerkt doet hij gewoon mee om de overwinning. Bird Parker (16) is de meest karaktervolle deelnemer van dit veld. Hoe zwaarder de koers, hoe beter hij gaat. Hij vindt altijd nog ergens een reserve als het het moeilijk wordt. Belina Josselyn (12) maakte in de Prix de Belgique een geweldige indruk. Een fout van Jean Michel Bazire in de laatste bocht zorgde voor diskwalificatie. Aan de vorm van de fraaie vosmerrie wordt niet getwijfeld. Wint er weer eens een merrie? Stalgenoot Davidson du Pont (4) is geweldig verbeterd. Winnen lijkt lastig maar een hoge klassering is mogelijk. De Italiaan Urlo dei Venti (7) won verleden jaar de Prix de Luxembourg. De baan ligt hem, maar de tegenstand is nu wel erg zwaar.


Plaats 1: Readly Express (15)
Plaats 2: Propulsion (17)
Plaats 3: Belina Josselyn (12)
Plaats 4: Bold Eagle (18)


Race 6: Prix Helen Johansson - Groupe III - Aangespannen - Femelles - 2.100 mètres - Grande piste, autostart

In deze merriekoers vertrekt Tessy d'Eté (2) als favoriet. De merrie toonde met Franck Nivard haar vorm in de Prix De Bar-Le-Duc. In Titty Jepson (5) treft zij een waardig tegenstander. Zij heeft een week of vier niet gelopen maar zal er klaar voor zijn. Ursa Caf (1) is trouw in haar prestaties. Winnen lkte al een tijdje niet. Misschien slaagt Björn Goop er ditmaal in. Chica de Joudes (6) had een goede generale met winst in de Prix De Granville. Die lijn kan ze hier doortrekken.


Plaats 1: Tessy d'Eté (2)
Plaats 2: Titty Jepson (5)
Plaats 3: Ursa Caf (1)
Plaats 4: Chica de Joudes (6)


Race 7: Prix Jean-René Gougeon - Groupe III - Aangespannen - Mâles -2.100 mètres - Grande piste, autostart

Nederlandse belangen met Generaal Bianco (14) die het voor trainer Untersteiner geweldig is gaan doen. Dat de piste van Vincennes hem ligt bewees hij in al zijn vier starts waarin hij zich plaatste. Favoriet is hij echter niet. Die rol is weggelegd voor Dorgos de Guez (2) van Jean Michel Bazire. De hengst is bezig aan een imponerende reeks. Cash And Go (5) werd verleden jaar derde in deze koers. Het jongere broertje van Bold Eagle kan opnieuw ver komen. Verder noemen wij nog Super Fez (3) en Delloro Védaquais (4).


Plaats 1: Dorgos de Guez (2)
Plaats 2: Cash And Go (5)
Plaats 3: Super Fez (3)
Plaats 4: Delloro Védaquais (4)


Race 8: Prix Léopold Verroken - Groupe III – Aangespannen - 2.100 mètres - Grande et petite piste, autostart

Een leeftijdskoers voor driejarigen. Golden Bridge (7) is een groot talent van Philippe Allaire. De hengst won al driemaal en werd een keer tweede. Good Morning (8) heeft al wat meer ervaring. Hij kan serieus partij geven. Guillermo Sport (3) is zijn carrière ook veelbelovend begonnen met drie overwinningen op rij. De laatste keer werd hij vijfde achter de favoriet van vandaag Golden Bridge. Get Happy (4) maakt de selectie van kanspaarden compleet. Ook hij komt uit de stal van Philippe Allaire maar lijkt iets minder dan de favoriet.


Plaats 1: Golden Bridge (7)
Plaats 2: Good Morning (8)
Plaats 3: Guillermo Sport (3)
Plaats 4: Get Happy (4)


Race 9: Prix de Meadowlands - Course Européenne - Aangespannen - Femelles - 2.850 mètres - Petite piste, bandenstart

Veertien vierjarige merries in deze race over 2850 meter. Franck Nivard heeft met Flore Mérité (2) een kanspaard in handen. Hij heeft bovendien een mooi nummer. Fun Destinée (8) is echter op dit moment iets verder. De vorm is al tijden goed. Fine Colline (11) is ook een groot talent. De merrie van Matthieu Abrivard heeft de klasse in huis om deze koers te winnen. Feria Dibah (7) en Falling In Love (10) zijn in beeld voor een klassering.


Plaats 1: Fun Destinée (8)
Plaats 2: Fine Colline (11)
Plaats 3: Flore Mérité (2)
Plaats 4: Feria Dibah (7)


Race 10: Prix Tidalium Pélo - Monté - Leerlingen - Mâles - 2.850 mètres - Petite piste, bandenstart

Een mooie afsluiting van de dag, dit montenummer voor de leerlingen. Argan du Loulay (6) werd in zijn laatste drie starts alleen maar tweede. Hij evenaarde op een tiende na zijn record en staat voor een overwinning. Brio de Tillard (4) was in december met twee overwinningen goed op dreef. In deze race heeft hij opnieuw goede vooruitzichten. Buster de Beaufour (16) viel de laatste keren niet mee. Hij kan veel beter dan hij liet zien. Bad Julry (12) verkiezen wij boven Baccarat des Prés (5).
 

Plaats 1: Argan du Loulay (6)
Plaats 2: Brio de Tillard (4)
Plaats 3: Bad Julry (12)
Plaats 4: Buster de Beaufour (16)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.