Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 29 januari

Paris Vincennes – dinsdag 29 januari 2019 - Start 13.45 uur

Race 1: Prix de Laval

De pupil van Jean-Luc Dersoir, Elite de Jiel (6), in bezit van Ecurie ''Luck'', lijkt volwassen te zijn geworden en is enorm in haar voordeel veranderd. Zij klopte laatst meerdere rivalen uit deze koers en kan de goede lijn doorzetten in deze Prix de Laval. Zonder incidenten twijfel niemand eraan dat zij een tweede overwinning op rij kan behalen! De oppositie wordt aangevoerd door Eléna de Piencourt (9), qua klasse zeker de beste van dit veld, maar die moet zien weg te komen met nummer 9 aan de buitenzijde, Extra Light (3), de meest winnende van het veld, die een koers als deze zeker kan winnen, Espella Védaquaise (7), die op haar gemak is op deze afstand en wiens entourage er geen geheim van maakt dat dit een objectief is, en Eléna Princesse (16), altijd geplaatst, ondanks het feit dat zij uit het tweede gelid dient te starten. Maharani de Baroda (13), die terugkeert van korte rust, heeft haar snelheid al getoond in Zweden. Eternelle Délo (1), indien zij goed wegkomt met haar nummer aan de binnenzijde, en Current Affair (14), in stijgende vorm kunnen eventueel verrassen.

Plaats 1: Elite de Jiel (6)
Plaats 2: Elena de Piencourt (9)
Plaats 3: Extra Light (3)
Plaats 4: Espella Vedaquaise (7)
Plaats 5: Elena Princesse (16)

 

Race 2: Prix de Vitteaux

Cristal Pierji (13) profiteert in deze claimkoers van een inschrijving op maat nu hij geen meters hoeft voor te geven en hij kan daardoor een actieve rol spelen in de strijd om de overwinning, samen met Cooper de Guez (12), die vaak in claimkoersen start, maar ook met Caruso Gabinléa (2), die voor het eerst loopt in een dergelijke koers, Canyon Castelets (14), die goed eindigde en 4e werd in een soortgelijke claimkoers, en Cachou d'Occagnes (10), die in de betreffende koers 3e werd achter Cooper de Guez. Diabolo Star (5), die op de goede weg lijkt, en Démon de Babel (6), die aan vorm gewonnen heeft, kunnen voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Cristal Pierji (13)
Plaats 2: Cooper de Guez (12)
Plaats 3: Caruso Gabinlea (2)
Plaats 4: Canyon Castelets (14)
Plaats 5: Cachou d’Occagnes (10)

 

Race 3: Prix de Cholet

Voorzien van onmiskenbare kwaliteiten voor de sulky, met drie zeges in slechts vier starts, zal Gospel Pat (5), opnieuw een voorbeeld van het succes van de tandem ''Philippe Allaire/Yoann Lebourgeois'', hier van dichtbij gevolgd worden bij zijn eerste optreden onder het zadel. Hij kan hier bij zijn montédebuut direct een openbaring blijken te zijn! Als tegenstanders die het hem lastig kunnen maken denken wij vooral aan Godigious Deladou (2), die onlangs zonder al teveel moeite zijn eerste overwinning boekte en hier probeert succesvol in categorie te stijgen, maar ook aan Gilmour (7), die hier mooi ingeschreven staat en die zal proberen verder te verbeteren (hij won zijn eerste koers onder het zadel, over 2700 meter op de grote piste), en aan Girlikova (4), die het tot nu toe prima doet.

Plaats 1: Gospel Pat (5)
Plaats 2: Godigious Deladou (2)
Plaats 3: Gilmour (7)
Plaats 4: Girlikova (4)

 

Race 4: Prix Andre Louis Dreux

Umaticaya (9) is enkele weken geleden bij Jean-Michel Bazire in training gekomen, de 5-jarige merrie heeft het in het buitenland goed gedaan en loopt hier bij haar eerste optreden in ons land zonder ijzers. We zullen haar hier direct scherp in de gaten houden. Zij zou zelfs met “de baas” op de sulky kunnen winnen ondanks dat de tegenstand van formaat is, bijvoorbeeld met de zeer regelmatige Diva du Granit (11), die het verdient om deze winter eindelijk eens een koers te winnen, en die zonder ijzers een klasse beter is, maar ook met het oog op Dazzle Jet (12), die in deze categorie thuishoort en een scherpe eindsprint heeft indien zij een gunstig koersverloop treft, Des Nuits d'Amour (17), de meest winnende van dit veld, die in de gaten moet worden gehouden bij haar terugkeer voor de sulky an te hebben gewonnen onder het zadel, en Diane d'Houlbec (14), die deze keer zonder ijzers loopt. Digitale Prior (6), die niet aarzelt om terug te keren op Vincennes en die gerechtvaardigde ambities mag hebben, Désirée Star (8), weer mee te nemen, en Darling Franbleu (10), die op de goede weg lijkt, zijn interessant voor de liefhebbers van outsiders.

Plaats 1: Umaticaya (9)
Plaats 2: Diva du Granit (11)
Plaats 3: Dazzle Jet (12)
Plaats 4: Des Nuits d’Amour (17)
Plaats 5: Diane d’Houlbec

 

Race 5: Prix de Vittel

In deze koers die behoorlijk open lijkt en waar de deelnemers aan elkaar gewaagd zijn hebben wij een voorzichtige voorkeur voor Espoir d'Avril (4), die hier start met een gemakkelijke zege op zak op exact hetzelfde parcours als vandaag, tegen vooral Eole Verderie (6), die in topvorm is, maar ook Easy Goer (8), die in deze klasse thuishoort, Ecu du Vivier (5), die een grote vormstijging liet zien bij zijn overwinning in Nantes (wij verwachten hier een bevestiging bij zijn terugkeer naar Vincennes!), en van Enzo Viva (11), die we weer in vertrouwen nemen nu hij zonder ijzers loopt. Ello Fossavie (12), die we het al goed zagen doen op het klassieke parcours van de 2700 meter grote piste, Enjoy Dream (16), die beter liep dan zijn recente 9e plaats doet vermoeden, en Espoir du Jour (10), met wie het hier duidelijk weer eens alles of niets zal zijn, komen vervolgens in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Espoir d’Avril (4)
Plaats 2: Eole Verderie (6)
Plaats 3: Easy Goer (8)
Plaats 4: Ecu du Vivier (5)
Plaats 5: Enzo Viva (11)

 

Race 6: Prix de Gelsenkirchen

Na een goede indruk te hebben achtergelaten bij zijn rentree (7e) treft French Man (13) hier een prachtige koers vooral nu hij voor het eerst zonder achterijzers loopt. Beoordeeld op zijn beste koersen hoeft hij slecht zijn hoofd erbij te houden om kans te hebben op een zeer hoge klassering. Hij kan zelfs winnen als alles goed gaat! Voor het geval dat hij faalt kunnen de dappere Fire Cracker (7) (Eric Raffin) en Flambeur du Digeon (8) (Jean-Michel Bazire), die beide in optimale vorm aan de start verschijnen en ook nog voor het eerst in hun carrière zonder ijzers lopen, aanspraak maken op de overwinning, voor Fast Cash (12), die een goede dag moet hebben, en Filou l'Auvergnier (14), die tweemaal op rij won (hier de derde?). Lover Boy (3), die het goed doet in België (volg zijn progressie!), en Fynio du Pommereux (11), met een gunstig koersverloop, zijn niet bij voorbaat verslagen voor op z’n minst een plaats in de aankomst.

Plaats 1: French Man (13)
Plaats 2: Fire Cracker (7)
Plaats 3: Flambeur du Digeon (8)
Plaats 4: Fast Cash (12)
Plaats 5: Filou L’Auvergnier (14)

 

Race 7: Prix d’Ambert

Slechts voorgegaan door Godfather (8), op 2 januari 2019 over 2175 meter op de grote piste komt Garibaldi (5) zijn rivaal hier weer tegen, dit keer op het klassieke parcours, en hij zal op revanche belust zijn. Dit zou hier zomaar kunnen gebeuren! Georgino (6), in vorm, en Grelon des Racques (7), die sinds zijn debuut vrijwel zonder uitzondering goed presteert, kunnen zich met deze aankomst bemoeien.

Plaats 1: Garibaldi (5)
Plaats 2: Godfather (8)
Plaats 3: Georgino (6)
Plaats 4: Grelon des Racques (7)

 

Race 8: Prix de Carcassonne

Na een goede koers waarin zij zonder ijzers liep (4e) kan de ''Leblanc'' Folie Mix (10) hier, opnieuw zonder ijzers, wellicht haar eerste overwinning behalen. Vandaag kan het gebeuren! Om daarin te slagen dient zij voor te blijven op Fille Bois Morin (12), die op haar beurt gaat ontdekken wat het is om zonder ijzers te lopen. Zij won hier in september over deze afstand maar werd echter na afloop uitgeschakeld voor het zich begeven buiten de baan, maar ook op Fée du Ciel (9), die zeker in vorm is en probeert met succes in categorie te stijgen met de hulp van Yoann Lebourgeois, Fougères du Rib (14), de rijkste van het veld (let op haar want zij loopt hier zonder ijzers), en Forcina Jasma (8), die de goede richting gevonden heeft. Fortuna Jiel (13), zonder twijfel nog te verbeteren, en Fiction Haufor (2), weer in de rekening te nemen, kunnen profiteren van eventueel falen van onze favorieten.

Plaats 1: Folie Mix (10)
Plaats 2: Fille Bois Morin (12)
Plaats 3: Fee du Ciel (9)
Plaats 4: Fougeres du Rib (14)
Plaats 5: Forcina Jasma (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.