Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 2 februari

Paris-Vincennes - zaterdag 2 februari - Start: 14:00

Race 1: Prix de Lannemezan

Na een voorbereiding in het aangespannen genre met het oog op deze beoogde koers onder het zadel vindt Berlioz de Ginai (9) hier Eric Raffin weer op zijn rug en daarom zijn er hoge verwachtingen in deze koers. Hij zou zelfs kunnen winnen als alles goed verloopt! Hij zal zich echter volledig moeten inspannen om af te rekenen met Cambo Majyc (10), die eventjes rust heeft gehad sinds zijn overwinning van half december met het oog op dit objectief, maar ook met Cutty Sark (2), die weer in de rekening dient te worden genomen, Athos de Ludream (8), die het prima doet op dit niveau, Comte du Vivier (12), de meest winnende van het veld die we goed in de gaten moeten houden bij zijn terugkeer in deze discipline met Yoann Lebourgeois, en met Amazone du Mont (6), die ook tot het rijtje kanshebbers behoort.  

Plaats 1: Berlioz de Ginai (9)
Plaats 2: Cambo Majyc (10)
Plaats 3: Cutty Sark (2)
Plaats 4: Athos de Ludream (8)
Plaats 5: Comte du Vivier (12)

 

Race 2: Prix Rocquepine

Het gaat hier om de revanche over kortere afstand van de Groep II koers om de Prix Gélinotte. De sterke winnares van die koers, Green Grass (7) zet haar titel op het spel maar gezien haar grote vorm van dit moment kan zij hier wederom de zege voor zich opeisen, temeer omdat zij hier praktisch dezelfde tegenstanders ontmoet. Om daarin te slagen moet zij afrekenen met onder andere Greenpeace (6), die in training (en in eigendom) is gekomen bij Franck Nivard, en die de laatste keer eervol geklopt werd door onze favoriete. Girls Talk (8) is ons een herstel verschuldigd na haar laatste zeer teleurstellende optreden, terwijl Graine de Crack (5) de laatste keer ook niet helemaal meeviel na daarvoor goede dingen getoond te hebben.

Plaats 1: Green Grass (7)
Plaats 2: Greenpeace (6)
Plaats 3: Girls Talk (8)
Plaats 4: Graine de Crack (5)

 

Race 3: Prix de la Gironde

Calou Renardiere (10) staat perfect ingeschreven tegen de winsomgrens, komt uit een stal met vorm en won zelf zijn laatste koers. Hij kan hier op herhaling. Ondanks de handicap kan Cerenzo Turbo (18) het hem lastig maken, de hengst is de laatste weken weer in uitstekende vorm. Canular (5) loopt met ijzers maar daarmee heeft hij in het verleden ook goede resultaten behaald, hij is in vorm en kan er zeker weer bij zijn. Ce Bello Romain (17) is de regelmaat zelve en heeft twee koersen na rust in de benen. Hij loopt hier zonder ijzers en mag bij een gunstig koersverloop aanspraak maken op een plaats voorin de aankomst. Cabernet (3) was de laatste maal foutief maar met Matthieu Abrivard op de sulky gaan we uit van een herstel. Tenslotte noemen we Comete des Vaux (4), die op Vincennes al mooie dingen heeft laten zien en weer komende lijkt.

Plaats 1: Calou Renardiere (10)
Plaats 2: Cerenzo Turbo (18)
Plaats 3: Canular (5)
Plaats 4: Ce Bello Romain (17)
Plaats 5: Cabernet (3)

 

Race 4: Prix Paul Viel

De in zes starts nog steeds ongeslagen Gotland (9) treft hier weer dezelfde tegenstanders in deze Groupe II koers en lijkt nog steeds ruimte tot verbetering te hebben. Hij zou hier derhalve zijn perfecte reeks in stand moeten kunnen houden, de serie van 7 zeges is in zicht bij een normaal koersverloop! Général du Parc (7) en Gatsby Perrine (6) werden respectievelijk 2e en 3e in de Prix Maurice de Gheest en zij zijn ook hier weer de meest gevaarlijke tegenstanders, met ook Granon Védaquais (8), die in genoemde koers uitgeschakeld werd maar daarna liet zien in uitstekende vorm te verkeren.  

Plaats 1: Gotland (9)
Plaats 2: General du Parc (7)
Plaats 3: Gatsby Perrine (6)
Plaats 4: Granon Vedaquais (8)

 

Race 5: Prix d'Avignon

Foxtrot Sea (4) won laatst oppermachtig en is in een uitstekende vorm. Alhoewel de kortere afstand voor hem nieuw is geven we hem hier toch ons vertrouwen. Feydeau Seven (16) kon een mooie zege op deze baan niet bevestigen maar wij verwachten herstel van de pupil van de kampioen. For You Madrik (13) won zijn laatste start zeer sterk terwijl hij toen voor het eerst zonder ijzers liep, in dezelfde setting is hij hier opnieuw zeer gevaarlijk. Fun Quick (7) krijgt niet altijd de mooiste koersen maar kan er met een mooi parcours zeker bij, op zijn minst voor de plaatsen. Fleo Lila (3) bleek een ander paard toen de ijzers eraf waren en stuntte met een overwinning tegen een megacote, hij moet deze prestatie hier bevestigen. Tenslotte aandacht voor Free Rider (5) die beter kan dan wat hij de laatste keer liet zien.

Plaats 1: Foxtrot Sea (4)
Plaats 2: Feydeau Seven (16)
Plaats 3: For You Madrik (13)
Plaats 4: Fun Quick (7)
Plaats 5: Fleo Lila (3)

 

Race 6: Prix de Cagny

In deze koers die moeilijk te ontcijferen lijkt kiezen wij met de nodige voorzichtigheid voor Dauphine de Clecy (18), indien zij van start tot finish blijft draven, ten koste van vooral Douce Gergauderie (17), die we niet mogen veroordelen op haar laatste uitglijder, maar ook Devise du Vivier (10), die wel een goede dag moet hebben om hier een rol te spelen. Dolly de Chenu (7), die opnieuw wordt toevertrouwd aan Jean-Michel Bazire (wij verwachten een bevestiging van haar vorm!), Deauvillaise (8), die goede klasseringen in de provincie behaalde en het goed zal doen op de grote piste van Vincennes, en Dorada de Lou (9), met wie het zonder twijfel weer eens alles of niets zal zijn, kunnen in beeld komen voor een goede klassering. Danova du Chêne (1), die voor het eerst in haar carrière zonder ijzers loopt, en  Diva Ferfay (15), die we niet helemaal mogen weglaten (zij kan er binnenkort weer eens staan) completeren onze keuze. 

Plaats 1: Dauphine de Clecy (18)
Plaats 2: Douce Gergaudiere (17)
Plaats 3: Devise du Vivier (10)
Plaats 4: Dolly de Chenu (7)
Plaats 5: Deauvillaise (8)

 

Race 7: Prix de Barfleur

Elie de Beaufour (7) rijgt de overwinningen aaneen waarvan de laatste over deze afstand werd behaald in 1'11'9, hij kan hier voortgaan op de goede weg en hoeft slechts zijn laatste prestatie te herhalen om in dit veld als eerste de finish te passeren. Hij lijkt hier gedeclasseerd te staan en nu hij even rust heeft gehad met het oog op deze koers zou hij niet moeten teleurstellen. De voornaamste rivalen lijken Equateur Mauzun (1), de meest winnende van het veld, die op de goede weg lijkt te zijn, maar ook Eadshot Josselyn (4), die echter sinds half november niet liep wat een klein nadeel is. Emphasis Turbo (6), bij wie de vorm overduidelijk aanwezig is, en Emoko Madrik (9), indien hij een mooi koersverloop krijgt.

Plaats 1: Elie de Beaulieu (7)
Plaats 2: Equateur Mauzun (1)
Plaats 3: Eadshot Josselyn (4)
Plaats 4: Emphasis Turbo (6)
Plaats 5: Emoko Madrik (9)

 

Race 8: Prix de Paimboeuf

Farouk du Guelier (9) is een vaste waarde in de monté en hij loopt hier voor het eerst zonder ijzers. Hij zou deze koers voor zich moeten kunnen opeisen. Als tegenstanders zien wij voornamelijk Freeman de Houelle (3), die verlost van zijn ijzers de laatste keer direct overtuigend won, en Flynn Herold (5), die ook zonder ijzers loopt en ons nog een revanche verschuldigd is van zijn laatste teleurstellende optreden. Fangio du Nord (10) werd hele goede 3e in een Groupe II koers en treft hier mindere tegenstanders, we zien hem zeker weer dichtbij of op het podium eindigen. Francois di Scorza (6) won vorig jaar twee montékoersen op rij en gaf met een derde plaats aan weer komende te zijn.

Plaats 1: Farouk du Guelier (9)
Plaats 2: Freeman de Houelle (3)
Plaats 3: Flynn Herold (5)
Plaats 4: Fangio du Nord (10)
Plaats 5: Francois di Scorza (6)

 

Race 9: Prix de Daumesnil

Diplomate (7) loopt hier met ijzers maar lijkt desondanks de klasse te hebben om dit veld zijn wil op te leggen. Om dit te doen moet hij afrekenen met Dragster de Bomo (8), die voor de 3e zege op rij kan gaan als zijn leerling met hem overweg kan. Dow Jones Emge (10) is weer in vorm gekomen en kan over deze afstand zeker een rol spelen, net als Dax Gede (4), die eerder goed presteerde onder het zadel en de steun heeft van een groot talent onder de monté rijders. Dragster Winner (6) is een leuke outsider uit de stal van de familie Abrivard, begin vorig jaar wist hij al eens in dit genre te winnen.

Plaats 1: Diplomate (7)
Plaats 2: Dragster de Bomo (8)
Plaats 3: Dow Jones Emge (10)
Plaats 4: Dax Gede (4)
Plaats 5: Dragster Winner (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.