Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 3 februari

Paris-Vincennes  – zondag 3 februari 2019 – Start 13.25 uur

Race 1: Prix de l'A.L.A.

Daida de Vandel (9) is de laatste weken in supervorm en zag dit in haar laatste start beloond met een eclatante zege. Zij heeft hier wederom de beste papieren. El Diablo d'Aut (6) doet het goed in beide disciplines en heeft geen probleem met de kortere afstand. Diamant de Treabat (8) lijkt minder op zijn gemak op de sprint, de laatste maal kwam hij vermoeid binnen en verloor hij zijn klassering na enquête wegens slecht draven. Deauvilla (2) liep de laatste keer een uitstekende koers waarin zij een enorme vechtlust toonde na een zeker niet gunstig koersverloop. Zij nadert haar beste vorm en mag hier niet onderschat worden. Eclat de Verre (4) is wisselvallig in zijn prestaties maar op een goede dag kan hij zich plaatsen, net als Egao Jenilou (3), die de steun heeft van Eric Raffin en in het verleden al mooie dingen heeft laten zien onder het zadel.

Plaats 1: Daida de Vandel (9)
Plaats 2: El Diablo d'Aut (7)
Plaats 3: Diamant de Treabat (8)
Plaats 4: Deauvilla (2)
Plaats 5: Eclat de Verre (4)

 

Race 2: Prix Africa 1

Finlande Pierji (2) doet het de laatste tijd prima en zij staat voor een overwinning. Met haar snelle record is zij op deze afstand onze voorzichtige favoriete. Tegenstand zal komen van Fille de la Ferme (3), die zich ook voortdurend plaatst en een prachtig startnummer heeft. Zij kan erg hard afkomen. Achter deze twee paarden is het vrij open. Fleur de Losque (6) liep eind vorig jaar enkele goede koersen en kan zich plaatsen, net als de Guarato pupil Fille de Prince (8), die een paar keer teleurstelde maar beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien. First Lady Carjac (4) is erg wisselvallig maar op een goede dag gevaarlijk in dit niet al te sterke veld, terwijl Filly Rainbow (9) na drie uitschakelingen haar omgeving weer eens zou moeten geruststellen, zij heeft echter een slechte startpositie.

Plaats 1: Finlande Pierji (2)
Plaats 2: Fille de la Ferme (3)
Plaats 3: Fleur de Losque (6)
Plaats 4: Fille de Prince (8)
Plaats 5: First Lady Carjac (4)

 

Race 3: Prix du Defunt Pekemsi Kudjow-Kum

Eolien de Chenu (3) lijkt hier boven de rest te staan, de ruin is in topvorm en heeft een mooi startnummer. Aan Jean-Michel Bazire de taak om de zege binnen te halen. Achter  hem is het een open veld waar veel deelnemers niet echt in hun beste vorm lijken te zijn. Extra Mossa (10) heeft geen mooi startnummer maar met de steun van Bjorn Goop lijkt hij hier toch een serieuze kandidaat voor de ereplaatsen. Een jaar geleden won hij met de Zweedse toppikeur over deze afstand op Vincennes. Ezrakite (6) lijkt aan vorm te winnen en komt in beeld voor de plaatsen met Erapolis (4), die op een goede dag een rol zou kunnen spelen. Ejag (5) lijkt weer op de goede weg na een reeks teleurstellingen, vorig jaar won hij nog eens drie koersen op rij. Tenslotte is Everest de Blary (1) met een record van 1'13 de snelste van het veld, maar hij loopt hier met ijzers en bovendien is zijn vorm duidelijk niet optimaal.

Plaats 1: Eolien de Chenu (3)
Plaats 2: Extra Mossa (10)
Plaats 3: Ezrakite (6)
Plaats 4: Erapolis (4)
Plaats 5: Ejag (5)

 

Race 4: Grand Prix d'Afrique

Dentella Bella (13) werd de laatste keer zeer aanvallend gereden en dat de kleine merrie nog 4e werd getuigt van uitstekende vorm en enorm veel karakter. In dit veld staat zij bij een normaal koersverloop boven de rest. Concerto des Dunes (11) is in vorm maar op Vincennes zien we hem weinig, zijn 6e plaats van 22 december in 1'13''5 geeft hem hier een kans op een ereplaats. Achter deze paarden is het erg open. Deganawidah (14) staat mooi ingeschreven tegen de winsomgrens en heeft veel vechtlust, Coumba Kuky (15) en Dandy du Godrel (16) zijn beide in vorm maar moeten voorgeven, laatstgenoemde profiteerde onlangs optimaal van het krijgen van de voorgift maar nu ziet het er iets lastiger uit. Cidjie de Guez (12) kan haar oude vorm maar niet hervinden maar we sluiten haar niet uit voor een verrassing.

Plaats 1: Dentella Bella (13)
Plaats 2: Concerto des Dunes (11)
Plaats 3: Deganawidah (14)
Plaats 4: Coumba Kuky (15)
Plaats 5: Dandy du Godrel (16)

 

Race 5: Prix de l'Ile-de-France

Een “Ile-de-France” die helaas ontdaan is van zijn twee grote smaakmakers want Traders heeft begrijpelijkerwijs wat rust gekregen na zijn “Cornulier” en Prix d'Amerique en topfavoriet Bilibili start niet omdat de hengst de afgelopen week een niet ernstige blessure aan een been heeft opgelopen. Bij afwezigheid van deze twee montécracks lijkt de weg open te liggen voor Dexter Fromentro (6), die in de Cornulier met een 3e plaats het hoogst haalbare bereikte en hier de overwinning in het vizier heeft. Tegenstand kan komen van Daytona Jet (3) die excelleert over deze afstand en in haar laatste koers liet zien hier helemaal klaar voor te zijn. Met de rising star Mathilde Collet in het zadel kan zij het onze favoriet erg lastig maken. Dragon du Fresne (8) mag voor de familie Abrivard de afwezigheid van Bilibili enigszins proberen te verzachten, de hengst steekt in goede vorm en vindt hier zijn objectief van deze winter. Daelia de Vandel (1) is ook speciaal voorbereid op deze koers en zij zal in de aankomst zijn. Super Fez (4) liep nog nooit monté maar zijn resultaten over de korte afstand maken hem een interessante outsider, hij zou weleens een hoofdrol kunnen opeisen. Alpha Saltor (9) valt deze winter behoorlijk tegen maar hij is hier de meest winnende en komt voor een plaatsgeld in aanmerking. Valse de Reve (7) was voorheen een specialiste over deze afstand maar de laatste tijd lukt het met haar niet meer zo. Haar omgeving heeft al aangekondigd dat zij dit voorjaar de fokkerij in gaat en een mooie klassering in deze koers als afscheid is haar dan ook zeker gegund.

Plaats 1: Dexter Fromentro (6)
Plaats 2: Daytona Jet (3)
Plaats 3: Dragon du Fresne (8)
Plaats 4: Daelia de Vandel (1)
Plaats 5: Super Fez (4)

 

Race 6: Prix Miss Africa France

Ble du Gers (8) kruist normaal de degens met Cleangame en klopte hem zelfs al eens in de finale van de Grand National du Trot. In dit veld lijkt hij een betrouwbaar bankpaard. Cash Gamble (10) werd tweede in de Prix de Luxembourg en lijkt hier een vaste tweede. Balbir (4) maakt de reis vanuit het zuiden naar Vincennes doorgaans niet voor toeristische doeleinden getuige zijn overwinning van 16 december, hij komt in aanmerking voor een podiumplaats. Tony Gio (7) is aardig in vorm en loopt doorgaans tegen sterkere tegenstanders, hij kan verrassen met een plaats bij de eerste drie. Digital Ink (3) is moeilijk in te schatten, de pupil van Robert Bergh loopt met ijzers en we zijn benieuwd naar zijn prestatie. Bel Avis (6) is in vorm maar hij loopt eveneens met ijzers en in die configuratie kwam hij sinds februari 2015 (!) niet verder dan een 7e plaats, wellicht bereidt hij zich hier voor op een andere koers.

Plaats 1: Ble du Gers (8)
Plaats 2: Cash Gamble (10)
Plaats 3: Balbir (4)
Plaats 4: Tony Gio (7)
Plaats 5: Digital Ink (3)

 

Race 7: Prix de l'Amitie

Vainqueur R.P. (5) bleek onklopbaar in de Prix de Croix en hij kan hier deze gemakkelijke zege bevestigen. Hij is onze topfavoriet. Delloro Vedaquais (6) liep de laatste keer naar een sterke 2e plaats en lijkt geknipt voor een ereplaats, net als Dragon des Racques (9), die de laatste keer vanuit de laatste bocht naar binnen werd gestuurd om daarna met de handen vol achter de koppaarden binnen te komen. Met iets meer aanvallende ambities heeft hij een serieuze kans op een hoge klassering. Express Jet (8) doet het altijd goed al wint hij niet vaak, een plaats ligt ook hier weer binnen zijn bereik. Voltaire Gifont (4) kan met “Pipo” Gubellini altijd verrassen, hij doet het beter over de langere afstand en treft hier dus een mooie gelegenheid om weer eens van zich te doen spreken. Elite de Ruel (7) is trouw en kan bij een koers uit het veld ook een rol spelen voor de plaatsen.

 

 

Plaats 1: Vainqueur R.P. (5)
Plaats 2: Delloro Vedaquais (6)
Plaats 3: Dragon des Racques (9)
Plaats 4: Express Jet (8)
Plaats 5: Voltaire Gifont (4)

 

Race 8: Prix Raymond Goleo

Voor de wedders de moeilijkste koers van vandaag want de deelnemers blinken allen niet uit qua vorm en velen hebben weinig referenties op de baan van Vincennes. In willekeurige volgorde noemen wij als kanshebbers Danube Bleu (13) die van trainer wisselde en wellicht verbeterd is, hij plaatste zich onlangs nog op Vincennes. Dream Zaeri (11) is in vorm maar behaalt zijn resultaten in de provincie, misschien kan hij zijn goede reeks hier voortzetten. Duc de Boisney (10) liep laatst in Cordemais een tijd die hem hier ver zou brengen, de vorm is prima en hij mag zeker ambities hebben. Destin d'Haufor (16) heeft al lang zijn ware gezicht niet meer laten zien, tevens heeft stal Bigeon deze winter erg veel last gehad van ziekte op stal waardoor we ze nauwelijks hebben gezien. Op zijn oude vorm zou hij hier een van de favorieten zijn geweest. Django des Iles (3) loopt wel regelmatig op Vincennes maar de resultaten zijn niet erg opvallend behoudens een 2e plaats over de sprint. Zonder ijzers en met Matthieu Abrivard durven we hem echter niet los te laten. Dream de Lion (2) komt met onze landgenoot Cees de Leeuw naar Parijs, hij verraste in Nantes met een klinkende overwinning en we zijn benieuwd hoever hij in dit veld kan komen.

Plaats 1: Danube Bleu (13)
Plaats 2: Dream Zaeri (11)
Plaats 3: Duc de Boisney (10)
Plaats 4: Destin d'Haufor (16)
Plaats 5: Django des Iles (3)

 

Race 9: Prix de Chalons-en-Champagne

Valfleury (9) boekte laatst een overtuigende zege in dit genre en nu hij de steun heeft van supertalent Mathilde Collet kan hij op herhaling. Het andere supertalent onder de monté-jockeys heet Emeline Desmigneux en zij heeft met Butch Cassidy (4) de andere favoriet in handen. De ruin liet laatst zien weer komende te zijn na een lange vormcrisis. Achter deze paarden kunnen Banjo de la Noemie (8), die er vrijwel altijd bij is, Vivier de l'Oison (12), die trouw is en mooi staat ingeschreven, en Boston Terrie (3), die zijn sporen onder het zadel al verdiend heeft, een rol spelen voor de plaatsen. Tenslotte kan Business Class (2) zich weer in de prijzen lopen, zijn laatste twee starts in dit genre leverden podiumplaatsen op.

Plaats 1: Valfleury (9)
Plaats 2: Butch Cassidy (4)
Plaats 3: Banjo de la Noemie (8)
Plaats 4: Vivier de l'Oison (12)
Plaats 5: Boston Terrie (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.