Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 9 februari

Paris Vincennes – zaterdag 9 februari 2019 – Start 14:00 uurRace 1: Prix de Rambouillet

Deze meeting op Vincennes wordt geopend met een zeer aantrekkelijke montédraverij. Caban Prior (18) heeft niet gelopen sinds zijn succes van eind november maar zijn omgeving heeft gewacht op deze passende koers en het paard houdt ervan om niet te vaak te starten, om deze reden kan hij hier een voorname rol spelen, temeer omdat hij in onze ogen nog wat ruimte tot verbetering heeft.
De tegenstand kan komen van zijn leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld van Capitaine France (2), die deze winter al twee zeges boekte in deze discipline, maar ook van Chalimar de Guez (11), indien deze buiten de fouten blijft. Daartussen zien wij nog Baraka de Lou (12), die men wellicht liever over een kortere afstand ziet maar die beschikt over goede referenties, vooral met Franck Nivard. Brisbane du Bourg (15) wist eindelijk weer eens te winnen en komt in beeld voor de plaatsen met Argan du Loulay (9) en Baron du Bourg (13), die laatst in die volgorde finishten, en Belle Louise Mabon (4), die momenteel niet veel marge heeft maar in haar laatste twee starts haar vorm toonde.


Plaats 1: Caban Prior (18)
Plaats 2: Capitaine France (2)
Plaats 3: Baraka de Lou (12)
Plaats 4: Chalimar de Guez (11)
Plaats 5: Brisbane du Bourg (15)

 

Race 2: Prix de Gournay-en-Bray

Een interessante koers voor 4-jarigen. City Guide (5) heeft de laatste keer een uitstekende indruk achtergelaten en kan hier zijn tweede zege op rij behalen, zelfs nu Lover Boy (4), die 3e werd achter hem, nu voor het eerst in zijn carriere zonder ijzers loopt. Zirconium (8), deze keer toevertrouwd aan Franck Nivard, kan zijn slechte debuut op Vincennes doen vergeten en zich herstellen, evenals Great Gatsby AS (1), die nu ook zonder ijzers loopt, en Zar Zoss (7) die weinig tekort kwam voor de overwinning. Falco du Douet (10), die het goed doet, komt vervolgens in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: City Guide (5)
Plaats 2: Lover Boy (4)
Plaats 3: Zirconium (8)
Plaats 4: Great Gatsby AS (1)
Plaats 5: Zar Zoss (7)

 

Race 3: Prix de Munich

We gaan hier knallen met echte sprinters aan de start, en we kunnen Mindyourvalue W.F (6) daar tegenwoordig ook onder scharen, want nadat hij vooral opviel op de langere afstanden op Vincennes heeft hij in de Prix de Lille in een uitstekende kilometertijd bewezen ook dit werk aan te kunnen, waarin hij zoals altijd een enorme hardheid toonde. Indien hij die verrichting herhaalt is hij hier onze favoriet.
Tessy d’Eté (12) liep een snelle tijd in de Prix Helen Johansson en zelfs nu zij in het tweede gelid moet starten kan zij hier een hoofdrol spelen, net als Sharon Gar (9), die speciaal is voorbereid op deze koers en die uitblinkt over de kortere afstanden zoals blijkt uit haar 4e plaats in de Prix du Luxembourg, zij zou onze eerste keus zijn geweest als zij niet het ongunstige nummer 9 aan de buitenkant had geloot wat haar enigszins benadeelt. Ange de Lune (10) is ook geprepareerd voor deze koers en hij houdt erg van deze afstand, ook hij lijkt hier een grote kanshebber samen met Vertige de Chenu (2), die zich moet bewijzen over deze afstand maar wiens vorm dermate goed is dat hij ook hier een belangrijke rol kan gaan spelen. Barrio Josselyn (3) heeft minder marge dan in het verleden en hij heeft wellicht nog een koersje nodig, maar we hebben vertrouwen in “JMB” om hem die hier te geven. Day or Night In (7) is niet altijd gelukkig geweest deze winter maar als alles goed gaat heeft hij een goede kans voor de plaatsen. Coach Franbleu (4) is ook niet op zijn favoriete afstand maar hij liep laatst een prima laatste rechte lijn.


Plaats 1: Mindyourvalue W.F. (6)
Plaats 2: Tessy d'Ete (12)
Plaats 3: Sharon Gar (9)
Plaats 4: Ange de Lune (10)
Plaats 5: Vertige de Chenu (2)Race 4: Prix Ephrem Houel

Zonder Facetime Bourbon, die rechtstreeks naar de Prix de Sélection gaat, hebben zijn generatiegenoten hier een mooie koers om zich te laten gelden, te beginnen met Falcao de Laurma (2), die hier een prima afstand treft want hij heeft veel inhoud, en daarom is hij onze favoriet in deze semi-klassieker. Folelli (11), bijgenaamd “Cacahuète”, zou deze koers als objectief kunnen hebben want zij heeft drie koersen na rust in de benen en loopt hier voor het eerst zonder ijzers, hetgeen haar kansen aanmerkelijk doet stijgen. Fakir du Lorault (9), nu met ijzers, heeft laten zien dat hij een erg goed paard is en hij komt in aanmerking voor een podiumplaats samen met Fric du Chêne (8), die de laatste keer overtuigde, en Feliciano (6), wiens omgeving ongetwijfeld wacht op de volgende Groupe I koers om hem zonder ijzers te laten lopen maar die hier voor een herstel zou kunnen zorgen. Fanina des Racques (5) zou een vormverbetering kunnen tonen nu zij rondom zonder ijzers loopt en zij heeft zicht op een plaats, met Favorite Fligny (4), die we niet te snel moeten veroordelen op haar laatste koers.


Plaats 1: Falcao de Laurma (2)
Plaats 2: Folelli (11)
Plaats 3: Fakir du Lorault (9)
Plaats 4: Fric du Chene (8)
Plaats 5: Feliciano (6)

 

Race 5: Prix de Monsegur

Wij treffen hier Django des Charmes (8), die zijn voorlaatste koers overtuigend won en die daarna een foutloze voorbereidende koers liep met het oog op deze mooie inschrijving in het eerste band waarbij hij zonder zijn achterijzers zal starten. Hij is onze favoriet, zelfs als Désir du Bois (9), die in een uitmuntende vorm verkeert en deze winter won op Vincennes en vervolgens in Cagnes sur Mer, een uitdagende tegenstander is in handen van Eric Raffin. De zeer goed presterende en eind december zegevierende Dream de Lasserie (14) is ook bewaard voor deze koers en zelfs nu hij moet voorgeven heeft hij een goede kans, net als Dexter des Baux (13), die weinig rust heeft gehad na zijn laatste start maar die momenteel constant goed presteert. Danube Meslois (2) is in vorm en komt in beeld voor de plaatsen samen met Dorus Well (12), die ons eindelijk zijn ware gezicht heeft laten zien. Derby Ly (4) kan, beoordeeld op zijn laatste koers, eventueel voor een verrassing zorgen.


Plaats 1: Django des Charmes (8)
Plaats 2: Desir du Bois (9)
Plaats 3: Dream de Lasserie (14)
Plaats 4: Dexter des Baux (13)
Plaats 5: Danube Meslois (2)

 

Race 6: Prix de Verneuil

In deze koers vinden wij Elena Princesse (12) die hier een mooie gelegenheid vindt om weer eens te winnen, zij kreeg de laatste keer een voorzichtige koers als voorbereiding op dit treffen. Zij moet echter oppassen voor Maharani de Baroda (6), voor wie een beetje hetzelfde geldt en die hier een stuk ambitieuzer kan zijn, terwijl van de heroptredende Helena di Quattro (1) direct een goede prestatie mag worden verwacht, zoals zo vaak met de paarden van Philippe Billard. Current Affair (5) liep deze winter vaak in sterkere velden en heeft hier een goede kans om zich te plaatsen, ten opzichte van Exciting Lady (10) die niet al teveel marge heeft maar een plaatsgeld kan behalen, evenals Epatante Star (8), die onlangs verraste, en Etonne de Carsi (11), die er vrijwel altijd bij is.


Plaats 1: Elena Princesse (12)
Plaats 2: Maharani de Baroda (6)
Plaats 3: Helena di Quattro(1)
Plaats 4: Current Affair (5)
Plaats 5: Exciting Lady (10)

 

Race 7: Prix de Lisieux

Een mooie montékoers waarin Julio de Luxe (4) de kans heeft om weer eens te winnen want hij liep sterk op een hoger niveau de laatste keer en daarom is hij een betrouwbaar basispaard in deze koers. Beau de Grimoult (12) bevindt zich zo ongeveer in dezelfde situatie, hij vindt hier een ideale inschrijving en voert dan ook de oppositie aan samen met Clara du Pontseuil (10), die prima presteert onder het zadel, zoals zij eind december liet zien. Astral Viretaute (8) heeft al een eeuwigheid niet meer in dez discipline gelopen maar hij toonde zijn vorm voor de sulky en kan voor een verrassing zorgen, net als Aéro King (9), die deze winter teleurstellend koerst maar zich hier wellicht kan herstellen. Vincent des Obeaux (3) heeft weinig marge meer maar kan een plaatsgeld bemachtigen.


Plaats 1: Julio de Luxe (4)
Plaats 2: Beau de Grimoult (12)
Plaats 3: Clara du Pontseuil (10)
Plaats 4: Astral Viretaute (8)
Plaats 5: Aero King (9)

 

Race 8: Prix du Bouscat

Een bescheiden koers voor 5-jarigen over de kleine piste waarin we een deel van de aankomst van 21 januari terugvinden, met een aantal paarden die aan elkaar gewaagd zijn. Euripide Ludois (11) is zonder twijfel degene die toen de beste indruk achterliet want hij lag laatste bij het uitkomen van de laatste bocht en eindigde erg snel achter Eole Verderie die daarna nog eens tweemaal won. Euro Béco (7) maakte toen een heroptreden en trof geen ideaal koersverloop maar ook hij eindigde goed en deze keer loopt hij zonder achterijzers, hetgeen hem een goede kans geeft. Eagle Wind (9), tegen zijn gewoonte in de laatste keer foutief, dient weer in vertrouwen te worden genomen voor een hoge klassering, net als Espoir du Gîte (14) die een slecht koersverloop kreeg en hier zonder achterijzers zal starten. Edy du Pommereux (5) en Enrico Boy (6) leken op 21 januari niet veel marge te hebben en komen in beeld voor een plaats samen met Etna du Metz (3), die in vorm is, en Edgewood (1), die in de provincie steeds goed paarden tegenkwam.


Plaats 1: Euripide Ludois (11)
Plaats 2: Euro Beco (7)
Plaats 3: Eagle Wind (9)
Plaats 4: Espoir du Gite (14)
Plaats 5: Edy du Pommereux (5)

 

Race 9: Prix de Jallais

Tot slot een koers onder het zadel voor 4-jarigen, met First Montana (10) die bij zijn eerste optreden zonder ijzers met veel marge wist te winnen en hier onder dezelfde omstandigheden de kans heeft om op herhaling te gaan, ondanks dat de tegenstand nu zwaarder is gelet op Fatou (8), die voor het eerst zonder achterijzers loopt na een fraai succes in december. Fan de Phyt’s (9) zou ook kunnen profiteren van het lopen zonder ijzers gezien zijn gangen en hij heeft een woordje in te brengen net als Flying Horse (12) die de goede resultaten aaneenrijgt en die gereden wordt door een jockey in grootse vorm. Fakir du Bourg (1), die hier Alexandre Abrivard terugvindt, kan worden meegenomen voor een plaats net als Fakir des Manis (5), die opnieuw zonder ijzers loopt.


Plaats 1: First Montana (10)
Plaats 2: Fatou (8)
Plaats 3: Fan de Phyt's (9)
Plaats 4: Flying Horse (12)
Plaats 5: Fakir du Bourg (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.