Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 10 februari

Paris-Vincennes - zondag 10 februari 2019 - Start: 13:25

Race 1: Prix l'Escale d'Ivry/Seine

De meeting begint met een koers voor 3-jarigen over 2700 meter. Onnodig te zeggen dat we hierin de Allaire-paarden scherp in de gaten moeten houden. Gawani du Bocage (7) heeft onze lichte voorkeur. De zoon van Bird Parker maakte eind december kennis met deze afstand en beliep een keurige 2e plaats achter een goed paard. Stalgenoot Giant Cash (6) wordt voorzichtig gebracht en deed in drie starts nog niets verkeerd, de afstand is echter nieuw voor hem. Go On Boy (8) kan het de favorieten erg lastig maken, de hengst van Romain Derieux won eind januari in Cagnes sur Mer in een knappe 1'17''1 over 2950 meter en debuteert in de hoofdstad. De Guarato-pupil Gamble River (10) dient ook scherp in de gaten gehouden te worden, hij won begin januari in een scherpe tijd over 2100 meter en kan voortgaan op de goede weg. Voor de plaatsen komen Godfather (9), die laatst 3e werd over deze afstand maar het hier iets zwaarder treft, en de talentvolle maar niet altijd even vaste Grelon des Racques (5) in aanmerking.

Plaats 1: Gawani du Bocage (7)
Plaats 2: Giant Cash (6)
Plaats 3: Go On Boy (8)
Plaats 4: Godfather (10)
Plaats 5: Gamble River (9)

 

Race 2: Prix Legend Age

Vijfjarigen onder het zadel verdeeld over twee startvakken. Espion Jaune (10) gaf bij zijn rentree aan veel verder te zijn in zijn ontwikkeling dan verwacht en hij werd zeer sterk 3e achter goede paarden. Ondanks de handicap kan hij hier aanspraak maken op de overwinning. Elino Bilou (11) is de laatste tijd in supervorm en vormt zijn belangrijkste uitdager. Espace Winner (8) won zijn laatste start overtuigend maar de ruin is niet altijd constant in zijn verrichtingen. Op een goede dag kan hij het onze favorieten erg lastig maken, temeer omdat hij perfect staat ingeschreven in het eerste band. Eclatant (5) stijgt in categorie maar was in zijn laatste vier starts steeds bij de eerste twee aankomenden, we zijn benieuwd hoe hij zich hier handhaaft. Edene l'Auvergnier (1) was even de weg kwijt na een reeks topprestaties, maar zij herstelde zich goed in met name haar laatste koers. Een mooi plaatsgeld ligt binnen haar bereik. Eclat de Verre (9) stelde de laatste maal teleur maar hij treft het hier aanzienlijk minder zwaar.

Plaats 1: Espion Jaune (10)
Plaats 2: Elino Bilou (11)
Plaats 3: Espace Winner (8)
Plaats 4: Eclatant (5)
Plaats 5: Edene l'Auvergnier (1)

 

Race 3: Prix Fidelidade Assurances

Dexter Chatho (4) is een van de weinige paarden van Christian Bigeon die weinig last heeft gehad van de ziekte op stal en zijn overwinning van 6 januari was zeer overtuigend. Ook over deze afstand geven we hem een eerste kans, zeker met dit mooie startnummer. Dreambreaker (6) viel met name de laatste keer erg tegen en hij is ons een revanche verschuldigd. In zijn oude vorm is hij hier een topfavoriet. Desir Castelets (2) heeft een mooie startpositie en heeft de klasse om een rol te spelen, al lijkt dit niet zijn favoriete afstand te zijn. Generaal Bianco (5) heeft al enkele mooie plaatsen gescoord op Vincennes en met Franck Nivard zien we hem hier ook zeker weer ver komen, onderschat hem niet! Super Nice (3) heeft de opgaande lijn te pakken en kan voorin meedoen als hij onderweg opgeborgen kan worden. Moni Viking (11) had de laatste keren veel aanhang maar viel niet helemaal mee. Aan Pierre Vercruysse de taak om hem onderweg te bewaren en op het juiste moment de sprint in te zetten, hij moet daarbij enig geluk hebben met het koersverloop. Divine Mesloise (8) is in supervorm maar treft het niet met haar startnummer, bovendien is haar record een stuk langzamer dan dat van de meeste concurrenten.

Plaats 1: Dexter Chatho (4)
Plaats 2: Dreambreaker (6)
Plaats 3: Desir Castelets (2)
Plaats 4: Generaal Bianco (5)
Plaats 5: Super Nice (3)

 

Race 4: Prix Chia Belt & Road

Een erg open koers voor oudere paarden waarin het aanwijzen van een winnaar nog niet zo gemakkelijk is. Heel voorzichtig noemen wij Croma du Guibel (2) als eerste, zij werd eind januari 2e op dit parcours en heeft aan Franck Nivard goede steun. De gevaarlijkste tegenstanders bevinden zich in het tweede band en zij zullen het koersverloop mee moeten hebben om niet teveel energie te verspillen in hun opmars. Van hen lijkt Big Boss (14) de beste, hij heeft een tijd rond de 1'14 over deze afstand in de benen en dat moet goed genoeg zijn voor een hoge klassering, bovendien is zijn vorm stijgende. Beach Julry (16) loopt zoals vaker met ijzers, haar meeste recente start zonder ijzers leverde een 2e plaats op die haar na enquête echter weer ontnomen werd. De troef van stal Gauvin is in vorm en kan bij een koers op maat alles en iedereen verrassen met haar eindschot. Balzac de Souvigne (17) is niet vaak in het trio maar wordt wel vaak behoorlijk gespeeld, aan Michel Lenoir om hem de goede koers te geven en dan zijn er zeker kansen. Alabama Blue (7) is in vorm maar vrij onbekend met de Vincennes piste, met Jean Michel Bazire aan het roer is hij toch niet onmogelijk voor een plaats in de aankomst. Bleu Ciel (11) mag hier niet onderschat worden, in zijn oude vorm was hij onze favoriet geweest maar de laatste tijd laat hij niet erg veel zien.

Plaats 1: Croma du Guibel (2)
Plaats 2: Big Boss (14)
Plaats 3: Beach Julry (16)
Plaats 4: Balzac de Souvigne (17)
Plaats 5: Alabama Blue (7)

 

Race 5: Prix des Centaures

Fado du Chene (2) bewees in de Prix Camille de Wazieres dat hij ook goed kan sprinten door zeer overtuigend te winnen in 1'12''1 over deze afstand. Indien hij die prestatie evenaart moet Daelia de Vandel (6), pechvol onderweg in de Prix de l'Ile de France waar zij evengoed nog bijna won van Dexter Fromentro, zich enorm strekken om hem te achterhalen. Feeling Cash (3) werd de laatste keer door Yoann Lebourgeois erg aanvallend gereden waardoor de tank op het laatste rechte stuk leeg was. Indien Eric Raffin hier de krachten beter verdeelt heeft hij een goede kans op een podiumplaats. Evangelina Blue (5) staat op het punt van doorbreken in dit genre en we zijn benieuwd hoe zij zich hier staande houdt, een plaats ligt binnen haar bereik. Flore de Janeiro (1) is een van de beste merries van haar jaargang in deze discipline en zij komt in aanmerking voor een plaatsgeld net als Exotica de Retz (7) die niet de meest snelle starter is waardoor haar taak hier extra moeilijk wordt.

Plaats 1: Fado du Chene (2)
Plaats 2: Daelia de Vandel (6)
Plaats 3: Feeling Cash (3)
Plaats 4: Evangelina Blue (5)
Plaats 5: Flore de Janeiro (1)

 

Race 6: Grand Prix de France

De loting van de startnummers heeft een grote rol gespeeld in de keuze van onze favorieten, want Readly Express (5) heeft het getroffen met dit nummer en hij is hier onze favoriet. De hengst is in absolute supervorm en moet deze Grand Prix de France op zijn erelijst kunnen bijschrijven. Davidson du Pont (9) heeft minder geluk met zijn startnummer maar hij is beter dan ooit. In de Prix d'Amerique knapte hij een beetje het vuile werk op voor de rest en zijn 4e plek dichtbij de eerste drie toont aan dat hij in principe voor niemand onder hoeft te doen. Als Frank Ouvrie hem een goede koers geeft is hij titelkandidaat. Uza Josselyn (2) treft hier haar beoogde koers van de winter. Zij zal supersnel starten en daarmee kan zij erg ver komen. Belina Josselyn (1) heeft slecht geloot. Als minder snelle starter loopt zij het risico dat zij in het veld aan de reling komt te liggen en van de rijderskunsten van Jean Michel Bazire zal dan het uiterste gevergd worden om ruimte te vinden voor haar eindsprint. Mocht het onderweg meezitten dan is zij vanzelfsprekend een kandidaat voor de allerhoogste trede van het podium. Looking Superb (10) verraste vriend en vijand met de 2e plaats in de Prix d'Amerique en we zijn benieuwd hoe hij het nu in de sprint doet, vanuit het tweede gelid wordt het geen gemakkelijke opgave. Bold Eagle (6) koerst deze winter beneden de verwachtingen en hoewel het hem ook niet altijd mee heeft gezeten lijkt het erop dat hij alles mee moeten hebben om dit kaliber tegenstanders te verslaan. Hij kan ons met een topprestatie aangenaam verrassen. Dijon (7) bleek een taaie noot om te kraken in de Prix de Luxembourg maar hij staat hier een treetje hoger en een plaats lijkt daarom het hoogst haalbare.   

Plaats 1: Readly Express (5)
Plaats 2: Davidson du Pont (9)
Plaats 3: Uza Josselyn (2)
Plaats 4: Belina Josselyn (1)
Plaats 5: Looking Superb (10)

 

Race 7: Prix Jean le Gonidec

Als er niets raar gebeurt onderweg dan is deze semi-klassieke Prix Jean le Gonidec slechts een formaliteit voor Erminig d'Oliverie (12). De merrie behoort tot de absolute top van haar jaargang en kan zelfs de hengsten recht in de ogen kijken. In deze confrontatie met alleen maar sexegenoten heeft zij normaal gesproken niets te vrezen. In de strijd om de overige podiumplaatsen lijkt Elena de Piencourt (5) de beste papieren te hebben. Zij is in supervorm en lijkt geboekt voor de tweede plaats. Daarachter is het meer open. Estola (10) liep de laatste maal erg goed en lijkt haar beste vorm weer gevonden te hebben. Extra Light (6) stijgt in categorie maar kan een mooie klassering belopen. Eclipse Danica (8) heeft normaal gesproken een serieuze kans op een hoge klassering maar over haar vorm bestaan twijfels. Elite du Ruel (11) opereert al langer op dit niveau en als het onderweg meezit is zij een vaste waarde bij de eerste vijf, waarbij een plaats op het podium ook niet uitgesloten mag worden.

Plaats 1: Erminig d'Oliverie (12)
Plaats 2: Elena de Piencourt (5)
Plaats 3: Estola (10)
Plaats 4: Extra Light (6)
Plaats 5: Eclipse Danica (8)

 

Race 8: Prix Visions France – Shangri-La

Een moeilijk te ontcijferen koers voor 6-jarigen die in twee banden starten. Cocktail Desbois (2) is speciaal voorbereid op deze koers en zonder ijzers kan hij de strijd in zijn voordeel beslissen, zeker nu hij de steun heeft van Eric Raffin. De koers is echter nog lang niet gelopen gezien de aanwezigheid van Catchword (7), die indien hij net zo goed loopt als in zijn voorlaatste start hier een gevaarlijke concurrent is. Cagnard de Betton (12) moet voorgeven maar hij steekt in goede vorm en een mooie klassering ligt binnen zijn bereik. Canular (14) is in topvorm en met de 1'12''9 die hij medio januari liep over 2700 meter mag hij aspiraties hebben voor een podiumplaats. Cadel de Cahot (15) won vijf koersen op rij in de provincie maar op deze baan bleef hij steken op een 6e plaats. De langere afstand is zeker in zijn voordeel. Tenslotte aandacht voor Cesar d'Erah (11), die de verre reis vanuit het zuiden niet zonder ambities zal maken, hij heeft de steun van een rijder in vorm.

Plaats 1: Cocktail Desbois (2)
Plaats 2: Catchword (7)
Plaats 3: Cagnard de Betton (12)
Plaats 4: Canular (14)
Plaats 5: Cadel de Cahot (15)

 

Race 9: Prix Concorde Travel – Monge

Vijfjarige merries over de petite piste. Envoutante de Kacy (14) is de meest winnende en zij kan hier haar 3e zege op rij behalen, de vorm is namelijk voortreffelijk. Tegenstand zal komen van Emma Buch (13), die trouw is en mooi staat ingeschreven. Bovendien treft zij een goede rijder op de sulky. Escort Girl (10) kan met Franck Nivard een rol spelen als het koersverloop een beetje mee zit, de merrie is trouw en doet altijd haar uiterste best. Espana Haufor (9) heeft klasse genoeg maar de paarden van Christian Bigeon komen langzamerhand weer uit een dal nadat er ziekte op stal is geweest. We zijn benieuwd hoe ver zij conditioneel is. Election Coquine (8) is komende en kan zich plaatsen in een veld als dit. Voor wat betreft Elite du Mouchel (12) geldt dat zij beter kan dan wat haar verrichtingen laten zien en een herstel is zeker mogelijk.

Plaats 1: Envoutante de Kacy (14)
Plaats 2: Emma Buch (13)
Plaats 3: Escort Girl (10)
Plaats 4: Espana Haufor (9)
Plaats 5: Election Coquine (8)

 

Race 10: Prix JMT – Altervip

Fortuna Avis (13) liep als 2e aankomende een supertijd over lange afstand bij haar eerste optreden zonder ijzers en zij mag nu aanspraak maken op de volle buit. Fille de la Ferme (9) voelde zich minder op haar gemak op de sprint maar treft hier weer haar favoriete afstand, met haar vlammende eindschot is zij zeer gevaarlijk. Fierte de Baille (6) was tweemaal foutief zonder achterijzers, nu loopt zij rondom zonder ijzers wat wellicht verbetering geeft want klasse heeft de merrie genoeg. Fusee du Mouchel (12) won vier maal in zeven starts en lijkt nog steeds te verbeteren. First Lady's Paris (15) won zelfs haar eerste vier koersen op rij maar daarna ging het tweemaal mis. Een herstel is mogelijk voor de pupil van de kampioentrainer. Fiona Maza (11) en Fleur de Losque (5) zijn niet onmogelijk voor een plaats. Er zijn in deze koers meer kandidaten voor een verrassing.....

Plaats 1: Fortuna Avis (13)
Plaats 2: Fille de la Ferme (9)
Plaats 3: Fierte de Baille (6)
Plaats 4: Fusee du Mouchel (12)
Plaats 5: First Lady's Paris (15)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.