Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 12 februari

Paris Vincennes – dinsdag 12 februari 2019 – Start 13:45 uur


Race 1: Prix de Chateau-Gontier

Da Vinci B.R. (13) herstelde zich in Lyon van een misser op deze baan. Ondanks een startpositie in het tweede gelid hebben we vertrouwen in de pupil van Jean-Michel Bazire. Tegenstand kan komen van vooral Ready Ribb (5), die met prima verrichtingen vanuit Scandinavie komt en hier met een mooi startnummer gelijk zijn visitekaartje kan afgeven. Furious Francis (8) was de laatste keer in een sterker veld niet al te gelukkig maar liet toch een prima indruk achter, hij kan meedoen voor het podium. Champion Dore (7) is er vrijwel altijd bij maar heeft niet het mooiste startnummer, bovendien denken wij dat hij liever een wat langere afstand heeft. Nobel Amok (4) heeft een mooi nummer en kan zich met Yoann Lebourgeois op deze afstand laten gelden. Thor di Girifalco (6) beliep hier in december een nette 4e plaats en kan zich met Franck Nivard in de aankomst mengen.


Plaats 1: Da Vinci B.R. (13)
Plaats 2: Ready Ribb (5)
Plaats 3: Furious Francis (8)
Plaats 4: Champion Dore (7)
Plaats 5: Nobel Amok (4)

 

Race 2: Prix de Selestat

Glorious Storm (13) deed nog niets verkeerd en zij zou hier haar palmares kunnen openen. Ganalie (12) is haar carriere ook goed begonnen en zij liep al een nette koers op Vincennes. Ghalie du Goutier (11) won in Nantes maar haar eerste start op deze baan leverde nog niets op. Girl des Mottes (6) liep de laatste maal lang niet slecht en kan uitzicht hebben op een plaats, net als de debuterende Garance de Hoerdt (1), die in haar kwalificatie de talentvolle Go On Boy voorbleef. Gravity Delo (5) heeft zeker talent maar is nog niet erg vast, op een goede dag kan zij een rol spelen. In dit soort koersen met jonge paarden ligt een verrassing natuurlijk altijd op de loer.....


Plaats 1: Glorious Storm (13)
Plaats 2: Ganalie (12)
Plaats 3: Ghalie du Goutier (11)
Plaats 4: Girl des Mottes (6)
Plaats 5: Garance de Hoerdt (1)

 

Race 3: Prix d'Ecouché

De bij haar terugkeer in de monté voor het eerst zonder ijzers lopende Edition Maza (13) krijgt in deze vrij open koers onze lichte voorkeur, ten opzichte van Elma Brador (15), de meest winnende in het veld en eveneens zonder ijzers, maar ook van Excelle Star (14), die twee bemoedigende koersen liep, Eternity Rocq (9), die een goede dag moet hebben, en Escape de Houelle (8), die in deze categorie thuis hoort. Elégante Jade (12), die in prima vorm is en probeert met succes in categorie te stijgen, en Egérie du Metz (7), die momenteel een goede periode doormaakt, komen in beeld voor een mooie plaats.


Plaats 1: Edition Maza (13)
Plaats 2: Elma Brador (15)
Plaats 3: Excelle Star (14)
Plaats 4: Eternity Rocq (9)
Plaats 5: Escape de Houelle (8)

 

Race 4: Prix de Bercy

Destin d'Haufor (9) kwam hier maar heel weinig tekort voor de overwinning en de pupil van Christian Bigeon lijkt, net als meerdere paarden uit deze stal, weer hersteld te zijn van de ziekte op stal, hij vindt hier een mooie gelegenheid om weer te winnen. Giovanni Bianco (1) verzamelt overwinningen in België en hij won al in Frankrijk in juni in een sterk veld op de baan van Bordeaux-Le Bouscat. Hij voert de oppositie aan, samen met Don Salluste (12), die hier zonder ijzers loopt bij deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens, maar ook met Disco d'Occagnes (11), die in uitstekende vorm verkeert en hier gereden wordt door Jean-Michel Bazire cette fois, Domino Dream (8), die het prima doet in zijn laatste koersen, en Gustafson (3), die het succesvolle duo ''Jeroen Engwerda/Rick Ebbinge'' vertegenwoordigt en die met ambities de verre reis naar ons land zal maken.


Plaats 1: Destin d'Haufor (9)
Plaats 2: Giovanni Bianco (1)
Plaats 3: Don Salluste (12)
Plaats 4: Disco d'Occagnes (11)
Plaats 5: Domino Dream (8)

 

Race 5: Prix de Montivilliers

Cesar de Vrie (11) maakte de laatste keer grote indruk en hij is sindsdien bewaard voor deze koers. Hij lijkt hier het te kloppen paard. Tegenstand kan komen van de van rust komende Byrh Gede (10), die klasse genoeg heeft maar wellicht nog een koersje kan gebruiken. Hij loopt wel gelijk zonder ijzers. Classic Haufor (8) debuteert in deze specialiteit maar hij komt uit een stal waar de vorm stijgende is en hij kan aangenaam verrassen. Crack d'Ariane (2) had niets in te brengen tegen onze favoriet maar een plaats moet hier haalbaar zijn. Ciceron du Cebe (6) komt met goede verrichtingen uit de provincie naar de hoofdstad en zijn trainer zal dat niet doen zonder verwachtingen voor een plaatsgeld. Cocktail Winner (3) is mogelijk in staat tot een verrassing als hij de draf eronder houdt.


Plaats 1: Cesar de Vrie (11)
Plaats 2: Byrh Gede (10)
Plaats 3: Classic Haufor (8)
Plaats 4: Crack d'Ariane (2)
Plaats 5: Ciceron du Cebe (6)


Race 6: Prix du Mesle

France Voirons (9) zakt in categorie en nu zij zonder ijzers loopt verwachten we de pupil van de gebroeders Martens in de voorhoede. Tegenstand zal komen van Flore du Pommereux (8), die op zoek gaat naar de derde zege op rij, en Fabuleuse Adema (6), die komende is en de laatste keer over deze afstand een fraaie eindsprint liet zien. Flore Merite (2) is niet erg regelmatig maar op een goede dag kan Jean-Michel Bazire met haar verrassen. Foraya de Cahot (5) kreeg de laatste keer geen mooie koers en kan zich mengen in de strijd om de plaatsen.


Plaats 1: France Voirons (9)
Plaats 2: Flora du Pommereux (8)
Plaats 3: Fabuleuse Adema (6)
Plaats 4: Flore Merite (2)
Plaats 5: Foraya de Cahot (5)

 

Race 7: Prix de Caussade

Dino Volo (7) is speciaal voorbereid op deze koers en hij is onze favoriet, al zal met name Dax Gede (5), die de vorige keer stuitte op een erg goed paard en die hier van start gaat met een interessante gewichtsontheffing hem stevig partij kunnen bieden. Defi de la Basle (9) debuteert onder het zadel maar heeft voor de sulky al kwaliteiten laten zien, qua winsom staat hij mooi ingeschreven. Day To Day (8) gaat van start onder een bodemgewicht en komt in aanmerking voor een plaats, mits hij buiten de fouten blijft. Docteur de Muze (4) was even weg maar in dit overzichtelijke veld kan hij direct een rol spelen.


Plaats 1: Dino Volo (7)
Plaats 2: Dax Gede (5)
Plaats 3: Defi de la Basle (9)
Plaats 4: Day To Day (8)
Plaats 5: Docteur de Muze (4)

 

Race 8: Prix de Gaillac

Als trainer zou Jean-Michel Bazire heel goed de grootste kanshebbers in handen kunnen hebben in deze laatste koers gezien de kandidatuur van Fidèle Royal (15), de meest winnende van het veld met wie het weer eens alles of niets zal zijn, maar ook met Foxtrot Nobless (10), die, gereden door zijn zoon Nicolas, ongeslagen is in vier starts. Als tegenhangers voor deze verwachte overheersing kunnen we denken aan First Destin (12), die een goede 2e plaats behaalde over deze afstand en deze moet bevestigen, maar ook aan Fresh Bidder (11), die in zijn klasse is, Fuchsia Pierji (9), voor het eerst rondom zonder ijzers, Fear Factor (8), die op de goede weg lijkt dit jaar, en Flash de Celland (13) (Yoann Lebourgeois), zelfs als deze niet is gestart sinds 27 december 2018. We zouden nog anderen kunnen noemen...


Plaats 1: Fidele Royal (15)
Plaats 2: Foxtrot Nobless (10)
Plaats 3: First Destin (12)
Plaats 4: Fresh Bidder (11)
Plaats 5: Fuchsia Pierji (9)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.