Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 22 februari

Paris Vincennes – vrijdag 22 februari 2019 - Start 13.45 uur

Race 1: Prix de Saint-Pierre la Cour

De na winst in een claimkoers op 21 januari voor 23.500 euro verkochte en vervolgens bij Jean-Michel Baudouin in training gekomen Cocktail Desbois (7) heeft niet lang geaarzeld om zijn nieuwe omgeving te plezieren door op 10 februari te winnen over 2850 meter op de grote piste. Nu hij hier qua winsom perfect staat ingeschreven zou de zoon van Coktail Jet niet verbazen met een tweede overwinning op rij. De tegenstand wordt aangevoerd door Domino Dream (14), die sinds het begin van de winter voor een zege staat en die vier ereplaatsen in evenzoveel starts behaalde op Vincennes, en Cocoon Age (3), die in de provincie een nette rentreekoers liep met het oog op deze koers waar hij zijn favoriete afstand treft. Tweede achter onze favoriet op 10 februari zal Cap Lignerie (4) proberen zijn goede vorm te bevestigen, ondanks de voor hem wat ongunstiger kortere afstand. Caliu des Bosc (2), die het lang niet slecht deed tegen sterkere tegenstanders op 4 februari, en Dénicheur du Vif (9), die dit jaar uitstekend begon aan de Riviera, komen voornamelijk in beeld voor een plaats. De kansen van Diaghilev (13), die in de provincie tegen mindere tegenstanders een prima eindschot liet zien en die zijn enige start op deze afstand wist te winnen (18-02-2018), en van Django des Iles (12), die momenteel in een prima conditie steekt, dienen niet te worden onderschat.

Plaats 1: Cocktail Desbois (7)
Plaats 2: Domino Dream (14)
Plaats 3: Cocoon Age (3)
Plaats 4: Cap Lignerie (4)
Plaats 5: Caliu des Bosc (2)

 

Race 2: Prix Nicephore

De niet al te vroegrijpe Evresto (13) is deze winter in volle ontwikkeling, zoals blijkt uit zijn fraaie overwinning van 11 februari op deze afstand. Fraai ingeschreven tegen de winsomgrens en toevertrouwd aan de uitstekend presterende leerlinge Emeline Desmigneux, lijkt de zoon van Royal Dream in staat om ongeslagen te blijven onder het zadel. Zijn voornaamste rivalen zijn met name Eden Josselyn (12), tweede achter eerstgenoemde op 11 februari waarbij hij de hele koers vrij druk was, en Eliott de Simm (11), die in een goede conditie is bij zijn eerste stappen onder het zadel. Extrême Farceur (3), die mooi in de koers lag op het moment van zijn fout op 11 februari, en El Fuego de Bez (6), die het altijd goed doet als hij zonder ijzers loopt, zijn niet bij voorbaat kansloos voor een plaats. Wij completeren onze keuze met Elogio Téjy (10), recent winnaar op de baan van Graignes, en Espio de Vandel (5), die zeker nog kan verbeteren in dit genre.

Plaats 1: Evresto (13)
Plaats 2: Eden Josselyn (12)
Plaats 3: Eliott de Simm (11)
Plaats 4: Extreme Farceur (3)
Plaats 5: El Fuego de Bez (6)

 

Race 3: Prix de l’Authie

Het is opnieuw een kwestie van een foutloos parcours voor de riskante maar talentvolle Freedom Ceijy (8), die hier voor de eerste keer wordt gereden door een toppikeur. Flora Suédoise (11), die bij haar heroptreden op 10 februari lang niet slecht liep en deze vrijdag voor het eerst zonder ijzers loopt, en Fleur de Larré (10), recent winnaar over 2700 meter op de grote piste van Vincennes bij haar eerste start zonder “schoenen”, staan klaar om te profiteren van een eventueel falen van de pupil van Didier Brohier. Facile (2), die niet lang meer zal wachten om aan te knopen bij haar eerdere goede resultaten in deze categorie, en Flèche de Feu (6), die over het algemeen erg trouw is, hebben eveneens een woordje te zeggen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van de "Guarato"-pupil Franca de la Côte (9), die voor het eerst zonder ijzers loopt, of van Fiesta Fromentro (1), die komende is. Fidji des Thuyas (5) heeft baat bij de langere afstand en kan zich in de aankomst mengen.

Plaats 1: Freedom Ceijy (8)
Plaats 2: Flora Suedoise (11)
Plaats 3: Fleur de Larre (10)
Plaats 4: Facile (2)
Plaats 5: Fleche de Feu (6)

 

Race 4: Prix Gallus II

Als winnares van een soortgelijke koers op 8 januari over de klassieke afstand van 2700 meter grote piste dienen we Dalie du Citrus (4) niet te snel te veroordelen op haar recente teleurstellende optreden, waar zij een sterk veld tegenkwam. Niet gehinderd door de kortere afstand zal de dochter van Meaulnes du Corta de kans niet laten liggen om weer aan te knopen bij haar eerder successen. Diane d'Houlbec (8), in staat tot mooie dingen in deze categorie als zij een goede dag heeft, en Cocotte Café (5), die hier een aardige vormverbetering toonde in een goed veld, zullen proberen partij te bieden aan onze favoriete. Aandacht ook voor Dolce Vita Quick (17), die niet het mooiste nummer achter de auto heeft maar die de laatste tijd prima in vorm is. Devise du Vivier (13), die ons niet lang meer zal laten wachten op goede prestaties zoals blijkt uit haar 6e plaats van 2 februari waar zij met reserves over de finish kwam, en Danse Avec Moi (14), die er altijd bij is, kunnen zich in de eindstrijd mengen. De liefhebbers van hoge uitbetalingen kunnen kijken naar de kansen van Dazzle Jet (3), die met ijzers loopt maar zich thuis voelt op deze afstand, of die van Délicatesse (1), die beter kan dan wat zij laatst liet zien in een claimkoers.

Plaats 1: Dalie du Citrus (4)
Plaats 2: Diane d’Houlbec (8)
Plaats 3: Cocotte Cafe (5)
Plaats 4: Dolce Vita Quick (17)
Plaats 5: Devise du Vivier (13)

 

Race 5: Prix de Draguignan

Na vele uitschakelingen te hebben verzameld in de beide disciplines maakte Féline du Citrus (16) een uitstekende indruk in Châteaubriant, waar zij voor het eerst zonder ijzers liep. Als zij in dezelfde vorm is gebleven kan de dochter van de zeer goede Tigresse du Vivier hier op herhaling gaan. Féline Speed (7), die op stal is gekomen bij Sébastien Guarato, en Firiane du Guez (11), die debuteert op Vincennes na meerdere prima koersen in de provincie, gaan eveneens met de nodige ambities van start. De weinig ervaren Fleur de Loiron (8), die won in Pornichet-La Baule na bijna drie maanden afwezigheid, en Filae Cadence (10), indien zij erin slaagt foutloos te blijven, kunnen het feestje van de favorieten mogelijk verstoren. De kandidaturen van Faenza (4), die nog verbeteren kan en niet van alledag is, Fadette d'Aurcy (14), hier gereden door een leerling pikeur die in topvorm debuteert in deze specialiteit, en Fabella des Lilas (5), die niet zomaar van Cagnes-sur-Mer naar Vincennes komt, komen hierna.

Plaats 1: Feline du Citrus (16)
Plaats 2: Feline Speed (7)
Plaats 3: Firiane de Guez (11)
Plaats 4: Fleur de Loiron (8)
Plaats 5: Filae Cadence (10)

 

Race 6: Prix Elma

Elite de Duffel (8) is deze winter alleen maar beter geworden en wist onlangs over deze afstand weer eens te winnen door middel van een prima eindschot. Hier opnieuw zonder ijzers zal de pupil van de gebroeders Martens een actieve rol kunnen spelen in de strijd om de eerste plaatsen. Als tegenstanders zien wij vooral Ex Gratia (2), die na haar recente uitschakeling liet zien in vorm te zijn, en Edarling (1), voor wie alles valt of staat met een foutloos parcours. Emeraude Etoilée (11), die mooi ingeschreven is en zich thuis voelt op deze afstand, en Etoile Boss (3), die altijd haar best doet, verdienen ook een zeker krediet bij de wedders. Envoûtante de Kacy (5), die momenteel goede vorm toont, kan zich eveneens in de eindstrijd mengen.

Plaats 1: Elite de Duffel (8)
Plaats 2: Ex Gratia (2)
Plaats 3: Edarling (1)
Plaats 4: Emeraude Etoilee (11)
Plaats 5: Etoile Boss (3)

 

Race 7: Prix du Tarn

Flamenco de Chenu (10) stelde zijn omgeving gerust in de referentiekoers van 6 februari over deze afstand en kan hier in een soortgelijk gezelschap die prestatie bevestigen. Fifty Five Bond (4), die soepel in zijn draf moet zijn, en French Kiss Jiel (5), die zijn weg gevonden heeft onder het zadel, zullen proberen goed partij te bieden aan onze favoriet. Aandacht ook voor Flamboyant Blue (2), die op eenvoudige wijze zijn eerste overwinning behaalde in Angers bij zijn eerste optreden zonder ijzers. Falco Mil (1), die vooruitgang toont en voor het eerst in zijn carriere zonder ijzers loopt, en Fakir Victory (11), 5e in de referentiekoers van 6 februari, zouden niet verbazen met een plaats op het podium.

Plaats 1: Flamenco de Chenu (10)
Plaats 2: Fifty Five Bond (4)
Plaats 3: French Kiss Jiel (5)
Plaats 4: Flamboyant Blue (2)
Plaats 5: Falco Mil (1)

 

Race 8: Prix de Joncy

In deze slotkoers van vandaag, die op het eerste oog erg open is, spreken wij onze voorzichtige voorkeur uit voor Formidable Voyage (7), bij wie een succes in deze categorie aanstaande is, en voor Flash de Joux (12), die debuteert op het plateau de Gravelle na drie opeenvolgende overwinningen in de provincie. Als tegenstanders zien wij vooral Fusain du Rib (9), die progressie moet kunnen tonen na zij debuut op Vincennes van 31 januari, en Fawley Buissonay (1), die over het algemeen regelmatig goed presteert. Fribourg (11), die voor een zege staat maar in dit veld niet al teveel marge heeft, en Faon du Vivier (6), die beter liep dan zijn 10e plaats over langere afstand doet vermoeden, hebben eveneens wat in te brengen. Tenslotte noemen wij nog Formentor (14), zonder ijzers bij deze semi-rentrée, en Full Blood Rânais (3), die komende is.

Plaats 1: Formidable Voyage (7)
Plaats 2: Flash de Joux (12)
Plaats 3: Fusain du Rib (9)
Plaats 4: Fawley Buissonay (1)
Plaats 5: Fribourg (11)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.