Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 2 maart

Paris Vincennes  – zaterdag 2 maart 2019 – Start 14.00 uur

Race 1: Prix de Guer-Coetquidan

We beginnen deze slotmeeting van het winterseizoen op Vincennes met een koers voor 4-jarige merries die aardig open lijkt te zijn, en waarin Faith of Magalou (16), die de laatste keer goed liep en hier zonder ijzers en met “JMB” loopt, de zege kan behalen nu zij perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens.
Fleur de Loiron (10) lijkt echter nog winsom in te halen te hebben en zal haar stevig partij kunnen bieden, net als Fabella Galaa (14), die hier zonder achterijzers loopt na een rentreekoers. Fortuna Mesloise (7) deed het de laatste keer prima en komt hierna in beeld voor een goede klassering samen met Fée de Boisney (6), die momenteel goed bij de les is, en Finlande Pierji (9), die we weer in vertrouwen kunnen nemen. Frénésie de Kacy (12) kan profiteren van het lopen zonder ijzers en completeert onze keuze met Feria de Busset (5), die onlangs in Cagnes goed presteerde.

Plaats 1: Faith of Magalou (16)
Plaats 2: Fleur de Loiron (10)
Plaats 3: Fabella Galaa (14)
Plaats 4: Fortuna Mesloise (7)
Plaats 5: Fee de Boisney (6)

 

Race 2: Prix Louis Le Bourg

De eerste semi-klassieker van vandaag, met 4-jarigen onder het zadel, waarin we een herstel kunnen verwachten van de kampioen Fado du Chêne (9), die de laatste keer te druk was maar toch uitstekend liep als je de koers terugkijkt; hij moet hier weliswaar meters voorgeven maar hij lijkt sterk genoeg om dit te kunnen winnen.
Flicka de Blary (6) is ongetwijfeld degene die hem het meest partij kan bieden gezien haar prestaties deze winter, met ook File Gin (7), die schitterde bij haar eerste stappen in deze discipline op 20 januari jongstleden, en Flore de Janeiro (8), die hier voor het eerst in haar carrière zonder ijzers loopt. Fangio du Nord (5), die de laatste keer overtuigend won, keert terug op dit niveau met de nodige ambities en completeert onze keuze.

Plaats 1: Fado du Chene (9)
Plaats 2: Flicka de Blary (6)
Plaats 3: File Gin (7)
Plaats 4: Flore de Janeiro (8)
Plaats 5: Fangio du Nord (5)

 

Race 3: Prix de Maurepas

In deze koers treffen wij Erolina (15), die er geen gras over liet groeien bij haar eerste optreden zonder ijzers in een vergelijkbaar veld begin januari en die sindsdien bewaard is voor deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens waar zij voor een tweede zege op rij kan gaan. Zij is daarom onze logische favoriet. Esperanza Idole (9) was haar voornaamste slachtoffer op 8 januari en al had zij de laatste keer alle pech van de wereld met het koersverloop, vandaag kan zij een voorname rol spelen als alles goed gaat, evenals Eliska Berry (5), die haar succes vond over kortere afstand en die vandaag zal proberen te bevestigen, ook hier weer met de steun van Jean-Michel Bazire. Energy du Bouffey (11) deed het op haar moed de laatste keer en bevestigde haar goede vorm, zij komt in beeld voor de plaatsen in dit veld samen met Ellygrace (8), die in het eerste deel van de koers niet teveel gevraagd moet worden want dan kan zij erg snel finishen, en Energie d'Echal (2), die we weer meenemen ondanks dat de tegenstand nu wat sterker is. Wij completeren onze keuze met Elégante Delo (4), voor wie hetzelfde geldt en die in prima vorm is, en Epatante Star (13), die een rol kan spelen bij een goed koersverloop.

Plaats 1: Erolina (15)
Plaats 2: Esperanza Idole (9)
Plaats 3: Eliska Berry (5)
Plaats 4: Energy du Bouffey (11)
Plaats 5: Ellygrace (8)

 

Race 4: Prix de Montsoreau

Tesauro (9) treft hier zijn favoriete afstand en zelfs als hij aan de buitenzijde achter de auto dient te starten kan hij hier de hoofdrol opeisen als hij zijn koers van januari in een goed veld kan herhalen. Hij moet echter uitkijken voor Colonel (8), die pal naast hem start en die de laatste keer liet zien komende te zijn, hij heeft al gewonnen op dit parcours. Class de Loriol (1) houdt ook van deze afstand en indien zij buiten de fouten blijft heeft ze mogelijkheden om een rol te spelen, net als As de Godisson (12), terug op de afstand van zijn beste koersen. Tinamo Jet (3) kan zich ook melden als hij zijn beste vorm kan laten zien, met Citizen Kane (5), die ongetwijfeld op deze afstand beter is op Vincennes. Brasil de Bailly (11) liep zeer goed de laatste keer en kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Tesauro (9)
Plaats 2: Colonel (8)
Plaats 3: Class de Loriol (1)
Plaats 4: As de Godisson (12)
Plaats 5: Tinamo Jet (3)

 

Race 5: Prix du Plateau de Gravelle

Een mooie sprintkoers waarvoor Bel Avis (2) op zeker speciaal is voorbereid door Jean-Michel Bazire die de koersen altijd goed uitzoekt voor zijn pupil die zich erg thuis voelt op de 2100 meter koersen op de grote piste. Hij zal zich echter moeten inspannen om af te rekenen met de snoeiharde Mindyourvalue W.F. (4) die een uitstekend winterseizoen heeft gedraaid en ook hier ver kan komen, maar ook met zijn trainingsgenoot Abydos du Vivier (5), die de hele winter verbaasde en die ook goed uit de voeten kan over deze afstand. Câlin de Morge (8) zal zich niet met het tempo onderweg bemoeien om zijn eindschot optimaal te kunnen bewaren, terwijl Eros du Chêne (3), de laatste keer ongelukkig, hier partij kan geven aan zijn concurrenten want over zijn kwaliteiten bestaat geen twijfel.

Plaats 1: Bel Avis (2)
Plaats 2: Mindyourvalue W.F (4)
Plaats 3: Abydos du Vivier (5)
Plaats 4: Calin de Morge (8)
Plaats 5: Eros du Chene (3)

 

Race 6: Prix Henri Desmontils

De laatste Groupe-koers onder het zadel van deze wintermeeting, met Clegs des Champs (7), die nog steeds doorgaat om de verloren tijd in te halen en die de mogelijkheden heeft om hier te schitteren, ondanks dat Arlington Dream (9), die hem moet voorgeven, op papier een geduchte tegenstander is. Na deze paarden is het open, maar wij proberen het met Cassate (1), die beter zal zijn over deze afstand en die een rol kan spelen voor het podium zelfs als zij haar oude niveau maar moeilijk kan benaderen. Codie de Beaulieu (5), is regelmatig en komt hierna samen met de nieuweling op dit niveau Bloomer (3), die voldoende kwaliteiten heeft en bovendien met de nodige frisheid aan de start verschijnt, hetgeen in deze fase van het seizoen een voordeel zal zijn.

Plaats 1: Clegs des Champs (7)
Plaats 2: Arlington Dream (9)
Plaats 3: Cassate (1)
Plaats 4: Codie de Beaulieu (5)
Plaats 5: Bloomer (3)

 

Race 7: Prix de Selection

Als Davidson du Pont (12) zijn titel in deze Prix de Selection wil behouden dient hij meters voor te geven en bovendien af te rekenen met Face Time Bourbon (6), die voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt en optimaal voorbereid zal zijn door Sébastien Guarato. In elk duel is er een scherprechter, en Falcao de Laurma (3) lijkt hier in staat om dat te zijn; hij versloeg Face Time Bourbon al op deze afstand en bevestigde zijn vorm in de laatste voorbereidingskoers. Voor de plaatsen zien we Earl Simon (11), die erg van deze afstand houdt en voor een verrassing kan zorgen, net als Enino du Pommereux (10), die ongetwijfeld scherper zal zijn dan de vorige keer. Fric du Chêne (4), die excelleert op deze afstand, kan meedoen voor een plaats tegen een mooie quotering.

Plaats 1: Face Time Bourbon (6)
Plaats 2: Davidson du Pont (12)
Plaats 3: Falcao de Laurma (3)
Plaats 4: Earl Simon (11)
Plaats 5: Enino du Pommereux (10)

 

Race 8: Prix de Monpazier

Vierjarige hengsten en ruins aan de start, met een van de toekomstpaarden van “JMB”, Fairplay d’Urzy (10), die echter vandaag met ijzers loopt en die een klein heroptreden maakt maar zeker over veel klasse beschikt. Fire Cracker (13) liep een uitstekende koers afgelopen zondag en kan hier op herhaling, terwijl Fast Cash (14), voor het eerst rondom zonder ijzers, hier een mooie gelegenheid vindt om zich te illustreren. Fynio du Pommereux (12), die we terug in vertrouwen nemen, Fuchsia Pierji (9), die fraai wist te winnen, en Falco du Douet (11), ook weer mee te nemen omdat hij veel kan als hij buiten de fouten blijft. Fanfan Douzou (1), oppermachtig in Cagnes, komt vervolgens in beeld voor de plaatsen samen met de regelmatige Farouk Fligny (8).

Plaats 1: Fairplay d'Urzy (10)
Plaats 2: Fire Cracker (13)
Plaats 3: Fast Cash (14)
Plaats 4: Fynio du Pommereux (12)
Plaats 5: Fuchsia Pierji (9)

 

Race 9: Prix d'Alencon

Aan alle mooie dingen komt een eind, Vincennes beëindigt deze wintermeeting met een prachtige koers onder het zadel. In deze koers treffen wij Duc du Lupin (8), die weinig rust had sinds zijn laatste start maar die toen een uitstekende indruk achterliet en hier aanspraak kan maken op een tweede zege op rij. Hij moet wel op zijn hoede zijn voor de tegenstanders van vandaag, zoals Espion Jaune (6), die al snel na rust de weg naar het succes weer heeft gevonden en die zo weer zijn enorme talent toonde. Egao Jenilou (3) is ongetwijfeld beter over kortere afstand maar kan hier zijn laatste winst eventueel bevestigen, waar Dollar Soyer (7), met wie Grégory Thorel het blijft proberen in de monté, zeker een rol kan spelen voor de plaatsen. Daniel Bon (5) dient niet te snel veroordeeld mag worden op zijn laatste uitglijder, hij kan profiteren van een hoog tempo in de koers.

Plaats 1: Duc du Lupin (8)
Plaats 2: Espion Jaune (6)
Plaats 3: Egao Jenilou (3)
Plaats 4: Dollar Soyer (7)
Plaats 5: Daniel Bon (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.