Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 5 april

Vincennes – vrijdag 5 april 2019 – Start 19.00 uur

Race 1: Prix Appolania

Het is onmogelijk om iets negatiefs te zeggen over Eolien de Chenu (5), die in zijn zeven laatste starts zonder ijzers nooit buiten de eerste drie aankomenden was, waaronder twee maal een overwinning. Nu hij hier weer gereden wordt door Jean-Michel Bazire, die de afgelopen winter met hem schitterde op Vincennes, kan de zoon van de snelle Korean hier opnieuw meedoen voor de eerste plaatsen. Zijn voornaamste rivalen zijn Eliot d'Ambri (7), die erg goed presteert zonder zijn ijzers en die even rust heeft gehad na zijn mislukte koers van 18 februari, en Elan du Rocher (8), die nu zonder ijzers loopt na twee foutloze rentreekoersen op de baan van Caen en die hier zijn trainer weer op de sulky treft. Vandaag zonder ijzers en toevertrouwd aan een "pilote" kan de snelle finisher Espoir Fou (2) zich mogelijk in de aankomst mengen, net als de snelle maar van rust komende El Choclo de Lou (12), die we niet zagen sinds 8 september maar die zeker nog winsom in te halen heeft. De kansen van Elan Baroque (13), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens, en Ejag (9), die niet de makkelijkste is maar het al goed deed in deze categorie, mogen in dit veld niet onderschat worden.  

Plaats 1: Eolien de Chenu (5)
Plaats 2: Elliot d'Ambri (7)
Plaats 3: Elan du Rocher (8)
Plaats 4: Espoir Fou (2)
Plaats 5: El Choclo de Lou (12)

 

Race 2: Prix Cephens

De moeilijke maar van veel talent voorziene Désir Princier (5), die hier voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt, zal niet ver van de winst zijn als hij tijdens de koers de fouten weer te vermijden. Dédé Driver (6), die in een uitstekende vorm uit de provincie terugkeert naar Vincennes, en Destin de Star (8), die nog lang niet geklopt was op het moment van zijn fout op de laatste rechte lijn op 22 maart met Jean-Michel Bazire over 2850 meter kleine piste, zijn de voornaamste tegenstanders voor de pupil van Nicolas Mourot.  Aandacht ook voor Dollar du Plain (13), die gelijk weer scherp was na een afwezigheid van vijf maanden en die zich op deze piste zal thuis voelen. Donatello Kily (11), die nog niet bevestigd is op Vincennes maar niet voor niets zonder ijzers is aangemeld, en Derby des Vauchaux (12), die onlangs in de provincie in zijn eerste start voor Benoît Robin helemaal niet slecht liep, komen vooral in beeld voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Deko de Tilou (2), die in vorm is maar liever een vlakke baan had gehad, of van Diablo de Caponet (7), die de stijgende lijn te pakken heeft zoals blijkt uit zijn overwinning van 4 maart op Le Croisé-Laroche tegen wat minder sterke tegenstanders.

Plaats 1: Desir Princier (5)
Plaats 2: Dede Driver (6)
Plaats 3: Destin de Star (8)
Plaats 4: Dollar du Plain (13)
Plaats 5: Donatello Kily (11)

 

Race 3: Prix Gratia

De door zijn omgeving sinds zijn jeugd goed opgepaste Destin Carisaie (2) won zijn laatste start op de baan van Laval, waar hij overigens werd gehandhaafd na enquête. Goed presterend op deze afstand (een zege en een podiumplaats in drie starts) en zonder zijn vier ijzers zal de zoon van Uniclove enorm teleurstellen als hij niet meedoet in de strijd om de zege in deze koers. De directe tegenstand wordt gevormd door Calou Renardière (10), die gemakkelijk won over kortere afstand op 29 maart en die ook op deze afstand goed presteert, en Capella de Vrie (15), die perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens en die een hele goede winter op Vincennes heeft gekend. Aandacht ook voor Diadème Atout (8), die in prima conditie verkeert en die baat zal hebben bij de langere afstand bij zijn terugkeer op de grote piste van Vincennes. Baron du Goutier (4), die in zijn laatste twee koersen in Laval veel beter liep dan de klassering laat zien in koersen waar hij met ijzers liep (vandaag zonder ijzers!), en Dimmidisia (12), die terugkeert van de Riviera in een uitstekende vorm, zijn niet bij voorbaat verslagen, op zijn minst voor de plaatsen. De kansen van Davina du Capre (7), die na haar snelle uitschakeling in de Coupe des 6 Ans in Cagnes een goede koers liep en hier is toevertrouwd aan "JMB", en Coumba Kuky (6), die trouw is maar in dit veld niet al teveel marge heeft, kunnen in het oog springen van de liefhebbers van hoge uitbetalingen.

Plaats 1: Destin Carisaie (2)
Plaats 2: Calou Renardiere (10)
Plaats 3: Capella de Vrie (15)
Plaats 4: Diademe Atout (8)
Plaats 5: Baron du Goutier (4)

 

Race 4: Prix Isolda

De sinds begin dit jaar per start verbeterende Fabulous Jet (8) heeft er bij zijn eerste start zonder achterijzers geen gras over laten groeien en won op een overtuigende wijze over 2925 meter aan de Côte d'Azur. Bij zijn terugkeer op Vincennes lijkt de “pure” Dubois pupil in staat om op herhaling te gaan. Als opponenten zien wij vooral Forsica du Rocher (10), die nog streed voor een hoge klassering op het moment van haar fout de laatste keer in Enghien-Soisy, en Fawley Buissonay (5), die zijn palmares opende in Enghien en die vandaag voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt. De in vorm zijnde en mooi tegen de winsomgrens ingeschreven Fahrenheit Flower (11) verdient eveneens enig krediet bij de wedders, net als Follow Me (3), die even rust heeft gehad om een mooi voorjaar te kunnen realiseren. Furiani de Taverna (7), die zonder ijzers loopt na een foutloos heroptreden in Enghien-Soisy, kan zich in de eindstrijd mengen met de hulp van Matthieu Abrivard.

Plaats 1: Fabulous Jet (8)
Plaats 2: Forsica du Rocher (10)
Plaats 3: Fawley Buissonay (5)
Plaats 4: Fahrenheit Flower (11)
Plaats 5: Follow Me (3)

 

Race 5: Prix Libra

Na een fraaie overwinning in deze discipline bij haar voorlaatste start over 2850 meter op de grote piste van Vincennes vindt Evita du Bourg (9) hier een mooie gelegenheid om weer een zege aan haar palmares toe te voegen. Edition Géma (4), die sinds eind vorig jaar een toonbeeld van trouw is onder het zadel, en Edène l'Auvergnier (7), die dichtbij een overwinning is, zullen proberen goed partij te bieden aan de pupil van Joël Séché. Als zij een goede dag heeft zou East River (5) niet verbazen met een podiumplaats. Ebony d'Ourville (8), waarvan we de laatste keer in de provincie iets meer verwacht hadden, komt na deze paarden in aanmerking voor een klassering.

Plaats 1: Evita du Bourg (9)
Plaats 2: Edition Gema (4)
Plaats 3: Edene l'Auvergnier (7)
Plaats 4: East River (5)
Plaats 5: Ebony d'Ourville (8)

 

Race 6: Prix Aquila

In deze zo op het oog open koers hebben wij een voorzichtige voorkeur voor Fabella Galaa (8), die een goede vormstijging liet zien op de baan van Caen en die het al goed deed op deze afstand, en voor Flandre (4), wiens laatste prestatie in Enghien te slecht was om waar te zijn en die bewezen is op de kortere afstanden. Als tegenstanders zien wij vooral Feria d'Anama (13), die nog reserves had op het moment van haar fout op 26 maart over 2150 meter op Enghien-Soisy, en Futaie d'Erpion (11), die even talentvol als onvoorspelbaar is. De trouwe Feline de Calvi (6), die debuteert op Vincennes, en Fashion Girl (10), die in categorie stijgt na haar winst in Reims, hebben eveneens een woordje te zeggen in dit veld maar vooral voor de plaatsen. Wij completeren onze keuze tenslotte met Fabuleuse Dika (5), die meer bewezen is over langere afstanden maar die het op de kleine piste van Vincennes al goed deed.

Plaats 1: Fabella Galaa (8)
Plaats 2: Flandre (4)
Plaats 3: Feria d'Anama (13)
Plaats 4: Futaie d'Erpion (11)
Plaats 5: Feline de Calvi (6)

 

Race 7: Prix Deimos

Alhoewel zij afwezig was sinds haar overwinning op 29 januari over deze afstand, waar zij al zonder ijzers liep, lijkt Fille Bois Morin (7) een betrouwbare keuze in dit veld. Fabiarelle (6), tweevoudig winnares onder het zadel in het zuid westen, en Fille de Prince (9), die mooi tegen de winsomgrens staat ingeschreven bij haar debuut in de monté, verdienen eveneens vertrouwen bij de wedders. Gezien haar twee ereplaatsen behaald in november vorig jaar kan Folie de Crack (8) niet over het hoofd gezien worden voor een podiumplaats. De riskante Farceuse du Pré (4), die voor het eerst zonder ijzers loopt, kan ons haar oude vorm laten zien.Plaats 1: Fille Bois Morin (7)
Plaats 2: Fabiarelle (6)
Plaats 3: Fille de Prince (9)
Plaats 4: Folie de Crack (8)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.