Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 13 april

Paris-Vincennes – zaterdag 13 april 2019 – Start 14.00 uur

Race 1: Prix de Chelles

Na niet te hebben teleurgesteld tegen de hengsten op 23 maart in een sterk bezette koers treft Gazelle du Corta (10) hier een mooie gelegenheid om de goede resultaten weer op te pakken. Gloranie des Noés (4), 3e achter eerstgenoemde over deze afstand op 11 februari, en Gloria du Goutier (9), die het uitstekend doet, zullen proberen om goed partij te bieden aan de merrie van de familie Mottier. Godine de Valforg (5), die op 2 april maar weinig tekort kwam voor een hoge klassering, en Geisha du Poncelet (3), die een goede laatste kilometer liep na veel terrein te hebben verloren in de beginfase in een koers over de kleine piste, zijn meer dan simpele figuranten in dit veld, verre van dat.Plaats 1: Gazelle du Corta (10)
Plaats 2: Gloranie des Noes (4)
Plaats 3: Gloria du Goutier (9)
Plaats 4: Godine de Valforg (5)
Plaats 5: Geisha du Poncelet (3)

 

Race 2: Prix de Langres

Terug op de baan van haar voorkeur na een eervolle 5e plaats in Enghien, waar zij na een voorzichtige start terrein had verloren, zou Chalimar de Guez (13) in dit veld mee moeten kunnen doen in de strijd om de overwinning. Als tegenstanders zien wij vooral Brut de la Côte (7), die veel ruimte tot verbetering heeft na een lange afwezigheid en die goed presteert over deze afstand, Breeder's Cup (10), die terugkeert in het bereden genre na voor de sulky zijn goede vorm te hebben getoond, en Byrh Gédé (2), die in topvorm is en zijn enige koers onder het zadel over deze afstand won. Barry de Courtison (14), 3e in een Groupe III koers onder het zadel begin dit jaar, en Bonchamp Gédé (1), waarvan we de laatste keer veel meer verwacht hadden, kunnen zich in de aankomst mengen. Barack (6), die dit jaar voortdurend verbetert, zal proberen de opgaande lijn vast te houden.Plaats 1: Chalimar de Guez (13)
Plaats 2: Brut de la Cote (7)
Plaats 3: Breeder's Cup (10)
Plaats 4: Byrh Gede (2)
Plaats 5: Barry de Courtison (14)

 

Race 3: Prix Jean Riaud

Chica de Joudes (5) blijft nog steeds verbeteren sinds het begin van de afgelopen wintermeeting en won vier van haar vijf starts dit jaar. Als recent winnares in 1'12"7 over 2700 meter grote piste, waar zij voor de tweede keer in haar carrière zonder ijzers liep, komt de pupil van Alain Laurent deze zaterdag onder dezelfde condities aan de start en het zou ons teleurstellen als zij geen actieve rol speelt in de strijd om de overwinning. Zij zal echter op haar hoede moeten zijn voor de coalitie "Rancoule" die wordt aangevoerd door Cleangame (11), die hier in tegenstelling tot zijn vier recente overwinningen met ijzers loopt maar in die hoedanigheid ook al prima gepresteerd heeft, en Blé du Gers (9), die het uitstekend doet sinds hij bij Jean-Michel Bazire op stal is gekomen en die vaak dichtbij zijn stalgenoot eindigt. Goede 3e in de referentiekoers van 23 maart over de afstand van vandaag kan Anzi des Liards (8) zijn uitstekende huidige vorm bevestigen. Terug in de regio Parijs na twee goede prestaties in de provincie verdient Delloro Védaquais (1) een aanbeveling, net als Bel Avis (7), de derde troef van de betrouwbare stal van Jean-Michel Bazire. Wij completeren onze selectie met Traders (13), die bij deze kleine rentree als enige in het derde band moet starten maar die zonder ijzers is aangemeld hetgeen duidt op de nodige ambities.

Plaats 1: Chica de Joudes (5)
Plaats 2: Cleangame (11)
Plaats 3: Ble du Gers (9)
Plaats 4: Anzi des Liards (8)
Plaats 5: Delloro Vedaquais (1)

 

Race 4: Prix Henri Levesque

Na eind vorig jaar wat gezondheidsproblemen te hebben gekend laat Enino du Pommereux (8) de laatste weken steeds meer progressie zien, hij kende wat pech in de Prix Robert Auvray (Gr.II), waar hij goed eindigde na oponthoud te hebben gehad in de laatste rechte lijn. Hij lijkt dicht bij een overwinning op dit niveau te staan en de pupil van Sylvain Roger zou teleurstellen als hij vandaag niet meedeed in de strijd om de overwinning. Zijn voornaamste rivalen zijn Excellent (5), winnaar van de Prix Robert Auvray (Gr.II) die geen last zal hebben van de kortere afstand, en Eridan (9), die houdt van de korte afstanden getuige zijn zege in het Critérium Continental (Gr.I). Elite du Ruel (6) die beperkt is tegen de hengsten maar altijd haar best doet, en de trouwe Extra Light (3) komen in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Enino du Pommereux (8)
Plaats 2: Excellent (5)
Plaats 3: Eridan (9)
Plaats 4: Elite du Ruel (6)
Plaats 5: Extra Light (3)

 

Race 5: Prix de la Lorraine

Na in zijn laatste twee koersen met ijzers te hebben gelopen waar hij toch goed eindigde na een niet al te aanvallende rijstijl treft Super Fez (7) vandaag weer de baas op de sulky en loopt hij voor dit objectief zonder ijzers. Gezien zijn 3e plaats van 27 januari in de Prix Jean-René Gougeon die sterker bezet was verdient de zoon van Love You veel vertrouwen bij de wedders. De prima presterende Ce Bello Romain (6), meer bekend van de langere afstanden maar die ook al won over de afstand van vandaag, en Baladin Hongrois (5), die aan het einde van het winterseizoen in topvorm is gekomen en die goed presteert zonder ijzers, zullen proberen stevig partij te bieden aan de pupil van Jean-Michel Bazire. Aandacht ook voor Cash And Go (1), die terugkeer op zijn favoriete afstand, Viking Fromentro (8), die een slecht nummer heeft achter de auto maar die goed liep in een koers in Cagnes sur Mer waar hij voornoemd paard voorbleef, en Copernic de Play (14), die een minder sterke tegenstand treft dan in zijn laatste start in Caen, komen vooral in beeld voor de plaatsen. De kansen van Tesauro (12), tweede in een Groupe III over deze afstand op 3 januari maar die niet regelmatig presteert, dienen hier niet te worden onderschat.    

Plaats 1: Super Fez (7)
Plaats 2: Ce Bello Romain (6)
Plaats 3: Baladin Hongrois (5)
Plaats 4: Cash And Go (1)
Plaats 5: Viking Fromentro (8)

 

Race 6: Prix d'Auxerre

In deze zo op het oog erg open koers hebben wij een voorzichtige voorkeur voor de kansen van Elvis Berry (6), die zonder ijzers loopt en houdt van de kortere afstanden (winst over 2175m grote piste met Franck Nivard op 28 januari), en van Euripide Ludois (5), die zelden ver van het podium is als hij foutloos rondkomt. Als tegenstanders zien wij vooral Edison du Puy (4), die zonder ijzers loopt net als bij zijn laatste zege op 17 februari over 2100 meter bij zijn debuut op Vincennes, en El Matador (13), die per start sterker wordt na een rustperiode. Ecalyptus du Mont (12), die komende is en voor de gelegenheid aan een "pilote" is toevertrouwd, en Emblème de l'Iton (1), die het eind vorig jaar hier goed deed en onlangs in de provincie wist te winnen, hebben eveneens een woordje mee te spreken, maar meer voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Easy Goer (2), gereden door de man in vorm Yoann Lebourgeois, of van Echo de Méautis (3), die zonder ijzers loopt bij deze semi-rentrée. 

Plaats 1: Elvis Berry (6)
Plaats 2: Euripide Ludois (5)
Plaats 3: Edison du Puy (4)
Plaats 4: El Matador (13)
Plaats 5: Eucalyptus du Mont (12)

 

Race 7: Prix de Chateau-Gaillard

Sinds zijn komst naar de stal van Jean-Michel Bazire won Dreambreaker (16) zeven van zijn twaalf starts op Vincennes en hij kreeg een voorbereidingskoers in de Prix Jean Cabrol, waar hij met ijzers een sterkere tegenstand dan vandaag trof. Nu hij hier net als bij zijn beste prestaties zonder ijzers loopt in een qua winsom mooie inschrijving lijkt de zoon van Offshore Dream een betrouwbare keuze. De trouwe Nancy America (11), die makkelijk won over 2100 meter grote piste in 1'10"9 en die geen last zal hebben van de langere afstand, en Archibald (14), die op de goede weg is getuige zijn recente 4e plaats in de Grand Prix Angers Loire Métropôle (Gr.III), kunnen toeslaan indien onze favoriet mocht falen. De bij een verborgen koersverloop van een snelle eindsprint voorziene Tinamo Jet (13) dient in de gaten gehouden te worden, net als Super Nice (8), die drie ereplaatsen behaalde in evenzoveel starts op de afstand van vandaag, en Bleu Ciel (18), winnaar (na enquete) van de 1e etappe van de Grand National du Trot in Amiens. De verrassing zou kunnen komen van Cash du Rib (17), die in Laval op 30 maart beter liep dan de 7e plaats doet vermoeden, of van Pythagoras Face (10), die niet tegenviel bij zijn debuut in Vincennes op 29 maart over 2100 meter grote en kleine piste.

Plaats 1: Dreambreaker (16)
Plaats 2: Nancy America (11)
Plaats 3: Archibald (14)
Plaats 4: Tinamo Jet (13)
Plaats 5: Super Nice (8)

 

Race 8: Prix Hemine

Sterk winnaar op dit niveau op 28 februari in de Prix Félicien Gauvreau (Gr.II) verdient Gala Téjy (6) hier veel vertrouwen van de wedders bij haar terugkeer in de baan. Gee (7), die zich bij haar eerste start onder het zadel direct liet zien door de Prix Ali Hawas (Gr.II) te winnen, en Guerilla de Simm (5), die het prima doet in dit genre, zijn echter niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Girlikova (3), die terugkeert in haar favoriete discipline na een kleine rentree voor de sulky, kan zich in de eindstrijd voor een podiumplaats mengen.

Plaats 1: Gala Tejy (6)
Plaats 2: Gee (7)
Plaats 3: Guerilla de Simm (5)
Plaats 4: Girlikova (3)

 

Race 9: Prix de Jonzac

Het zal opnieuw een kwestie van foutloos rondkomen zijn voor Fidèle Royal (11), die een veld als dit makkelijk aankan als hij van start tot finish de draf eronder houdt. Forum Meslois (10), die na een heroptreden zonder ijzers waarmee hij zich niet bijzonder op zijn gemak voelde weer van zich kan laten horen, en Falco Berry (3), moeilijk maar voorzien van voldoende talent, zijn de voornaamste concurrenten voor de pupil van Jean-Michel Bazire. De na een afwezigheid van negen maanden hier zonder achterijzers aan de start verschijnende First Turgot (2) zou niemand verbazen als hij direct een voorname rol speelt in de aankomst. Fast Pass (6), die zijn voorlaatste start op deze afstand in februari won, en Funny Quick (8), die voor het eerst zonder ijzers loopt en al goed presteerde op de afstand van vandaag, completeren onze selectie.

Plaats 1: Fidele Royal (11)
Plaats 2: Forum Meslois (10)
Plaats 3: Falco Berry (3)
Plaats 4: First Turgot (2)
Plaats 5: Fast Pass (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.