Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 16 april

Vincennes – dinsdag 16 april 2019 - Start 16.27 uur

Race 1: Prix Clorinde

Na te hebben gewonnen over deze afstand op 4 februari werd Eliska Berry (7) 2e in een koers over 2700 meter. Nu zij hier zonder ijzers loopt in tegenstelling tot haar koers van 2 maart kan de dochter van de Dubois-hengst Rocklyn hier opnieuw een actieve rol spelen in de aankomst. De directe tegenstand voor de pupil van Pascal Monthulé wordt in principe aangevoerd door Emily de Montfort (2), een volle zuster van de uitmuntende Billie de Montfort die momenteel in topvorm is zoals blijkt uit haar laatste twee overwinningen, waarvan de meest recente behaald werd in Enghien over 2150 meter, en Energy du Bouffey (4), die beter liep dan haar laatste klassering doet vermoeden en die houdt van de kortere afstanden. De in de referentiekoers van 26 maart over 2150 meter in Enghien weinig gelukkige Etoile de la Loge (11) verdient een aanbeveling bij haar eerste start op de grote piste van Vincennes. Ondanks hun slechte startnummer achter de startauto kunnen Eire d'Hélios (17) en Elisa d'Erquy (18), die goed presteren op de kortere afstanden, eveneens een rol spelen, op zijn minst voor de plaatsen. Enora de Piencourt (1), die op de goede weg lijkt na een teleurstellend winterseizoen, en Ellygrace (8), waarvan we meer verwachtten in de referentiekoers van 2 maart, zien we kort hierachter.

Plaats 1: Eliska Berry (7)
Plaats 2: Emily de Montfort (2)
Plaats 3: Energy du Bouffey (4)
Plaats 4: Etoile de la Loge (11)
Plaats 5: Eire d’Helios (17)

 

Race 2: Prix Henrietta

Na drie gemakkelijke zeges op Vincennes tijdens het winterseizoen mogen we Fairplay d'Urzy (6) niet veroordelen op zijn 6e plaats van 23 maart, waar hij blijkbaar geen goede dag had. De door Jean-Michel Bazire hoog ingeschatte zoon van de crack Ready Cash zou zich deze dinsdag moeten kunnen herstellen. Free Man (4), die nu twee koersen na rust in de benen heeft en voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers loopt, en Fakir Mérité (9), die komende is en voor het eerst rondom zonder ijzers aantreedt, staan klaar om toe te slaan bij een eventueel falen van onze favoriet. Far West du Rib (7), die al presteerde in deze categorie, en Facétieux (10), die het deze winter enkele malen erg goed deed, kunnen zich ook in de aankomst mengen. Filou l'Auvergnier (11), die hier bij zijn heroptreden de ijzers onder houdt, komt meer in beeld voor een 4e of 5e plaats.

Plaats 1: Fairplay d’Urzy (6)
Plaats 2: Free Man (4)
Plaats 3: Fakir Merite (9)
Plaats 4: Far West du Rib (7)
Plaats 5: Facetieux (10)

 

Race 3: Prix Cornelia

Carly (4) is onweerstaanbaar sinds het begin van het jaar 2019 waarin hij in 4 starts niet verslagen werd. Alhoewel hij in deze koers niet kan profiteren van de gewichtsontheffing van een leerling zien we de zoon van Rolling d'Héripré hier een vijfde zege op rij behalen. De pupil van Thierry Duvaldestin zal echter moeten oppassen voor tegenstand van Bohemian Rhapsody (6), die verbetering zal laten zien ten opzichte van zijn heroptreden van 6 april waar hij met ijzers liep (vandaag zonder ijzers!), en van Beau de Grimoult (8), die momenteel goed presteert in beide disciplines. De na een nette rentree in zijn favoriete genre terugkerende Caduceus des Baux (10) kan zich in de aankomst mengen. De nieuweling Cobra Bleu (7), winnaar op Groupe I niveau voor de sulky (Prix Albert Viel), kan wellicht gelijk een voorname rol spelen met de hulp van Franck Nivard, temeer omdat zijn trainer Pierre Vercruysse slechts zelden starters heeft in deze specialiteit.

Plaats 1: Carly (4)
Plaats 2: Bohemian Rhapsody (6)
Plaats 3: Beau de Grimoult (8)
Plaats 4: Caduceus des Baux (10)
Plaats 5: Cobra Bleu (7)

 

Race 4: Prix Doris

Na een uiterst correct eerste kwartaal van 2019 waarin hij in zes starts aan de Cote d’Azur nooit slechter presteerde dan een 5e plaats stelt Bolide de la Côte (2) hier zijn doelen naar beneden bij. Met dit ideale nummer achter de startauto verdient de zoon van Quatre Juillet een groot krediet bij de wedders. Als tegenstanders zien wij vooral Cooper de Guez (6), die het al prima heeft gedaan in deze categorie, en Banco des Bordes (4), die debuteert in dit soort koersen en in tegenstelling tot zijn zeven laatste starts vandaag zonder ijzers loopt. Bingo Cash (7), die we goed kennen uit de claimkoersen en die goed presteert over deze afstand (een zege en een 3e plaats in drie starts), en Beatnik Turgot (1), die van stal veranderde na zijn zege in een claimkoers in Nancy, dienen in de gaten gehouden te worden. De verrassing zou kunnen komen van Boss du Marny (3), die het al goed deed in de claimkoersen in Parijs, of van Broadway Délo (5), gezien zij goede eerdere prestaties in deze categorie. Wij completeren onze keuze met Black (11), die als hij in topvorm is veel meer kan dan lopen in dit soort koersen.

Plaats 1: Bolide de la Cote (2)
Plaats 2: Cooper de Guez (6)
Plaats 3: Banco des Bordes (4)
Plaats 4: Bingo Cash (7)
Plaats 5: Beatnik Turgot (1)

 

Race 5: Prix Athor

Met dit jaar vier podiumplaatsen uit vijf starts onder het zadel op zak verdient Capella du Vivier (7) het om deze koers te winnen. Na een 2e plaats over 2200 meter in 1'13"3, zal de dochter van Saxo de Vandel vandaag een voorname rol kunnen gaan spelen. Diane de Fredlau (8), die nette vooruitgang liet zien in haar laatste start op de kleine piste van Vincennes en die bevestigd is op de afstand van vandaag, en Baradja de Neslé (5), die het al eerder goed deed in deze discipline, zullen proberen stevig partij te bieden aan de pupil van Thierry Duvaldestin. Charmeuse du Corta (2), die zonder ijzers terugkeert op het plateau de Gravelle, zou niet verbazen als zij zich mengt in de strijd om de betere plaatsen.

Plaats 1: Capella du Vivier (7)
Plaats 2: Diane de Fredlau (8)
Plaats 3: Baradja de Nesle (5)
Plaats 4: Charmeuse du Corta (2)

 

Race 6: Prix Emma

In deze koers voor amateurrijders, die er erg open uitziet, spreken wij een voorzichtige voorkeur uit voor de kansen van Duc de Laissard (1), die nog achter is gebleven qua winsom en die komt uit een stal die het doorgaans goed doet in dit soort koersen, en van Chemin du Jacky (6), die goede 4e werd op 18 maart in Caen met ijzers en die vandaag zonder ijzers loopt. Als tegenstanders zien wij vooral Bon Vent (15), die al maanden in goede vorm steekt, en Blue Chip Ecus (2), recent winnaar op de baan van Laval. Born To Run (3), die nu twee rentreekoersen in de benen heeft, en Be Bop Marceaux (14), die goed kan presteren in dit gezelschap als hij van start tot finish de draf zal kunnen houden, kunnen zich in de aankomst mengen. Carrera du Closet (9), die qua winsom ongunstig staat ingeschreven maar die haar voorlaatste start op deze baan won, en Balthazar de Ginai (12), die komende is, completeren onze selectie.

Plaats 1: Duc de Laissard (1)
Plaats 2: Chemin du Jacky (6)
Plaats 3: Bon Vent (15)
Plaats 4: Blue Chips Ecus (2)
Plaats 5: Born To Run (3)

 

Race 7: Prix Phaeo

De in de afgelopen winter met rust gelaten Grandol (9), die in oktober nog twee koersen op overtuigende wijze won, liep een goede rentreekoers op 2 april waar hij kennismaakte met deze baan. De van een grote marge voorziene zoon van Brillantissime lijkt hier in dit veld een betrouwbare favoriet. Great Kool (5), die sinds zijn debuut per start verbetert en won in Enghien, en Giant Cash (6), die blijk geeft van een grote mate van betrouwbaarheid, lijken de beste papieren te hebben om de ereplaatsen op te eisen achter de pupil van Yoann Lebourgeois. Gibson du Trio (4), die zeker verbeterd zal zijn na zijn laatste start, en Gwendolo Bello (7), die terugkeert uit het zuid westen in een uitstekende vorm, verdienen eveneens de nodige aandacht van de wedders. De kansen van de van rust komende Grand Art (8), die afwezig was vanwege een virus waar het grootste deel van stal Victoria Dreams door getroffen werd, dienen niet over het hoofd te worden gezien.

 

Plaats 1: Grandol (9)
Plaats 2: Great Kool (5)
Plaats 3: Giant Cash (6)
Plaats 4: Gibson du Trio (4)
Plaats 5: Gwendolo Bello (7)

 

Race 8: Prix Adria

Na een zegevierend debuut voor de sulky over 2700 meter op 24 maart op de baan van Graignes zullen we Grand Marabout (7) met grote belangstelling volgen bij zijn debuut onder het zadel, omdat zijn vader, Singalo, een kampioen in deze discipline was. De riskante Gangster du Wallon (9), die zich kan hervinden met een zadel op zijn rug, en Geek des Charrons (5), die verbeterd zal zijn na zijn koers van 9 april, zullen proberen een goed weerwoord te bieden aan de pupil van Philippe Allaire. Gégé du Houlme (6), die enigszins beperkt is maar altijd zijn best doet in deze discipline, en Gawayn Maybe (1), toevertrouwd aan François Lagadeuc bij zijn debuut in de monté, dienen ook in de gaten gehouden te worden.

Plaats 1: Grand Marabout (7)
Plaats 2: Gangster du Wallon (9)
Plaats 3: Geek des Charrons (5)
Plaats 4: Gege du Houlme (6)
Plaats 5: Gawayn Maybe (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.