Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 30 april

Vincennes - dinsdag 30 april - Start: 16:27

Race 1: Prix Altair

Een open strijd tussen 4-jarige merries. We nemen een gok door Fortuna Mesloise (18) als eerste te noemen, zij staat zonder ijzers en tegen de winsomgrens ingeschreven en kan stunten met Yoann Lebourgeois aan het roer. De in winsom nog flink achtergebleven Dubois pupil Fidelity (6) had op Enghien de winst zo goed als binnen op het moment dat zij zomaar in de fout ging in de laatste meters van de koers, zij kan vandaag haar goede vorm bevestigen. Beide merries zullen hun beste beentke moeten voorzetten om af te rekenen met Fashion Touch (16), die profiteert van de rit van Franck Nivard om zich te herstellen na twee galoppades, en met Fantasia Dream (14), die in vorm is en met Eric Raffin op de sulky voor het eerst zonder ijzers loopt. Ook moeten we Fille A Papa (17) scherp in de gaten houden, die een mooie inschrijving treft en gesteund wordt door Franck Ouvrie, alsmede First Princess (7), die na een lange afwezigheid haar rentreekoers in Lisieux nodig had. Wij completeren onze keuze met Famous Star (2), die wist te winnen in Reims, en Fleur Des Molles (15), die dit koersje wellicht nog nodig zal hebben.Plaats 1: Fortuna Mesloise (18)
Plaats 2: Fidelity (6)
Plaats 3: Fashion Touch (16)
Plaats 4: Fantasia Dream (14)
Plaats 5: Fille A Papa (17)

 

Race 2: Prix Rene Palyart

Een Groupe II voor 4-jarigen onder het zadel! Als winnaar van de Prix de Vincennes (Groupe I) en de Prix Camille de Wazières (Groupe II), en ook 2e van de Prix des Centaures (Groupe I), is de goede Fado Du Chêne (9) ons nog een revanche verschuldigd na zijn foutje in het begin van de Prix Louis le Bourg (Groupe II). Hij heeft absoluut de klasse om voor te blijven op Freeman De Houelle (3) en Flore De Janeiro (7). De tegenstand wordt aangevoerd door Ferreteria (8), die terugkeert in de monté met hoge verwachtingen, en door Filoute De Bassard (2), die soepel in categorie aan het stijgen is en voor het eerst zonder ijzers loopt. Fiaschetto (4) en Fille Vauloger (1) kunnen profiteren van een eventueel falen van de favorieten om een plaats in de aankomst op te eisen.

Plaats 1: Fado du Chene (9)
Plaats 2: Ferreteria (8)
Plaats 3: Filoute de Bassard (2)
Plaats 4: Freeman de Houelle (3)
Plaats 5: Flore de Janeiro (7)

 

Race 3: Prix Vanadis

Deze Prix Vanadis belooft ons een hevige strijd tussen de 6-jarige merries. Op deze korte afstand gaat onze voorkeur uit naar de pupil van Matthieu Abrivard Danyla De Brion (2), die in uitstekende vorm is en een prachtig startnummer achter de auto heeft geloot. Zij zal haar goede lichamelijke conditie moeten aanspreken om af te rekenen met Dolly De Chenu (6), op haar gemak op de grote piste van Vincennes en toevertrouwd aan Mathieu Mottier, en met Dynastie Grammont (5), die zonder ijzers loopt met Eric Raffin na een benodigd heroptreden. Aandacht ook voor Donna De Karmel (9), die een veelbelovende 2e plaats behaalde in Le Croisé-Laroche, en voor Dolly Du Quesne (3), die won op deze afstand op 9 april in een amateurkoers. De verrassing zou kunnen komen van Diane Du Mouchel (10), die in vorm is maar beter loopt op rechtsom banen.

Plaats 1: Danyla de Brion (2)
Plaats 2: Dolly de Chenu (6)
Plaats 3: Dynastie Grammont (5)
Plaats 4: Donna de Karmel (9)
Plaats 5: Dolly du Quesne (3)

 

Race 4: Prix Henri Chretien

Een koers voor 7- en 8-jarigen onder het zadel. Wij stellen ons vertrouwen in Castanella (9), winnares van de Prix Jacques Orliaguet in februari waarin zij Bacherra Du Moulin (11) voorbleef; nu zij zonder ijzers loopt na een benodigde rentreekoers is zij een betrouwbare keuze. De oppositie is echter niet mals en wordt aangevoerd door Byrh Gédé (10), die goed overweg kan met Mathilde Collet en die in zijn laatste start een bemoedigende 3e plaats behaalde, en door Bacherra Du Moulin, die met marge de Prix Almanon over 2700 meter grote piste wist te winnen. Pas op voor Bona Fide (7), die in staat is tot een verrassing bij zijn terugkeer onder het zadel, en Catalina Du Pont (2), die gereden wordt door Yoann Lebourgeois bij haar terugkeer op Vincennes. Tenslotte noemen wij Bionika (5), die nog een revanche te nemen heeft op Bacherra Du Moulin.Plaats 1: Castanella (9)
Plaats 2: Byrh Gede (10)
Plaats 3: Bacherra du Moulin (11)
Plaats 4: Bona Fide (7)
Plaats 5: Catalina du Pont (2)

 

Race 5: Prix Loreley

De amateurrijders in actie. Ondanks zijn slechte nummer achter de startauto heeft Cocktail Way (15) hier een goede kans met zijn eigenaar Bruno Jolivet op de sulky. De buit is echter nog niet binnen gezien de aanwezigheid van Cazaubon Dairpet (13), die zal proberen zijn slechte koers van 9 april te doen vergeten, en van de teleurstellende Cocoon Age (1), die een heropleving kan meemaken bij zijn nieuwe trainer (zijn laatste zege dateert van januari 2017!). Ook moeten we Devil Or Angel (5), die in dit niet te sterke veld de goede weg weer kan vinden, alsmede Charlotte Twin (6), die voor leuke uitbetalingen kan zorgen als zij foutloos blijft, niet zomaar weglaten. Aandacht ook voor Best Star (14), die een eervolle 3e plaats behaalde op deze baan en afstand, en Crack De Christal (11), die Cocktail Way op Vincennes versloeg toen hij 25 meter van hem voor kreeg. Wij completeren onze keuze met Dayton (2), die zich heeft op een plaatsgeld met Jennifer Denneman op de sulky.

Plaats 1: Cocktail Way (15)
Plaats 2: Cazaubon Dairpet (13)
Plaats 3: Cocoon Age (1)
Plaats 4: Devil Or Angel (5)
Plaats 5: Charlotte Twin (6)

 

Race 6: Prix Rene Gayet

Een koers voor 5- en 6-jarigen onder het zadel. Na een bemoedigende rentree op Enghien, lijkt de pupil van de Nederlander Paul Hagoort Deep Impact (4)  in dit veld een betrouwbare favoriet. Hij zal zich echter moeten inspannen om voor te blijven op de merrie van Jean-Luc Dersoir Eternal Star Jiel (5), die haar omgeving moet geruststellen na een tegenvallend heroptreden, en op Deauvilla (6), die won in maart op de baan van Caen waarbij zij Dusty Wood (8) voorbleef (die vandaag de ijzers onder houdt). De verrassing zou kunnen komen van Diva Fatale (7), die even rust heeft gehad, of van Dania Beach (3), die haar vorm toonde in de andere discipline.

Plaats 1: Deep Impact (4)
Plaats 2: Eternal Star Jiel (5)
Plaats 3: Deauvilla (6)
Plaats 4: Diva Fatale (7)
Plaats 5: Dania Beach (3)

 

Race 7: Prix Almak

Een claimkoers voor oudere dravers. Bij zijn eerste optreden in deze categorie kan de pupil van Pascal Godey Astral Viretaute (18) met de steun van Matthieu Abrivard wellicht weer eens een overwinning behalen. De strijd is echter nog niet beslist gezien de aanwezigheid van Dunbar (4), die zijn grenzen toonde bij Sébastien Guarato, en van Banco De L'Iton (9), die met Jean-Marie Roubaud een verre reis maakt en hier wordt gereden door Eric Raffin. Pas op voor As Doré (17), 2e in de Prix de Sanary-sur-Mer op 8 maart in Enghien, en voor Viking Dream (15), die een minder sterk veld treft als in de Prix de la Porte d'Auteuil in Enghien. Laten we ook Another (11) niet vergeten, die 2e werd in de referentiekoers van 2 april over 2100 meter waarbij hij Vénicio Pommereux (16) voorbleef, evenals Arno De Bossens (12), die moeite heeft om de juiste vorm te vinden. Vivaldi D'Amboise (13) is hier lastig in te schatten.

Plaats 1: Astral Viretaute (18)
Plaats 2: Dunbar (4)
Plaats 3: Banco de l’Iton (9)
Plaats 4: As Dore (17)
Plaats 5: Viking Dream (15)

 

Race 8: Prix Arachné

We eindigen deze meeting met de 3-jarige merries. In deze koers hebben wij vertrouwen in Glace Au Chocolat (9), die Eric Raffin weer treft na haar 3e plaats over 2700 meter op de grote piste, en in Guérande (7), die landt op Vincennes na twee successen op rechtsom banen. Beiden moeten echter oppassen voor Gamine Du Perche (3), die opnieuw de reis naar Parijs maakt met Richard Denéchère, en de riskante Gravity Délo (4), een dochter van Bold Eagle, die al won op Vincennes. Tenslotte noemen wij Grande Galaxie (6), die een nette 3e plaats behaalde op de kleine piste.

Plaats 1: Glace Au Chocolat (9)
Plaats 2: Guerande (7)
Plaats 3: Gamine du Perche (3)
Plaats 4: Gravity Delo (4)
Plaats 5: Grande Galaxie (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.