Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 3 mei

Vincennes – vrijdag 3 mei 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Belinda

Nu zij grote progressie boekt sinds zij zonder ijzers loopt heeft Diva du Granit (12) in deze categorie twee koersen gewonnen waarvan een op deze afstand met Tony Le Beller. Als zij nog steeds dezelfde vorm heeft zou de dochter van Prodigious niet verbazen als zij deze vrijdag opnieuw weet te winnen. Om daarin te slagen dient de pupil van Jean-Marie Monclin echter oppassen voor Chacha de Gontier (11), die nog weinig liet zien op de grote piste van Vincennes maar die gemakkelijk wist te winnen in Laval, en Dascalia (15), die regelmatig presteert op dit niveau en onlangs pech had op de kleine piste. De op 19 april over 2100 meter, waar zij als 5e over de finish kwam met veel reserves, opvallend goede Datcha (9) kan hier een rol in de aankomst spelen, net als Déesse de Corday (7), die 3e werd in de referentiekoers van 23 maart op deze baan. De net als bij haar goede prestaties van de afgelopen herfst zonder ijzers lopende Dulcinée du Dollar (13) verdient ook onze aandacht. De liefhebbers van hoge uitbetalingen kunnen kijken naar de kansen van Divine de Navary (10), hier zonder ijzers na een bescheiden rentree in La Capelle, of die van Dolopia de Chenu (4), die in een goede conditie terugkeert naar Vincennes.Plaats 1: Diva du Granit (12)
Plaats 2: Chacha de Gontier (11)
Plaats 3: Dascalia (15)
Plaats 4: Datcha (9)
Plaats 5: Deesse de Corday (7)

 

Race 2: Prix Polana

Na begin dit jaar een achterstand te hebben opgelopen vanwege een virus, net als meer paarden van de stal van Yves Dreux, heeft Eva Girl (9) de goede weg weer gevonden zoals blijkt uit haar recente succes over 2850 meter op de grote piste van Vincennes. De dochter van Quilon du Châtelet zal sterker zijn geworden na die koers en gaat hier dan ook van start met serieuze ambities. Etoile du Perche (7), die de goede prestaties voor de sulky aaneenschakelt, zowel in Parijs als in de provincie, en Exquisa Bella (6), die in topvorm terugkeert uit de provincie, zijn de meest gevaarlijke tegenstanders voor onze favoriete. Aandacht ook voor Election Coquine (4), die twee ereplaatsen op deze baan behaalde, waarvan de laatste over deze afstand. De na een winterrust in vorm stijgende Etincelle de Nieul (5) verdient eveneens enig krediet bij de wedders. Egérie Quesnot (11) staat mooi ingeschreven maar loopt met ijzers, zij zal zich moeten inspannen om een rol te spelen in de aankomst van deze koers.

Plaats 1: Eva Girl (9)
Plaats 2: Etoile du Perche (7)
Plaats 3: Exquisa Bella (6)
Plaats 4: Election Coquine (4)
Plaats 5: Etincelle de Nieul (5)

 

Race 3: Prix Bettina

Jerry Mom (8) is dichtbij een overwinning sinds het einde van de winterperiode. Zeer goede 2e over deze afstand in 1'11"0 op 6 april, waar hij van start ging met nummer 17 achter de auto, mag hij nu uit het eerste gelid vertrekken. Indien hij zijn laatste verrichting herhaalt zou de volle broer van Traders hier de zege voor zich kunnen opeisen. De tegenstand voor de pupil van Luc Roelens wordt vooral aangevoerd door Onceforall Face (1), die sinds zijn komst naar ons land maar zelden buiten de eerste drie is als hij een foutloos parcours aflegt en geholpen wordt door de autostart, en Davina du Capre (4), die de laatste twee keer veel beter liep dan de uitschakelingen doen vermoeden. De tot een startpositie in het tweede gelid veroordeelde Deux Etoiles Gédé (12), die op een goede dag mooie dingen kan laten zien en bevestigd is op korte afstanden, en Caliu des Bosc (11), die de goede resultaten aaneenrijgt sinds hij zonder ijzers loopt, hebben eveneens een woordje te zeggen, op zijn minst voor de plaatsen. De kansen van Une Etoile Gar (10), die zich zonder voorijzers van haar beste kant liep zien in Laval (vandaag zonder ijzers rondom), en van Vatinus Mas (3), die ondanks zijn leeftijd nog lang niet versleten is, komen hierna.

Plaats 1: Jerry Mom (8)
Plaats 2: Onceforall Face (1)
Plaats 3: Davina du Capre (4)
Plaats 4: Deux Etoiles Gede (12)
Plaats 5: Caliu des Bosc (11)

 

Race 4: Prix Fabricius

Faster Syga (8) behaalde twee mooie ereplaatsen in de regio Parijs bij zijn twee optredens zonder ijzers. Hij lijkt daarmee dicht bij een overwinning te staan onder het zadel een aangezien hij zich niet meer hoeft te bewijzen over de klassieke 2700 meter van Vincennes verdient de zoon van Real de Lou een groot vertrouwen van de wedders. Als tegenstanders zien wij vooral Forever Jiel (6), die in topvorm verkeert zoals blijkt uit zijn twee zeges in april, waarvan de laatste over deze afstand, en Fiona Gendréenne (9), die even rust heeft gehad na haar verrassende 3e plaats van 2 maart in een semi-klassieker. De bij zijn eerste optreden zonder ijzers op deze afstand vooruitgang tonende Forever Speed (4) zal proberen de opgaande lijn hier vast te houden. Fantasia Kily (7), die bij dit heroptreden na vier maanden voor het eerst zonder ijzers loopt, verdient eveneens een aanbeveling.Plaats 1: Faster Syga (8)
Plaats 2: Forever Jiel (6)
Plaats 3: Fiona Gendreenne (9)
Plaats 4: Forever Speed (4)
Plaats 5: Fantasia Kily (7)

 

Race 5: Prix Glauke

De goed gefokte Follow Me (5) heeft zijn eerste start zonder ijzers niet verprutst door met gering verschil maar toch zeker te winnen op 5 april over 2850 meter op de kleine piste van Vincennes. Niet gehinderd door de kortere afstand en mooi geplaatst achter de auto kan de zoon van de snelle Volcan d'Urzy hier een tweede zege op rij behalen. Zijn voornaamste rivalen zijn Fahrenheit Flower (2), fraai winnaar over 2150 meter in Enghien-Soisy op 20 april voor een aantal concurrenten van vanavond, en Fast Cash (1), die een winnend heroptreden deed in de provincie tegen 5-jarigen na een afwezigheid van een maand of drie. Aandacht ook voor Fawley Buissonay (4), die zeer regelmatig presteert in deze categorie. De kansen van Falco du Douet (9), die niet van alledag is maar het al goed deed op deze afstand (2e op 20 januari 2019), en van Fossoyeur (8), die sinds enkele maanden per start een verbetering laat zien, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Follow Me (5)
Plaats 2: Fahrenheit Flower (2)
Plaats 3: Fast Cash (1)
Plaats 4: Fawley Buissonay (4)
Plaats 5: Falco du Douet (9)

 

Race 6: Prix Ida

Na al een tijdje voor een overwinning te hebben gestaan tijdens de winterperiode op Vincennes wist Fiesta du Belver (3) onlangs de zege te behalen over 2150 meter door middel van een prima eindschot. Met een zege en een 3e plaats over deze afstand op zak, en bovendien goed geplaatst achter de auto, kan de dochter van Roi du Coq voortgaan op de ingeslagen weg. De pupil van Robert Chauvin moet echter oppassen voor de kansen van Fidèle du Goutier (2), die twee goede klasseringen behaalde over de lange afstand maar die geen hinder zal hebben van de kortere afstand, en van Fine Colline (6), winnares van haar enige koers over deze afstand, eind november vorig jaar. Féerie Wood (5), die gezien haar twee laatste prestaties haar beste vorm heeft teruggevonden, en Fille du Chêne (4), die afwezig was sinds 12 februari maar hier gelijk zonder ijzers loopt, kunnen een rol spelen in de aankomst. De verrassing zou kunnen komen van de "Dubois" Flower Ball (12), die lang niet slecht liep op 17 april in Cordemais bij haar rentree en die hier gereden wordt door een "pilote", en Fusion Intense (11), gezien haar beste prestaties uit het verleden. Wij completeren onze keuze met Fiona de Bailly (15), die in een goede conditie steekt maar een matig nummer achter de auto heeft getroffen.

Plaats 1: Fiesta du Belver (3)
Plaats 2: Fidele du Goutier (2)
Plaats 3: Fine Colline (6)
Plaats 4: Feerie Wood (5)
Plaats 5: Fille du Chene (4)

 

Race 7: Prix Asia

Nadat haar de overwinning werd ontnomen achter de groene tafel in de referentiekoers van 19 april op deze afstand vindt Grandiosa (2) hier een kans op revanche indien zij de correcte draf weet vol te houden. Gélinotte du Rib (8), goede 2e in Caen bij haar debuut onder het zadel, en Granada Bella (9), overtuigend winnares op het gras in Ecommoy op 22 april en niet gehinderd door de andere ondergrond, lijken de voornaamste uitdagers. De vor de sulky van een zeker niveau voorziene Glinka Grazia (7) zal proberen het goed te doen bij haar debuut onder het zadel in handen van Yoann Lebourgeois. Go Go Gigi (12), die in categorie daalt na vergeefs haar geluk te hebben beproefd op het semi-klassieke niveau, en de nog te verbeteren Gladys des Plaines (5), 3e op 19 april over deze afstand, komen meer in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Grandiosa (2)
Plaats 2: Gelinotte du Rib (8)
Plaats 3: Granada Bella (9)
Plaats 4: Glinka Grazia (7)
Plaats 5: Go Go Gigi (12)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.