Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 10 mei

Vincennes – vrijdag 10 mei 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Diphda

Na een uitstekende koers op onze bodem in mei 2018, waar zij 2e werd in een Groupe III koers over 2850 meter met Matthieu Abrivard, is Hilary Queen (5) niet gestart sinds haar 3e plaats op 11 november tegen de beste Nederlandse vierjarigen. Afkomstig uit een stal waarvan de paarden bij een rentree altijd direct goed zijn maakt de dochter van Quick Wood hier de reis met de nodige ambities, temeer omdat zij prachtig staat ingeschreven tegen de winsomgrens. Haar voornaamste rivalen zijn Helena Di Quattro (11), die onlangs fraai won in Argentan en voor het eerst in Frankrijk zonder ijzers loopt, en Vistamar (2), die in topvorm terugkeert naar Vincennes en die zich thuis zal voelen op de afstand van vandaag. Aandacht ook voor Voyage d'Amour (9), die een nummer aan de verre buitenzijde van de auto heeft geloot maar die over de nodige kwaliteiten beschikt. Envoûtante de Kacy (6), die 2e werd op deze afstand in een minder sterk veld, en Eclipse du Noyer (7), die het goed doet op dit niveau, komen in beeld voor de plaatsen. De liefhebbers van grote uitbetalingen kunnen kijken naar de kansen van Envoûtante (8), die laatst op deze afstand een goede indruk achterliet maar zich niet kon ontplooien in de eindstrijd, of naar die van Vendôme Ok (12), die gereden wordt door Jean-Michel Bazire bij haar eerste optreden op Vincennes.

Plaats 1: Hillary Queen (5)
Plaats 2: Helena di Quattro (11)
Plaats 3: Vistamar (2)
Plaats 4: Voyage d’Amour (9)
Plaats 5: Envoutante de Kacy (6)

 

Race 2: Prix Regulus

Wij kunnen alleen maar positief zijn over Dimoko de Jamac (4), die dit jaar driemaal won en eenmaal tweede werd in vier starts. Als 2e over deze afstand in zijn voorlaatste start komt hij terug naar Vincennes met grote ambities. Cékoi (7) dient hier uit het tweede band te vertrekken maar verkeert in prima vorm en hij treft hier de afstand waarop hij in februari nog won, hij is de meest gevaarlijke tegenstander voor de pupil van Yannick Henry. Dollar du Caux (5), die weer in vorm gekomen is na problemen te hebben gehad met zijn draf, en Dream Shot (1), die nog veel winsom in te halen heeft, verdienen eveneens het nodige krediet bij de wedders.

Plaats 1: Dimoko de Jamac (4)
Plaats 2: Cekoi (7)
Plaats 3: Dollar du Caux (5)
Plaats 4: Dream Shot (1)

 

Race 3: Prix Leo

De sinds het einde van de winter in topvorm verkerende Costa Haufor (4) won onlangs een koers over 2850 meter kleine piste in de uitstekende tijd van 1'12"9. Aangezien zij net zo goed presteert op de afstand van vandaag kan zij doorgaan op de goede weg. Class Action (7), die terugkeert in haar favoriete discipline na een correct debuut onder het zadel, en die bovendien uitstekend overweg kan met Jean-Michel Bazire, en Contrée d'Erable (1), die laatst veel beter liep dan de 9e plaats doet vermoeden, zullen proberen stevig partij te bieden aan de pupil van Christian Bigeon. De in categorie dalende en al op deze afstand bewezen (winst op 4 mei 2018 met startnummer 18) Azur des Caillons (9) heeft eveneens zicht op een van de eerste plaatsen. Coumba Kuky (12), die zonder ijzers de goede prestaties aaneenrijgt, en Croix du Buisson (11), die terugkeert in haar favoriete discipline, komen vooral voor een plaatsgeld in beeld. De kansen van Ahrima Turgot (13), die op de goede weg is na een lange periode van matige prestaties, en van Brosses Troubadour (15), die momenteel in goede conditie verkeert, mogen hier niet onderschat worden.

Plaats 1: Costa Haufor (4)
Plaats 2: Class Action (7)
Plaats 3: Contree d’Erable (1)
Plaats 4: Azur des Caillons (9)
Plaats 5: Coumba Kuky (12)

 

Race 4: Prix Egeria

De goed gefokte en tijdens de winterperiode met rust gelaten Free And Easy (6) liet in Argentan zien dat hij binnenkort weer van zich zal laten horen, aangezien hij als 7e binnenkwam met alles over. Nu hij hier qua winsom erg mooi staat ingeschreven en gereden wordt door een toppikeur kan hij zijn tegenstanders voorblijven, ook omdat hij voor de eerste keer zonder ijzers loopt. De nog ongeslagen Flash de Joux (12), die we niet in de baan zagen sinds zijn gemakkelijke overwinning van 22 februari over deze afstand, waar hij ook nummer 12 had geloot, en Formidable Mec (11), die een goed heroptreden deed over 2100 meter bij zijn eerste start zonder ijzers, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Foxy Jef (1), die erg goed liep over 2700 meter op de grote piste en die voor het eerst zonder achterijzers loopt, kan zich met de aankomst bemoeien, net als Fripon des Sables (5), die debuteert op de grote piste na zijn goede 2e plaats van 26 april over 2100 meter kleine piste. De verrassing zou kunnen komen van Forum Meslois (7), die uitschakelingen verzamelt maar ongetwijfeld talent heeft, of van Fakir de Vindecy (13), die een ander gezicht kan laten zien zonder zijn ijzers.

Plaats 1: Free And Easy (6)
Plaats 2: Flash de Joux (12)
Plaats 3: Formidable Mec (11)
Plaats 4: Foxy Jef (1)
Plaats 5: Fripon des Sables (5)

 

Race 5: Prix Niobe

Als recent winnaar voor de sulky in Châtelaillon-La Rochelle kan Fakir de Beauvalet (6) zich hier laten zien als zoon van Tornado Bello onder het zadel bewijzen, hij heeft afgelopen dinsdag op deze baan goed getraind met Eric Raffin op zijn rug. De tegenstand voor de pupil van Sébastien Guarato bestaat vooral uit Faubourg (10), die in vorm is getuige zijn twee starts in deze discipline, en First Gold (4), die veel kan maar wel een goede dag moet hebben. Fleuron de Jafa (9), die terugkeert in zijn favoriete genre en zonder ijzers loopt voor het eerst in zijn carrière, Flemington (5), die 2e werd bij zijn eerste optreden onder het zadel op 28 april in Reims maar bij wie een fout altijd op de loer ligt, en Figareto du Sud (3), die meedeed voor de plaatsen op het moment van zijn fout in de eindstrijd op 18 april in Enghien, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen.

Plaats 1: Fakir de Beauvalet (6)
Plaats 2: Faubourg (10)
Plaats 3: First Gold (4)
Plaats 4: Fleuron de Jafa (9)
Plaats 5: Flemington (5)

 

Race 6: Prix Anahita

Na een recente 2e plaats achter een goed paard over 2150 meter in Enghien, waar hij startnummer 9 achter de auto had, kan Galion des Prés (9) vandaag profiteren van de langere afstand, aangezien hij zijn enige overwinning in Laval boekte over 2875 meter. Hij heeft nog een aanzienlijke ruimte tot verbetering en kan daarom bij zijn eerste start op Vincennes direct toeslaan. Gold de Chimay (7), die zonder zijn fout in de eindfase op 12 april op het podium zou zijn geëindigd, en Golden Sautonne (1), die perfect debuteerde in Laval, zullen ook de nodige ambities hebben. De in Maure-de-Bretagne fraai winnende Georgio du Gîte (11) zal proberen zijn goede vorm te bevestigen bij deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens. De sinds zijn debuut per start verbeterende Gu d'Héripré (2) verdient een aanbeveling bij zijn eerste start in Parijs. Granit Galaa (4), die komende is, kan zich eveneens in de eindstrijd mengen

Plaats 1: Galion des Pres (9)
Plaats 2: Gold de Chimay (7)
Plaats 3: Golden Sautonne (1)
Plaats 4: Georgio du Gite (11)
Plaats 5: Gu d’Heripre (2)

 

Race 7: Prix Flora

Alles valt of staat met een foutloos parcours voor de snelle maar riskante Ganadam (10), die hier voor de eerste keer gereden wordt door Matthieu Abrivard. Als tegenstanders zien wij vooral Garou du Chêne (9), die een prima heroptreden liep op 26 april, Gaillard de Larre (8), die komt uit een moederlijn die al meerdere goede montépaarden heeft voortgebracht, en Gef de Play (1), een zoon van Gazouillis die niet bij toeval onder het zadel debuteert. De van rust komende Général Sport (12), die al het een en ander liet zien voor de sulky, en de voor het eerst startende Granit d'Occagnes (3), dienen we ook in de gaten te houden.

Plaats 1: Ganadam (10)
Plaats 2: Garou du Chene (9)
Plaats 3: Gaillard de Larre (8)
Plaats 4: Gef de Play (1)
Plaats 5: General Sport (12)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.