Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 17 mei

Vincennes – vrijdag 17 mei 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Jacques de Saint Sauveur

De tweede aankomende achter Dijon in het Championnat Européen des 5 Ans (Gr.I) afgelopen herfst op Vincennes, Orlando Jet (2) voelt zich thuis op deze baan, waarbij hij twee zeges boekte in drie starts over 2850 meter grote piste. Als goede 3e in de referentiekoers van 20 april in Enghien, waar hij met ijzers liep, loopt de zoon van Orlando Vici vandaag zonder ijzers en kan hij revanche nemen op Valokaja Hindo (7), die het uitstekend doet sinds hij bij Jean-Michel Bazire op stal is gekomen. De vorig jaar in deze categorie goed presterende Tripolini V P (6) maakt hier een heroptreden met de nodige verwachtingen, alhoewel zijn huidige vorm vraagtekens oproept. Na een goede koers in Toulouse en vaak goed presterend op deze afstand verdient Cocktail Julino (5) eveneens krediet bij de wedders, net als Copernic de Play (4), die in tegenstelling tot zijn laatste starts zonder ijzers loopt en baat heeft bij deze afstand. Tinamo Jet (1), die vanwege zijn goede eindsprint al enkele keren het paard om te onthouden was, kan een rol in de aankomst spelen als hij een koers op maat krijgt.

Plaats 1: Orlando Jet (2)
Plaats 2: Valokaja Hindo (7)
Plaats 3: Tripolini V P (6)
Plaats 4: Cocktail Julino (5)
Plaats 5: Copernic de Play (4)

 

Race 2: Prix Arena Sport Club de Nogent

De in de winter weinig gestarte Cristal River (9) won op een fraaie manier over 2700 meter op Vincennes. Nu hij hier een mooie koers treft zal hij niet verbazen als hij vandaag een tweede zege op rij boekt. Zijn voornaamste rivalen zijn Titanium Gar (1), die zich niet meer hoeft te bewijzen op deze baan waar hij een zege en vier ereplaatsen in zes starts behaalde, en Capitaine France (11), die met succes actief is in beide disciplines en die er perfect in staat tegen de winsomgrens. Na zijn recente 5e plaats achter Jerry Mom kan Onceforall Face (4) zijn goede vorm hier bevestigen, net als Talisker Horse (5), die 4e werd in Laval op 3 mei bij zijn heroptreden voor de familie Levesque. De verrassing zou kunnen komen van Comedy Jet (7), die niet liep sinds 27 december maar die niet zonder reden bij zijn rentree zonder ijzers zal lopen.

Plaats 1: Cristal River (9)
Plaats 2: Titanium Gar (1)
Plaats 3: Capitaine France (11)
Plaats 4: Onceforall Face (4)
Plaats 5: Talisker Horse (5)

 

Race 3: Prix de la Ville de Nogent-sur-Marne

De snelle maar riskante Fidèle Royal (10) is zelden ver van de aankomst als hij geen fouten maakt. In zijn laatste start op 20 april over 2150 meter op Enghien liet hij vanuit het tweede gelid met Nicolas Bazire een uitstekend eindschot zien. De pupil van Ecurie des Charmes loopt vandaag zonder achterijzers en keert terug op de afstand van zijn laatste overwinning ( 6 december 2018) met hoge verwachtingen. De tegenstand wordt gevormd door Falco Berry (12), die momenteel in topvorm is na de afgelopen winter ziek te zijn geweest, hij had een voorkeur gehad voor de grote piste, en Fidèle Madrik (8), die goede vormverbetering liet zien in Le Mans en goed presteert op deze afstand. De goed gefokte Fabulous Jet (13) keert terug in zijn categorie na een mislukte poging op semi-klassiek niveau en hij kan zich hier herstellen. Forsica du Rocher (9), die op de goede weg lijkt na een mindere periode, en de trouwe Furioso Beach (11), die voor het eerst in zijn loopbaan zonder ijzers loopt, kunnen verrassen met een plaats voor in de aankomst. Ook First du Ronceret (6), die regelmatig presteert, mag niet over het hoofd gezien worden.

Plaats 1: Fidele Royal (10)
Plaats 2: Falco Berry (12)
Plaats 3: Fidele Madrik (8)
Plaats 4: Fabulous Jet (13)
Plaats 5: Forsica du Rocher (9)

 

Race 4: Prix du Cercle Hippique du Bois de Vincennes

De aan het eind van de winter terug in topvorm gekomen Exquisa Bella (9) loopt voortdurend goede koersen in haar categorie met twee zeges en twee ereplaatsem in haar laatste vier starts. Nu zij hier mooi staat ingeschreven zal de pupil van Laurent-Claude Abrivard kunnen doorgaan op de goede weg. Ever Dream Music (10), die vanuit het tweede gelid een goede rentreekoers liep op 16 april over 2100 meter en vandaag gereden wordt door Jean-Michel Bazire, en Egérie Quesnot (6), die het vaak goed doet zonder ijzers, zullen proberen partij te bieden aan onze favoriete. Elisa d'Erquy (8), die op 16 april over kortere afstand lang niet slecht liep, en Ella de Baille (5), die normaal gesproken erg trouw is, komen in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Exquisa Bella (9)
Plaats 2: Ever Dream Music (10)
Plaats 3: Egerie Quesnot (6)
Plaats 4: Elisa d’Erquy (8)
Plaats 5: Ella de Baille (5)

 

Race 5: Prix de Capoeira Kilombolas

Na een afwezigheid van 7 maanden heeft Défi de Retz (6) meerdere koersen nodig gehad om zijn vorm terug te vinden maar hij won zijn laatste twee starts in de provincie. Qua winsom heeft hij nog wat in te halen en de zoon van First de Retz, die een jaar geleden klaar leek om aan te sluiten bij de top van zijn jaargang, lijkt in staat om vandaag een derde zege op rij te behalen. Als tegenstanders zien wij Django des Charmes (4), die in vorm is en houdt van de korte afstanden, en Daguet Normand (8), die een verpletterend heroptreden deed op de baan van Graignes op 14 april waar hij won in 1'13"2 over 2700 meter. De trouwe en onlangs keurig 6e in een Groupe III koers Diavolo Criscani (9) zal opnieuw zijn huid duur verkopen. Zonder ijzers en toevertrouwd aan Franck Nivard verdient Défi Calendes (7) ook een aanbeveling.

Plaats 1: Defi de Retz (6)
Plaats 2: Django des Charmes (4)
Plaats 3: Daguet Normand (8)
Plaats 4: Diavolo Criscani (9)
Plaats 5: Defi Calendes (7)

 

Race 6: Prix de Nogent Natation 94

Na een onopvallend begin van zijn carrière is Flamboyant Blue (10) enorm vooruit gegaan sinds hij zonder ijzers loopt, hetgeen resulteerde in drie zeges en een tweede plaats. Nu hij hier mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens kan de zoon van Timoko doorgaan op de goede weg. Fifty Barbés (9), onlangs winnaar over 2200 meter en nu voor het eerst zonder ijzers, en Flemington (2), die zijn weg lijkt te hebben gevonden in deze discipline, verdienen eveneens krediet bij de wedders. De kansen van Fronsac Madrik (7) en Fakir de Val (4), die debuteren onder het zadel na talent te hebben getoond voor de sulky, mogen niet worden onderschat.

Plaats 1: Flamboyant Blue (10)
Plaats 2: Fifty Barbes (9)
Plaats 3: Flemington (2)
Plaats 4: Fronsac Madrik (7)
Plaats 5: Fakir de Val (4)

 

Race 7: Prix de Taekwondo Tigre de Nogent

Na een 3e plaats achter de goede Gallant Way op deze afstand treft Galliano du Désert (9) hier een mooie gelegenheid om zijn palmares te openen. Om daarin te slagen dient de pupil van Christophe Clin af te rekenen met Giant Chef (7), die bevestigd is op rechtsom banen maar over wiens kwaliteiten geen twijfel bestaat, en Gainful Délo (5), die op 8 mei gemakkelijk won in Chartres. De bij de korte afstand geen baat hebbende Gold de Chimay (8) en Galion des Prés (6) kunnen meedoen voor de plaatsen.

Plaats 1: Galliano du Desert (9)
Plaats 2: Giant Chief (7)
Plaats 3: Gainful Delo (5)
Plaats 4: Gold de Chimay (8)
Plaats 5: Galion des Pres (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.