Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 24 mei

Vincennes – vrijdag 24 mei 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Isa - Isf

Emiliano (16) heeft nu twee voorbereidingskoersen in de benen en niemand twijfelt eraan dat Jean-Michel Bazire deze koers als doel voor ogen heeft gehad, de inschrijving is erg mooi en hij heeft al succes gehad in deze categorie tegenstanders. Hij is onze favoriet. Er is echter concurrentie in de vorm van Violetto Jet (6) die in een snelle tijd won op deze baan voor Portland alvorens te bevestigen in Enghien, maar ook Ezalyo Smart (17) die de laatste keer op weg was voor minimaal een podiumplaats totdat hij in de fout ging, we nemen hem weer mee voor een hoge klassering. Current Affair (15) is in supervorm en komt hierna samen met Hooters USA (2) die recent fraai won over kortere afstand en zich nu mag bewijzen op deze afstand, terwijl Eadshot Josselyn (9) kansen heeft als hij foutloos blijft, klasse heeft hij genoeg. Robin G.T. (1) loopt zonder ijzers na een heroptreden en komt in beeld voor een plaats want hij heeft zijn talent getoond in Noorwegen. Ellygrace (12) treft vandaag een sterkere oppositie dan zij de laatste tijd gewend is.

Plaats 1: Emiliano (16)
Plaats 2: Violetto Jet (6)
Plaats 3: Ezalyo Smart (17)
Plaats 4: Current Affair (15)
Plaats 5: Hooters USA (2)

 

Race 2: Prix Esam   

Een teleurstellend aantal deelnemers in deze koers, maar wel in aanwezigheid van Super Fez (9) die onlangs over deze afstand een zeer gemakkelijke zege behaalde ondanks een nummer in het tweede gelid en die hier ongetwijfeld een tweede zege op rij kan behalen, al moet hij daarvoor wel afrekenen met de uitstekende Détroit Castelets (5) die beetje bij beetje zijn topvorm benadert en vorig jaar de Prix Louis Jariel over deze afstand won in een snelle tijd. Alcoy (6) deed het uitstekend over langere afstand en hier op de sprint nog beter zal zijn, wij zien hem na eerder genoemde favorieten samen met Ange de Lune (4), een specialist op de afstand die een mooi nummer heeft geloot, en Tamure Roc (3), die hier een minder sterk veld treft dan in Argentan.

Plaats 1: Super Fez (9)
Plaats 2: Detroit Castelets (5)
Plaats 3: Alcoy (6)
Plaats 4: Ange de Lune (4)
Plaats 5: Tamure Roc (3)

 

Race 3: Prix Ionis

Wij zien in deze koers vooral Cap Matyss (16), die in zijn laatste start over deze afstand zijn vorm bevestigde en hier met deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens kan winnen. Hij lijkt een solide basispaard in dit veld, zelfs tegen Calaska de Guez (7), die eindelijk weer eens wist te winnen in Vichy en hem goed partij kan bieden net als de goede finisher Big Boss (15) die onderweg de goede rug moet vinden om na zijn zoals gebruikelijk langzame start. Black Jack From (5), een nieuweling in de stal van Jean-Michel Bazire, kan vandaag een heel ander paard blijken te zijn, hij moet daarvoor wel foutloos blijven hetgeen de laatste tijd niet het geval was. Hij kan voor een verrassing zorgen net als Colorado Blue (4) die speciaal is voorbereid op deze koers in Belgie en die begin dit jaar in uitstekende vorm verkeerde, en Citizen Kane (13), van wie we de laatste keren meer verwacht hadden. Contrée d’Erable (6) liep laatst over kortere afstand lang niet slecht en komt in beeld voor de plaatsen met de harde Baron du Goûtier (1) die weer eens wist te winnen in de provincie en die zijn hardheid al bewezen heeft.

Plaats 1: Cap Matyss (16)
Plaats 2: Calaska de Guez (7)
Plaats 3: Big Boss (15)
Plaats 4: Black Jack From (5)
Plaats 5: Colorado Blue (4)

 

Race 4: Prix Groupe Igs

Een interessante koers waarin Défi de Retz (8), die tijd nodig heeft gehad om zijn vorm weer te vinden, momenteel de successen aaneenschakelt, hier zal proberen een vierde zege op rij te boeken na een succesvolle terugkeer naar Vincennes waar hij kort geleden wist te winnen over kortere afstand. Hij moet echter oppassen voor Do It Again (7) die zich ruimschoots bewezen heeft op vlakke banen en hier een test ondergaat op de grote piste, zijn verrichtingen zijn echter goed genoeg om hem hier veel krediet te geven. Ook voor Darco Poterie (2) is het hier een test, hij won tweemaal in Lyon en kan hier een voorname rol spelen want de afstand is in zijn voordeel. Caliu des Bosc (6) doet het prima en komt in beeld voor de plaatsen, net als Docteur d’Erable (3), die momenteel ook goed bezig is, en Braquo (12), die ver kan komen als hij de kop krijgt. Boss de Baudrairie (4) zien we minder, hij loopt wel zonder achterijzers na een rentreekoers na lange afwezigheid.

Plaats 1: Defi de Retz (8)
Plaats 2: Do It Again (7)
Plaats 3: Darco Poterie (2)
Plaats 4: Caliu des Bosc (6)
Plaats 5: Docteur d’Erable (3)

 

Race 5: Prix Escp Europe

De laatste koers van vandaag op de grote piste, een semiklassieker voor 3-jarige merries. Green Grass (11) pakte laatst op de heuvel de leiding en zij leek op weg naar een hoge klassering totdat zij van de benen ging, we nemen haar hier weer in vertrouwen op deze voor haar favoriete afstand want momenteel is zij de leidster van de 3-jarige merries. Girls Talk (10) wist met een prima eindschot de referentiekoers te winnen en zij lijkt momenteel een stuk meer ontspannen, zij kan het de favoriete lastig maken als zij een mooi koersverloop krijgt. Greenpeace (6) zal vooruitgang laten zien na haar heroptreden en komt hierna, samen met Graine de Crack (8) die hier te sterke paarden treft om op een zege te mogen hopen maar een plaats zit er wel in, en Gee (9) die verbeterd is na haar uitstapje naar de monté zoals blijkt uit haar laatste prestatie. Gaïa Olmenhof (7) doet het goed in deze categorie en komt in beeld voor een plaats.

Plaats 1: Green Grass (11)
Plaats 2: Girls Talk (10)
Plaats 3: Greenpeace (6)
Plaats 4: Graine de Crack (8)
Plaats 5: Gee (9)

 

Race 6: Prix EF France

We beëindigen de meeting met koersen over de kleine piste, met in deze koers 4-jarige merries aan de start. Fusée (6), die voor het eerst zonder achterijzers loopt en gereden wordt door Yoann Lebourgeois, treft in dit open veld een mooie kans om weer eens te winnen. France Espérance (13) toonde vorm in haar laatste start en voert bij haar terugkeer op een linksom baan de oppositie aan, samen met Fiesta de Froulay (12) die zich ongetwijfeld thuis voelt op de vlakke baan, en Flore Buissonay (11), die het momenteel erg goed doet. Fibule du Vivier (1) is in uitstekende vorm en komt hierna met Fanny de l’Oison (14), indien zij foutloos is, Fiona Maza (15), die mooi staat ingeschreven maar geen enorme marge heeft, en Family Queen (7), die we niet mogen negeren.

Plaats 1: Fusee (6)
Plaats 2: France Esperance (13)
Plaats 3: Fiesta de Froulay (12)
Plaats 4: Flore Buissonay (11)
Plaats 5: Fibule du Vivier (1)

 

Race 7: Prix Radio FG

Driejarige merries tot slot, in de enige montékoers van vanavond. Gepsonnie (10) stuitte op een onklopbaar paard bij haar debuut op Vincennes maar in dit veld kan zij aanspraak maken op de overwinning. Zij zal daarbij moeten oppassen voor de debuterende Gimajine de Forgan (1) die zich uitstekend kwalificeerde en die het hier goed kan doen, net als Godzilla Blue (2), die ook haar eerste koers loopt maar afkomstig is uit een stal in vorm. Girlissime (8) en Gloire d’Amour (6) verschillen onderling niet veel en komen in beeld voor de plaatsen. Andere paarden kunnen ook verrassen, het is raadzaam om het voorwerk in de gaten te houden.

Plaats 1: Gepsonnie (10)
Plaats 2: Gimajine de Forgan (1)
Plaats 3: Godzilla Blue (2)
Plaats 4: Girlissime (8)
Plaats 5: Gloire d’Amour (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.