Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 18 juni

Vincennes – dinsdag 18 juni 2019 - Start 19.05 uur

Race 1: Prix Sappho

De in de winterperiode gespaarde Diane des Loyaux (1) lijkt momenteel beter dan ooit, zoals blijkt uit haar succes van 28 mei in 1'13"4 op deze afstand. Zij heeft zeker nog winsom in te halen en zou hier niet verbazen met opnieuw een overwinning, zelfs als minst winnende van het veld. Haar voornaamste rivalen zijn Devise du Vivier (11), die vorige week goede 2e werd op deze baan, en Datcha (12), die regelmatig presteert en slechts zonder ijzers loopt als zij mooi in de koers staat (vandaag voor de zesde keer in haar carrière). Na een ongunstig koersverloop de vorige week kunnen we Divine de Navary (14) weer met vertrouwen meenemen, temeer omdat zij haar favoriete rijder weer achter zich vindt. Als 2e aankomende achter Lesperanza (winnares op deze baan deze winter) op Solvalla bij haar voorlaatste optreden, keert Stonewashd Diamant (3) met ambities terug in ons land. De verrassing zou kunnen komen van Dame Island (10), in tegenstelling tot haar laatste vier starts nu zonder ijzers en bovendien gereden door Eric Raffin, of van Dalie du Citrus (4), die momenteel in een goede vorm steekt.

Plaats 1: Diane des Loyaux (1)
Plaats 2: Devise du Vivier (11)
Plaats 3: Datcha (12)
Plaats 4: Divine de Navary (14)
Plaats 5: Stonewashd Diamant (3)

 

Race 2: Prix Eurykleia  

Fine de Castelle (8) is met sprongen vooruitgegaan sinds zij zonder ijzers loopt, zoals blijkt uit haar laatste twee overwinningen in de provincie. Bij haar eerste optreden op de grote piste van Vincennes lijkt de dochter van Miss Castelle in staat om op deze weg door te gaan. Flanelle de Loiron (9), die hier fraai won, en Fidelity (13), die wisselvallig is maar zeker snelheid bezit, zullen proberen om de plannen van de pupil van Laurent-Claude Abrivard te dwarsbomen. De komende First des Charmes (11) kan bij haar terugkeer op Vincennes een rol spelen, net als Felucia (12), die zich thuis zal voelen op deze afstand. De kansen van Fleur des Molles (6), beoordeeld op wat zij ons hier eind vorig jaar heeft laten zien, en Flaya du Saptel (7), die lang niet slecht liep bij haar heroptreden in Nantes op 30 mei, zijn interessant voor de liefhebbers van outsiders.

Plaats 1: Fine de Castelle (8)
Plaats 2: Flanelle de Loiron (9)
Plaats 3: Fidelity (13)
Plaats 4: First des Charmes (11)
Plaats 5: Felucia (12)

 

Race 3: Prix Henri Durand

Als winnaar van zijn laatste twee koersen onder het zadel in het noorden van Frankrijk deed Docteur de Muze (6) het ook goed voor de sulky in La Capelle en hij zal hier vanavond zijn goede conditie kunnen bevestigen. De tegenstand voor de pupil van Arsène Lannoo wordt vooral aangevoerd door Cosmos Gédé (10), die zonder ijzers loopt bij deze mooie inschrijving tegen de limiet en die in beide disciplines succesvol is, en Ciroco d'Auvillier (12), die een aanzienlijke vormstijging liet zien over 2850 meter kleine piste. Chimène Speed (13), die komende is en bekend is in dit soort koersen, en Diane de Fredlau (11), die slechts Capella du Vivier voor zich moest dulden op 16 april, komen meer in beeld voor de plaatsen. Djobi d'Ymer (2), die in topvorm is maar in categorie stijgt en bovendien debuteert op Vincennes, en Day To Day (7), die verbeterd zal zijn na zijn heroptreden op 26 mei in de andere discipline, completeren onze selectie.

Plaats 1: Docteur de Muze (6)
Plaats 2: Cosmos Gede (10)
Plaats 3: Ciroco d’Auvillier (12)
Plaats 4: Chimene Speed (13)
Plaats 5: Diane de Fredlau (11)

 

Race 4: Prix Maria

Met een zege en een 3e plaats in twee starts in claimkoersen op zak, en bovendien mooi geplaatst tegen de winsomgrens, gaat Eleven des Plans (11) hier met hoge ambities van start. De strijd is echter nog niet gestreden tegenover Eandel Smiling (10), waarvan we op 4 juni over 2100 meter meer hadden verwacht ondanks zijn startnummer in het tweede gelid, en tegenover Echo de Larré (13), die zich op dit niveau niet meer hoeft te bewijzen. Epilobe de Bailly (12), die 2e werd op 4 juni maar hier veroordeeld is tot meters geven, en Emile Renka (6), beoordeeld op zijn beste prestaties van vorig jaar, zijn meer dan simpele figuranten in deze koers. Elan Viking (1), die komende is na een afwezigheid van vijf maanden en voor het eerst in zijn loopbaan zonder ijzers start, en Espio de Vandel (3), eervol 5e in La Capelle bij zijn terugkeer voor de sulky, zien we meer in een tweede lijn.

Plaats 1: Eleven des Plans (11)
Plaats 2: Eandel Smiling (10)
Plaats 3: Echo de Larre (13)
Plaats 4: Epilobe de Bailly (12)
Plaats 5: Emile Renka (6)

 

Race 5: Prix Eunyke  

De na een teleurstellend begin van de wintermeeting door haar omgeving aan de kant gezette Geisha d'Arbaz (7) kwam maar heel weinig tekort bij haar heroptreden over 2175 meter grote piste. Nu zij hier een mooie inschrijving tegen de winsomgrens treft zou zij weer eens kunnen winnen. Gondole de Blary (2), die sinds haar heroptreden eind april aan een overwinning toe is, en Giuletta Jet (3), die opvallend goed afkwam in haar koers van 25 mei in Enghien over 2150 meter, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor de pupil van Marie-Christine Cousin. Aandacht ook voor Geisha d'Em (4), die we niet op de baan zagen sinds 29 april maar die haar laatste drie koersen won waarvan de laatste over 2150 meter op Enghien. Gloria Della Maria (5), waarvan we de laatste keer in de provincie meer hadden verwacht, en Gloranie des Noés (11), wisselvallig maar niet zonder talent, kunnen een rol in de aankomst spelen.

Plaats 1: Geisha d’Arbaz (7)
Plaats 2: Gondole de Blary (2)
Plaats 3: Giuletta Jet (3)
Plaats 4: Geisha d’Em (4)
Plaats 5: Gloria Della Maria (5)

 

Race 6: Prix Felicia

Als recent winnaar in een soortgelijke koers over 2850 meter grote piste van Vincennes lijkt Don’t Forget (5) in staat om vanavond een tweede zege op rij te behalen, vooral omdat hij al goed presteerde op de kleine piste. Als tegenstanders zien wij vooral Berline du Vivier (15), die won in de provincie en het netjes deed op dit niveau aan het begin van dit jaar, en Carina du Porhoët (11), die momenteel een goede vorm laat zien. Calypso d'Alb (6), die het goed kan doen als hij van start tot finish bij de les is, en Derby des Vauchaux (7), die over veel inhoud beschikt, hebben eveneens kansen, op zijn minst voor de plaatsen. Beautiful Fortuna (8), die in een goede conditie terugkeert van de grasbanen, Carrera du Closet (9), die echter niet zonder ijzers loopt in tegenstelling tot haar koers van 4 juni, en Cazaubon Dairpet (10), die er tegen de limiet mooi in staat, completeren onze selectie.

Plaats 1: Don’t Forget (5)
Plaats 2: Berline du Vivier (15)
Plaats 3: Carina du Porhoet (11)
Plaats 4: Calypso d’Alb (6)
Plaats 5: Derby des Vauchaux (7)

 

Race 7: Prix Sita

Snel foutief in de referentiekoers van 11 juni, na een goede debuutkoers op deze afstand, verdient Gef de Play (7) het om weer in vertrouwen te worden genomen. Grisbi du Dollar (9), die in twee starts in deze discipline in Caen ongeslagen bleef maar die zich nog moet bewijzen op een linksom baan, en Gaudéo (8), die debuteert onder het zadel na enig talent te hebben getoond voor de sulky, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Gars de Falaise (10), die trouw is in deze specialiteit, en Gollywood (2), die erg lastig is maar zeker snelheid bezit, kunnen eveneens voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Gef de Play (7)
Plaats 2: Grisbi du Dollar (9)
Plaats 3: Gaudeo (8)
Plaats 4: Gars de Falaise (10)
Plaats 5: Gollywood (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.