Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 17 augustus

Vincennes  – zaterdag 17 augustus 2019 - Start 12.15 uur

Race 1: Prix Kozyr

Na zijn goede koers onder het zadel op deze baan over 2850 meter grote piste op 8 juni, en zijn daarna tevergeefse poging op een klassering in de Prix du Président de la République (Gr.I), liep Fabulous Dream (11) een nette rentreekoers voor de sulky in Enghien en om die reden houden we hem bij zijn terugkeer in de monté direct scherp in de gaten. De tegenstand wordt aangevoerd door First Class (6), die steeds regelmatiger wordt in deze discipline, en Flamboyant Blue (2), die terugkeer in de specialiteit van zijn voorkeur na een voorbereidingskoers te hebben gehad in Meslay-du-Maine. Aandacht ook voor de van rust komende Filoute de Bassard (9), die het al erg goed deed met zijn ijzers onder, zoals blijkt uit de 2e plaats van 31 mei op deze baan in een semi-klassieker. Gezien zijn prestaties van de afgelopen winterperiode verdient For Me Quick (10) onze aandacht bij dit heroptreden. Fidji Gépé (7), die dit jaar rustig wordt gebracht en hier voor de tweede keer in zijn loopbaan zonder ijzers loopt, kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Fabulous Dream (11)
Plaats 2: First Class (6)
Plaats 3: Flamboyant Blue (2)
Plaats 4: Filoute de Bassard (9)
Plaats 5: For Me Quick (10)

 

Race 2: Prix de Saint-Dizier

Ondanks dat hij de minst winnende is in het tweede band kan de trouwe Cocktail Way (7) zijn huid in dit veld opnieuw duur verkopen. Déesse du Bouillon (6), die bij haar debuut op Vincennes ideaal staat ingeschreven tegen de winsomgrens, Amazar de Florange (10), die het prima doet in deze categorie, en Carina du Porhoët (8), die erg goed overweg kan met deze amateurrijder, hebben eveneens ambities voor de eerste plaatsen. De wisselvallige Cadry (4) kan zich in de aankomst mengen aan een interessante quotering. De verrassing zou kunnen komen van Castello Fabulet (13), die in topvorm is maar een voorkeur heeft voor rechtsom banen, of van Concerto Star (3), die komende is en de steun heeft van de ervaren Michel Poirier.

Plaats 1: Cocktail Way (7)
Plaats 2: Deesse du Bouillon (6)
Plaats 3: Amazar de Florange (10)
Plaats 4: Carina de Porhoet (8)
Plaats 5: Cadry (4)

 

Race 3: Prix d'Abbeville

Goed presterend op deze afstand met een zege en twee ereplaatsen in drie starts liep Bona Fide (8) niet slecht voor de sulky in Pornichet-La Baule en zij verdient hier veel krediet bij haar terugkeer onder het zadel. Casa Jénilou (4), die wist te winnen in Enghien en nu zonder ijzers loopt, en Capella du Vivier (7), die erg trouw is in dit soort koersen, zullen proberen partij te bieden aan onze favoriete. Aandacht ook voor Baradja de Neslé (3), die in juni op deze baan won. Ciroco d'Auvillier (11), die een aardige vormstijging liet zien in Enghien, en Cicéron du Cébé (9), die beter kan dan wat hij liet zien in zijn twee starts in juli, kunnen aangenaam verrassen.

Plaats 1: Bona Fide (8)
Plaats 2: Casa Jenilou (4)
Plaats 3: Capella du Vivier (7)
Plaats 4: Baradja de Nesle (3)
Plaats 5: Ciroco d'Auvillier (11)

 

Race 4: Prix Herve Ceran-Maillard

Als ware specialiste op de afstand van 2175 meter op de grote piste van Vincennes, waar zij drie zeges en drie ereplaatsen behaalde in zeven starts zonder ijzers, is Exotica de Retz (10) hier bij haar heroptreden een betrouwbare keuze. Als gevaarlijkste tegenstanders zien wij Evangelina Blue (9), die erg trouw is onder het zadel en winnares was van de Prix des Centaures (Gr.I) op deze baan in februari, en Etoile de Bruyère (8), die een voorbereidingskoers voor de sulky had met het oog op deze koers en die zich op dit niveau niet meer hoeft te bewijzen. Gezien haar betere prestaties onder het zadel kan Espérance du Mont (6) ons hier haar oude vorm laten zien na vier starts voor de sulky. De bij zijn terugkeer onder het zadel in goede vorm stekende El Diablo d'Aut (7) mag niet te snel weggelaten worden.

Plaats 1: Exotica de Retz (10)
Plaats 2: Evangelina Blue (9)
Plaats 3: Etoile de Bruyere (8)
Plaats 4: Esperance du Mont (6)
Plaats 5: El Diablo d'Aut (7)

 

Race 5: Prix de Molay

De sinds begin dit jaar in rap tempo haar winsomachterstand goedmakende Diane des Loyaux (5) lijkt hier zonder ijzers opnieuw een betrouwbare favoriete, zelfs nu haar vorige start nog maar kort geleden was. Dulcinée du Dollar (12), die op 3 augustus in Les Sables-d'Olonne goed finishte met haar trainer op de sulky, en de heroptredende Darling Lorraine (13), die zonder ijzers loopt bij deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens, verdienen eveneens krediet bij de wedders. Dona Viva (10), die momenteel beter is dan ooit, en Divine de Navary (2), die bij een zuinig koersverloop erg hard kan afkomen, kunnen ook een rol in de aankomst spelen. Dextase Montaval (4), die zonder ijzers erg regelmatig presteert, en Dame de Bellouet (6), die twee koersen in de provincie won, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Diane des Loyaux (5)
Plaats 2: Dulcinee du Dollar (12)
Plaats 3: Darling Lorraine (13)
Plaats 4: Dona Viva (10)
Plaats 5: Divine de Navary (2)

 

Race 6: Prix Guy Deloison

De winnares van het Critérium des Jeunes (Gr.I) en drie semi klassiekers Green Grass (11) maakt hier haar heroptreden maar lijkt moeilijk te verslaan als zij van start tot finish de juiste gangen weet te bewaren. Gloria du Goutier (7), die een abonnement heeft op ereplaatsen, en In Your Dreams (4), die het goed deed tijdens de zomermeeting in Enghien, staan klaar om toe te slaan indien de merrie van Gabriele Gelormini een steek laat vallen. Girls Talk (10), die helemaal niet slecht liep tegen de hengsten in de Prix Henri Cravoisier (Gr.III) bij haar rentree na twee maanden afwezigheid, Galaxie du Goutier (5), die in topvorm debuteert in deze categorie, en de snelle maar wisselvallige Greenpeace (8), die in training is gekomen bij Pierre Vercruysse, komen meer in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Green Grass (11)
Plaats 2: Gloria du Goutier (7)
Plaats 3: In Your Dreams (4)
Plaats 4: Girls Talk (10)
Plaats 5: Galaxie du Goutier (5)

 

Race 7: Prix Pierre Plazen

De onbetwiste leider van deze generatie bij de hengsten, Gotland (12), heeft voordeel van de terugkeer naar de baan van Vincennes en hij kan hier een nieuw succes toevoegen aan zijn palmares. Guillermo Sport (8), winnaar van de Prix Albert Viel (Gr.I) aan het begin van de zomerperiode alvorens kort op rust te gaan, en Good Boy Ligneries (4), die zeker nog verder verbeteren kan, zullen proberen partij te bieden aan de pupil van Philippe Allaire. Gamble River (9), die sinds het voorjaar regelmatig presteert op dit niveau, en Godfather (7), die deze zomer zijn uitstekende vorm toonde in Enghien, verdienen eveneens aandacht van de wedders. De in beide disciplines goed presterende Gatsby Perrine (11) zou ook niet verbazen met een plaats bij de eerste vier aankomenden.

Plaats 1: Gotland (12)
Plaats 2: Guillermo Sport (8)
Plaats 3: Good Boy Ligneries (4)
Plaats 4: Gamble River (9)
Plaats 5: Godfather (7)Race 8: Prix Jockey

Deze Prix Jockey is de laatste voorbereidingskoers voor het Critérium des 5 Ans (Gr.I), Er valt niets te verwijten aan Enino du Pommereux (12), die op dit niveau erg regelmatig presteert. Hij liep een keurig heroptreden in de Grand Prix des Sables-d'Olonne waar hij de ijzers onder hield, en nu de pupil van Sylvain Roger hier zonder ijzers start is hij een betrouwbare favoriet. Excellent (5), die enigszins teleurstelde in Cabourg in de Prix des Hêtres maar die op deze baan zeker beter zal lopen, en Earl Simon (11), die in snel tempo verbetert met het oog op “la belle", gaan eveneens van start met ambities voor de eerste plaatsen. Zelfs met ijzers verdient Express Jet (10) onze aandacht na een meer dan correcte prestatie in de Prix de Buenos-Aires (Gr.II). De goede heroptredende Eridan (13), die voor de tweede keer in zijn carrière rondom zonder ijzers loopt (de eerste keer was in de Prix d'Amérique) na twee maanden afwezigheid, en Erminig d'Oliverie (14), de beste merrie van haar generatie die al vaker goed liep na rust, kunnen een rol in de aankomst spelen. Elite du Ruel (8), die zich in dit soort koersen vrijwel altijd plaatst, kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Enino du Pommereux (12)
Plaats 2: Excellent (5)
Plaats 3: Earl Simon (11)
Plaats 4: Express Jet (10)
Plaats 5: Eridan (13)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.