Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 13 september

Vincennes – vrijdag 13 september 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Alhena

De sinds zijn komst naar de stallen van Franck Nivard sterk verbeterde Eagle Wind (7) was de afgelopen zomer succesvol in de provincie en keert nu terug naar Parijs in een uitstekende conditie. Hij won hier al eerder en loopt vandaag zonder ijzers hetgeen hoge verwachtingen schept. De speciaal op deze koers voorbereide Expresso Good (16) scherpte zijn vorm aan in Vire en zonder achterijzers kan hij hier een voorname rol spelen. Na zijn indrukwekkende winst in Enghien afgelopen maand kan Empereur de Reux (2), die al onder de 1'14 liep op deze afstand, hier meedoen voor de eerste plaatsen. De in de laatste weken in de provincie overtuigende Eliot du Louvet (15) geeft weinig referenties op Vincennes maar treft hier een veld binnen zijn bereik. Elencio (14) deed het al eerder goed op dit niveau en zal verbeterd zijn na zijn heroptreden op Enghien. Elven Winner (5) stelde teleur in Cagnes, waar het koersverloop niet echt meezat, en verdient weer ons vertrouwen op basis van zijn 3e plaats van 3 augustus op Enghien. Es-Tu Là Javanais (12) heeft de goede weg weer gevonden en is gevaarlijk nu hij zonder ijzers loopt. Hetzelfde geldt voor El Padrino Noa (1), die we na een onopvallend heroptreden in de gaten moeten houden, en die in het voorjaar goed liep zonder ijzers.

Plaats 1: Eagle Wind (7)
Plaats 2: Expresso Good (16)
Plaats 3: Empereur de Reux (2)
Plaats 4: Eliot du Louvet (15)
Plaats 5: Elencio (14)

 

Race 2: Prix Massalia

De recent weer in vorm gekomen Figolu Frazéen (5) boekte fraaie overwinningen in Enghien en Cabourg, waarbij hij de laatste keer de baas was over de uitstekende French Man, en nu hij hier zonder ijzers loopt is hij onze favoriet. Een foutloze Fifty Winner (6) kan het hem echter lastig maken, hij liet al vaker zien een koers in Parijs te kunnen winnen. Fleuron d'Acadie (7) liet veel zien na zijn fout de laatste keer waarbij hij gemakkelijk volgde in een koers met een hoog tempo, en hij krijgt weer ons vertrouwen. De onvermoeibare Fashionable Quick (2) wordt snel volwassen en kan ver komen als hij zich snel in de voorhoede bevindt. Fox Papa Tango (11) is weer op de goede weg en is een interessante debutant op Vincennes. Fairplay Forever (10) kan alle typen koersverloop aan en kan bij een parcours op maat een mooie klassering behalen.

Plaats 1: Figolu Frazeen (5)
Plaats 2: Fifty Winner (6)
Plaats 3: Fleuron d’Acadie (7)
Plaats 4: Fashionable Quick (2)
Plaats 5: Fox Papa Tango (11)

 

Race 3: Prix Ophelia

Bij zijn indrukwekkende zege van start tot finish op 31 augustus over 2100 meter verbeterde de uitstekende Django du Bocage (14) zijn record naar 1'11"8. Hij is onweerstaanbaar sinds hij zonder ijzers loopt en ondanks dat hij meters voor moet geven aan goede tegenstanders lijkt hij hier moeilijk te verslaan. Hij mag echter onderweg geen tijd verliezen om Diablo de Caponet (2) te achterhalen, die in volle ontwikkeling is en zijn vier laatste starts won, en die zijn snelle eindsprint weer als wapen kan inzetten bij een goed koersverloop. De in de zomerperiode gespaarde Duc de Christal (6) liep een nette rentreekoers en nu hij zonder ijzers met Yoann Lebourgeois verdient hij veel krediet. Don Williams (5) viel de laatste tijd vooral op door zijn galoppades, maar op een goede dag kan dit klassepaard ver komen. Een andere wisselvallige deelnemer, Délice Angevin (11), had de winst binnen op het moment van zijn fout in Craon en staat perfect ingeschreven tegen de winsomgrens. De in het voorjaar gecastreerde Dancing Love (16) deed een keurig heroptreden in Laval, en deze keer loopt hij zonder ijzers. Domingo Bello (3) wisselt goede koersen en uitschakelingen af en alles hangt hier weer af van een foutloos parcours. Dauphin du Maxfran (9) dient ons gerust te stellen, maar hij loopt hier wel zonder ijzers en heeft bovendien de steun van Franck Nivard. Let op hem!

Plaats 1: Django du Bocage (14)
Plaats 2: Diablo de Caponet (2)
Plaats 3: Duc de Christal (6)
Plaats 4: Don Williams (5)
Plaats 5: Delice Angevin (11)

 

Race 4: Prix Agrippa

De laatbloeier Florette de Blary (12) verbetert per start en liet hier laatst een uitstekende indruk achter, waarbij zij de tegenstand overklaste. Dit veld is iets sterker maar zij lijkt nog marge te hebben en loopt bovendien zonder ijzers. Zij moet op haar hoede zijn voor twee debutanten in deze specialiteit, te weten Filosophie (9), die trouw is voor de sulky en die haar record verbeterde over 2100 meter, en Fille de Nuit (7), die ten gevolge van haar slechte karakter nog een behoorlijke winsom achterstand heeft, maar die waarschijnlijk beter te behandelen is met een zadel op haar rug. Fleur de Subligny (10) scherpte haar vorm aan voor de sulky en treft hier weer haar favoriete discipline, zij stelde nog nooit teleur als zij zonder ijzers liep. Als 3e geplaatste achter onze favoriete de afgelopen maand bevestigde Fanny Maza (2) haar teruggekeerde vorm na een lange afwezigheid en zij kan verder verbeterd zijn. Figave (8) maakte een zegevierend debuut onder het zadel in Graignes, en kan hier ook een rol spelen nu zij zonder ijzers loopt. Felicita Marie (3) verspeelde onlangs door een galoppade een zekere 2e plaats achter onze favoriete en zal proberen hier revanche te nemen.

Plaats 1: Florette de Blary (12)
Plaats 2: Filosophie (9)
Plaats 3: Fille de Nuit (7)
Plaats 4: Fleur de Subligny (10)
Plaats 5: Fanny Maza (2)

 

Race 5: Prix Cursa

Ginala (10) lijkt een merrie met een goede toekomst, die zich zal laten gelden in de komende maanden. Na haar overtuigende zege in Cabourg de vorige maand debuteert zij vandaag op een linksom baan maar op een goede dag kan zij hier de hoofdrol spelen. De vorige maand op Vincennes als favoriet teleurstellende Glamour River (4) mag niet te snel worden veroordeeld op haar snelle galoppade in die koers en zij dient hier weer in vertrouwen te worden genomen op basis van haar prestaties in de provincie. Na een 3e plaats in een soortgelijk veld op 30 augustus kan Gréco Romaine (8) het hier even goed doen. Gravity Bond (12) overtuigde in haar drie starts dit seizoen en is een interessante deelnemer in dit open veld. Na een rentree kortgeleden over langere afstand heeft Gloria Glamour (11) geen grote marge maar zij zal opnieuw haar uiterste best doen. Groupie (15) liet mooie dingen zien in het zuid oosten en is niet kansloos in dit veld. Guapita Laumax (14) had liever een langere afstand gezien maar treft hier een tegenstand binnen haar bereik.

Plaats 1: Ginala (10)
Plaats 2: Glamour River (4)
Plaats 3: Greco Romaine (8)
Plaats 4: Gravity Bond (12)
Plaats 5: Gloria Glamour (11)

 

Race 6: Prix Erato

Na een goede kwalificatie heeft Hawk Speed (7) ons volledig overtuigd bij zijn debuut in Pornichet achter twee gewaardeerde paarden, waarbij hij een goede eindsprint liet zien. Hij lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben en dient bij zijn eerste optreden in Parijs in de gaten gehouden te worden. De uit een stal met goede tweejarigen komende Hermès d'Ecotay (12) hoefde zich niet extreem in te spannen om de winst te behalen op het gras van Le Touquet op 25 augustus, en hij zal proberen zijn ongeslagen status te handhaven. Hector des Champs (11) toonde snelheid na zijn fout op de grote piste en dient op basis van zijn prima eerste optreden in Enghien opnieuw in vertrouwen te worden genomen. Bij zijn 2e plaats achter de pupil van Thierry Duvaldestin de afgelopen maand liet Héros de Beaucamp (10) een prima eindsprint zien, waarbij hij niet tot het uiterste werd gevraagd, en hij zal nu verder verbeterd zijn. Historique Eldé (13) is al ervaren en liep al enkele keren tegen goede tegenstanders op deze baan. Henry de Corday (6) liep netjes in de referentiekoers in Le Touquet (3e), waar hij niet opgaf na een zware koers te hebben gehad.

Plaats 1: Hawk Speed (7)
Plaats 2: Hermes d’Ecotay (12)
Plaats 3: Hector des Champs (11)
Plaats 4: Heros de Beaucamp (10)
Plaats 5: Historique Elde (13)

 

Race 7: Prix Menkar

Het wordt hier weer alles of niets met de snelle maar riskante Génie des Lucas (11), die in de zomer op Enghien een fraaie overwinning behaalde bij haar terugkeer in deze discipline op Enghien, maar die vervolgens teleurstelde op de grote piste op deze baan. Als zij geen fouten maakt is zij hier een potentiele winnaar. Mocht zij falen, dan kan Grézillon d'Urfist (10), die nog kan verbeteren en die het paard om te onthouden was in een soortgelijke koers over langere afstand, hier de zege voor zich opeisen. Goléador d'Etang (9) liet in het voorjaar een prima indruk achter bij zijn zegevierende debuut onder het zadel, en na in de zomer met rust te zijn gelaten start hij hier weer met de nodige ambities. Good de Tillard (14) liep goede koersen voor de sulky en zou in deze discipline een goed paard kunnen worden. Aandacht ook voor Guide Moi Forgan (12), die een duidelijke zege boekte in Cabourg, en die zeker de kwaliteiten heeft om in Parijs mee te kunnen komen. Géronimo de Busset (13) is erg regelmatig en zal de kortere afstand waarderen. Galvano de Houelle (8) heeft het vak geleerd in de provincie de afgelopen maanden en lijkt klaar voor een debuut in de hoofdstad.

Plaats 1: Genie des Lucas (11)
Plaats 2: Grezillon d’Urfist (10)
Plaats 3: Goleador d’Etang (9)
Plaats 4: Good de Tillard (14)
Plaats 5: Guide Moi Forgan (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.