Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 11 oktober

Vincennes – vrijdag 11 oktober 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Bohemia

De sinds zijn komst naar Frankrijk uitstekend presterende Violetto Jet (6) is de laatste maanden enorm verbeterd met onder andere een overwinning deze zomer in 1'10"9 op Enghien, alvorens twee keer te bevestigen op Vincennes ondanks een aanvallend koersverloop. Zijn grenzen zijn nog niet bekend, en aangezien hij alle types koersverloop aan kan heeft hij hier een reële kans op een vierde zege op rij. Hij moet zich daarvoor ontdoen van de brigade van Jean-Michel Bazire, bestaande uit Vash Top (2), die onlangs bij hem in training is gekomen en die nog winsom in te halen heeft, Valzer Di Poggio (14), die eind augustus 2e werd achter onze favoriet en die in gevecht was om de zege vorige week toen hij werd uitgeschakeld, en Ghazi B.R. (9), een klassedraver met snelheid en inhoud die een schitterende overwinning in de provincie behaalde. De in dit soort koersen betrouwbare Broadwell (8) scherpte zijn conditie aan in Mons, en verschijnt hier in topvorm aan de start. Elnino Montaval (7) was veel verder gekomen als hij de laatste keer de ruimte had gekregen op de grote piste en op deze afstand kan de snelle ruin ver komen. Aandacht ook voor Speedy Face (4), die teleurstelde in zijn starts de afgelopen winter op Vincennes, maar die onlangs in Zweden goed presteerde in erg sterke velden.

Plaats 1: Violetto Jet (6)
Plaats 2: Vash Top (2)
Plaats 3: Valzer di Poggio (14)
Plaats 4: Ghazi B.R. (9)
Plaats 5: Broadwell (8)

 

Race 2: Prix Freia

De uiterst talentvolle Fairplay d'Urzy (8) zal zich de komende maanden kunnen nestelen in de top van zijn jaargang. Zijn recente zege over 2100m grote piste bewees zijn vorm, en op deze afstand waar hij al succesvol was kan hij een tweede zege op rij behalen. Féérie Wood (10) behaalde een goede 3e plaats in een Groupe II, en zij werd sindsdien gespaard met het oog op deze koers. Fiorentina Somolli (12) is een van de betere merries van haar jaargang en is er vandaag klaar voor na twee heroptredens in de provincie. Hetzelfde geldt voor Fakir Mérité (7), die weer in vorm is gekomen na een mindere periode en die zonder ijzers loopt in tegenstelling tot zijn laatste starts. De deze zomer in Cagnes onweerstaanbare Famous Lady (9) heeft even rust gehad maar de merrie die in volle ontwikkeling is zal baat hebben bij de kleine piste. Fleur de Lys Delo (3) was de laatste tijd diverse malen het paard om te onthouden en kan bij een passend koersverloop een mooi plaatsgeld behalen.

Plaats 1: Fairplay d’Urzy (8)
Plaats 2: Feerie Wood (10)
Plaats 3: Fiorentina Somolli (12)
Plaats 4: Fakir Merite (7)
Plaats 5: Famous Lady (9)

 

Race 3: Prix Hera

Onze voorkeur gaat uit naar de paarden in het eerste startvak, met voorop Champion Doré (5), die goed loopt op deze baan en die de laatste weken zijn grote vorm heeft teruggevonden. Na te zijn opgevallen vorige maand over 2100 meter grote piste werd hij daarna 2e in Vichy, en nu hij zonder ijzers loopt lijkt hij in staat om bij een passend koersverloop de tegenstanders van vandaag te verslaan. Hij krijgt het echter te stellen met Chacha de Gontier (1), die van een hoog tempo houdt, nu drie rentreekoersen in de benen heeft en die zonder ijzers van kop af voor een verrassing kan zorgen. De deze hele zomer prima presterende Call Secret (6) lijkt niets van zijn vorm te verliezen getuige de zege in Mauquenchy en hij zal opnieuw meedoen in de strijd om de winst. Class Thourjan (8) is het beste van kop af en zij kan hier ver komen nu de vorm weer aan het terugkeren is. In het tweede startvak zijn Colorado Blue (9), die het goed deed in sterke velden en die snel kan finishen, Balzac de Souvigné (10), die met ijzers loopt maar zijn vorm bewees met een 2e plaats achter een zeer goede merrie op de grote piste, en Baraka de Bellou (13), die niets tegenviel in haar laatste twee starts op Vincennes in sterke velden en die een goed eindschot in de benen heeft, de gevaarlijkste kandidaten. Tussen hen zien wij nog Coeur de Loup (2), normaal een trouw paard, die het hele jaar in de provincie goed presteerde en die hier met een goed koersverloop een 4e of 5e plaats kan behalen.

Plaats 1: Champion Dore (5)
Plaats 2: Chacha de Gontier (1)
Plaats 3: Call Secret (6)
Plaats 4: Class Thourjan (8)
Plaats 5: Colorado Blue (9)

 

Race 4: Prix Gordonia

Wat een geweldige indruk maakte Vertige de Chenu (9) bij zijn recente winst over 2850 meter grote piste, waar hij toppers als Clegs des Champs en Arlington Dream voorbleef! Hij treft hier opnieuw een mooie inschrijving en kan opnieuw heersen als hij snel de leiding kan nemen. Zijn duel met Carly (8) belooft explosief te worden, de pupil van Thierry Duvaldestin liet eveneens een perfect indruk achter bij zijn heroptreden vorige maand op de grote piste. Hij versloeg onze favoriet al eens eerder en dit tempopaard kan hier voor spektakel zorgen. De sinds enkele maanden voor de sulky uitstekend presterende Jerry Mom (3) keert hier terug onder het zadel, een specialiteit waarin hij aan het begin van zijn carrière schitterde, en hij kan een taaie tegenstander zijn voor de beide favorieten. De sinds zijn komst naar de stallen van de familie Abrivard ongenaakbare Corail d'Aure (1) stijgt hier in categorie maar hij heeft veel inhoud en kan een mooi plaatsgeld behalen. Al Capone Jet (5) kan alle tempo’s aan en kan toeslaan mochten er kanspaarden een steek laten vallen.

Plaats 1: Vertige de Chenu (9)
Plaats 2: Carly (8)
Plaats 3: Jerry Mom (3)
Plaats 4: Corail d’Aure (1)
Plaats 5: Al Capone Jet (5)

 

Race 5: Prix Gudrun

Op voorhand lijkt de strijd om de overwinning te gaan tussen enkele goede 5-jarigen te weten Enzo d'Essarts (6), die onlangs op de grote piste in een soortgelijk veld nipt verslagen werd en die nog winsom in te halen heeft, Eusebio d'Héripré (11), een klassepaard dat progressie zal laten zien na twee goede heroptredens, en Elan Baroque (13), die sinds de zomerperiode in Enghien gespaard is voor deze koers en die hier zonder ijzers loopt. De vorige week met een vernietigend eindschot winnende Driango de Nile (7) lijkt op pure klasse iets minder dan de genoemde paarden, maar kan in zijn huidige vorm een mooi plaatsgeld behalen. Domino Dream (14) houdt van deze afstand en heeft nu drie rentreekoersen in de benen. Eclair Magic (3) was niet ver achter onze favoriet in de referentiekoers en kan profiteren van het falen van anderen. Elan de Dompierre (16) is met zorg voorbereid op deze koers en deed het al eerder goed in de hoofdstad. De alleen op vlakke banen presterende Don Salluste (10) completeert onze keuze.

Plaats 1: Enzo d’Essarts (6)
Plaats 2: Eusebio d’Heripre (11)
Plaats 3: Elan Baroque (13)
Plaats 4: Driango de Nile (7)
Plaats 5: Domino Dream (14)

 

Race 6: Prix Ingeborg

Ella du Campdos (15) liet al mooie dingen zien onder het zadel en nu zij in deze discipline voor het eerst zonder ijzers loopt kan zij hier winnen. Elvira des Kèches (4) eindigde deze zomer tweemaal dicht bij onze favoriete en nu zij voor de eerste keer in haar carrière loopt kan zij een revanche nemen. Egérie de Banville (12) kan op de kleine piste op snelheid verrast worden maar als zij van start af waakzaam is kan zij een voorname rol spelen. De in haar voorlaatste start in de monté goede 2e Esperanza Jihem (9) had onlangs een grote rol gespeeld als zij niet van de benen was gegaan, zij verdient op basis van haar grote vorm hier opnieuw een aanbeveling. Aandacht voor Etorkizuna (11), die terugkeert in haar eigen categorie na enkele pogingen in sterkere velden. Espérance Amax (3) rijgt sinds enkele weken de goede prestaties aaneen en kan in een veld als dit een voorname rol spelen. Economique (1) gaat graag van kop af en zal proberen zo ver mogelijk te komen.

Plaats 1: Ella du Campdos (15)
Plaats 2: Elvira des Keches (4)
Plaats 3: Egerie de Banville (12)
Plaats 4: Esperanza Jihem (9)
Plaats 5: Etorkizuna (11)

 

Race 7: Prix Josephina

We besluiten de meeting met een erg open koers waarin verrassingen mogelijk zijn. De goede merrie Grande Et Belle (13) loopt sinds haar debuut sterke koersen en zal een uitstekende 4-jarige worden. Na niets tegen te zijn gevallen in Enghien, waar zij het goed deed over korte afstand, zal zij hier op de lange afstand minstens zo goed zijn. Good News (2) had erg veel pech in Meslay du Maine tegen de hengsten, waar zij in de slotfase helemaal vast zat, en dient hier zeker weer meegenomen te worden. Giboulée de Mars (7) liet mooie dingen zien in de provincie en kan ook in dit veld een rol spelen. Gergovie de Godrel (14) liep de laatste keer veel beter dan haar klassering doet vermoeden en verdient een aanbeveling voor de plaatsen. Guilty Life (4) begint het vak te leren en kan erbij zijn als zij foutloos rondgaat. Gloria Ranaise (12) werd de laatste keer in Pornichet verslagen door een heel goed paard. Geôle de la Touque (8) is er altijd bij en kan profiteren van de fouten van anderen.

Plaats 1: Grande et Belle (13)
Plaats 2: Good News (2)
Plaats 3: Giboulee de Mars (7)
Plaats 4: Gergovie de Godrel (14)
Plaats 5: Guilty Life (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.