Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 30 oktober

Vincennes –  woensdag 30 oktober 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix de Cevennes

Er zijn omdat hij ruin is tijdens het Franse winterseizoen niet al teveel topkoersen voor Cleangame (12), die hier een gouden kans treft om weer een succes toe te voegen aan zijn al indrukwekkende erelijst. Hij heeft nog wat goed te maken na de Prix d’Eté waar hij in winnende positie van de benen ging, maar hij herstelde zich daarna in de provincie met twee sterke overwinningen. Hij is een favoriet waar we niet omheen kunnen, maar hij heeft de buit nog niet binnen tegen bijvoorbeeld Tony Gio (10), die in Le Croisé Laroche zegevierde voor Bold Eagle en wiens kracht al bewezen is op de lange afstand, hij was immers 2e in de Prix de Paris in februari. Bugsy Malone (9) zit in een vergelijkbare situatie als Cleangame want ook hij is ruin. Hij zal hier proberen zijn winst in Caen te bevestigen. Voor de plaatsen kunnen we strijd verwachten tussen Détroit Castelets (4), die weer wist te winnen in Laval en die in een goede conditie verkeert, Balbir (7), die goed partij bood aan onze favoriet in Toulouse in de Grand Prix du Sud-Ouest, en Anzi des Liards (6), die we snel in de voorhoede zullen zien zoals we van hem gewend zijn. Carat Williams (13) stelde ons de laatste keer enigszins teleur maar ook hij doet mee voor de plaatsen, net als Davidson du Pont (8), die ons bij zijn heroptreden al aardig beviel, maar die hier niet aanvallend gereden zal worden. Bahia Quesnot (11) is zelfs met ijzers niet bij voorbaat verslagen maar zij krijgt het hier niet gemakkelijk.

Plaats 1: Cleangame (12)
Plaats 2: Tony Gio (10)
Plaats 3: Bugsy Malone (9)
Plaats 4: Detroit Castelets (4)
Plaats 5: Balbir (7)

 

Race 2: Prix de Bellerive

Een draverij onder het zadel voor 3-jarigen waarin wij een bevestiging verwachten van Gabiano (8), die eindelijk eens buiten de fouten bleef en in stijl wist te winnen in Enghien. Wij zien als zijn belangrijkste tegenstander Go Along (7), die volgend jaar zonder ijzers beter zal zijn maar die hier met Anthony Barrier op basis van zijn vorm voor de sulky zeker kansrijk is. Zij voert de oppositie aan samen met Gladys des Plaines (9), die onlangs niets had in te brengen tegen en uitstekende merrie, maar ook Gaillard de Larré (2), die twee recente zeges in Enghien op zijn naam heeft en die hier een test ondergaat op de grote piste, en Galaxie d’Havane (6), die ook niet de gemakkelijkste is maar over veel snelheid beschikt zoals blijjt uit haar laatste overtuigende zege. Tenslotte ook aandacht voor de Bazire-pupil Galactique Mérité (4), die het momenteel erg goed doet.

Plaats 1: Gabiano (8)
Plaats 2: Go Along (7)
Plaats 3: Gladys des Plaines (9)
Plaats 4: Gaillard de Larre (2)
Plaats 5: Galaxie d'Havane (6)

 

Race 3: Prix de Maure-de-Bretagne

Wij denken hier vooral aan Etoile des Yedrag (10), die weliswaar een heroptreden maakt maar wiens stal doorgaans paarden na rust scherp aan de start brengt, in dit geval zonder ijzers en met Franck Nivard op de sulky. Zij liep al tegen betere paarden en is hier onze favoriete. Als tegenstanders zien wij Eva Girl (13), die hier zonder ijzers loopt na een keurige rentree in Laval, terwijl de aankomst van 17 oktober in Enghien bestaande uit Egérie d’Alouette (12), die in grootse vorm is, Elvetica (4), voor wie er die dag meer in had gezeten, en Escale Mesloise (2) hier ook kansrijk is voor een plaats in de voorhoede. Elisa d’Erquy (9), die een koers in de benen heeft, heeft ook een serieuze kans in handen van Yoann Lebourgeois, net als Exquisa Bella (15), die er mooi in staat, en Elène Bourgeoise (3), die de laatste keer tegen haar gewoonte in foutief was en die we liever beoordelen op haar prestaties daarvoor.

Plaats 1: Etoile des Yedrag (10)
Plaats 2: Eva Girl (13)
Plaats 3: Egerie d'Alouette (12)
Plaats 4: Elvetica (4)
Plaats 5: Escale Mesloise (2)

 

Race 4: Prix de Soulac

In deze koers zijn er kansen voor enkele veteranen zoals Michel Lenoir die hier zijn Balzac de Souvigné (8) aan de start brengt, die zonder ijzers loopt na een prima prestatie met ijzers op deze baan op de kleine piste, en die hier weer eens een overwinning verdient. Yves Dreux zal ook plannen hebben met Belle Louise Mabon (3), die weer in grote vorm is gekomen en die een snelle laatste kilometer liep in Laval waar zij aan het eind alleen maar door Détroit Castelets werd verslagen. Be One des Thirons (11) komt uit een stal in supervorm en hij wist weer te winnen in een sterk veld in Caen, waar hij met ijzers liep hetgeen hier niet het geval is. Hij kan de strijd aangaan met onze favorieten samen met Calou Renardière (6), die het hele jaar al prima presteert en die een goede kans op het podium maakt met Colorado Blue (5), die snel kan afkomen als er een hoog tempo wordt voorgeschoteld, en de zeer instabiele Black Jack From (12), die veel snelheid koppelt aan een erg moeilijk karakter. Cash du Rib (10) gaf zijn entourage nieuwe hoop in Graignes in een goed veld en hij kan bij zijn terugkeer naar Vincennes meedoen voor de plaatsen, met Brasil de Bailly (7), die onlangs in Marseille Borély goed liep.

Plaats 1: Balzac de Souvigne (8)
Plaats 2: Belle Louise Mabon (3)
Plaats 3: Be One des Thirons (11)
Plaats 4: Calou Renardiere (6)
Plaats 5: Colorado Blue (5)

 

Race 5: Prix du Cher

In deze montédraverij voor 5-jarigen zal Etoile d’Eté (8) proberen haar goede vorm te bevstigen nu zij zonder ijzers loopt, zij zal net als bij haar overtuigende zege in Cabourg wel foutloos dienen te blijven. Elfie de Banville (7) boekte een zege in Caen en voert de tegenstand aan met de regelmatige Eaubeline du Home (13), die er mooi instaat, en Etoile du Léard (12), die bij haar terugkeer in deze discipline met Yoann Lebourgeois op haar rug in de gaten gehouden dient te worden. Espérance Céleste (10), die vandaag zonder ijzers loopt, heeft zicht op een plaatsgeld samen met Espérance Amax (6), die een revanche verschuldigd is aan haar wedders en die beter in balans zal zijn met ijzers, en Europa de Chenu (3), die we in de gaten moeten houden.

Plaats 1: Etoile d'Ete (8)
Plaats 2: Elfie de Banville (7)
Plaats 3: Eaubeline du Home (13)
Plaats 4: Etoile du Leard (12)
Plaats 5: Esperance Celeste (10)

 

Race 6: Prix du Dorat

Een Prix du Dorat waarin een trio voor de paarden van Jean Michel Bazire geen verrassing zal zijn. Wij proberen de juiste volgorde te vinden door aan kop Défi de Retz (6) te plaatsen, die won zonder veel indruk te maken in Feurs maar die hier beter kan zijn, zelfs tegen Dostoievski (7), die erg goed afkwam in Enghien en voor een overwinning staat, terwijl JMB zelf op de kar stapt bij Dayana Berry (4), omdat hij daartoen verplicht is aangezien zij in zijn bezit is, maar laten we ons niet vergissen, zij loopt zonder ijzers na meerdere rentreekoersen en zou haar beste vorm hier moeten kunnen benaderen zelfs als zij zo op het eerste gezicht tegen de hengsten en ruins niet erg veel marge heeft. Diego Sautonne (8) stelde ons gerust in Caen en zelfs als hij een kortere afstand prefereert heeft hij hier een goede kans om zich te mengen in de strijd met de drie favorieten.

Plaats 1: Defi de Retz (6)
Plaats 2: Dostoievski (7)
Plaats 3: Dayana Berry (4)
Plaats 4: Diego Sautonne (8)

 

Race 7: Prix de Fouilloy

We gaan verder op de kleine piste met een veld 3-jarige merries die we merendeels de hele winter in actie kunnen zien, hetgeen dit een interessante koers maakt. Wij geven onze voorkeur aan de van rust komende Gloria du Gers (2), die volgens haar trainer goed gewerkt heeft en die bij haar rentree gelijk kan schitteren, gelet op haar eenvoudige zege in Caen in juni. Groupie d’Haufor (8) wordt hoog ingeschat door Christian Bigeon, zij liep een heroptreden in Cabourg met het oog op dit optreden en voert hier de oppositie aan samen met Gaïa de Guérinière (10), die door Matthieu Abrivard gewaardeerd wordt, en Gagnante Mesloise (7), die in het voorjaar een zeker Good Boy Ligneries op haar pad vond in Laval en die wist te winnen in Rambouillet. Guecha Girl (6), die rustig gebracht wordt door Yves Dreux en die we hier met interesse gaan volgen, doet mee voor de plaatsen samen met Goldie Gold (9), die het goed doet maar niet veel marge lijkt te hebben, Grâce d’Elfe (15), die een test ondergaat in Parijs, en Gwendoline (14), die we in de gaten moeten houden.

Plaats 1: Gloria du Gers (2)
Plaats 2: Groupie d'Haufor (8)
Plaats 3: Gaia de Gueriniere (10)
Plaats 4: Gagnante Mesloise (7)
Plaats 5: Guecha Girl (6)

 

Race 8: Prix des Clematites

We eindigen met de 2-jarigen waarin we weer ons vertrouwen geven aan Hoffenbach (8), wiens laatste prestatie we moeten vergeten, we kijken liever naar zijn twee starts daarvoor waarin hij veel talent toonde. Hij wordt vandaag gereden door zijn trainer en treft hier een veld dat hij aan moet kunnen. Hij zal echter moeten oppassen voor Hâtif du Chêne (1), die op weg was naar de zege toen hij de laatste keer van de benen ging, hij dient weer te worden meegenomen ook omdat hij hoog wordt ingeschat door zijn trainer Julien Le Mer. Hear Destin (10) stuitte op een andere goede “du Chêne” (Hacker), en dient in de gaten te worden gehouden voor een podiumplaats samen met Hussard du Landret (9), die zijn talent bevestigde, en Heaven Park (6), die getest wordt op een linksom baan maar die het erg goed deed in Cabourg. Hector des Champs (7) viel ons niks tegen de laatste keer en doet mee voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Hoffenbach (8)
Plaats 2: Hatif du Chene (1)
Plaats 3: Hear Destin (10)
Plaats 4: Hussard du Laudret (9)
Plaats 5: Heaven Park (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.