Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 17 november

Vincennes – zondag 17 november 2019 - Start 13.25 uurRace 1: Coupe des Amateurs (Groupe A)

De amateurrijders openen de meeting en wij kiezen voor Duc de Laissard (2) als favoriet, hij is in topvorm en won zijn voorlaatste start met deze amateur die hem goed kent. Bichon du Quinze (5) zien we haast nooit op Vincennes maar in zijn huidige vorm kan hij een rol spelen, ook hij is in vertrouwde handen. Michel Poirier is een van de betere amateurs van Frankrijk en met Boderec (9) kan hij hier een rol in de aankomst spelen. Caldeira Turgot (6) won eerder dit jaar op Vincennes en is een kandidaat voor een plaatsgeld, samen met Casper Bass (4), die een vaste waarde is in dit soort koersen, en Cotton Club (14), die de klasse heeft om hier voorin mee te doen.

Plaats 1: Duc de Laissard (2)
Plaats 2: Bichon du Quinze (5)
Plaats 3: Boderec (9)
Plaats 4: Caldeira Turgot (6)
Plaats 5: Casper Bass (4)

 

Race 2: Prix Jean Maurice Beteau

Gimy du Pommereux (12) kwam in Argentan van rust in een sterk veld en werd daar uitstekend 2e. Deze koers zal hem goed gedaan hebben en we zien hem hier winnen. Hij zal daarvoor moeten afrekenen met Gepetto de Godrel (5), die zich dan wel moet bewijzen op een linksom baan, en Give Me Cash (14), die we weer aanbevelen op basis van zijn voorlaatste start. Golden Renka (9) moet in dit veld kunnen meedoen voor de betere plaatsen. Grand Reporter (6) heeft klasse maar krijgt niet altijd een mooi koersverloop, hij mag niet onderschat worden. Golden Warrior (3) was de laatste keer van start af foutief maar buiten de fouten heeft hij de klasse om hier te verrassen.

Plaats 1: Gimy du Pommereux (12)
Plaats 2: Gepetto de Godrel (5)
Plaats 3: Give Me Cash (14)
Plaats 4: Golden Renka (9)
Plaats 5: Grand Reporter (6)

 

Race 3: Coupe des Amateurs (Groupe B)

Celia de Feugeres (5) doet het meer dan uitstekend met Virginie Boudier-Cormy en zij lijkt hier een betrouwbare favoriet. Zij  moet echter oppassen voor enkele andere vormpaarden zoals California Charm (4), die twee maal won in haar laatste drie starts en geschikt is voor dit werk, en Caline Turgot (9), die begin oktober nog 2e werd op deze baan met Dimitri Crespel in 13'5 over de lange afstand. Carrera du Closet (2) is geknipt voor dit soort koersen en als zij in het begin niet teveel terrein verliest is ze er bij. Aigle du Bessin (11) loopt vrijwel altijd met deze amateur en haalt regelmatig sterk uit. Brako Jiel (3) won zijn laatste start in Reims met deze amateur maar hij blijft een lastig heerschap en een fout ligt daarom altijd op de loer.

Plaats 1: Celia de Feugeres (5)
Plaats 2: California Charm (4)
Plaats 3: Caline Turgot (9)
Plaats 4: Carrera du Closet (2)
Plaats 5: Aigle du Bessin (11)

 

Race 4: Grand Prix de Bretagne – La Course des Bleus

Davidson du Pont (11) won deze koers vorig jaar en trainer JMB heeft aangegeven dat hij hier opnieuw gaat proberen zijn ticket voor de Grand Prix d'Amerique te halen. Hij werkt uitstekend. Chica de Joudes (6) gaat met hetzelfde doel op pad, de ijzeren dame is kort na rust alweer in topvorm en we zijn benieuwd hoe zij het doet in dit geweld. Delia du Pommereux (10) werd vorig jaar 2e achter Davidson du Pont, zij liep in de Prix Isara met ijzers al een hele beste koers. Eugenito du Noyer (2) gaat als winnaar van het Criterium des 5 Ans proberen hier aansluiting te vinden bij de top, zijn vorm is momenteel prima. Looking Superb (7) heeft ook als doel om vandaag zijn ticket voor de laatste zondag van januari veilig te stellen, hij toont niet veel in het werk maar volgens de trainer is hij verbeterd ten opzichte van zijn vorige start. Tony Gio (12) kan met een passend koersverloop verder komen dan je op het eerste oog zou verwachten, hij wordt nogal eens onderschat. Who's Who (9) werd hier vorig jaar 4e in de Grand Prix de l'UET over de kleine piste, hij ondergaat een test tegen dit kaliber paarden op de grote piste.

Plaats 1: Davidson du Pont (11)
Plaats 2: Chica de Joudes (6)
Plaats 3: Delia du Pommereux (10)
Plaats 4: Eugenito du Noyer (2)
Plaats 5: Looking Superb (7)

 

Race 5: Prix Case IH

Onceforall Face (11) kreeg in Argentan een course de preparation met het oog op deze koers en zonder ijzers met Eric Raffin zijn er duidelijk ambities voor de eerste plaats. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met stalgenote Dayana Berry (5), die in topvorm is en haar laatste sterke zege kan bevestigen. Be One des Thirons (9) is weer in vorm gekomen en hij zal proberen het JMB duo te dwarsbomen. Doum Jenilou (16) liep laatst erg goed in een sterk veld en zijn plaats is weer bij de eerste vijf. Azur des Caillons (8) treft hier zijn favoriete afstand en ondanks het minder mooie startnummer mag hij voorin verwacht worden. Tenslotte kan ook Altius Fortis (13) verrassen met een plaats voorin, mits hij een passend koersverloop treft.

Plaats 1: Onceforall Face (11)
Plaats 2: Dayana Berry (5)
Plaats 3: Be One des Thirons (9)
Plaats 4: Doum Jenilou (16)
Plaats 5: Azur des Caillons (8)

 

Race 6: Prix de Boissy Saint Leger

Als zij een passend koersverloop krijgt met dit startnummer zal er geen maat staan op Vipera Killer Gar (16), die enorm kan uithalen als zij een goede dag heeft. Zij zal dan wel af moeten rekenen met Classic Connection (9), die echter geen geweldig track record heeft met Matthieu Abrivard maar die de klasse heeft om hier een voorname rol te spelen. Heart of Steel (12) ging in de Prijs der Giganten van de benen op het moment dat hij zijn aanval wilde plaatsen, we zijn benieuwd hoe hij het in dit veld doet. Et Voila de Muze (5) treft zijn favoriete afstand en een mooi startnummer en hij zal er dicht bij zijn. Favorite Fligny (10) lijkt met dit nummer verzekerd van een verscholen parcours en als zij op tijd de ruimte krijgt kan zij met haar scherpe eindsprint nog ver komen. Ghazi B.R. (13) is wisselvallig maar buiten de fouten mogen we hem zeker niet onderschatten.

Plaats 1: Vipera Killer Gar (16)
Plaats 2: Classic Connection (9)
Plaats 3: Heart of Steel (12)
Plaats 4: Et Voila de Muze (5)
Plaats 5: Favorite Fligny (10)

 

Race 7: Prix de Brioude

Best of Bourbon (11) kan uitstekend overweg met Mathilde Collet en in dit veld heeft hij weer een goede kans om te winnen. Hij zal daarbij voor moeten blijven op Cutty Sark (12), die even rust heeft gehad maar die zonder ijzers met Eric Raffin gelijk weer aanvallende ambities heeft, en Cadet (4), die in vorm is en weer zicht heeft op een podiumplaats. Hierachter zien wij Bonchamp Gede (10), die de laatste weken snel aan vorm aan het winnen is, en Coeur de Dompierre (7), die een vlekkeloos 2019 in zijn laatste start onderbroken zag worden door een uitschakeling. Van de overigen zou Chef du Tresor (3) een klein plaatsgeld kunnen bemachtigen al was hij nog niet succesvol op Vincennes.

Plaats 1: Best of Bourbon (11)
Plaats 2: Cutty Sark (12)
Plaats 3: Cadet (4)
Plaats 4: Bonchamp Gede (10)
Plaats 5: Coeur de Dompierre (7)

 

Race 8: Prix d'Azay-le-Rideau

Fee de Cerisy (12) wordt voor het eerst gereden door Franck Nivard. Zij is in vorm en zonder ijzers is zij een belangrijke kandidate voor de zege. Zij krijgt hier te maken met Fidenza (9), die weer in topvorm is gekomen en haar laatste zege uit Le Croise Laroche kan bevestigen, en Full Size (8), die na twee knappe zeges de laatste keer foutief was, wij rekenen op herstel. Fadette de Cym (7) debuteert op Vincennes maar zonder ijzers in handen van Yoann Lebourgeois moet zij in de rekening worden genomen. Voor de plaatsen zijn er kansen voor First Night (11), die trouw is en gereden wordt door de aanstaande kampioen, en voor Fleche de Feu (6), die van trainer is veranderd en scherp in de gaten dient te worden gehouden.

Plaats 1: Fee de Cerisy (12)
Plaats 2: Fidenza (9)
Plaats 3: Full Size (8)
Plaats 4: Fadette de Cym (7)
Plaats 5: First Night (11)

 

Race 9: Prix de Senonnes

Een veld met enorm veel getalenteerde 3-jarige merries, een voorspelling is daarom zeer lastig. Heel voorzichtig kiezen wij voor Grande Surprise (5), die vier maal won in vijf starts en met Björn Goop op pad gaat. Zij zal op haar hoede moeten zijn voor sterke tegenstand, zoals van Girl du Leard (4), een toptalent die haar laatste start hier op de kleine piste fraai won, en Geza des Caillons (15), de meest winnende van dit veld die nog niets verkeerd deed. Girl de Bassiere (3) is nog ongeslagen en verbetert nog per start, ook zij kan een voorname rol spelen. Gaia Jiel (7) moest na drie zeges op rij de laatste keer genoegen nemen met een 5e plaats, zij kan hier weer verder voorin eindigen. Tenslotte kan ook Geisha Speed (9), die al veel ervaring heeft op deze baan, een rol in de aankomst spelen.

Plaats 1: Grande Surprise (5)
Plaats 2: Girl du Leard (4)
Plaats 3: Geza des Caillons (15)
Plaats 4: Girl de Bassiere (3)
Plaats 5: Gaia Jiel (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.