Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 23 november

Vincennes – zaterdag 23 november 2019 - Start 14.00 uur

Race 1: Prix Maurice Thevenon

Deze mooie meeting op Vincennes wordt geopend met de finale van de Coupe des Amateurs, waarin we de meeste starters van de series van vorige week terugvinden, waaronder Duc de Laissard (1), die zijn grote vorm bevestigde en die vandaag zonder achterijzers start, hetgeen niet vaak gebeurt, en om die reden zien we hem hier als belangrijkste kandidaat voor de zege. Cotton Club (14) was vorige week wat ongelukkig maar zijn eindsprint was indrukwekkend en hij voert hier de tegenstand aan samen met Carat du Bocage (3), die onze favoriet vorige week versloeg door van start tot finish aan kop te gaan, en als hij dit kan herhalen doet hij mee voor de eerste plaatsen net als Caius (9), die in zijn halve finale lang zicht had op de overwinning. Be Bop (8) kwam in zijn serie goed af en doet mee voor een plaats samen met Bueno Verderie (7), die zijn serie verrassend won, en Doux Parfum (13), die foutief was bij de start maar die we niet te snel mogen weglaten.

Plaats 1: Duc de Laissard (1)
Plaats 2: Cotton Club (14)
Plaats 3: Carat du Bocage (3)
Plaats 4: Caius (9)
Plaats 5: Be Bop (8)

 

Race 2: Prix Annick Dreux

De generale repetitie voor de merries voor het Critérium des 3 Ans, waarin wij een gok nemen met Gourgandine (1), die ons erg goed beviel in haar laatste twee starts, en die een indrukwekkende versnelling liet zien die haar kan helpen om de beste merries van deze jaargang recht in de ogen te kijken. Hierachter zien wij de aankomst van de Prix Reine du Corta, gevormd door Gunilla d’Atout (8), die won in de laatste meters, maar ook Girls Talk (10), die erg snel afkwam en die had gewonnen als het iets verder was geweest, terwijl Gondole Jénilou (3), die in deze categorie goed mee kon komen  en niet het mooiste koersverloop kreeg. Galilea Money (5) mag niet worden veroordeeld op haar prestatie van die dag want zij verloor erg veel terrein aan de start, we zien haar hier meedoen voor de plaatsen met Gloria du Goutier (6), die ook snel kan eindigen. Green Grass (11) stelde laatste teleur en moet worden afgewacht.

Plaats 1: Gourgandine (1)
Plaats 2: Gunilla d’Atout (8)
Plaats 3: Girls Talk (10)
Plaats 4: Gondole Jenilou (3)
Plaats 5: Galilea Money (5)

 

Race 3: Prix Equidia

In deze sterk bezette 5+ koers zien wij Violetto Jet (3), een pupil van Philippe Billard die in Frankrijk veel indruk maakte en die niet veroordeeld mag worden op zijn start in de Prijs der Giganten in Wolvega waar hij niet fit was. Hij is beter en is op weg naar zijn doel van deze winter, de Prix Ténor de Baune; hij is snel en heeft uithoudingsvermogen en zou ons vandaag niet mogen teleurstellen. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Frisbee d’Am (15), die voortdurend bevestigt na zijn 2e plaats in het Critérium des 4 ans in het voorjaar, en die sterk 2e werd achter de kampioen Face Time Bourbon in de finale van de Grand Prix de l’UET, maar ook voor Vainqueur R.P (11), die zijn eerste doel van de winter hier treft na twee rustige voorbereidingskoersen. Calina (4) kwam bij haar debuut in Frankrijk af als een vliegtuig en deze nieuwe pupil van Jean-Michel Bazire, die deel uitmaakte van de beste merries van haar generatie in Scandinavie, is hier opnieuw zeer kansrijk, net als de snelle finisher Fric du Chêne (12), die het erg goed deed in de Prix Marcel Laurent in een sterk veld, en Estola (16), waarvan we de laatste prestatie dienen te vergeten. Van de overigen kunnen de zeer regelmatige Portland (9), die het hier wat zwaarder treft dan voorheen maar die niet onderschat mag worden, en Alcoy (10), die verbeterd zal zijn na zijn laatste optreden maar hier slechts zonder achterijzers loopt, meedoen voor de plaatsen.

Plaats 1: Violetto Jet (3)
Plaats 2: Frisbee d’Am (15)
Plaats 3: Vainqueur R.P. (11)
Plaats 4: Calina (4)
Plaats 5: Fric du Chene (12)

 

Race 4: Prix Jacques de Vaulogé

Het is lastig om in deze koers een andere winnaar te zien dan een paard van Philippe Allaire, die vier paarden aan de start brengt die allen een kans hebben, te beginnen met de leider van deze generatie Gotland (11), die zonder 100% te zijn toch op 9 november de Prix Abel Bassigny wist te winnen, en die nu verder verbeterd zal zijn. Hij bleef die dag voor op Golden Bridge (8), die hier ook weer aanwezig is maar tussen hen in zien wij Gallant Way (6), die ons onlangs in Laval erg goed beviel, en die zijn stalgenoot hier het leven zuur kan maken. Gamble River (7) mag niet worden weggelaten op zijn prestatie in de referentiekoers want hij kan erg goed finishen, we zien hem voor de nieuweling Gold de Chimay (1), die door Alain Laurent niet zonder ambities op dit niveau aan de start wordt gebracht. Gatsby Perrine (9) lijkt iets minder sterk dan zijn tegenstanders van vandaag en komt hierna.

Plaats 1: Gotland (11)
Plaats 2: Gallant Way (6)
Plaats 3: Golden Bridge (8)
Plaats 4: Gamble River (7)
Plaats 5: Gold de Chimay (1)

 

Race 5: Prix de Bagnoles de l’Orne

In deze koers vinden we meerdere paarden met erg veel inhoud, zoals Be Bop Haufor (8), die zijn goede vorm heeft teruggevonden en die een fraaie 2e plaats behaalde in een sterker veld achter Défi de Retz. Hij kan doorgaan op de goede weg en hier winnen, al moet hij daarvoor afrekenen met de harde Cérenzo Turbo (16), die er qua winsom perfect instaat en betrouwbaar is zelfs nu hij even rust heeft gehad, en ook Alinéa (6), die erg riskant blijft maar zeker kan verrassen in dit veld. Class de Loriol (9) is momenteel in uitstekende vorm en kan een mooi plaatsgeld behalen, net als de snelle finisher Balzac de l’Iton (12), die in handen van Eric Raffin met verwachtingen terugkeert uit de monté, en Carlo de Carsi (4), die in dit veld minder marge heeft maar die niet buiten beeld is voor een plaats bij de eerste vijf. Cap Matyss (2) treft hier een passende afstand na een heroptreden en is in zijn oude vorm niet bij voorbaat verslagen, hij completeert onze keuze samen met Chablis d’Herfraie (10), die na twee rentreekoersen nu zonder ijzers loopt.

Plaats 1: Be Bop Haufor (8)
Plaats 2: Cerenzo Turbo (16)
Plaats 3: Alinea (6)
Plaats 4: Class de Loriol (9)
Plaats 5: Balzac de l’Iton (12)

 

Race 6: Prix de Rozay-en-Brie

Hierin zien wij Costa Haufor (7), die houdt van dit soort koersen en die in een veld met hengsten een goede eindsprint toonde waarmee ze liet zien in vorm te zijn. Zij is onze favoriete ten koste van Contrée d’Erable (15), die won met een leerling in de Prix Médusa, en Caresse (3), die sterk afkwam over kortere afstand op de grote piste en die het goed kan doen op de kleine piste. Bauloise Haufor (1) dient ons gerust te stellen maar in haar oude vorm heeft zij een eerste kans in een veld als dit, zij maakt kans op de plaatsen samen met Well Done La Marc (12), die even rust had maar zonder ijzers loopt en niet over het hoofd mag worden gezien, terwijl Verika Dairpet (9), op basis van haar laatste prestatie, ook goede kansen heeft met Eric Raffin aan het roer. Belle Louise Mabon (13) staat mooi ingeschreven en zal proberen mee te doen in de aankomst samen met Vanillette (6), die weer in vorm is gekomen.

Plaats 1: Costa Haufor (7)
Plaats 2: Contree d’Erable (15)
Plaats 3: Caresse (3)
Plaats 4: Bauloise Haufor (1)
Plaats 5: Well Done La Marc (12)

 

Race 7: Prix de Vaumas

In deze koers zien we de 4-jarigen met Foxtrot Nobless (10), die zijn wintermeeting hier begint na een zeer gemakkelijke overwinning in Laval. Hij heeft nog winsom in te halen en is hier betrouwbaar, zelfs tegen First de Montfort (9), die twee zeges behaalde zonder achterijzers en die hier rondom zonder ijzers loopt in een poging een derde zege op rij te behalen. Fligny (5) is niet de gemakkelijkste maar zonder fouten heeft hij goede kansen op een hoge klassering, hij komt hierna samen met Fashionable Quick (8), die weer wist te winnen en die vandaag zonder achterijzers loopt, en Forum de Tillard (7), wiens laatste optreden interessant was en die voor de eerste keer in zijn carrière rondom zonder ijzers loopt. First des Mares (3) toonde vorm in de provincie en komt in beeld voor een plaats.

Plaats 1: Foxtrot Nobless (10)
Plaats 2: First de Montfort (9)
Plaats 3: Fligny (5)
Plaats 4: Fashionable Quick (8)
Plaats 5: Forum de Tillard (7)

 

Race 8: Prix de Beauvoir

De 4-jarige merries aan de start in een vrij open aangelegenheid, waarin Fashion Girl (6), die hier indruk maakte over kortere afstand, een tweede zege op rij zou kunnen behalen. Fauve Berry (7) werd de laatste keer niet voluit gereden en krijgt weer ons vertrouwen op voorwaarde dat zij goed door de bochten komt, samen met Fleur de Baffais (14), die in topvorm is en deze keer zonder achterijzers loopt, terwijl Fleur des Jades (13), die een maand geleden maar nipt geklopt werd, ook speciaal op deze koers zal zijn voorbereid. Féline de Calvi (15) mag niet beoordeeld worden op haar laatste start onder het zadel en zij keert met verwachtingen terug voor de sulky, terwijl Flora Vénési (12), na een heroptreden in La Rochelle, vandaag progressie kan laten zien. Fiable (11) kwam de laatste keer sterk naar de finish en zij doet mee voor een plaats net als Fortune Mesloise (16), die in haar laatste optreden nog niet helemaal scherp was.

Plaats 1: Fashion Girl (6)
Plaats 2: Fauve Berry (7)
Plaats 3: Fleur de Baffais (14)
Plaats 4: Fleur des Jades (13)
Plaats 5: Feline de Calvi (15)

 

Race 9: Prix de la Clayette

De meeting wordt besloten met een draverij onder het zadel met enkele goede paarden zoals Elino Bilou (10), die de laatste keer erg tegenviel maar zeker beter kan, wij geven hem weer ons vertrouwen ondanks dat wij hem liever op de grote piste zien. Hij zal zich moeten inspannen om af te rekenen met Deep Impact (8), die hij voorbleef in Le Croisé-Laroche en die op weg naar de winst zijn draf verloor op 22 oktober, hij kan zich vandaag herstellen. Dis Moi de Houelle (5) toonde onlangs vorm maar heeft niet al teveel marge, zij kan meedoen voor het podium evenals Derby d’Anjou (6), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien, en Eclat de Verre (4), waarvan we een verdere vormstijging verwachten na een keurig heroptreden.

Plaats 1: Elino Bilou (10)
Plaats 2: Deep Impact (8)
Plaats 3: Dis Moi de Houelle (5)
Plaats 4: Derby d’Anjou (6)
Plaats 5: Eclat de Verre (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.