Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 28 november

Vincennes – donderdag 28 november 2019 - Start 11.55 uur

Race 1: Prix de Grenoble

Escondido (12) is weer helemaal in topvorm gekomen gezien zijn sterke overwinning van 7 november op deze baan en afstand. Hij is onze favoriet ten koste van Esta Bueno (11), die de goede resultaten aaneenrijgt maar die een voorkeur lijkt te hebben voor een iets kortere afstand. El Viento (4) boekte op 14 oktober een sterke zege in Enghien met deze rijder en na een voorbereidingskoers met zijn trainer heeft hij hier weer aanvallende ambities. Voor de plaatsen zijn er kansen voor Eusebio du Roumois (10), die weer komende is en die in het verleden al veel mooie successen behaalde met Yoann Lebourgeois, en voor Excellent Day (8), die af en toe een fout maakt maar doorgaans een vaste waarde is in deze discipline. Ecossais de Vivoin (7) werd op 7 november 2e achter onze favoriet en hij kan weer meedoen voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Escondido (12)
Plaats 2: Esta Bueno (11)
Plaats 3: El Viento (4)
Plaats 4: Eusebio du Roumois (10)
Plaats 5: Excellent Day (8)

 

Race 2: Prix des Azalees

In deze niet al te sterk bezette claimkoers voor 2-jarige paarden proberen wij het met Hacker The Best (5), de pupil van Sebastien Guarato won al eens en is in handen van Eric Raffin kansrijk. Huno de Touchyvon (9) is trouw en liep al een snelle tijd in Cabourg, hij kan meedoen in de strijd om de plaatsen samen met Hydre de Lerne (3), die zich al tweemaal plaatste op Vincennes, en Heliciane d’Erable (4), die in haar loopbaan nog weinig verkeerd deed. Hells Bells (1) komt uit een stal in vorm en kan hier weer een woordje meespreken, evenals Helite des Fanes (8), die met de steun van Franck Ouvrie eveneens een rol kan spelen. Een verrassing is hier zeker niet uitgesloten.

Plaats 1: Hacker The Best (5)
Plaats 2: Huno de Touchyvon (9)
Plaats 3: Hydre de Lerne (3)
Plaats 4: Heliciane d’Erable (4)
Plaats 5: Hells Bells (1)

 

Race 3: Prix Urgent

Grace de Fael (9) zag een serie van zes overwinningen onderbroken door een onstuitbare galoppade aan de start in de Prix Louis Tillaye, maar wij gaan ervan uit dat dit een uitzondering was, op haar klasse moet zij dit kunnen winnen. Zij zal moeten oppassen voor Gangster du Wallon (10), de 2e aankomende uit de Prix d’Essai van dit jaar die echter sinds september niet startte. Als hij gelijk scherp is wacht ons een mooi duel. Galactique Merite (4) werd keurig 3e in de Prix Louis Tillaye en mag op basis daarvan aanspraak maken op een podiumplaats, voor de in categorie stijgende Gabiano (7), die hier een test ondergaat na twee zeges op rij, en Garincha Sport (6), die we na een spraakmakende trainerswissel liever even afwachten. Gaillard de Larre (2) bevestigde zijn goede vorm met een 2e plaats op Vincennes maar hij stijgt hier behoorlijk in categorie en een kleiner plaatsgeld lijkt het maximaal haalbare.

Plaats 1: Grace de Fael (9)
Plaats 2: Gangster du Wallon (10)
Plaats 3: Galactique Merite (4)
Plaats 4: Gabiano (7)
Plaats 5: Garincha Sport (6)

 

Race 4: Prix de Plouescat

Falkano de Houelle (5) heeft nu een koers na lange rust gehad en hij keert hier terug op zijn favoriet afstand. Met dit mooie startnummer en in handen van Franck Nivard verwachten wij hem voorin. Formidable Voyage (7) is in vorm en van alle markten thuis, bovendien komt hij uit de vormstal van Gregory Thorel. Hij heeft voldoende snelheid om hier een voorname rol te spelen. Flash Haufor (14) liet in zijn laatste start over deze afstand zien weer in vorm te zijn en hij kan ondanks het startnummer een grote rol spelen. Falco d’Havaroche (15) gaat na drie starts na rust nu zonder achterijzers en met Eric Raffin van start, we verwachten hem met een passend koersverloop ook voorin, hij liep al een 1’13 tijd over de lange afstand. Feeling Boy (6) is na rust weer komende en bij Yves Dreux lukt momenteel werkelijk alles, onderschat dit paard niet. Arnold Mollema heeft hier een leuke kanshebber in de vorm van Faucon de Fael (10), die op 17 oktober met een snelle 3e plaats in Enghien liet zien mee te kunnen op dit niveau. Voor de verdere plaatsen zijn er kansen voor Fanon des Forges (8), die weer vorm heeft en hier van de winter al 1’12’’9 liep over deze afstand.

Plaats 1: Falkano de Houelle (5)
Plaats 2: Formidable Voyage (7)
Plaats 3: Flash Haufor (14)
Plaats 4: Falco d’Havaroche (15)
Plaats 5: Feeling Boy (6)

 

Race 5: Prix de Mirambeau

Flora du Pommereux (9) is net als haar trainer in topvorm en de merrie heeft hier een mooie kans om weer eens te winnen. Zij heeft de buit echter nog niet binnen tegenover Flaya Kalouma (11), die de laatste keer zelfs voor haar finishte, en Fame Music (3), die haar laatste start won tegen voornoemde paarden maar zij maakt soms ook een foutje. Laat zij die achterwege dan heeft ook zij een eerste kans. Follow Me du Logis (12) behaalde na korte rust een nette 5e plaats en kan daarop verbeterd kan zijn. Fortuna Avis (7) wordt eindelijk weer eens gereden door haar trainer en zonder ijzers is ook zij een serieuze kandidate voor het podium. Fleche du Yucca (8) is door 8 (!) overwinningen dit jaar wat zwaarder komen te staan maar zij mag zeker niet onderschat worden.

Plaats 1: Flora du Pommereux (9)
Plaats 2: Flaya Kalouma (11)
Plaats 3: Fame Music (3)
Plaats 4: Follow Me du Logis (12)
Plaats 5: Fortuna Avis (7)

 

Race 6: Prix de Cabrieres

Giuletta Jet (10) treft het na plaatsen in drie Groupe koersen vandaag wat lichter en zij kan daarom weer eens winnen. Het koersverloop moet dan wel meezitten want ze zal het niet cadeau krijgen, bijvoorbeeld van Galipette Pierji (11), die na rust gelijk weer in vorm was en aardig verbeterd was, en Greyline (5), die in twee starts met Eric Raffin een  uitstekend presteerde, het klikt blijkbaar tussen die twee. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Gazelle du Corta (9), die terugkeert van een welverdiende rust na meerdere klasseringen in Groupe koersen, en Go Along (7), die zou kunnen verrassen als zij geen foutjes maakt. Goldy Mary (8) boekte op 4 november hier een puike overwinning maar zij stijgt in categorie, een mooi plaatsgeld is haalbaar.

Plaats 1: Giuletta Jet (10)
Plaats 2: Galipette Pierji (11)
Plaats 3: Greyline (5)
Plaats 4: Gazelle du Corta (9)
Plaats 5: Go Along (7)

 

Race 7: Prix de la Bresse

Gu d’Heripre (7) boekte drie zeges op rij en hij laat elke keer weer meer progressie zien, hij is onze favoriet. Giant Chief (1) boekte op 17 november een ijzersterke zege en ook hij heeft nog niet het achterste van zijn tong laten zien. Golden Renka (2) werd toen 2e achter hem en hij is in de vertrouwde handen van Eric Raffin, hij doet weer mee voor het podium. Good Friday (5) was deze zomer in topvorm maar de laatste twee keer was hij foutief. Buiten de fouten is hij een gevaarlijke tegenstander voor onze favorieten. Gelati Cut (8) presteert het hele jaar al uitstekend en hij zal weer in de prijzen eindigen. Grand Art (9) is er altijd bij en hij zal weer zijn best doen om deze reeks voort te zetten.

Plaats 1: Gu d’Heripre (7)
Plaats 2: Giant Chief (1)
Plaats 3: Golden Renka (2)
Plaats 4: Good Friday (5)
Plaats 5: Gelati Cut (8)

 

Race 8: Prix Paul Buquet

De middag wordt besloten met het hoofdnummer, de met € 100.000 gedoteerde Prix Paul Buquet. Hierin vinden we enkele montécracks zoals Vertige de Chenu (8), die ondanks zijn leeftijd in blakende vorm is en keer op keer zichzelf overtreft. De laatste ker moest hij buigen voor Caban Prior (3), maar die kreeg toen 25 meter voor hetgeen vandaag niet het geval is. Onze favoriet krijgt echter ook te maken met de onvolprezen Clegs des Champs (7), die op 4 november na korte rust gelijk weer zijn topvorm liet zien, en Carly (6), die maar zelden niet eerste of tweede is. Boston Terrie (1) verraste laatste met een sterke 3e plaats maar het is de vraag of dat er vandaag ook inzit. Hierachter kan Catalogne (2) een mooi plaatsgeld behalen. Ble du Gers (9) liep als 3-jarige een paar montékoersen maar sindsdien niet meer, we zijn benieuwd naar zijn optreden in deze koers. Een prachtige afsluiting van deze middag.

Plaats 1: Vertige de Chenu (8)
Plaats 2: Clegs des Champs (7)
Plaats 3: Carly (6)
Plaats 4: Caban Prior (3)
Plaats 5: Boston Terrie (1)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.