Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 30 november

Vincennes – zaterdag 30 november 2019 - Start 14.00 uur

Race 1: Prix de Gueret

Golden Creek (10) kwam met prima prestaties uit Zwitersland, bij zijn eerste optreden op Vincennes behaalde hij een sterke 3e plaats. Hij kan in dit veld weer een voorname rol spelen, en misschien zelfs winnen. Hij zal daarvoor moeten afrekenen met Gui d’Erable (7), die zich altijd plaatst en hier onlangs goede 2e werd, en met Go Fast Roc (2), die verbeterd zal zijn na zijn heroptreden en die hier in mei nog won bij zijn laatste start met Franck Nivard. Garuda Fligny (9) loopt onopvallend voortdurend sterke koersen en hij zou niet verrassen met een hoge klassering, hou hem in de gaten! Genet de Boitron (3), die er altijd bij is, en Golf Meslois (8), die eind oktober nog een 5e plaats behaalde over lange afstand in een snelle 1’14’’9, doen mee voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Golden Creek (10)
Plaats 2: Gui d’Erable (7)
Plaats 3: Go Fast Roc (2)
Plaats 4: Garuda Fligny (9)
Plaats 5: Golf Meslois (8)

 

Race 2: Prix Joseph Lafosse

Evangelina Blue (8) heeft deze zomer weinig gekoerst maar haar optreden op 14 november liet zien dat zij weer in vorm aan het komen is. Zij zal hier een voorname rol kunnen spelen in deze Groupe II montédraverij. Zij stuit echter wel weer op haar eeuwige rivale Exotica de Retz (9), die op 18 november een snelle 2e plaats behaalde in de Prix Edmond Henry, het zal een spannend duel worden tussen deze twee topmerries. Etoile de Bruyere (7) heeft zich ook in de top van haar jaargang genesteld en zij won in september nog de Prix de Normandie. Zij is de 2e kandidate voor de overwinning in deze koers. Achter dit solide trio zijn er kansen voor Evening Star (6), die haar sensationele 2e plaats uit de Prix de Normandie (zij werd maar net verslagen) in drie starts daarna niet echt kon bevestigen, maar die hier kan verrassen. Etincelle Delo (5) boekte hier afgelopen zaterdag een verrassend gemakkelijke overwinning maar zij stijgt in categorie en we zien haar meer voor de plaatsen. Vash Top (4) debuteert onder het zadel, zij wordt steeds veel gespeeld en mag met de steun van Yoann Lebourgeois niet over het hoofd gezien worden.

Plaats 1: Evangelina Blue (8)
Plaats 2: Exotica de Retz (9)
Plaats 3: Etoile de Bruyere (7)
Plaats 4: Evening Star (6)
Plaats 5: Etincelle Delo (5)

 

Race 3: Prix Doynel de Saint-Quentin

Eugenito du Noyer (9) deed het uitstekend in de Grand Prix de Bretagne en in dit minder sterke veld zal hij weer eens kunnen winnen. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Excellent (12), die grossiert in tweede plaatsen en die het hier ook wat lichter treft dan de vorige keren. Norton Commander (2) toonde in Wolvega zijn vorm en we zien hem hier bij zijn terugkeer op Vincennes meedoen voor een van de betere plaatsen, samen met Epic Julry (7), voor wie de Prix de Bretagne te hoog gegrepen was maar die daarvoor twee fraaie overwinningen boekte. Alcoy (8) liep de vorige week sterk in de Quinté koers en heeft weer zicht op een plaatsgeld, evenals Calle Crown (5), die de laatste keer beter liep dan zijn klassering doet vermoeden.

Plaats 1: Eugenito du Noyer (9)
Plaats 2: Dotka de Loiron (5)
Plaats 3: Desiree des Landes (12)
Plaats 4: Dame du Ril (13)
Plaats 5: Classe des Obeaux (8)

 

Race 4: Prix de Saint-Georges de Didonne

De goede Duel du Gers (12) bleek na rust direct weer in vorm te zijn en in dit veld kan hij opnieuw een overwinning behalen, als hij erin slaagt om 25 meter goed te maken op Douxor de Guez (8), die in de vorm van zij leven is en perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens in het eerste band. Carioca de Lou (14) was in zijn laatste vijf starts bij de eerste twee en de ruin, die zoals gebruikelijk met ijzers loopt, heeft opnieuw zicht op een podiumplaats. Delfino (11) heeft nu twee starts na rust in de benen en hij zou hier een plaatsgeld kunnen behalen, net als Dostoievski (15), de de juiste vorm weer heeft gevonden. Doum Jenilou (16) is er altijd bij en hij mag bij een passend koersverloop niet onderschat worden.

Plaats 1: Duel du Gers (12)
Plaats 2: Douxor de Guez (8)
Plaats 3: Carioca de Lou (14)
Plaats 4: Delfino (11)
Plaats 5: Dostoievski (15)

 

Race 5: Prix de Maintenon

Fire Cracker (12) was in zijn laatste drie starts zeer goed op dreef en hij is in dit veld de logische favoriet. Achter hem is de strijd om de plaatsen interessant met Free Man (8), die buiten de fouten tot veel in staat is en onze favoriet partij zou kunnen bieden, en Fakir de Mahey (7), die zich altijd plaatst en die per start nog verbetert. Faithful (10) verraste onlangs met een 2e plaats met ijzers na een lange periode waarin het niet lukt en hij kan hier die prestatie bevestigen. Als Follow Me (6) zijn vorm van het voorjaar kan laten zien heeft hij een goede kans maar zijn twee heroptredens zonder ijzers waren nog niet erg overtuigend. Verder zou For You Madrik (11) een rol kunnen spelen voor de plaatsen.

Plaats 1: Fire Cracker (12)
Plaats 2: Free Man (8)
Plaats 3: Fakir de Mahey (7)
Plaats 4: Faithful (10)
Plaats 5: Follow Me (6)

 

Race 6: Prix de Manciet

Elite San Leandro (9) loopt na een heroptreden nu zonder achterijzers en met Eric Raffin en daarmee heeft zij kansen om weer voorin te eindigen. Zij zal op haar hoede moeten zijn voor Ernestina (8), die niet voor niets vanuit zuid Frankrijk naar Vincennes zal komen en die in haar laatste start weer vorm toonde, en voor Ella d’Occagnes (10), die rechtsom iets beter is maar die een jaar geleden nog won op Vincennes. Extase de Jafran (2) komt met een hattrick op zak uit de provincie naar Vincennes en in deze vorm mogen we haar niet onderschatten. Emotta (6) vinden we meer gevaarlijk over de kortere afstand maar zonder ijzers kan zij zich ook op deze afstand plaatsen. Evita de Bassiere (16) laat na lange rust per start een verbetering zien en zij doet mee voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Elite San Leandro (9)
Plaats 2: Ernestina (8)
Plaats 3: Ella d’Occagnes (10)
Plaats 4: Extase de Jafran (2)
Plaats 5: Emotta (6)

 

Race 7: Prix de Roubaix

Fashion Girl (11) heeft nog aardig wat winsom in te halen, zij is net als veel paarden van haar trainer in een blakende vorm en kan hier opnieuw zegevieren. Fervente (3) kreeg de laatste keer een matig koersverloop maar zij toonde een prima eindschot, zij kan hier voorin eindigen, net als Flora Venesi (2), voor wie na twee voorbereidingskoersen vandaag zonder ijzers en met Franck Nivard alle seinen weer op groen staan. Ook Flore Merite (12) wordt na enkele voorbereidingen nu weer zonder ijzers gereden door een toppikeur (de aanstaande kampioen zelfs!) en ook zij mag voorin verwacht worden. Fille de la Ferme (14) koerst niet altijd gelukkig maar als het onderweg meezit doet zij mee voor een plaats. Fraise Blanche (4) zal ook tevreden kunnen zijn met een plaatsgeld.

Plaats 1: Fashion Girl (11)
Plaats 2: Fervente (3)
Plaats 3: Flora Venesi (2)
Plaats 4: Flore Merite (12)
Plaats 5: Fille de la Ferme (14)

 

Race 8: Prix Ourasi

Helgafell (11) werd in zijn korte succesvolle loopbaan nog maar een keer geklopt en dat was door stalgenoot Heart of Gold (9), deze twee kunnen het hier uitvechten voor de zege. Ook de derde Allaire-pupil in dit veld, Holzarte Vedaquais (7), liet al mooie dingen zien en hij kan de genoemde favorieten het leven zuur maken, net als Hawk Speed (8), die de laatste keer goed presteerde op deze baan. De uit Zweden afkomstige Custom Cheval (10) heeft al een snel record en hij kan zich bewijzen tegen de Franse jaargangstoppers. Climber (2) verzorgt de Nederlandse inbreng in deze koers, hij mag hier zeker niet onderschat worden.

Plaats 1: Helgafell (11)
Plaats 2: Heart of Gold (9)
Plaats 3: Hawk Speed (8)
Plaats 4: Holzarte Vedaquais (7)
Plaats 5: Custom Cheval (10)

 

Race 9: Prix de Castellane

Dede de Montauran (12) staat hier mooi ingeschreven tegen de winsomgrens en hij kan zijn laatste zege op deze baan met deze rijder bevestigen. Dis Moi de Houelle (10) treft het hier een stuk lichter als de vorige keer en zij is een gevaarlijke concurrente voor onze favoriet. Dolce Vita Phedo (8) treft hier haar favoriete afstand en wordt bovendien weer eens gereden door een professional waar zij al eerder succes mee had. Duarte (9) kan veel als hij blijft draven en hij zal de lange reis vanuit het zuiden niet zonder ambities maken. Dragster de Bomo (5) boekte de afgelopen winter twee montézeges op Vincennes en gezien zijn vorm voor de sulky schatten we hem hier hoog in. Delsa Derangere (6) won in een snelle tijd in Argentan na een lange periode van teleurstellingen en met Matthieu Abrivard zou zij mee kunnen doen voor een plaats.

Plaats 1: Dede de Montauran (12)
Plaats 2: Dis Moi de Houelle (10)
Plaats 3: Dolce Vita Phedo (8)
Plaats 4: Duarte (9)
Plaats 5: Dragster de Bomo (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.