Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 4 december

Vincennes – woensdag 4 december 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix de la Ville de Royan

Déesse Noire (15) lijkt momenteel beter dan ooit, zoals blijkt uit haar twee recente zeges waarvan de laatste hier op de kleine piste werd behaald, en zelfs nu zij vandaag meters voor moet geven kan zij in dit veld een derde zege op rij binnenhalen. Aan kop kan Drottning Viking (2), die vandaag zonder voorijzers loopt en gereden wordt door Yoann Lebourgeois, er een mooi tempo voor gooien en dan voor een verrassing zorgen. Zij voert de tegenstanders aan samen met Devise du Vivier (16), die de laatste keren foutief was maar die in een veld als dit zeker een rol kan spelen, net als Décoloration (14), die momenteel lastig in te schatten is maar de steun heeft van Jean-Michel Bazire. Cool Star (13) heeft uitstekende verrichtingen staan en zij doet mee voor de betere plaatsen, evenals De La Chenevière(4), die hier zonder ijzers loopt en van kop af niet kansloos is, net als de regelmatige Diva d’Ouville (1), die het momentel prima doet, en Dotka de Loiron (12), al heeft die wel een koers op maat nodig om een rol te kunnen spelen.

Plaats 1: Deesse Noire (15)
Plaats 2: Drottning Viking (2)
Plaats 3: Devise du Vivier (16)
Plaats 4: Decoloration (14)
Plaats 5: Cool Star (13)

 

Race 2: Prix de la Ferté Vidame

In dit open veld met 3-jarige merries zien we Gazetta d’Oliverie (9), die laatst nog wat scherpte tekort kwam maar die zich goed verdedigde en die hier bij haar debuut op de grote piste zicht heeft op de overwinning. Gravure de Mode (4) gaf de laatste keer onderweg veel van haar krachten weg en nu zij door haar trainer gereden wordt kan zij weer een voorname rol spelen, net als Give Me Seven (6), die riskant is maar gereden wordt door Eric Raffin, maar ook Grazia (11), die veel te snel van start ging op de kleine piste maar nu de steun heeft van Alexandre Abrivard. Gélinotte Dairpet (2) liet tot nu toe al mooie dingen zien en is een interessante deelnemer in dit veld, zij doet mee voor de plaatsen samen met Ghalie du Goutier (3), die de laatste keer sprong aan de start maar die we weer durven aanbevelen, Goutte du Houlbet (8), die sterk afkwam op 19 november, en Gina Bourbon (7), die trouw is en met verwachtingen terugkeert uit de monté. De heroptredende Galaxy d’Ecajeul (14) kan nog wat scherpte tekort komen maar zij mag niet over het hoofd worden gezien.

Plaats 1: Gazetta d’Oliverie (9)
Plaats 2: Gravure de Mode (4)
Plaats 3: Give Me Seven (6)
Plaats 4: Grazia (11)
Plaats 5: Gelinotte Dairpet (2)

 

Race 3: Prix d’Ales

Driejarigen onder het zadel in deze koers, waarin Grognard du Bourg (16) voor een tweede zege op rij gaat na zijn mooie overwinning op de kleine piste waar hij een sterke laatste 700 meter liet zien. Tegenover hem zien we twee ambitieuze debutanten in dit genre: Gangster d’Urfist (10), die nog conditie tekort kwam bij zijn heroptreden voor de sulky maar die door Franck Leblanc hoog wordt ingeschat, en Guess Quick (11), die al snelheid liet zien en die onder Alexandre Abrivard een ander gezicht kan laten zien. Gaz Max (13) boekte een duidelijke zege in Cabourg en is hier een interessante deelnemer, terwijl Granit Blanc (15) beter kan dan wat hij in zijn laatste start liet zien, hij doet mee voor de plaatsen samen met Giorgio de Lou (14), die het prima doet, maar ook Great Meslois (5), die het weer eens probeert in het bereden genre na een overwinning voor de sulky, en tenslotte Graal du Trésor (2), die we graag eens in draf de finish zien halen.

Plaats 1: Grognard du Bourg (16)
Plaats 2: Gangster d’Urfist (10)
Plaats 3: Guess Quick (11)
Plaats 4: Gaz Max (13)
Plaats 5: Granit Blanc (15)

 

Race 4: Prix d’Angoumois

Hierin treffen wij Fulmida (9), die de laatste keer van de benen ging toen zij de leider opzocht waar zij nog enige reserves leek te hebben. Eric Raffin neemt opnieuw plaats op de sulky en daarom is zij onze favoriete in deze koers. Fée de Cerisy (13) beviel ons de laatste keer uitstekend en zij had kunnen winnen als zij geen hinder had gehad, zij voert de oppositie aan met Freetown (6), die erg overtuigend wist te winnen in Graignes, maar ook Flanelle de Loiron (11), die bij haar laatste start erg veel gespeeld was, en Fleur d’Erable (4), die we niet te snel mogen weglaten. France de Valny (5) toonde haar grote vorm onlangs over kortere afstand en komt in beeld voor de plaatsen met Fée Lucernaise (14) en Fleur d’Oranger (10), die aan vorm winnen en voor een verrassing kunnen zorgen. Fable d’Haufor (2), nu met ijzers, kan zich laten gelden als zij de draf eronder houdt.

Plaats 1: Fulmida (9)
Plaats 2: Fee de Cerisy (13)
Plaats 3: Freetown (6)
Plaats 4: Flanelle de Loiron (11)
Plaats 5: Fleur d’Erable (4)

 

Race 5: Prix de Bourigny

Elie de Beaufour (7) heeft zijn eerste twee doelen van de wintermeeting niet gemist, waarbij hij telkens met overmacht zegevierde, en vandaag kan hij opnieuw toeslaan met zijn trainer op de sulky. Elite de Jiel (8) had nog over tegen merries in haar laatste start en boekte een fraaie overwinning. Zij treft het hier minder gemakkelijk maar kan een voorname rol spelen net als Early Dream (1), die we terugzien op Vincennes waar hij vorig jaar goed presteerde, en Enska (5), die onlangs erg hard finishte op de kleine piste maar die het ook op de grote goed doet. Eagle Meslois (2) heeft niet bijzonder veel marge in dit gezelschap maar hij is in staat om een plaatsgeld te behalen. Eternelle Délo (4) won haar laatste koers en is niet onmogelijk als zij deze prestatie weet te herhalen.

Plaats 1: Elie de Beaufour (7)
Plaats 2: Elite de Jiel (8)
Plaats 3: Early Dream (1)
Plaats 4: Enska (5)
Plaats 5: Eagle Meslois (2)

 

Race 6: Prix de Pougues-les-Eaux

We gaan naar de kleine piste voor deze draverij voor 5-jarigen waarin de hoog gewaardeerde Epsom d’Herfraie (3) terugkeert na zeer lange afwezigheid maar direct zonder ijzers loopt en bovendien gereden wordt door Eric Raffin. Hij is een van de cracks van zijn trainer voor deze winter en heeft nog veel winsom in te halen als je ziet dat zijn laatste goede prestaties uit april 2017 (!) stammen. Epson du Vivier (12) bleef eindelijk eens buiten de fouten en wist toen gelijk te winnen in Mauquenchy, hij zal vandaag proberen te bevestigen en voert daarom de tegenstand aan samen met Esta Bien (8), die met verwachtingen debuteert in de monté, en Eclat de Mahey (7), die ook voor het eerst onder het zadel loopt. Emir de Chenu (5), die weer ons vertrouwen krijgt, doet mee voor de plaatsen net als Express Duo (4), die we niet te snel mogen weglaten.

Plaats 1: Epsom d’Herfraie (3)
Plaats 2: Epson du Vivier (12)
Plaats 3: Esta Bien (8)
Plaats 4: Eclat de Mahey (7)
Plaats 5: Emir de Chenu (5)

 

Race 7: Prix de Saint Malo

Een koers over de korte afstand voor de amateurrijders, waarin we benieuwd zijn naar de prestatie van Délado (5), die snelheid genoeg heeft en die in dit veld zijn recente mindere prestaties kan doen vergeten. Don’t Forget (4) treft hier zijn favoriete categorie en de familie Cormy zal niet zonder ambities de reis naar Parijs maken, we zien hem er daarom dicht bij net als Destin Gédé (10), die baat heeft bij de autostart en weer ons vertrouwen krijgt voor Djembé du Pont (16), die het erg goed deed in een sterker veld dan dit, en Bello Jo (11), die in vorm is en zonder ijzers loopt. Duc de Larré (14) won in stijl onder het zadel in Graignes en kan verrassen bij zijn terugkeer voor de sulky, hij doet mee voor de plaatsen met Dédé Driver (12), die in dit gezelschap kansen heeft, en Chicago Dream (9), die we liever zonder ijzers aan de start hadden gezien.

Plaats 1: Delado (5)
Plaats 2: Don’t Forget (4)
Plaats 3: Destin Gede (10)
Plaats 4: Djembe du Pont (16)
Plaats 5: Bello Jo (11)

 

Race 8: Prix de Gemozac

We eindigen de meeting met 4-jarigen onder het zadel, met Fortuno de Viette (10), die een prima voorbereiding liep voor de sulky met het oog op deze opdracht en die hier betrouwbaar is ook al had hij liever een wat langere afstand gezien. Pas echter ook op voor de riskante Full aux Rois (2), die deze herfst van trainer veranderde en die hier in deze discipline debuteert gesteund door François Lagadeuc, bovendien loopt hij zonder  achterijzers na een heroptreden. Figov de la Cloue (7) keert terug onder het zadel met een kans om het goed te doen, temeer omdat hij met ijzers wist te winnen in het aangespannen genre. Forjet Vogoulière (5) doet het momenteel uitstekend en heeft zicht op een podiumplaats, samen met Furyo (6), een andere nieuweling in deze discipline die hier een ander gezicht kan laten zien. Faucon de Houelle (3) wordt hoog ingeschat maar kan bij dit heroptreden nog wat scherpte tekort komen.

Plaats 1: Fortuno de Viette (10)
Plaats 2: Full aux Rois (2)
Plaats 3: Figov de la Cloue (7)
Plaats 4: Forjet Vogouliere (5)
Plaats 5: Furyo (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.