Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 6 december

Vincennes – vrijdag 6 december 2019 - Start 19.00 uur

Race 1: Prix Vesta

Na een goede rentreekoers in de provincie viel Ellora du Cèdre (5) niets tegen bij haar terugkeer op deze baan, waar zij 6e werd in 1'14"4 tegen sterkere tegenstanders dan vandaag. Nu zij zonder ijzers loopt deze keer moeten we ernstig rekening houden met haar kansen. De directe tegenstand wordt aangevoerd door Etoile Boss (9), die ook zonder ijzers loopt na een nette rentreekoers in Angers, en Ecume de Furetais (7), die een sterke 3e plaats behaalde tegen hengsten in Le Croisé-Laroche. Evita Madrik (11), die bij haar heroptreden op 7 november lang niet slecht liep, en Eclipse d'Auvrecy (12), die hard afkwam in Mauquenchy en die voor de tweede keer in haar carrière zonder ijzers loopt, kunnen ook meedoen voor een hoge klassering. Elégance Express (10), die positief opviel in haar start van 7 november over 2700 meter op de grote piste, en Easy Touch (8), die het al eerder goed deed in deze categorie, verdienen ook de aandacht van de wedders. Eminence Bleue (14) loopt vandaag met ijzers maar valt regelmatig op door haar enorme eindsprint, zij kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Ellora du Cedre (5)
Plaats 2: Etoile Boss (9)
Plaats 3: Ecume de Furetais (7)
Plaats 4: Evita Madrik (11)
Plaats 5: Eclipse d’Auvrecy (12)

 

Race 2: Prix Unitas  

Onnodig te zeggen dat Félicia de Bess (13) enorm verbeterd is sinds haar komst naar het zuidoosten van Frankrijk in september, waar zij onder de hoede van Kevyn Thonnerieux viermaal won in vijf starts. Zij maakt een lange reis naar Parijs voor deze koers en in handen van Yoann Lebourgeois zal zij hier kunnen doorgaan op de ingeslagen weg. Fiesta Nouba (9), die zonder ijzers nog nooit teleurstelde en die nog wat achter de hand kan hebben, en Family Sautreuil (8), die hier op 22 november eervol 5e werd zonder al echt scherp te zijn, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor onze favoriete. Na goed te hebben gelopen op deze afstand kan Foudre Charentaise (11) die prestatie hier bevestigen. Fougue du Dollar (7), die tot veel in staat is als zij buiten de fouten blijft, en Flamme Mencourt (6), die in een goede vorm uit het noorden komt, kunnen ook een rol spelen. Wij completeren onze keuze met Fleur du Boisrond (1), die weliswaar met ijzers loopt maar die als gevolg van haar vele galoppades nog niet de winsom heeft die bij haar kwaliteit hoort.

Plaats 1: Felicia de Bess (13)
Plaats 2: Fiesta Nouba (9)
Plaats 3: Family Sautreuil (8)
Plaats 4: Foudre Charentaise (11)
Plaats 5: Fougue du Dollar (7)

 

Race 3: Prix Melusina

De in België ongenaakbare Giovanni Bianco (7) doet het ook goed in Frankrijk, waar hij vijf maal won in zeven starts. Hij heeft nog winsom in te halen en de pupil van Jules Van Den Putte Jr. kan hier daarom doorgaan op de goede weg. Hij zal echter moeten uitkijken voor tegenstand van Uppohoppa (2), die bij zijn debuut in Frankrijk 3e werd over deze afstand ondanks nummer 15 achter de auto, en Minnestads El Paso (4), die hier debuteert voorzien van een goede reputatie in Zweden en die gereden wordt door Björn Goop. Dimple (9), die sinds zijn komst naar het zuidoosten onophoudelijk verbeterd is, en Rushmore Face (5), die niet makkelijk is maar het ook al goed deed in Scandinavië, hebben ook uitzicht op een mooie klassering. Don Salluste (1), die het goed doet als hij zonder ijzers loopt maar die liever een langere afstand heeft, verdient enig krediet. De verrassing zou kunnen komen van Défi de Subligny (6), die het zonder ijzers vaak goed doet op de korte afstand, of van Farouk B.R. (12), die uit het tweede gelid moet komen maar die momenteel in prima vorm is.

Plaats 1: Giovanni Bianco (7)
Plaats 2: Uppohoppa (2)
Plaats 3: Minnestads El Paso (4)
Plaats 4: Dimple (9)
Plaats 5: Rushmore Face (5)

 

Race 4: Prix Arsinoe

De voor haar zomerpauze in drie starts evenzoveel maal zegevierende Girl de Bassière (11) liep bij haar heroptreden beter dan de klassering doet vermoeden. Nu zij hier perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens kan zij zich herstellen. Gloire de la Basle (7), die zelden buiten de aankomst is als zij geen fouten maakt, en Goldie Gold (3), die een overwinning behaalde over 2100 meter op deze baan en die de langere afstand ook zeker aan kan, kunnen toeslaan mocht de merrie van Thierry Duvaldestin falen. Aandacht ook voor Gravure Géma (10), die in haar voorlaatste start won op deze afstand. De kansen van Gaulthéria (9), die trouw is en 2e werd in haar enige start over 2850 meter kleine piste, en Gazelle du Bourg (6), die aan de start wordt gebracht door de in vorm zijnde stal Van Eeckhaute, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Girl de Bassiere (11)
Plaats 2: Gloire de la Basle (7)
Plaats 3: Goldie Gold (3)
Plaats 4: Gravure Gema (10)
Plaats 5: Gaultheria (9)

 

Race 5: Prix Philagoria

Alles valt of staat met een foutloos parcours voor Gold de Jade (13), die al liet zien een veld als dit aan te kunnen. Genlou Blond (9), wiens laatste prestatie we moeten vergeten en die won bij zijn enige start op deze afstand, en Gringo des Champs (7), die voor een overwinning staat en goed presteert over lange afstanden, gaan eveneens met verwachtingen van start. De Franck Leblanc paarden Gef de Play (6), die na vijf maanden afwezigheid een goed heroptreden deed over kortere afstand, en Grézillon d'Urfist (10), die afwezig was sinds 13 september maar al eerder goed liep over deze afstand, kunnen voor een verrassing zorgen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Good Morning Bibis (12), die het in het bereden genre goed doet, of naar Giant Meslois (11), die op papier een eerste kans heeft maar die niet liep sinds eind maart.

Plaats 1: Gold de Jade (13)
Plaats 2: Genlou Blond (9)
Plaats 3: Gringo des Champs (7)
Plaats 4: Gef de Play (6)
Plaats 5: Grezillon d’Urfist (10)

 

Race 6: Prix Dike

Na zijn eervolle 6e plaats op 26 november op een hoger niveau, en met nummer 14 achter de auto, treft Easy Goer (6) hier een categorie waarin hij zich niet meer hoeft te bewijzen. Met dit mooie startnummer kan hij zich hier opnieuw laten gelden. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Eastwood Park (4), die een specialist is op deze afstand en terugkeert in de categorie van zijn laatste succes (26 september), en Furioso Beach (5), die ook goed uit de voeten kan op deze afstand. Echo de Larré (9), die geen mooi startnummer heeft maar zich niet meer hoeft te bewijzen in dit soort koersen, en Farah des Caux (7), die in de zomer drie claimkoersen wist te winnen in Enghien maar die daarna alleen maar galoppeerde, hebben kansen, maar meer voor de plaatsen. Flying Dream (8), die op 26 november in een claimkoers over deze afstand lang niet slecht liep, Ella Béco (18), die niet zomaar wordt toevertrouwd aan Eric Raffin, en Elvis des Glénan (1), die zich weer eens in de voorhoede liet zien na een lange reeks teleurstellingen, kunnen aangenaam verrassen.

Plaats 1: Easy Goer (6)
Plaats 2: Eastwood Park (4)
Plaats 3: Furioso Beach (5)
Plaats 4: Echo de Larre (9)
Plaats 5: Farah des Caux (7)

 

Race 7: Prix Edna

Giulia de Nancras (10) liet een goede indruk achter over 2200 meter kleine piste op Vincennes bij haar terugkeer in de monté. De langere afstand zal haar niet deren en daarom zou zij hier niet verbazen met een overwinning, temeer omdat zij er qua winsom mooi in staat. Om te winnen dient de merrie van Jean-Michel Bazire af te rekenen met Granvillaise Bleue (11), die het uitstekend doet in deze specialiteit, en met Go To de Houelle (6), die een zegevierend heroptreden deed over 2700 grote piste maar dat is slechts drie dagen geleden. Glorieuse du Surf (9), die over het algemeen erg trouw is, en Guadalupe (5), die op 14 november lang niet slecht debuteerde onder het zadel, zijn in dit veld meer dan simpele figuranten. De goed opgepaste Goldikova Girl (1) kan met haar afstamming een openbaring blijken te zijn onder het zadel.

Plaats 1: Giulia de Nancras (10)
Plaats 2: Granvillaise Bleue (11)
Plaats 3: Go To de Houelle (6)
Plaats 4: Glorieuse du Surf (9)
Plaats 5: Guadelupe (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.