Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 8 december

Vincennes - 8 december 2019 - Start: 13:25

Race 1: Prix de la Drome

Golden Warrior (10) liet zich de laatste keer weer van zijn beste zijde zien en hij kan de opgaande lijn in dit veld vasthouden. Hij zal op zijn hoede moeten zijn voor Golden Sautonne (4), die fraai won over deze afstand met deze rijder, en Goodman Turgot (11), die in vorm is maar hier een serieuze test ondergaat op de grote piste. Gladiateur Turgot (12) kan in handen van Franck Nivard zich herstellen van wat mindere prestaties, de laatste keren dat hij door deze rijder gereden werd (voorjaar 2019) deed hij het prima. Van de overigen zouden Gentleman de Larre (8), die het vorige week prima deed op de grote piste, en Grand Reporter (7), die niet altijd een gemakkelijk parcours krijgt voorgeschoteld, voor een verrassing kunnen zorgen.Plaats 1: Golden Warrior (10)
Plaats 2: Golden Sautonne (4)
Plaats 3: Goodman Turgot (11)
Plaats 4: Gladiateur Turgot (12)
Plaats 5: Gentleman de Larre (8)

 

Race 2: Prix Case IH

Greyline (7) is in uitstekende vorm getuige haar prestaties in november maar zij staat hier tegen enkele goede Europese driejarige voor een hele uitdaging. Toch krijgt zij onze voorzichtige voorkeur boven In Your Dreams (1), die hier in augustus al eens 3e werd in een Groupe II koers, en Amelie Griff (4), die bij haar enige start op Vincennes over 2100 meter een zeer snelle tijd neerzette. Achter deze paarden zijn er kansen voor Go Along (8), die het vorige week erg goed deed, en Gazelle du Corta (9), die een nette rentreekoers liep en daardoor verbeterd zal zijn, al heeft zij een matig nummer achter de auto. Van de overigen kan Giuletta Jet (3) meedoen voor de plaatsen.

Plaats 1: Greyline (7)
Plaats 2: In Your Dreams (1)
Plaats 3: Amelie Griff (4)
Plaats 4: Go Along (8)
Plaats 5: Gazelle du Corta (9)

 

Race 3: Prix de Chinon

Als Flamme Vive (5) voldoende hersteld is van haar inspanning op 2 december, waar zij over deze afstand 2e werd in een snelle tijd, kan zij strijden om de overwinning met Fine Colline (1), die zonder ijzers loopt na enkele voorbereidingskoersen en voor wie deze koers een doel lijkt te zijn. Pas op voor Fiesta du Belver (7), die in haar laatste start met ijzers erg snel was over de lange afstand en bij wie vandaag de ijzers er onder vandaan gaan. Ook Fregate Island (3) heeft deze koers op haar verlanglijstje staan en met dit mooie nummer kan zij een podiumplaats behalen. Fever (8) heeft twee koersen na rust gehad en start nu weer in de aanvalsmodus, met Franck Nivard mogen we haar niet onderschatten. Tenslotte kan ook Factice Montaval (6) een rol spelen nu zij blootsvoets aan de start verschijnt.

Plaats 1: Flamme Vive (5)
Plaats 2: Fine Colline (1)
Plaats 3: Fiesta du Belver (7)
Plaats 4: Fregate Island (3)
Plaats 5: Fever (8)

 

Race 4: Grand Prix du Bourbonnais

Een prachtige Bourbonnais maar de vraag is wederom wie gaat hier voluit en wie gebruikt deze koers om de conditie op te vijzelen. Delia du Pommereux (6) won deze koers vorig jaar en nu zij na twee koersen met ijzers nu zonder ijzers loopt en bovendien Franck Nivard treft zijn er duidelijk aanvallende ambities. Zij is onze favoriete, ten koste van Bold Eagle (18), die een heroptreden maakt na zijn flamboyante zege in Canada. Enino du Pommereux (4) kwam de vorige keer hard af en we zien hem hier op het podium eindigen. Tony Gio (7) werd in de Bretagne maar nipt 4e en ook hij zal gebrand zijn om een ticket voor eind januari te bemachtigen. Carat Williams (11) mag niet onderschat worden voor een plaats bij de eerste vijf, net als Valokaja Hindo (2), die door Jean Michel Bazire hier met verwachtingen aan de start wordt gebracht, en Calaska de Guez (1), die erg hard finishte in de finale van de Grand National du Trot. Voor de overigen is het een kwestie van motivatie.

Plaats 1: Delia du Pommereux (6)
Plaats 2: Bold Eagle (18)
Plaats 3: Enino du Pommereux (4)
Plaats 4: Tony Gio (7)
Plaats 5: Carat Williams (11)

 

Race 5: Prix de Crecy La Chapelle

Diablo du Noyer (14) is op basis van zijn zeer snelle 4e plaats van 25 november in dit veld onze favoriet, ondanks zijn startpositie in het tweede band. Hij krijgt onze voorkeur boven Bleu Ciel (15), die 6e werd in de finale van de Grand National du Trot, en de trouwe Delmonica (8), die qua winsom mooi staat ingeschreven in het eerste startvak. Dexter des Baux (3) liep op 3 december een zeer goede koers op deze baan maar is wellicht nog niet voldoende hersteld van die inspanning. Dream (7) is weer mee te nemen voor de plaatsen terwijl we altijd een oog houden op Cap Matyss (12), die niet in vorm lijkt te zijn maar die nu voor het eerst sinds juli weer gereden wordt door Franck Nivard.

Plaats 1: Diablo du Noyer (14)
Plaats 2: Bleu Ciel (15)
Plaats 3: Delmonica (8)
Plaats 4: Dexter des Baux (3)
Plaats 5: Dream (7)

 

Race 6: Prix Ariste Hemard

Fashion Queen (9) is in de vorm van haar leven en zij kan hier voorblijven op Freyja du Pont (8), voor wie de koersen met zorg worden uitgezocht, met JMB op de sulky en zonder ijzers lijkt dit een van haar doelen deze winter. Fleche de Yucca (1) stelde ons de laatste keer gerust met een klinkende overwinning tegen goede tegenstanders en zij kan hier aanknopen bij de beteren van haar jaargang. Favorite Fligny (7) mag niet onderschat worden, bij een passend koersverloop heeft zij een vernietigend eindschot. Fiorentina Somolli (5) is er eigenlijk altijd bij in dit soort koersen, neem haar mee op de plaatsen. Famous Lady (4) is een fenomeen in het zuiden en mag zich hier bewijzen.

Plaats 1: Fashion Queen (9)
Plaats 2: Freyja du Pont (8)
Plaats 3: Fleche de Yucca (1)
Plaats 4: Favorite Fligny (7)
Plaats 5: Fiorentina Somolli (5)

 

Race 7: Prix de Castillones

Byrh Gede (5) liet op 21 november met een sterke 2e plaats zien weer dicht tegen zijn beste vorm aan te zitten en vandaag zou hij weer eens kunnen winnen. Hij bleef toen voor op Cesar de Vrie (4), die zich weer met hand en tand zal verdedigen. Bacchera du Moulin (16) is de meest winnende van dit veld en zij mag niet over het hoofd worden gezien, zij won dit jaar al vier maal op Vincennes. Bloomer (6) valt dit jaar niet mee maar vandaag loopt hij voor het eerst in zijn loopbaan rondom zonder ijzers, een groot wantrouwen is daarom op zijn plaats. Cocktail Desbois (12) liep in zijn rijke carrière slechts tweemaal onder het zadel en beide keren bleef succes uit. Ondanks de steun van Eric Raffin wachten we hem even af, maar we durven hem toch ook niet weg te laten in onze voorspelling. Chiricahua (13) boekte op 6 november een zeer snelle zege in Nantes over 3000 meter met deze rijder en zij zou hier kunnen verrassen.

Plaats 1: Byrh Gede (5)
Plaats 2: Cesar de Vrie (4)
Plaats 3: Bacchera du Moulin (16)
Plaats 4: Bloomer (6)
Plaats 5: Cocktail Desbois (12)

 

Race 8: Prix de Lecelles

Na zijn snelle en overtuigende zege begin november krijgt Enfantin (12) hier van ons de favorietenstatus. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Elegant Castelets (4), die in die koers 3e werd, en Empereur de Reux (7), die niet startte sinds eind september maar die gelijk weer zonder ijzers loopt en deze afstand goed aankan. Engoulvent du Lys (3) is er altijd bij en nu hij voor het eerst Franck Nivard op de sulky treft mogen we hem niet onderschatten. Easy Marceaux (14) wordt na een heroptreden nu gereden door Eric Raffin, de in Belgie getrainde ruin loopt ook met ijzers doorgaans goede koersen. De vanuit het zuiden van Frankrijk aanreizende Eberton (1) liep tweemaal na rust en nu de ijzers er onderuit gaan kan hij zich mengen in de strijd om de plaatsen.

Plaats 1: Enfantin (12)
Plaats 2: Elegant Castelets (4)
Plaats 3: Empereur de Reux (7)
Plaats 4: Engoulvent du Lys (3)
Plaats 5: Easy Marceaux (14)

 

Race 9: Prix de Rostrenen

Voor Flamboyant Blue (12) staan alle seinen op groen. Hij treft zijn favoriete afstand, is de meest winnende van het veld, loopt zonder ijzers en wordt gereden door Matthieu Mottier, die in april met hem won. Hij zal hier af moeten rekenen met Fakir de l’Ecluse (6), die na twee sterke zeges onder het zadel op deze baan een voorbereidingskoers voor de sulky heeft gehad met het oog op deze koers. Faster Syga (3) is trouwer geworden en hij heeft weer zicht op een podiumplaats, net als French Man (5), die onder  Eric Raffin met ambities debuteert in dit genre. Zijn prestatie van 1 december toont aan dat zijn vorm prima is. For Me Quick (10) loopt voor het eerst in lange tijd weer eens zonder ijzers, het afgelopen winterseizoen was hij een autoriteit in deze discipline maar dit jaar is hij nog maar weinig gestart, hij mag niet onderschat worden. Tenslotte kan Forever Speed (2) zich bemoeien met de strijd om de plaatsen.

Plaats 1: Flamboyant Blue (12)
Plaats 2: Fakir de l’Ecluse (6)
Plaats 3: Faster Syga (3)
Plaats 4: French Man (5)
Plaats 5: For Me Quick (10) 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.