Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 15 december

Vincennes - zondag 15 december - Start: 13:25

Race 1: Prix l’ANCTGP

Flora Venesi (2) heeft na lange rust nu drie starts in de benen en de laatste keer beliep zij een 3e plaats over de lange afstand in een snelle tijd. Met dit startnummer kan de merrie, die hier in februari nog won over deze afstand, de hoofdrol spelen. Zij moet daarvoor afrekenen met Fulmida (4), die de laatste maal sterk won na in haar start daarvoor in kansrijke positie te zijn weggesprongen, en Fee de Cerisy (12), die in topvorm is maar die met nummer 12 een lastige startpositie heeft. Flore Buissonay (3) won hier op 29 november over deze afstand en kan er weer bij zijn, net als Freedom du Boulay (5), die een uitstekende sprintster is en die in haar laatste start vormverbetering liet zien. Fortuna (7) kan met de steun van Björn Goop meedoen voor de plaatsen.

Plaats 1: Flora Venesi (2)
Plaats 2: Fulmida (4)
Plaats 3: Fee de Cerisy (12)
Plaats 4: Flore Buissonay (3)
Plaats 5: Freedom du Boulay (5)

 

Race 2: Prix SES Racing Team

Beloftevolle vierjarigen aan de start, waarin wij een voorzichtige voorkeur hebben voor First de Montfort (7), die verder verbeterd zal zijn na zijn goede 3e plaats op de kleine piste op 23 november. Hij zal het niet cadeau krijgen van onder andere Fashionable Quick (5), die met ijzers uitstekend presteert en over deze afstand snelle tijden in de benen heeft, en Fly Speed (6), die na zomerrust weer klaar is voor Vincennes getuige zijn laatste overwinning en die bovendien de steun heeft van Jean Michel Bazire. Faon du Vivier (12) won zijn laatste drie starts waarvan de meest recente twee op deze baan en hij kan er weer dicht bij zijn. Fronsac Madrik (8) presteert wat wisselvallig maar hij treft hier de afstand van zijn voorkeur. Frigolu Frazeen (16) won van de zomer vier maal op rij in goede velden maar de laatste twee keer liet hij steken vallen, hij zou kunnen verrassen.

Plaats 1: First de Montfort (7)
Plaats 2: Fashionable Quick (5)
Plaats 3: Fly Speed (6)
Plaats 4: Faon du Vivier (12)
Plaats 5: Fronsac Madrik (8)

 

Race 3: Prix Federation Francaise d’Equitation

Dragster de Bomo (6) is weer helemaal in vorm gekomen en was enkele malen dicht bij een overwinning, vandaag zou dat kunnen lukken. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Dorado Bello (14), die na zeer lange afwezigheid en drie voorbereidingskoersen nu zonder ijzers loopt met de steun van Eric Raffin. Als hij zijn vorm van de vorige winter kan laten zien is hij een zegekandidaat. Djembe d’Orgeres (10) is er altijd bij en debuteert met kansen op een mooi plaatsgeld op Vincennes. Drakkar de Marzy (4) is ook in vorm en kan zich met de verdeling van de plaatsen bemoeien, net als Duc de Christal (11), die afwisselend presteert maar op een goede dag in de aankomst kan zijn. Don Williams (12) wordt eindelijk eens gereden door een toprijder en als hij een mooi parcours krijgt is een verrassing zeker niet uitgesloten.

Plaats 1: Dragster de Bomo (6)
Plaats 2: Dorado Bello (14)
Plaats 3: Djembe d’Orgeres (10)
Plaats 4: Drakkar de Marzy (4)
Plaats 5: Duc de Christal (11)

 

Race 4: Prix Jean Dumouch

Cleangame (13) heeft als ruin de mooie koersen in dit seizoen niet voor het uitzoeken en hij zal deze kans niet voorbij laten gaan om een 6e zege op rij te boeken. Hij moet dan wel eerst afrekenen met Chica de Joudes (8), die na haar sterke 2e plaats in de Grand Prix de Bretagne hier probeert de vorm erin te houden, zij kan een taaie noot zijn voor onze favoriet. Tessy d’Ete (6) is weer in vorm gekomen en zal zich met de prijsverdeling voor de plaatsen kunnen bemoeien, net als Balbir (11), die bij een passend koersverloop zeker voorin kan eindigen. Ble du Gers liep na zijn fraaie Giganten-winst een montédraverij maar dat was duidelijk niet echt zijn ding, voor de sulky nemen we hem zeker mee in de prognose. Coach Franbleu (5) verrast wel vaker in sterke velden en hij mag niet over het hoofd worden gezien.

Plaats 1: Cleangame (13)
Plaats 2: Chica de Joudes (8)
Plaats 3: Tessy d’Ete (6)
Plaats 4: Balbir (11)
Plaats 5: Ble du Gers (12)

 

Race 5: Prix du Comite Regional d’Equitation IDF

Dexter des Baux (5) stijgt iets in categorie maar de wijze waarop hij zijn laatste start won doet ons vermoeden dat hij ook hier een hoofdrol kan gaan spelen. De tegenstand is echter niet mals met Dream Cash (11), die weer eens gereden wordt door de meester zelf, en Darlington Park (12), die zich op Vincennes voortdurend plaatst en met Franck Nivard weer voorin zal kunnen eindigen. Destin Carisaie (16) is van alle markten thuis en staat er qua winsom mooi in, bovendien is Eric Raffin een gewaardeerde rijder. Moni Viking (4) loopt hier na een heroptreden met ijzers nu zonder ijzers met de trainer zelf en kan meedoen voor de plaatsen, net als Champion Dore (6), die in vorm is maar op de grote piste op deze afstand nog geen indrukwekkende erelijst heeft.

Plaats 1: Dexter des Baux (5)
Plaats 2: Dream Cash (11)
Plaats 3: Darlington Park (12)
Plaats 4: Destin Carisaie (16)
Plaats 5: Moni Viking (4)

 

Race 6: Criterium des 3 Ans

Een prachtig Criterium want de onderlinge verhoudingen binnen deze jaargang zijn niet uitgesproken. Wij nemen een gok met Gunilla d’Atout (9), die voor het eerst de hengsten  tegenkomt maar wiens laatste zege kinderlijk eenvoudig was. Er wacht ons een spannende strijd met Gallant Way (7), die altijd voorin te vinden is in de topkoersen van zijn jaargang en die in de Prix Jacques de Vaulogé de sterkste was. Galilea Money (4) kwam in de Prix Annick Dreux met een enorme eindsprint naar de 3e plaats en in handen van Jean Michel Bazire mag zij zeker niet onderschat worden. Gu d’Heripre (3) zoekt met 5 zeges op rij op zak de top van de jaargang op en hij kan de rangorde door de war gooien. Gotland (15) maakte de laatste keer twee foutjes kort na de start en kon daarna niet echt imponeren, hij zou zich hier kunnen herstellen aangezien hij altijd in de top van deze jaargang heeft meegedraaid met 10 zeges uit 15 starts. Golden Bridge (11) ontwikkelt de laatste tijd snel en kan zijn twee sterke laatste koersen in dit veld bevestigen.

Plaats 1: Gunilla d’Atout (9)
Plaats 2: Gallant Way (7)
Plaats 3: Galilea Money (4)
Plaats 4: Gu d’Heripre (3)
Plaats 5: Gotland (15)

 

Race 7: Prix des Drivers Juniors

Epsom d’Herfraie (2) liet na zeer lange afwezigheid met een klinkende zege zien dat het blessureleed overwonnen is en gezien zijn achterstand in winsom kunnen we de komende maanden  nog veel moois van hem verwachten. Hij is onze favoriet ten koste van Espoir du Jour (11), die qua winsom perfect staat ingeschreven en hier al eerder goed presteerde, en Eole de Neuvy (4), die er werkelijk altijd bij is en hier opnieuw een podiumplaats in het vizier heeft. El Viento (10) zal Eric Raffin missen maar David Thomain is kundig genoeg om hem naar een mooi plaatsgeld te loodsen. Eldorado Dream (6) liet zich op 28 november weer van zijn beste zijde zien en met Mathilde Collet in het zadel mogen we hem niet onderschatten. Et Maintenant (3) lijkt weer geboekt voor een mooi plaatsgeld.

Plaats 1: Epsom d’Herfraie (2)
Plaats 2: Espoir du Jour (11)
Plaats 3: Eole de Neuvy (4)
Plaats 4: El Viento (10)
Plaats 5: Eldorado Dream (6)

 

Race 8: Prix A Cheval Trop Top !

Gaia Jiel (2) behaalde een sterke zege op de kleine piste en kan hier een tweede zege op rij binnenhalen. Gaya de Bellouet (5) treft het hier een stuk lichter dan anders en zij kan met Franck Nivard meestrijden om de podiumplaatsen. Geisha du Pre (6) plaatst zich vrijwel altijd en zij kan hier weer voorin meedoen. Gloria Berry (9) is na haar succesvolle winterseizoen 2018/2019 niet echt doorgebroken en haar laatste prestaties duiden nog niet op sterke verbetering, voor een plaats mogen we haar echter niet weglaten. Gracieuse Light (4), die na rust twee starts in de benen heeft, en Gelinotte du Rib (3), die we liever onder het zadel zien maar die in het verleden voor de sulky wel eens verraste, komen hierna.

Plaats 1: Gaia Jiel (2)
Plaats 2: Gaya de Bellouet (5)
Plaats 3: Geisha du Pre (6)
Plaats 4: Gloria Berry (9)
Plaats 5: Gracieuse Light (4)

 

Race 9: Prix de Roanne

Voor de overwinning verwachten wij een duel tussen Flambeur Royal (11), die er altijd bij is en op deze afstand goed uit de voeten kan, Furyo (6), die zijn overtuigende zege van 4 december hier dient te bevestigen, en Fakir des Manis (9), die de laatste keer geweldig afkwam en bijna wist te winnen. Famous Port (5) is ook een kanshebber, hij won laatst sterk over langere afstand maar is hier ook in de rekening te nemen. Flash du Biwetz (8) wint niet meer de laatste tijd maar voor de plaatsen kunnen we zeker op hem rekenen. Flying Horse (10) was na een zeer goed winterseizoen erg lang uit beeld en bij zijn heroptreden ging hij van de benen. Hij zou kunnen verrassen.

Plaats 1: Flambeur Royal (11)
Plaats 2: Furyo (6)
Plaats 3: Fakir des Manis (9)
Plaats 4: Famous Port (5)
Plaats 5: Flash du Biwetz (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.