Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Vincennes - 18 januari

Vincennes - zaterdag 18 januari 2020 - Start: 14:00

Race 1: Prix de Pardieu

Grace de Fael (14) is een openbaring onder het zadel en na haar 2e plaats in de Prix de Vincennes achter Gangster du Wallon kan zij hier weer eens winnen. Als zij goed van start komt wordt zij normaal gesproken niet verslagen. Gladys des Plaines (13) werd in die koers knap 3e en kan onze favoriete nog enigszins partij bieden. Voor de plaatsen hierachter is veel mogelijk. Gigi de Vaudival (11) groeit naar de top toe en kan dit hier bevestigen met een podiumplaats. Goforme de Houelle (9) doet het met name op de kortere afstanden goed en kan zonder achterijzers nog verder verbeteren. De snelle Gloria Berry (12) debuteert onder het zadel en kan verrassen. Galloway (5) is ook een talent maar zij maakt nog vrij makkelijk een fout.

Plaats 1: Grace de Fael (14)
Plaats 2: Gladys des Plaines (13)
Plaats 3: Gigi de Vaudival (11)
Plaats 4: Goforme de Houelle (9)
Plaats 5: Gloria Berry (12)

 

Race 2: Prix de Bernay

Echo de Chanlecy (15) startte niet sinds zijn fraaie overwinning van 1 december maar als hij de vorm heeft weten vast te houden is hij hier een zegekandidaat. Hij zal het niet cadeau krijgen van Enzo des Essarts (12), die voortdurend topprestaties levert, El Santo Haufor (6), die in topvorm een iets hogere categorie opzoekt, en Empereur du Cebe (5), die het uitstekend doet maar nog geen referenties op Vincennes heeft. Hierachter zijn er plaatskansen voor Emiliano (13), die vaak harde koersen krijgt maar eens een overwinning verdient, en Elan Baroque (11), die wellicht nog wat ritme mist.

Plaats 1: Echo de Chanlecy (15)
Plaats 2: Enzo des Essarts (12)
Plaats 3: El Santo Haufor (6)
Plaats 4: Empereur du Cebe (5)
Plaats 5: Emiliano (13)

 

Race 3: Prix de Brest

Net als in de Finale van de GNT op 1 december lijkt Cleangame (16) voor een zware opgave te staan met deze handicap maar hij heeft bewezen dit aan te kunnen. We verwachten hem daarom gewoon als winnaar. Ble du Gers (15) is logischerwijs zijn belangrijkste uitdager, de Giganten winnaar van 2019 loopt weer zonder ijzers en mag op het podium verwacht worden. Nancy America (8) zou weleens derde kunnen worden, zij kwam in de Prix de Lille te laat met een vernietigend eindschot en nu vanuit het eerste band mogen we haar niet onderschatten. Dreambreaker (7) is weer in vorm en kan het feestje voor Jean Michel Bazire compleet maken. Be Bop Haufor (9) is in zijn huidige vorm een kandidaat voor een mooi plaatsgeld. Balbir (14) kan ook een rol spelen als hij de juiste rug naar voren weet te vinden.

Plaats 1: Cleangame (16)
Plaats 2: Ble du Gers (15)
Plaats 3: Nancy America (8)
Plaats 4: Dreambreaker (7)
Plaats 5: Be Bop Haufor (9)

 

Race 4: Prix de Pornichet

Cesar de Vrie (4) kan na zijn sterke zege van 6 januari hier een tweede op rij behalen. Hij zal daarvoor moeten afrekenen met Boston Terrie (14), die een vaste waarde is op dit niveau, en Bacchera du Moulin (10), die in de Prix du Calvados voor een te zware opgave stond maar die hier weer voorin verwacht mag worden. Bettina de Tillard (6) liep sinds 2018 niet meer rondom zonder ijzers, nu zij blootsvoets aan de start verschijnt en bovendien de steun heeft van Eric Raffin houden we haar scherp in de gaten. Butch Cassidy (9) moet zich kunnen plaatsen nu hij weer een topjockey aan boord heeft. Interessant is het optreden in deze discipline van Alinea (15), die de eerste montékoers in zijn leven in 2015 won maar sindsdien alleen maar galoppeerde met een jockey op zijn rug. Hij zou hier kunnen verrassen.

Plaats 1: Cesar de Vrie (4)
Plaats 2: Boston Terrie (14)
Plaats 3: Bacchera du Moulin (10)
Plaats 4: Bettina de Tillard (6)
Plaats 5: Butch Cassidy (9)

 

Race 5: Prix d’Agen

Fauve Berry (1) won op 4 januari dermate indrukwekkend dat zij hier op herhaling kan gaan, ondanks het feit dat zij behoorlijk sterkere tegenstanders treft. Flora du Pommereux (11) staat al een tijdje voor een overwinning en met een gunstig koersverloop mag zij ver voorin worden verwacht. Flamme du Goutier (7) boekte op 7 januari een klinkende overwinning en mag hier weer op het podium verwacht worden. Flower by Magalou (8) werd toen 4e, zij laat zien ook de langere afstanden goed aan te kunnen en een plaatsgeld is hier zeker haalbaar. Fashion Girl (3) dient te bevestigen dat haar supervorm van eind vorig jaar nog steeds intact is. Fregate Island (6) valt de laatste tijd niks tegen en zij kan weer een plaatsgeld behalen.

Plaats 1: Fauve Berry (1)
Plaats 2: Flora du Pommereux (11)
Plaats 3: Flamme du Goutier (7)
Plaats 4: Flower by Magalou (8)
Plaats 5: Fashion Girl (3)

 

Race 6: Prix de Granville

Carioca de Lou (10) verweerde zich op 12 januari kranig op een afstand die hem minder ligt en vandaag zou hij er weer eens dicht bij kunnen zijn. Hij moet daarvoor afrekenen met Capitaine France (13), die het de laatste weken erg goed doet op deze baan en afstand, en Dexter Chatho (1), die de minst winnende is maar op een goede dag hier een voorname rol kan gaan spelen. Dostoievski (11) treft JMB eindelijk weer eens op de sulky en hij is een gevaarlijke kandidaat in dit veld. Class Action (4) is grillig maar op een goede dag kan zij alles en iedereen verrassen. Attentie ook voor Dark Night Love (12), die regelmatig teleurstelt maar die hier voor een daverende verrassing zou kunnen zorgen.

Plaats 1: Carioca de Lou (10)
Plaats 2: Capitaine France (13)
Plaats 3: Dexter Chatho (1)
Plaats 4: Dostoievski (11)
Plaats 5: Class Action (4)

 

Race 7: Prix de Ferte Mace

Een interessante sprint voor de jongste generatie. Hodake Vedaquais (9) is nog ongeslagen en mag zich nu bewijzen op de korte afstand. Hij zal op zijn hoede moeten zijn voor Hugo Speed (7) die in vier starts nog niet buiten het podium eindigde, en de snelle Have A Dream (3), die hier zijn favoriete afstand treft en al een hele snelle tijd (met autostart) liet noteren. Hermes d’Ecotay (8) verbetert nog steeds en doet hier mee voor een goede plaatsklassering. Ook Hakim Griff (6) deed nog niets verkeerd en is in handen van Eric Raffin een gevaarlijke deelnemer. Haut Brion (4) kan een rol spelen als hij buiten de fouten weet te blijven.

Plaats 1: Hodake Vedaquais (9)
Plaats 2: Hugo Speed (7)
Plaats 3: Have A Dream (3)
Plaats 4: Hermes d’Ecotay (8)
Plaats 5: Hakim Griff (6)

 

Race 8: Prix de Courtemer

Ex Gratia (11) boekte op 7 januari een sterke overwinning en in deze vorm kan zij hier weer een hoofdrol spelen. Zij moet oppassen voor Ella du Campdos (10), die in haar laatste twee starts met Eric Raffin op deze baan 1e en 2e was, en voor Esperance Girl (3), die knap 2e werd achter onze favoriete. Elvira Fligny (4) werd in die koers 4e en doet weer mee voor de plaatsen. Edene L’Auvergnier (6) kan op een goede dag veel maar juist zonder ijzers met deze rijder trof zij op 7 november uitschakeling. Excessive Well (12) kon haar 5e plaats uit de Prix des Elites tot nu toe niet bevestigen maar zij heeft de kwaliteiten om te verrassen.

Plaats 1: Ex Gratia (11)
Plaats 2: Ella du Campdos (10)
Plaats 3: Esperance Girl (3)
Plaats 4: Elvira Fligny (4)
Plaats 5: Edene L’Auvergnier (6)

 

Race 9: Prix d’Argences

Guiness d’Herfraie (5) besloot vorig jaar met een sterke zege op deze afstand en nu zij zonder ijzers terugkeert krijgt zij direct weer de favorietenrol. Tegenstand kan er komen van Gloria Kily (1), die op 13 december een sterke 2e plaats behaalde op deze afstand, en van Girl de Bassiere (2), die met deze rijder nog ongeslagen is en in juni nog won op deze afstand. Geisha d’Em (11) keert terug van rust maar kan verrassen vanuit het tweede gelid. Gloria d’Obret (8) kan met een passend koersverloop een plaatsgeld behalen, evenals Gaultheria (13), die nog nooit buiten de prijzen was en die zonder ijzers met Björn Goop voor een verrassing zou kunnen zorgen.

Plaats 1: Guiness d’Herfraie (5)
Plaats 2: Gloria Kily (1)
Plaats 3: Girl de Bassiere (2)
Plaats 4: Geisha d’Em (11)
Plaats 5: Gloria d’Obret (8)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.