Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 19 januari

Vincennes - zondag 19 januari 2020 - Start: 13:25

Een topmeeting op Vincennes met de Grand Prix De Cornulier. Gaat Bilibili deze monteklassieker voor de tweede maal winnen? Het heeft er alles schijn van want de hengst verkeert in grote vorm. Twee weken terug etaleerde hij die al in de Prix Du Calvados. Bilooka Du Boscail, Fleche Bourbon en Fado Du Chene zijn de voornaamste concurrenten. Een prachtig bezette koers waarin ook de door Richard Westerink getrainde Etonnant start. Die staat, ondanks de steun van Franck Nivard, voor een pittige opdracht. De eerste start op Vincennes valt om 13.25 uur. De Grand Prix De Cornulier staat gepland op 15.15 uur.

Race 1 - Prix Roxane Griff, monté - 2175m - Grande piste, bandenstart

In deze eerste koers op Vincennes komen negen montécombinaties aan de start. Egao Jenilou (9) is een montéspecialist die 2019 afsloot met twee goede zeges in de Prix Du Neubourg en de Prix De Nort Sur Erdre. In deze laatste koers hield hij in de slotfase goed stand. In deze koers zien we hem niet zomaar geklopt worden. Dede De Montauran (2) won met Alexandre Abrivard de Prix de Sully waarbij hij in de slotfase geweldig doortrok Een sterk optreden. Ciceron Du Cebe (1) kwam de laatste drie keer voor de sulky in actie. Het montéwerk licht hem beter. Dream Cash (3) was de laatste drie starts wat van slag. Aan snelheid ontbreekt het hem niet, nu nog wat vaster zijn in z’n prestaties.

Plaats 1: Egao Jenilou (9)
Plaats 2: Dede De Montauran (2)
Plaats 3: Ciceron Du Cebe (1)
Plaats 4: Dream Cash (3) 

 

Race 2 - Prix Bellino Ii, aangespannen, 2100m - Grande piste, autostart

In deze leeftijdskoers voor vierjarigen verschijnt Girolamo (7) aan de start. Hij zette een fabelachtige prestatie neer in de Prix De Croissanville waarin hij op weg naar de laatste bocht door een springer voor hem foutief was. Hij raakte achterop, zette de achtervolging in en won dankzij een verbluffend eindschot. Gimy Du Pommereux (4) werd in diezelfde koers derde terwijl hij daarvoor een goede prestatie neerzette in de Letrot Open Des Regions - 3 Ans die hij overtuigend won. Gemme De Busset (9) deed het vorig najaar uitstekend met twee zeges en klasseringen in de laatste vier starts. Glorissima (10) kende vorig jaar een uitstekend seizoen waarin bijna een ton aan prijzengeld werden opgereden. In haar laatste optreden in de Prix Du Merlerault liet zij een sterk slot zien.

Plaats 1: Girolamo (7)
Plaats 2: Glorissima (10)
Plaats 3: Gimy Du Pommereux (4)
Plaats 4: Gemme De Busset (9) 

 

Race 3 - Prix De Mirande, aangespannen, 2700m - Grande piste, Course Européenne, bandenstart

Kwalitatief een prachtig veld van helaas maar acht paarden in deze Europese koers voor vijfjarige merries. Gaat vormstal Bazire met de overwinning aan de haal? De Fransman rijdt ditmaal Fairplay d'Urzy (5) die dit jaar begon met een tweede plaatst in een nieuw record van 1.11,2. Zij finishte enorm en was net te laat op de nu ook aanwezige Foxtrot Sea (6) te achterhalen die de gehele weg aan kop ha gesleurd. De rollen kunnen nu worden omgedraaid. Fire Cracker (4) werd vanaf september gedoceerd ingezet en dat leverde vier overwinningen op en een tweede plaats. Ook nu zijn er zeker kansen. Flashdance (1) is een snelle merrie die het in Zwitserland goed heef gedaan. Een klassering moet lukken.

Plaats 1: Fairplay d'Urzy (5)
Plaats 2: Fire Cracker (4)
Plaats 3: Foxtrot Sea (6)
Plaats 4: Flashdance (1) 

 

Race 4 - Grand Prix De Cornulier, monté - 2700m - Grande piste, Course Internationale, bandenstart

Het hoogtepunt van deze koersmiddag in Parijs. Wie wint de Cornulier? Bilibili (16) is het te kloppen paard in deze koers. Hij bewandelde dezelfde weg als vorig jaar toen hij twee weken eerder de Prix Du Calvados winnend wist af te sluiten. Ook dit jaar was hij heer en meester in deze koers. Twee eerdere starts, aangespannen, leverde weinig op en was goed voor het koersritme. Aangespannen heeft Bilibili namelijk nog geen euro verdient. Het montégenre is zijn specialiteit. Bilooka Du Boscail (12) werd de laatste keer tweede achter Bilibili. Zij vormde voor hem een ideale gangmaker en bracht hem mooi naar voren. Fleche Bourbon (10) won vijf maal op rij en liep in zijn laatste starts tegen een nederlaag aan. Van dit vijf overwinning waren twee Groep II overwinningen onder het zadel. De hengst is er, ondanks zijn laatste misstap, helemaal klaar voor. Verder noemen we nog Etoile de Bruyère (8), Fado Du Chene (14) en Feeling Cash (13). Klasse genoeg en een hoge klassering zit er zeker in. Trainer Richard Westerink start Met Etonnant (5) en hij heeft Franck Nivard gestrikt voor de rit. Dat is een voordeel in voor hem, want het is een pittige opdracht.

Plaats 1: Bilibili (16)
Plaats 2: Fleche Bourbon (10)
Plaats 3: Bilooka Du Boscail (12)
Plaats 4: Fado Du Chene (14) 

 

Race 5 - Prix Du Lion D'angers, aangespannen, 2700m - Grande piste, bandenstart

Freetown (2) kende vorig jaar een goed seizoen waarin viermaal werd gewonnen. Het seizoen werd met een overwinning afgesloten. Bij haar seizoensdebuut kwam ze niet helemaal uit de verf na een ongelukkige koers die knap werd gewonnen door Fibule Du Vivier (7) die een sterke indruk achter liet. Fibule Du Vivier kan in haar huidige vorm opnieuw toeslaan. Felina (8) maakt haar seizoendebuut. In haar laatste start werd de Prix De Juvignac winnend afgesloten. Een koers, aangespannen, die zij zelf maakte en op een sterke wijze wist af te ronden. Fulmida (10) Is snel maar niet even constant. In goede vorm kan zij deze koers ook winnen. Verder noemen we nog Famous Star (11), Famous Star (12) en Fancy Turgot (13) .

Plaats 1: Felina (8)
Plaats 2: Fibule Du Vivier
Plaats 3: Freetown (2)
Plaats 4: Fulmida (10) 

 

Race 6 - Prix Michel Marcel Gougeon, aangespannen, 2850m - Grande piste, bandenstart

Eclat De Gloire (7) werd de laatste keer op Vincennes tweede in de Grand National du Trot. Vervolgens ging hij naar Cagnes-sur-Mer waar hij tweemaal startte. Het leverde een tweede en een zesde plaatst op. Hij staat er mooi in. Epic Julry (8) heeft vorm en trachtte via twee B-koersen, de Bretagne en de Belgique, een startbewijs te bemachtigen voor “De Prix” maar dat was even te hoog gegrepen. In zijn eigen klasse zijn er wel winstkansen. Elvis Madrik (9) won in Mauquenchy een onderdeel van de Gran National du Trot. Klasse genoeg om ook in deze koers een rol te gaan spelen. Eclair Du Mirel (6) kwam in de Prix Tenor De Baune niet uit de verf. Daarvoor was hij heel constant met zijn prestaties.

Plaats 1: Eclat De Gloire (7)
Plaats 2: Epic Julry (8)
Plaats 3: Elvis Madrik (9)
Plaats 4: Eclair Du Mirel (6)

 

Race 7 - Prix Camille De Wazieres, monté - 2175m - Grande piste, bandenstart

Gangster Du Wallon (7) won overtuigend de Prix De Vincennes waarin hij alles op eigen kracht moest klaarspelen. Dat gebeurde op overtuigende wijze. Het was zijn tweede overwinning op rij en hier kan nummer drie worden behaald. Gala Téjy (8) kende vorige voorjaar een hele sterke periode die tot in de zomer duurde. Inmiddels heeft hij weer een aantal starts in de benen. De vorm is stijgende. Gospel Pat (5) won bijna een jaar geleden voor het laatst. Een klassering lijkt ook nu goed mogelijk. Gainsborough (6) heeft een Nederlands tintje met eigenaar Jan Stins. Hij won al een aantal Groep II koersen. De vorm lijkt nog steeds goed.

Plaats 1: Gangster Du Wallon (7)
Plaats 2: Gainsborough (6)
Plaats 3: Gala Téjy (8)
Plaats 4: Gospel Pat (5) 

 

Race 8 - Prix d'Espalion, aangespannen, 2100m - Grande petite piste, autostart

In deze voorlaatste koers op de kleine piste heeft Bérénice Du Loisir (15) goede vooruitzichten op de overwinning. Hij zette verleden jaar enkele goede prestaties neer. Hij startte dit seizoen eenmaal op Vincennes en werd zevende. Die koers zal hem goed hebben gedaan. Cool Star (14) viel de laatste tweemaal niet helemaal mee. Hij kan veel beter getuige zijn overwinning van begin november en de twee klassering nadien. Dentella Bella (7) is op dit moment iets beter in vorm. Zij heeft alleen niet zo’n mooi nummer. Een overwinning behoort tot de mogelijkheden. Van de overige paarden kiezen we Décoloration (8).

Plaats 1: Bérénice du Loisir (15)
Plaats 2: Dentella Bella (7)
Plaats 3: Cool Star (14)
Plaats 4: Décoloration (8)

 

Race 9 - Prix De Maisons-Laffitte, aangespannen, 2200m - Grande petite piste, bandenstart

In deze slotkoers acht driejarigen die nog geen veertigduizend euro hebben verdiend. Hells Bells (5) is een nakomeling van de geweldige hengst Charly Du Noyer. De laatste start leverde een uitschakeling op, maar daarvoor was zij goed op dreef. We verwachten haar opnieuw voorin. Harvest Home (6) gaat partij geven met Franck Nivard en dat kan dus een overwinning opleveren. Vier starts leverden al twee overwinningen op en een tweede plaats. Een talent. History Jiel (4) kent ook een uitstekend begin van haar carrière waarin al een overwinning werd genoteerd. Een plek bij de eerste drie is reëel. Haloya De Visais (7) maakt het rijtje van kanspaarden compleet in deze laatste koers op deze zondagmiddag.

Plaats 1: Hells Bells (5)
Plaats 2: Harvest Home (6)
Plaats 3: History Jiel (4)
Plaats 4: Haloya De Visais (7)

 

Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.