Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Sha Tin - 27 mei

Sha Tin - woensdag 27 mei 2020 - Start: 12:45 uur

Deze week geen Happy Valley maar een meeting op Sha Tin en wel over het zand. Startsnelheid en lage startbox nummers zijn in het voordeel dus die houden wij extra in de gaten.

Race 1

In de opener gaan wij voor een debutant en die mag vertrekken uit startbox drie. Winning Brew (7) was in zijn kwalificatie sterke tweede achter de beste sprinter van Hong Kong. Hij heeft een lichte Handicap rating gehad en lijkt voorlopig nog gedeklasseerd te staan. Little Thunder (8) heeft zich al bewezen met een overwinning over deze baan en afstand 24 dagen geleden. Hij deed dat erg makkelijk en de extra kilo’s worden gecompenseerd door de leerling. Gracious Ryder (4) keerde terug van lange rust met een goede prestatie. Hij zal hier veel scherper zijn en vanuit startbox twee is hij gevaarlijk. Zac Purton is vandaag verlost van Joao Moreira vanwege een schorsing en met Coolceleb (11) heeft hij een outsider in handen die zijn beste races over zand lijkt te lopen.

Plaats 1: Winning Brew
Plaats 2: Little Thunder
Plaats 3: Gracious Ryder
Plaats 4: Coolceleb

 

Race 2

Virtus Star (11) loopt al weken goede races voor zijn nieuwe trainer en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij wint. Zac Purton blijft trouw voor zijn debuut over deze ondergrond en dat was na een test in de training. Hay Run (7) was de laatste keer erg verbeterd en kwam af als een raket. Hij zal de extra afstand op prijs stellen en ook hij is door zijn jockey in de training scherp gehouden. Curling Luxury (6) was de laatste keer uitzonderlijk goed met een tweede plaats op Happy Valley. Hij bleef toen nipt voor Virtus Star dus die twee verschillen niet veel van elkaar. Hidden Spirit (2) heeft twee klinkende overwinningen op rij neergezet en staat nu op het punt om een klasse hoger te gaan. Hij heeft goed geloot met startbox één goed geloot, ondanks dat hij graag van achteraf komt.

Plaats 1: Virtus Star
Plaats 2: Hay Run
Plaats 3: Curling Luxury
Plaats 4: Hidden Spirit

 

Race 3

In deze race kiest Zac Purton voor de vormloze Jade Theatre (5) en dat heeft mijn aandacht gewekt. Hij heeft het paard in de training getest en goed genoeg bevonden. In combinatie met het zwakke veld en het feit dat hij een paard verlaat waarmee hij laatst won durf ik het aan om Jade Theatre voorop te tippen. Thou Shall Sing (7) heeft ontzettend slecht geloot met startbox twaalf maar was daarvoor wel in goede vorm. In recente races kwam hij bovendien beter paarden tegen. Good Luck Money (6) heeft sinds zijn slechte debuut een goede kwalificatie achter de rug en zal hier veel beter zijn. Hij zal bovendien een aantrekkelijk cote hebben. Masterwork (9) heeft genoeg startsnelheid om vanuit startbox drie de leiding te nemen. Hij heeft voor zijn debuut op het zand de Blinkers op en is aan een hoge cote een leuke winnend plaats weddenschap.

Plaats 1: Jade Theatre
Plaats 2: Thou Shall Sing
Plaats 3: Good Luck Money
Plaats 4: Masterwork

 

Race 4

Het hoofdnummer van de meeting met Kings Shield (3) terug over zijn favoriete ondergrond. Zac Purton is geboekt en zijn trainer heeft aangegeven dat hij weer dichtbij zijn winnende vorm is. Buddies (1) blijft het goed doen en moet hier met topgewicht op pad maar de leerling haalt vijf kilogram van het gewicht af en dat is voordelig. Hij is in alle starts over deze baan en afstand nog niet buiten het podium geeindigd. Mongolian King (4) was veel van deze paarden te snel af in hun laatste race en was daarvoor ook in goede vorm. Hij moet nu extra gewicht dragen maar is nog steeds een bedreiging. Raging Blitzkrieg (5) was in maart een sterke winnaar en ook zijn vijfde plek was niet van de winnaar verwijderd. Hij heeft zijn scherpte in kwalificaties op peil gehouden.

Plaats 1: Kings Shield
Plaats 2: Buddies
Plaats 3: Mogolian King
Plaats 4: Raging Blitzkrieg

 

Race 5

Star Superior (10) was de laatste flink verbeterd en vloog richting de finish. Hij moet het in al zijn races van zijn eindschot hebben maar kan vanuit startbox vier een goede uitgangspositie verkrijgen. Striking Mr C (8) neemt graag de leiding en die aanpak was in zijn voorlaatste race erg succesvol. De handicapper heeft hem toen flink gestraft maar ook de laatste keer was hij bijna op tijd binnen. Skyey Supreme (7) was in zijn vorige race tweede aan 34/1. Dat was een einde aan een lange reeks teleurstellingen en als hij hier de stijgende lijn doorzet is hij gevaarlijk maar startbox twaalf helpt niet. Breeze Of Spring (6) debuteert hier op het zand en heeft direct startbox één geloot. Hij kan zijn uitzonderlijke startsnelheid uitbuiten voor de leiding en dan kan hij lastig terug te pakken zijn.

Plaats 1: Star Superior
Plaats 2: Striking Mr C
Plaats 3: Skyey Supreme
Plaats 4: Breeze Of Spring

 

Race 6

Beauty Loyal (6) maakt indruk in zijn laatste kwalificatie proef. Hij nam toen de leiding en stond die niet meer af. Hij kan hier zomaar hetzelfde doen vanuit startbox één en krijgt daarom de voorkeur. Ka Ying Legend (1) heeft ook goed geloot met startbox drie en heeft een groot gewichts voordeel dankzij de leerling die vijf kilogram van het gewicht afhaalt. Zijn laatste overwinning kwam tot stand van kop af en dat kan hier weer gebeuren. Sunset Watch (3) is in een kwalificatie over deze baan en afstand getest voor dit bodemtype en vanuit startbox twee zijn er mogelijkheden. Bovendien is Zac Purton voor de gelegenheid geboekt. Good For You (8) liet in zijn eerste race over deze baan direct zien dat er rekening met hem gehouden moet worden. Zijn eindschot is zijn sterkste wapenfeit dus als de voorste paarden te snel gaan is hij op zijn best.

Plaats 1: Beauty Loyal
Plaats 2: Ka Ying Legend
Plaats 3: Sunset Watch
Plaats 4: Good For You

 

Race 7

Party Everyday (10) is steeds dichtbij een overwinning en vanuit startbox twee heeft hij een uitstekende kans om de rollen om te draaien. Hij is de banker van de race met een laag gewicht. Jade Fortune (2) had veel pech in zijn laatste race en kwam niet verder dan een vijfde plaats. Hij had toen veel steun in de wedmarkt wat ik ook hier weer verwacht . Zac Purton blijft trouw en de combinatie heeft startbox één geloot. This One’s For You (1) is het toonbeeld van trouw en loopt steeds goede races. Hij komt door zijn laatste zege nu bovenaan deze klasse te staan en kan daar nog één keer van profiteren. Megatron (9) gaat graag van kop af en is over dit bodemtype altijd bij de eerste drie. De tactiek zal moeten veranderen want hij heeft hier startbox twaalf geloot, de vorm is echter goed genoeg.

Plaats 1: Party Everyday
Plaats 2: Jade Fortune
Plaats 3: This One’s For You
Plaats 4: Megatron

 

Race 8

California Concord (5) debuteerde met een sterke derde plaats op Happy Valley toen hij lang de leiding had. Hij heeft hier goed geloot met startbox drie en kan dus weer meteen de leiding nemen. Hij zal scherper zijn en dus lastig terug te pakken. Strive For Glory (4) was vorig jaar tweede in een Groep 2 tijdens Royal Ascot en bezit het nodige talent. Zijn kwalificatie proeven waren goed en hij kan hier direct winnen. Utopia Life (2) is het toonbeeld van trouw en heeft hier het voordeel van de leerling die vijf kilogram van het gewicht afhaalt. Hij moet dan wel startbox elf zien te overkomen maar hij is er dapper genoeg voor. Namjong Sings (11) is weer terug over zijn geliefde zandbaan en krijgt nog één kans aangezien hij ons steeds in de steek laat. Anders is Hall Of Champ (10) een goed alternatief die uitstekend geloot heeft en in Engeland al heeft gewonnen over dit soort baan.

Plaats 1: California Concord
Plaats 2: Strive For Glory
Plaats 3: Utopia Life
Plaats 4: Namjong Sings / Hall Of Champ

 

Race 9

Turin Redstar (1) heeft de afdaling naar deze klasse hard nodig en zal het leven hier veel makkelijker vinden. Het is bovendien een veld met weinig recente vorm en kan hier dus verrassen. Great Treasure (10) is in goede vorm en heeft goed geloot met startbox één maar ik vraag mij af of de startbox een voordeel is aangezien hij altijd van achteraf komt. Hij zal de reling moeten verlaten deze keer. Dit kan wel is de ideale afstand van Owner’s Star (11) gaan worden die sowieso zijn beste races over deze baan loopt. Hij is steeds dichtbij de overwinning en zonder aangewezen winnaar in dit veld kan hij toeslaan. Unite Spirit (14) was de laatste twee keer steeds dichtbij de overwinning en is in goede vorm. Als hij onderweg wat geluk heeft dan kan hij hier startbox elf overleven. Een lastige afsluiter.

Plaats 1: Turin Redstar
Plaats 2: Great Treasure
Plaats 3: Owner’s Star
Plaats 4: Unite Spirit

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.