Banen

USA

Toekomstige races

Zweden
Nederland
  • Duindigt 25.07
    • R1: Trio Common Pool
    • R2: Trio Common Pool
    • R5: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Wolvega

 

Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden

 

Voorbeschouwing Wolvega, vrijdag 20 juli

 

9 races op Victoria Park Wolvega

De tweede van drie meetings in de maand juli op Wolvega. Deze avond staan er in totaal 9 races op het programma en tijdens deze meeting zullen er 4 races meegespeeld gaan worden met Frankrijk. Er staan een aantal interessante races op het programma, één van de hoofdnummers is een serie van de Breeders Course der Driejarigen.

Race 1 - Fidelity Rhythm Trofee

In de eerste race komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €17.500. General Lee (4) liep de laatste keer een sterke koers op Hamburg en hij deed dat toen vanuit het dodenspoor. Heeft hier normaal gesproken een goede uitgangspositie en gaat gereden worden door Lotte de Vlieger. Falco (7) deed het de laatste keren goed toen hij werd gereden door Yanick Mollema. Het duo lijkt voordeel te hebben van het kleine veld en ondanks het matige startnummer zeven moet een plaats in het trio tot de mogelijkheden behoren. Cassandra D (5) heeft momenteel misschien niet zo’n mooie rij met verrichtingen staan, toch moet de merrie hier mee kunnen doen voor een trioklassering. Zij kan normaliter goed vertrekken achter de auto en met nummer vijf moet de reling bereikt kunnen worden. Gaat gereden worden door Samantha Stolker. Dark Witch Sisu (3) lijkt het op papier makkelijker te treffen dan de laatste keer maar in het verleden bleek dat de merrie haar beste koersen rechtsom liep. Heeft in ieder geval een mooi startnummer en zal hier worden gereden door Willem Brouwer. Freedom Fighter (2) toonde op Groningen weer enigszins in vorm te komen maar nu zal hij het ook op Wolvega moeten laten zien. Heeft met startnummer twee een mooi nummer en zou een mooi parcours moeten krijgen. Gaat gereden worden door Paula Bakker.

Winnend: 4. General Lee
Plaats:
7. Falco
Duo: 4/ 2, 3, 5, 7
Trio: 4/ 2, 3, 5, 7/ alle

 

Race 2 - Philip Zweers Trotting Cup

De tweede race is voor paarden die in hun loopbaan niet meer verdiende dan €1.000. Zadok Font (8) maakte de eerste keer uit op Groningen een goede indruk maar ging de laatste keer op Wolvega van de benen. Wanneer hij ditmaal op de been weet te blijven moet het mogelijk zijn om een tweede overwinning te boeken. Zal worden gereden door Rick Ebbinge, net als de voorgaande keren. Inez Alki (1) kwalificeerde onlangs in een behoorlijke tijd op Wolvega en de merrie heeft hier de eerste keer uit met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie. Zou aan de reling een zuinig parcours moeten krijgen en gaat net als in de kwalificatie gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Great Gatsby As (4) ging op Gelsenkirchen ten onder al megafavoriet en gaat hier voor het eerst op Wolvega in actie komen. Heeft met startnummer vier een goede uitgangspositie en moet vanuit het veld een mooie koers gaan krijgen. Zal worden gereden door trainer Erwin Bot. In Love Transs R (6) kwalificeerde goed, pakte vervolgens een vijfde plaats de eerste keer uit op Wolvega en ging één keer van de benen op Groningen. Is hierdoor wat lastig in te schatten maar een klassering in dit veld zou zeer zeker mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door trainer Dion Tesselaar. Best song ever (5) noteerde in haar laatste start een nieuw record en zij heeft met startnummer vijf een redelijk nummer. Zou vanuit het veld een zuinige koers moeten krijgen en gaat gereden worden door Ruud Pools.

Winnend: 8. Zadok Font
Plaats: 1. Inez Alki
Duo: 8/ 1, 4, 6
Trio: 8/ 1, 4, 6/ alle

 

Race 3 - Finale Payday Winner Challenge

In de derde race komen er tien paarden aan de start in een finalekoers. Een koers met veel seriewinnaars maar het paard met de voorkeur komt vanuit het tweede gelid. Hamilton Quick (1) krijgt hier de voorkeur. Heeft het over het algemeen goed gedaan dit jaar, op alle banen en hij gaat hier rondom zonder ijzers in actie komen. Op speed moet hij in staat zijn om toe te slaan in de laatste 500m van de koers. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Vaduz Wise As (4) is misschien het beste paard maar is nog altijd onstabiel, ook zonder ijzers. Met startnummer vier ligt een galoppade van start af of in de eerste bocht op de loer. Gaat zoals in alle voorgaande starts gereden worden door trainer Erwin Bot. Hummer Scott (5) pakte de laatste keren telkens een tweede plaats mee en behaalde daarmee het maximale resultaat. Heeft met startnummer vijf geen verkeerd nummer en zal hier weer gereden gaan worden door trainer Dion Tesselaar. Fleur Swagerman (3) heeft met startnummer drie een mooie uitgangspositie. De merrie kan normaliter goed vertrekken en kan zodoende een mooi parcours voor in het veld gaan verwachten. Gaat gereden worden door trainer Frans van der Blonk, een rijder waarvoor zij in de regel net iets minder lijkt te lopen. High Speed (1) kan behoorlijk vertrekken en heeft met startnummer één het ideale nummer getroffen. Zou aan de reling geen meter extra hoeven lopen en kan op speed af gaan komen in de laatste rechte lijn. Gaat hier gereden worden door Robin Bakker.

Winnend: 10. Hamilton Quick
Plaats: 5. Hummer Scott
Duo: 10/ 10// 3, 4, 5
Koppel: 10/ 3, 4, 5
Plaatskoppel:
5/ 1, 3, 4, 9, 10
Trio: 10/ 3, 4, 5, / alle

 

Race 4 - Finale Bronze Challenge

De vierde race is voor Franse paarden uit de Bronze Challenge. Clopin du Boulay (4) lijkt hier een opdracht op maat te hebben. De Fransman kan normaal gesproken goed vertrekken achter de auto en zal met startnummer vier snel terug te vinden zijn aan de kop van het veld. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Djoko’s Way (1) kwalificeerde afgelopen vrijdag in Wolvega vanuit de banden en dat deed hij in een snelle tijd. Heeft met startnummer één geen verkeerde loting gehad en op zijn vorm af moet een tweede plaats mogelijk zijn in deze koers. Catyama (6) staat gezien haar laatste koers op Wolvega iets lichter deze keer. De vosmerrie kan normaal gesproken behoorlijk vertrekken en moet ondanks het nummer zes redelijk in de koers terecht gaan komen. Moet op speed mee kunnen doen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door John de Leeuw. Emeraude Jiji (8) liep afgelopen vrijdag een snelle tijd maar wist desondanks geen geld mee te pakken. Hier zal de merrie in eerste instantie positie moeten vinden vanaf het nummer acht maar vervolgens moet zij in deze koers mee kunnen doen voor de klasseringen rond het podium. Zal worden gereden door leerling Micha Brouwer. Cadence de Kacy (10) was afgelopen vrijdag moegestreden en ging in de laatste rechte lijn van de benen. De merrie zal hier een defensievere koers vanuit het veld gaan krijgen en op die manier zou zij mee moeten kunnen doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainer Rick Wester.

Winnend: 4. Clopin du Boulay
Plaats: 1. Djoko’s Way
Duo: 4/ 1
Koppel:
4/ 1
Plaatskoppel:
1/ 4, 6, 8, 10
Trio: 4/ 1/ 1// alle

Race 5 - Wolvega Elite Summer Cup

In de vijfde race komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €32.000. Durk M Boko (2) krijgt zonder twijfel de voorkeur. Heeft het dit jaar alweer enorm goed gedaan en eindigde in zijn laatste start als zesde in de Grote Prijs der Lage Landen. Heeft met startnummer twee een ideaal nummer getroffen en zal worden gereden door Frans van der Blonk. Major Brown (9) heeft de weg omhoog weer aardig weten te vinden maar heeft geen voordeel van het tweede gelid deze keer. Hij zal als enige vanuit de tweede rij vertrekken maar moet op zijn vorm toch nog mee kunnen doen voor een trioklassering. Zal optimaal zonder achterijzers starten en gaat gereden worden door Ruud Pools. Edgar Flevo (8) had het de laatste keer niet bepaald naar zijn zin op het gras in Hamburg en viel onder de bel van uitschakeling. Heeft hier met startnummer acht een lastig nummer maar zijn vorm zou onveranderd goed moeten zijn. Zal op speed komen, gaat optimaal zonder ijzers en gaat gereden worden door trainer Jeroen Engwerda. Fabio Bianco (4) gaat weer eens in actie komen op Wolvega. Liep daar in het verleden goede koersen en met startnummer vier moet hij een mooie koers gaan krijgen. Zoals altijd zal hij gereden gaan worden door John de Leeuw. Gustafson (6) pakte in de wintermaanden altijd geld toch viel hij niet alle keren mee. Zal er nu een schep bovenop moeten doen wil hij mee gaan doen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door nationaal kampioen Rick Ebbinge.

Winnend: 2. Durk M Boko
Plaats:
4. Fabio Bianco
Duo: 2/ 4, 6, 7, 8, 9
Koppel:
2/ 4, 6, 7, 8, 9
Plaatskoppel:
4/ 2, 6, 7, 8, 9
Trio: 2/ 4/ 4// alle

Race 6 - Monté Summer Cup

De zesde race is een monténummer waar tien paarden aan de start gaan komen. De laatste keer dat Gusty Rhythm (2) aan de start kwam in de monté kwam hij twee-tiende achter de grote favoriet binnen. Ditmaal heeft hij een voorsprong van 20m en dat moet Hanna Huygens uit gaan buiten. In normale vorm lijkt de pupil van Bas Crebas enorm lastig te verslaan, zeker over de middenafstand. Zauni (9) is die grote favoriet in deze koers, maar onverslaanbaar is hij volgens ons zeker niet in deze koers. Zijn laatste koers op Hamburg was goed, zoals gewoonlijk won hij daar zonder partij. Gaat gereden worden door de Duitse kampioene Ronja Walter. Fiobano (3) mocht de laatste keer in Hamburg 20m voor zijn landgenoot beginnen maar kwam er ook 20m achter binnen. Lijkt in dit veld wel het derde paard te zijn en daar moet dan ook op gemikt gaan worden. Zal worden gereden door Sina Baruffolo. Varenne de Phens (4) loopt eigenlijk altijd goede koersen onder het zadel en mag met het nummer vier nog vanuit het eerste band gaan vertrekken. Zou in het voorste gedeelte van het veld een mooie koers moeten gaan krijgen en zal meedoen voor de klasseringen rond het podium. Gaat gereden worden door Celine Onghena. Easy Joe (7) heeft in het verleden enorm mooie dingen voor de sulky laten zien, hier gaat hij voor het eerst onder het zadel in actie komen in de koers. Kan voor de sulky goed vertrekken vanuit de banden, wanneer hij dat ook gaat doen vanuit de banden kan hij in dit nummer zeker gaan verrassen. Viktoria Peitz won onlangs haar eerste rit op Duindigt.

Winnend: 2. Gusty Rhythm
Plaats: 3. Fiobano
Duo:
2/ 3, 4, 9
Koppel:
2/ 3, 4, 9
Plaatskoppel:
2, 3, 4, 9
Trio: 2/ 3, 4, 9/ alle

Race 7 - 2 september Grand Prix Victoria Park-Prijs

In race zeven komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €4.000. Ike Schermer (6) kwam in zijn loopbaan twee keer aan de start en beide starts werden eenvoudig gewonnen. Moet ondanks het nummer zes snel terug te vinden zijn voor in het veld en moet vervolgens zijn derde overwinning op rij kunne boeken. Vivier Gar (5) liep afgezien van de laatste keer behoorlijke koersen op Duindigt en de merrie gaat het nu weer eens proberen op Wolvega. Heeft met startnummer vijf geen verkeerde uitgangspositie en zou op de rug van de favoriet een ideale koers moeten kunnen krijgen. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman. Hendrik Schermer (10) kan hier vanuit het tweede gelid zijn kan gaan afwachten. Hij zal voordeel hebben van een hoog tempo onderweg, zo kan hij optimaal gebruik gaan maken van zijn speed in de laatste 300m van de koers. Gaat gereden worden door trainer Frans van der Blonk. Regiment (2) heeft met startnummer twee geen verkeerde uitgangspositie en heeft enigszins een koers in de benen. Zou voor in het veld een zuinige koers aan de reling moeten kunnen krijgen en gaat hier gereden worden door trainer Michel Rothengatter. Gwydion (8) deed het de laatste keer weer goed op Groningen maar treft hier met startnummer acht een matig nummer. Het is niet gezegd dat de ruin een mooie koers kan gaan krijgen en de kans op extra meters moeten lopen ligt hier dan ook op de loer. Zal worden gereden door Jeffrey Mieras.

Winnend: 6. Ike Schermer
Plaats: 5. Vivien Gar
Duo:
6/ 2, 5, 8, 10
Trio: 6/ 2, 5, 8, 10/ alle

 

Race 8 - Serie Breeders Course der Driejarigen

De achtste race is een serie van de Breeders Course, de finale zal worden verreden op 31 juli op de baan van Jägersro in Malmö. Innovation Love (3) won vorige week onaangevochten en heeft met startnummer drie een goede uitgangspositie. Wanneer hij dravend van start gaat zou hij hier een eerste kans moeten hebben. Gaat ditmaal gereden worden door Danny Brouwer. Zarch Wise As (2) wist twee keer op rij in Italië te winnen, de eerste keer imponeerde hij meer dan de laatste keer. Heeft echter met startnummer twee een mooie uitgangspositie en hij is bekend met zijn rijder, trainer Erwin Bot. Zou voor hem optimaal zijn wanneer hij zonder ijzers in actie kwam. Zar Laksmy (4) won de laatste keer een weinigzeggende koers. Hier zal hij er een stap bovenop moeten doen en dat gaat hij doen vanaf het nummer vier. Dat hij gereden gaat worden door Robin Bakker zou enigszins verwachten weer moeten geven. Zaviar As (1) kwalificeerde twee keer en beide keren deed de Italiaan dat op een goede manier. Gaat hier voor het eerst in de koers in actie komen en dat gaat gebeuren met Rick Ebbinge op de sulky. Vanaf het startnummer één hoeft de reling in eerste instantie niet verlaten te worden en zou een plaats op het podium binnen handbereik moeten liggen. Iyan Stardust (6) presteert niet altijd even constant en heeft hier met startnummer zes het minste nummer getroffen. Treft in hiervoor genoemde paarden normaal gesproken te goede tegenstand maar laat één van hen een steek vallen moet hij een plaats op kunnen schuiven. De pupil van Bas Crebas zal worden gereden door John de Leeuw.

Winnend: 3. Innovation Love
Plaats:
2. Zarch Wise As
Duo:
3/ alle
Trio: 3/ 2/ 2// alle

 

Race 9 - Frisian Ascot Day 22 september-Prijs

In de negende en laatste race van de avond starten paarden tot een winsom van €7.500. Hunter Montana (10) maakte eerder in zijn loopbaan enorm veel indruk en gaat hier vertrekken vanuit het tweede gelid. Ondanks de mindere uitgangspositie en een periode van rust krijgt de ruin onze eerste stem. Zal worden gereden door trainer Michel Rothengatter die zijn pupil ongetwijfeld goed heeft geprepareerd voor zijn comeback. Hardwell de Heot (8) won in de wintermaanden drie koersen op rij, ging een keer van de benen en verdween vervolgens maanden uit beeld. Hier gaat hij zijn rentree maken en dat gaat gebeuren vanaf het nummer acht. Een lastige startpositie maar op de klasse af moet een plaats in het trio direct mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Rick Ebbinge. Helen Boko (6) heeft ook genoten van een aantal weken pauze. De merrie heeft het goed gedaan en heeft met startnummer zes een redelijke startpositie. Zij kan normaal gesproken goed vertrekken en met een normaal parcours voor in het veld moet zij hier in het trio kunnen eindigen. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Geordie (4) pakte de laatste keren aldoor een trioklassering op Duindigt en hier gaat de ruin het weer eens proberen op Wolvega. Heeft met startnummer vier geen verkeerd nummer en hij zou een mooie koers moeten gaan krijgen. Op de vorm af zou een plaats in het trio geen verrassing zijn. Gaat gereden worden door Berry Schwarz. Hairos F Boko (2) heeft in zijn laatste koersen veel te weinig laten zien en zou veel beter moeten kunnen. Vorig jaar wist de ruin nog een paard als Hillary Queen op de knieën te krijgen op de baan van Wolvega. Gaat ditmaal gereden worden door Jaap van Rijn.

Winnend: 10. Hunter Montana
Plaats: 6. Helen Boko
Duo:
10/ 6, 8
Trio: 10/ 6, 8/ alle