Voorbeschouwing Wolvega

 

Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden

 

Voorbeschouwing Wolvega, woensdag 18 april

 

Koers 1 12 MEI FAMILY DAY-PRIJS:

In de eerste koers gaan paarden op pad die nog niet meer verdiende dan €2.000. Race for Fame(8) had veel geleerd in haar eerste start en was beduidend beter de tweede keer uit. Zij wist de koers toen van kop af te dicteren en de overwinning kwam nooit in gevaar. Heeft een lastig nummer nu maar is wel het paard van de koers. Hind Beuckenswyk(1) deed het de laatste keer erg goed van kop af en zal met die koers in de benen normaal gesproken nog wat scherper zijn. Heeft met startnummer één opnieuw een mooi nummer en zij moet hier wederom in het trio kunnen eindigen. Select Swede(2) herstelde zich de laatste keer van een mindere prestatie op Gelsenkirchen. Heeft hier met startnummer twee een optimaal nummer en zal wederom worden gereden door trainer André Bakker. Fullrich v Assum(7) liep de laatste keer haar record en deed daarmee weinig verkeerd. Heeft hier met startnummer zeven een lastig startnummer maar zal daarbij in ieder geval de steun gaan krijgen van Robin Bakker. Hot Shot Rob(5) liep een aantal keer nette tijden op Wolvega en wanneer de merrie hier vanuit het veld een ideale koers op maat gaat krijgen moet zij mee kunnen doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainer Henk Hamming. Hendrik Schermer(6) had de laatste keer een mindere dag, in de twee starts ervoor deed hij het juist uitstekend met een derde en vierde plaats. Zal hier voor het eerst gereden gaan worden door leerlingpikeur Thomas Bos. Chilling Rainbow(9) gaat hier voor het eerst in zijn loopbaan in actie komen op Nederlandse bodem. De hengst heeft enkel galoppades staan maar hij zal de nodige snelheid bezitten anders hadden de eigenaren hem al van de hand gedaan. Zal hier als enige vanuit het tweede gelid vertrekken en dat zal hij samen gaan doen met Jos Verbeeck. Gigi(3) pakte de laatste keer een nette vijfde plaats mee en heeft hier met startnummer drie een mooi nummer. De merrie zal zo alles op maat gaan krijgen en zal worden gereden door eigenaar Willem Steur.

Winnend-paard: 8. Race for Fame
Plaats-paard: 1. Hind Beuckenswyk
Duo:
8/ 1, 2
Trio: 8/ 1, 2/ alle

 

Koers 2 PRIX KEBBY DU BOCAGE:

De tweede koers is voor Franse paarden die nog niet meer dan €50.000 verdiende. Artax Vert(4) krijgt in dit nummer onze voorkeur. De vos moest een tweetal starts inkomen maar liep de laatste twee keer prima koersen. De laatste keer dat hij in actie kwam, in de maand februari, werd hij onnodig offensief gereden en dat kostte hem minimaal een derde plaats. Hier heeft hij een mooi startnummer en interessant is dat hij voor het eerst gereden zal gaan worden door Dion Tesselaar. Apache Jeloca(11) heeft even een aantal weken gehad om op adem te komen en hem verwachten we ook weer in goeden doen aan de start. Het startnummer elf hoeft voor hem geen nadeel te zijn. Op zijn macht moet hij al een heel eind kunnen komen en ditmaal zal hij weer worden gereden door Jaap van Rijn. Bunker du Hamel(5) kan nu eindelijk weer eens onderweg met John de Leeuw en de combinatie heeft met startnummer vijf een behoorlijke uitgangspositie. Moet vanuit het veld een zuinige koers gaan krijgen en op speed moet een plaats in het trio haalbaar zijn. Croatie d’Amour(12) is op haar klasse zonder twijfel één van de betere paarden van de koers maar de merrie maakt haar rentree na een lange pauze en kan mogelijk nog een koers nodig hebben. Op haar klasse moet zij richting het podium kunnen trekken. Zal worden gereden door trainer Cees Kamminga. Baladin Williams(8) trof de laatste keer op papier sterkere tegenstanders dan nu maar zit wel opgescheept met het startnummer acht. Hij kan in ieder geval behoorlijk vertrekken en moet zodoende voor in het veld een mooie positie kunnen vinden. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer en eigenaar Jaap Fikse. Cristal des Hayes(6) had een periode waarin hij alleen maar won of tweede werd. De ruin lijkt momenteel echter een iets mindere periode door te maken en is verder lastig in te schatten tegen de tegenstand op Wolvega. De rijder kennende zal hij offensief gereden worden en de afstand lijkt dan niet direct een voordeel te zijn. Bastien du Chef(3) heeft met startnummer drie een mooie uitgangspositie en moet zo snel de reling kunnen bereiken voor een zo zuinig mogelijk parcours. Zal gereden gaan worden door Danny den Dubbelden. Bleuet d’Airou(1) gaat weer eens gereden worden door André Bakker en verandering lijkt bij de ruin meestal het beste uit te pakken. Wanneer hij hier dravend rond weet te komen moet een klassering richting het podium mogelijk zijn. De afstand is voor hem in ieder geval geen probleem, wanneer hij vlak blijft.

Winnend-paard: 4. Artax Vert
Plaats-paard:
11. Apache Jeloca
Duo: 4/ 4// 5, 8, 11, 12 (Duo van de dag)
Koppel:
4/ 5, 8, 11, 12
Plaatskoppel:
4/ 1, 3, 5, 6, 8, 11, 12
Trio: 4/ 11/ 11// alle

 

Koers 3 PRIX BEACHCLUB BODELAEKE:

In de derde koers komen paarden aan het vertrek die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €37.000. Flavius(3) staat er met zijn winsom heel erg mooi in en gaat gereden worden door Eline Janssen. De ruin heeft in zijn laatste starts zeer goede vorm laten zien en wanneer hij enkel de ruimte heeft voor zijn eindsprint in de laatste 500m lijkt geen tegenstander veilig te zijn voor hem op het moment. Major Brown(11) gaat eens vertrekken vanuit het tweede gelid en dat hoeft voor hem helemaal niet verkeerd te zijn. Hij kan zo eens zijn krachten sparen in de beginfase zodat hij op het einde nog wat over heeft. Zal hier worden gereden door Ruud Pools. Egbert Schermer(9) liep de laatste keer een prima koers op Mons en zal met die koers in de benen nu zeker scherper zijn. Zal met startnummer negen enigszins gelukkig moeten zijn maar zal worden bijgestaan door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Favourite Wish(6) liep de laatste twee keer goede koersen. Hij kwam hard op de finish af en lijkt weer richting oude vorm te trekken. Hij noteerde de laatste keer natuurlijk een razendsnelle tijd, maar die dag ging alles en iedereen snel. Desalniettemin is de hengst getalenteerd genoeg om hier mee te doen. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Secret Honey(4) heeft met startnummer vier een mooi nummer en in twee starts voor haar oude nieuwe stal heeft de merrie weinig verkeerd gedaan. Moet mogelijk zijn hier de reling te bereiken en dan kan de merrie goed vechten voor wat betreft het behouden van haar positie. Zal hier rondom zonder ijzers in actie gaan komen. Greek F Boko(5) pakt de laatste tijd zijn klasseringen mee maar lijkt het zichtbaar moeilijk te hebben in deze koers. De kop bereiken kan in dit nummer lastig worden en daarom lijkt hij ook hooguit mee te kunnen doen voor de klasseringen in dit nummer. Zal worden gereden door Robin Bakker en vertrekt zonder achterijzers. Tequila F(12) komt terug van een rustperiode en zal in eerste instantie ritme op gaan doen. De ruin heeft daarnaast met startnummer twaalf geen optimale uitgangspositie en koerst normaliter beter rechtsom dan linksom. Zal worden gereden door trainer Stefan Schoonhoven. Edgar Flevo(8) begon eind vorig jaar goed toen hij terugkeerde van een pauze maar die lijn heeft hij helaas niet door kunnen zetten. Heeft met startnummer acht een lastig nummer hier en zal in eerste instantie goed rond willen komen. Zal worden gereden door trainer Jeroen Engwerda.

Winnend-paard: 3. Flavius
Plaats-paard:
11. Major Brown (Outsider van de dag)
Duo:
3/ 4, 5, 6, 9, 11
Koppel: 3/ 4, 5, 6, 9, 11
Plaatskoppel: 11/ 3, 4, 5, 6, 9
Trio: 3/// 4, 5, 6, 9, 11

 

Koers 4 OLYMPIATRAIL:

De vierde koers is de hoofdklasse en hier komen tien paarden aan de start. Urbanio(6) is hier in goeden doen het paard van de koers. Hij was de laatste keer niet heel erg gelukkig, kwam te laat vrij en was daarnaast wat driftig in de beginfase. In de start daarvoor op Wolvega was hij niet helemaal in orde en werd ook niet meer gevraagd in de laatste rechte lijn. Verwachting is dat hij nu weer helemaal in orde is en van kop af is hij het paard om te verslaan. Dame Alki(7) zal waarschijnlijk weer komen om stuivertje te wisselen of Rick Ebbinge moet ditmaal beslissen om van een rug te rijden. Het scenario lijkt in ieder geval dat deze twee paarden voor in het veld liggen en de pupil van Hugo Langeweg junior lijkt normaliter de mindere van de twee. Noble Dolly(1) kan behoorlijk vertrekken achter de auto en heeft in ieder geval een mooi nummer met één. Hoeft weinig meters extra te maken in deze koers en kan het vervolgens op haar speed aan laten komen. Zal worden gereden door trainer Cees Kamminga. Easy Joe(3) heeft met startnummer drie een mooi nummer. De ruin kan goed vertrekken en moet de reling kunnen bereiken. Op basis van de vorm die hij de laatste keren heeft laten zien moet een klassering mogelijk zijn. Banker Transs R(5) was de laatste keer op weg naar de kop toen hij zonder reden leek weg te springen. De ruin lijkt een vormcrisis mee te maken en vooralsnog is het afwachten wanneer wij hem weer in oude vorm terugzien. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Ennyus Boko(2) heeft met startnummer twee een mooi nummer. De ruin kan zo direct plaatsnemen in het tweede spoor en zal het vervolgens van zijn eindsprint moeten hebben. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Romanesque(10) werd de voorlaatste keer dat hij aan de start kwam derde op Wolvega en deed het toen behoorlijk. Nu heeft hij een veel mindere uitgangpositie en kan het lastig gaan worden vanuit het achterveld. Zal worden gereden door Jos Verbeeck. SJs Junior C(4) won de laatste keer op Gelsenkirchen en de vos liet daarmee behoorlijke vorm zien. Moet met dit nummer in het veld terecht gaan komen en moet het vervolgens van zijn speed hebben. Een paard voor de klasseringen.

Winnend-paard: 6. Urbanio
Plaats-paard: 7. Dame Alki
Duo:
6/ 1, 3, 5, 7
Koppel:
6/ 1, 3, 5, 7 (Koppel van de dag)
Plaatskoppel:
7/ 1, 3, 5, 6
Trio: 6/ 7/ 7// alle

 

Koers 5 PRIX TOP OF THE CHARM:

In de vijfde koers komen Franse paarden aan de start tot €20.000 die ook nog eens verdeeld zijn over twee verschillende banden. Vanuit het eerste band krijgt Cameleon(3) onze voorkeur. De ruin ging in het verleden vaak gelijk af met paarden vanuit het tweede band en heeft lopende goede vorm laten zien. De afstand past hem goed en hij zal wederom worden gereden door Stefan Schoonhoven. Chronos du Lude(9) loopt constant goede koersen op Wolvega en mag hier vanuit het tweede band gaan vertrekken. De bandenstart lijkt een voordeel voor hem te zijn en de afstand zeker ook. Zal hier zoals gebruikelijk is de laatste tijd worden gereden door Ruud Pools. Douce Soiree(4) mocht de laatste keer op pad met André Bakker en de merrie behaalde toen een goede derde plaats. Hier mogen zij vanuit het eerste band gaan vertrekken en dan zouden er mogelijkheden moeten zijn. Bandenstart is een klein vraagteken maar de afstand is in ieder geval goed te doen voor de merrie. Bucelio Verderie(13) heeft het behoorlijk gedaan de laatste keren op Belgische bodem en gaat het nu op Wolvega proberen. Het tweede band is natuurlijk niet optimaal maar een klassering rond het podium zou mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Lieven Cannaert. Desiree de Bouere(5) viel de laatste keer onder de bel van uitschakeling maar de merrie heeft wel snelheid. Wanneer zij hier dravend rond weet te komen zou een klassering in ieder geval mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Djoko’s Way(11) liep twee keer goede koersen op Nederlandse bodem en twee mindere. De twee keer dat hij minder ging moest hij veel buitenom doen en dat lijkt de ruin niet al te leuk meer te vinden. Hij lijkt het dan ook lastig te krijgen vanuit het tweede band, waar zeker meters buitenom gemaakt moeten worden. Diamond ER(2) kwam nog niet dravend over de finish op Nederlandse bodem en mogelijk kan de bandenstart hem helpen om dat voor de eerste keer te bewerkstelligen op Nederlandse bodem. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Black des Morins(6) liep de laatste keer geen verkeerde koers en pakte weer een plaatsgeld mee. Heeft hier net het tweede band getroffen en zal voor een zuinig parcours gaan om het vervolgens op speed aan te laten komen. Zal worden gereden door trainer Gerrit de Jong.

Winnend-paard: 3. Cameleon
Plaats-paard:
9. Chronos du Lude
Duo: 3/ alle
Koppel: 3/ alle
Plaatskoppel: 9/ alle
Trio: 3/ 9/ 9// alle

 

Koers 6 PRIX JOHN BOOTSMAN:

De zesde koers is voor paarden die de winsom van €6.000 nog niet hebben bereikt. Hector di Quattro(1) krijgt in dit nummer onze voorkeur. Hij kon in de kwalificatieproef onlangs nog niet zijn ware gezicht laten zien, ditmaal verwachten wij hem vele malen scherper. Liet vorig jaar klasse zien en heeft hier het perfecte startnummer. Is snel van start, vertrekt rondom zonder ijzers en zal worden gereden door Hugo Langeweg junior. Hollywood Star(6) is een logische uitdager. De merrie verloor nog niet in twee starts en heeft talent. De kop bereiken zal hier normaal gesproken lastig gaan worden maar in de slipstream moet zij mee kunnen trekken en lijkt dan automatisch op het podium terecht te gaan komen. More Junction(8) trof de laatste keer in de breedte gezien misschien wat sterkere tegenstand, ditmaal zit hij opgescheept met het matige startnummer acht. Heeft in ieder geval vorm en zit het niet al teveel tegen onderweg moet een trioklassering mogelijk zijn. Zal worden gereden door John de Leeuw. Hedy Beuckenswyk(7) maakte haar rentree en moest direct twee keer op één dag in actie komen. Dit was mogelijk iets wat te veel gevraagd voor de merrie die klasse genoeg moet hebben om in een koers als deze mee te doen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Rick Ebbinge. Hadya Cunera(3) pakt altijd haar klasseringen mee en heeft hier met startnummer drie een mooi nummer. De merrie mag voor in het veld een zuinig parcours verwachten en zou op haar eindschot mee moeten kunnen doen voor de klasseringen achter het podium. Zal worden gereden door Kurt Roeges. Ihagua F Boko(5) is een driejarig talent maar treft hier toch behoorlijke tegenstand in veelal oudere dravers. Hij heeft met startnummer vijf een behoorlijke uitgangspositie en zal normaal gesproken vanuit het veld veel gaan leren deze koers. Geri Boko(11) heeft met startnummer elf een matig nummer maar de merrie loopt wel constant goede tijden op Wolvega en gaat hier gereden worden door André Bakker. De combinatie moet hier weer mee kunnen doen voor de klasseringen.

Winnend-paard: 1. Hector di Quattro (Tip van de dag)
Plaats-paard:
6. Hollywood Star
Duo: 1/ 6, 7, 8
Koppel:
1/ 6, 7, 8
Plaatskoppel:
1/ 3, 5, 6, 7, 8
Trio: 1/ 6, 7, 8/ alle

 

Koers 7 PRIX THABOR JACK:

In de zevende koers komen Franse paarden aan het vertrek tot een winsom van €250.000. Dayton(3) maakte de laatste keer op Wolvega zijn debuut voor trainer Bas Crebas. De vos was slecht te motiveren onderweg en kwam daarnaast met ijzers aan de start. Hij zal ditmaal zonder ijzers starten en verdere wijzigingen zijn aangegeven. Ditmaal verwachten wij een totaal ander paard aan de start die hier de koers moet kunnen winnen. Zal worden gereden door leerling Micha Brouwer. Delicatesse(4) werd de laatste keer derde voor de stalgenoot, bij de merrie zitten echter geen wijzigingen aan te komen. Zij heeft in ieder geval wel een mooi startnummer en moet hier in het trio kunnen eindigen. Zal worden gereden door John de Leeuw. Unword(7) bleef de laatste keer in Duitsland weer eens op de been. Op Franse bodem wou het de laatste tijd niet lukken, hier lijkt hij in vergelijking met daar wat lichter te staan. Heeft met nummer zeven een lastig nummer maar op zijn klasse moet hij hier in het trio kunnen eindigen. Zal worden gereden door Robin Bakker. Vendangeur(1) noteerde de laatste keer een behoorlijke tijd en heeft hier met startnummer één een mooi nummer. Moet zo direct alles op maat gaan krijgen aan de reling en zal ditmaal weer rondom zonder ijzers gaan starten. Zal worden gereden door trainer Cees Kamminga. Skipper Gede(9) is er een enorm lange tijd tussenuit geweest en is daardoor erg lastig in te schatten. De hengst heeft in het verleden mooie dingen laten zien maar op zijn twaalfde is hij erg lastig in te schatten. Zal worden gereden door zijn trainer Jos Verbeeck. Aleno Josselyn(2) heeft na een periode van rust weer een koers in de benen en heeft hier met startnummer twee een mooi nummer. Moet voor in het veld een zuinige koers gaan krijgen en met het juiste tempo moet hij mee kunnen strijden voor de plaatsen vlak achter het podium. Zal worden gereden door Ruud Pools. Ultimo Amore(6) pakte de laatste keer een klassering mee maar deed dat wel op grote achterstand. Heeft met startnummer zes een redelijk nummer. Wanneer hij de reling kan bereiken moet een klassering weer mogelijk zijn. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden. Ustin de Littry(5) kwam eind maart voor het eerst aan de start voor trainer Cees Kamminga en pakte een klassering mee. Zal ditmaal normaal gesproken scherper zijn en heeft met startnummer vijf een redelijke uitgangspositie. Zal ditmaal worden gereden door André Bakker.

Winnend-paard: 3. Dayton
Plaats-paard:
4. Delicatesse
Duo:
3/ 1, 2, 4, 7, 9
Koppel:
3/ 1, 2, 4, 7, 9
Plaatskoppel:
4/ 1, 2, 3, 7, 9 (Plaatskoppel van de dag)
Trio:
3/ 4/ 4// alle

 

Koers 8 PRIX ROBERT BI:

De achtste koers is een koers waarin paarden aan de start komen die nog niet meer dan €12.000 verdiende. Gonda Schermer(6) krijgt in dit nummer onze voorkeur. Ondanks dat de merrie nauwelijks op 100% kan zijn is zij onze eerste keuze in deze koers. Merrie heeft enorm veel speed en wanneer zij enkel in de buurt van de kop paarden is moet zij deze allen kunnen passeren in de laatste meters. Zal worden gereden door Rick Ebbinge. Hindy Heikant(4) is een aantal maanden aan de kant geweest maar heeft het in de wintermaanden geweldig gedaan. De merrie kan goed vertrekken en moet voor in het veld een mooie koers kunnen krijgen. Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Hummer Scott(5) leek de laatste meters wat te twijfelen bij zijn laatste overwinning maar verloor in drie starts nog niet dit jaar. Hier lijkt hij echter de sterkste tegenstand tot nu toe te treffen en een verlies lijkt hier op de loer te liggen. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Dion Tesselaar. General Lee(2) lag de laatste keer aan kop in de laatste bocht toen hij zijn kansen versprong. Hij treft in eerdergenoemde paarden normaliter te goede tegenstand maar mocht één van hen een steek laten vallen moet hij de laatste plaats op het podium in kunnen nemen. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Guy Pomponne(8) versprong direct al zijn kansen vanuit de banden op Alkmaar. Daarvoor deed de ruin het elke keer erg goed. Heeft hier met startnummer acht een lastig nummer en kan daardoor te laat gaan komen in deze koers. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. High Speed(3) won de laatste keer op Gelsenkirchen, hij kwam toen net als deze keer zonder achterijzers aan de start. Lijkt een te sterk veld met tegenstanders te treffen en lijkt een paard voor de klasseringen te zijn in deze koers. Zal hier weer worden gereden door Jaap van Rijn. Drogba Apache(1) is een snelle vertrekker en heeft met startnummer één het ideale nummer. Hoeft enkel rechtdoor te rijden en zal geen meters extra hoeven maken. Een paard dat kansrijk is voor de klasseringen in deze koers. Zal worden gereden door Elco Korrel. Catar(7) is er een lange tijd tussenuit geweest en staat er daarnaast erg zwaar in. Wanneer hij een zuinige koers vanuit het veld krijgt kan hij met enig geluk een klassering mee gaan pakken. Zal worden gereden door trainer Ronald de Beer.

Winnend-paard: 6. Gonda Schermer
Plaats-paard:
4. Hindy Heikant
Duo: 6/ 4, 5
Koppel:
6/ 4, 5
Plaatskoppel:
5/ 2, 5, 6, 8
Trio: 6/ 4, 5/ 2, 3, 4, 5, 8 (Trio van de dag)

 

Koers 9 PRIX CHELSEA BOKO:

In de negende en laatste koers van de avond komen de beginners in actie, de klasse tot €700. Hendrix Scott(1) kwalificeerde op een goede manier op Wolvega. Hij moet nog het nodige leren maar hij heeft snelheid en talent genoeg. Moet hier met startnummer één direct de kop kunnen bemachtigen en zal worden gereden door Jeffrey Mieras. Harrison Boko(4) kwalificeerde in een snelle tijd op Wolvega en is duidelijk vooruitgegaan in vergelijking met vorig jaar. Heeft hier de eerste keer uit met startnummer vier een mooi nummer en zal worden gereden door trainer Rick Wester. Zoom Wise L(3) straalt het nodige talent uit maar ging de eerste keer uit dit jaar van de benen. Heeft met startnummer drie een mooi nummer en lopende zou hij hier op het podium moeten kunnen eindigen. Zal net als in de vorige start worden gereden door Michel Rothengatter. Ismael F Boko(2) kwalificeerde in een weinigzeggende tijd maar ook hij straalt talent uit. Maakte zijn proef makkelijk af in de laatste rechte lijn en lijkt zeker harder te kunnen. Heeft hier de eerste keer uit met startnummer twee een mooi nummer en zal worden gereden door trainer Patrick de Haan. Hadol Boko(8) heeft twee koersen in de benen dit jaar en zou enigszins ritme moeten hebben. Heeft met startnummer acht een lastig nummer en zal afhankelijk zijn van het koersverloop. De goed gefokte hengst zal worden gereden door zijn trainer Kristof Depuydt. Idine(9) deed het vorig jaar behoorlijk als tweejarige. De merrie pakte haar klasseringen mee en gaat hier voor het eerst in actie komen als driejarige. Moet met startnummer negen een zuinige koers aan de reling gaan krijgen en zal hier gereden gaan worden door trainer Tom Kooyman. Miracle Yankee(5) kwalificeerde in een weinigzeggende tijd op Belgische bodem afgelopen maand en is lastig in te schatten. Heeft met startnummer vijf in ieder geval een behoorlijk startnummer en komt hier direct rondom zonder ijzers aan de start. Zal worden gereden door trainer Lieven Cannaert. Hayewatha(10) won in een weinigzeggende tijd op Gelsenkirchen, maar deed het wel op een goede manier. Hier mag de ruin vanuit het tweede gelid komen en kan het zo op zijn speed aan gaan laten komen. Zal worden gereden door Jaap van Rijn.

Winnend-paard: 1. Hendrix Scott
Plaats-paard: 4. Harrison Boko
Duo:
1/ 2, 3, 4, 5, 8
Koppel:
1/ 2, 3, 4, 5, 8
Plaatskoppel:
1/ 2, 3, 4, 5, 8
Trio: 1/ 2, 3, 4, 8/ alle