Voorbeschouwing Wolvega

 

Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden

 

Voorbeschouwing Wolvega, zondag 18 februari

 

Koers 1 PRIX BEIJK CATERING:

In de eerste koers komen paarden in actie die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €32.000. Flavius(2) krijgt in dit nummer onze lichte voorkeur. Hij heeft de laatste keren goede koersen gelopen en lijkt in de breedte nu iets mindere tegenstand te treffen. Heeft met startnummer twee een mooi nummer en heeft daarnaast een mooie uitgangspositie met het nummer twee. Zal weer worden gereden door Eline Janssen. Kees Bokma(6) zou mogelijk nog niet in goede vorm verkeren de laatste keer maar wist het desondanks toch al enorm sterk af te maken. Het tempo zat natuurlijk mee maar hij liet zeker ook zijn klasse zien. Heeft met startnummer zes een redelijk nummer en hij doet weer mee voor een trioklassering. Greek F Boko(3) liep de laatste twee keer weer goede koersen en moet hier uitzicht hebben op de koppositie. Daarvandaan moet hij een goede koers kunnen lopen en zullen er weer mogelijkheden liggen om onder de eerste drie te eindigen. Zal ditmaal weer worden gereden door Robin Baker. Benji Boy(4) liep vorige week andermaal een goede koers. Deze week heeft hij met startnummer vier een veel beter startnummer getroffen, daarnaast lijkt het kleine veld voor hem een voordeel te zijn. Op basis van zijn laatste vorm kan hij met een mooi parcours een derde plaats behalen in deze koers. Zal ditmaal worden gereden door Stefan Schoonhoven. Egbert Schermer(1) is er een zeer lange periode tussenuit geweest en zal normaliter nog niet in topvorm verkeren. Heeft met startnummer één in ieder geval een mooi nummer en bij een parcours aan de reling doet hij mee voor een klassering. Zal worden gereden door Daisy Paling. Dayenne Lane(7) heeft het in haar laatste koersen zeer goed gedaan. De merrie heeft in dit nummer het hoogste startnummer getroffen en zal waarschijnlijk vanuit het achterveld moeten beginnen. Dit lijkt geen voordeel en dan lijkt een klassering het hoogst haalbare voor nu. Andrea Swagerman(5) pakte de laatste keer een klassering mee op Wolvega maar meer dan dat was niet mogelijk. Hier lijkt de tegenstand ook weer pittig te zijn en pakt hij een klassering mee heeft hij het weer goed gedaan. Zal worden gereden door Frans van der Blonk.

Winnend-paard: 2. Flavius
Plaats-paard: 6. Kees Bokma
Duo:
2/ 3, 6
Trio: 2/ 3, 6/ alle

 

Koers 2 PRIX HARAS DE GINAI:

De tweede koers is voor Franse paarden tot een winsom van €150.000. Baikal de Mortree(8) staat zonder twijfel voor de klasse van deze koers. Hij heeft met startnummer acht geen optimaal startnummer maar hij lijkt veel meer klasse te hebben dan zijn tegenstanders. De afstand is goed en zoals gewoonlijk zal hij worden gereden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Valerio Jet(7) kwam twee keer uit sinds zijn terugkomst uit Oostenrijk. De laatste keer was hij duidelijk verbeterd ten op zichte van de keer ervoor. Hij lijkt hier van de rest het beste paard te zijn en zal hier ook nog eens worden gereden door Jaap van Rijn. De afstand zou hem goed moeten passen. Baladin Williams(3) werd de laatste keer in de eerste bocht van de benen gereden en viel daardoor onder de bel van uitschakeling. Met de vorm lijkt niets mis te zijn en voor hem zou een plaats onder de eerste drie goed mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door eigenaar Jaap Fikse. Bleuet d’Airou(1) kwam de laatste keer laat op gang maar wist alsnog een derde plaats mee te pakken. Hier lijkt hij in de breedte wat zwaarder te staan maar lopende is hij goed genoeg om mee te doen voor een klassering rond het podium. Zal worden gereden door Dion Tesselaar. Bonefish Life(4) pakt zijn klasseringen mee de laatste tijd en moet ook hier weer meedoen voor de klasseringen. Heeft met startnummer vier een mooi nummer en zal ditmaal weer eens worden gereden door trainer Cees Kamminga. Verseau Blue(5) deed het de laatste keer niet verkeerd met een klassering. Heeft in dit nummer met het startnummer vijf een mooie uitgangspositie en daarvandaan zou een nieuwe klassering mogelijk moeten zijn. Zal weer worden gereden door Ruud Pools. Arthus Mijoro(9) pakte de laatste keer een zesde plaats en zal ditmaal wat scherper aan de start verschijnen. Moet vanuit het tweede gelid een zuinige koers kunnen krijgen en een nieuwe klassering moet binnen handbereik liggen. Zal worden gereden door Danny Brouwer. Voltigeur d’Amour(6) zou het volgens de berichten beter moeten doen dan zijn laatste twee verrichtingen. Hij heeft tot nu toe weinig indruk weten te maken op Nederlandse bodem en lijkt hier hooguit mee te kunnen doen voor de klasseringen met datgeen hij tot nu toe heeft laten zien. Zal ditmaal worden gereden door Niels Jongejans.

Winnend-paard:
8. Baikal de Mortree
Plaats-paard:
7. Valerio Jet
Duo: 8/ 1, 3, 7
Trio: 8/ 1, 3, 7/ alle

 

Koers 3 PRIX ECURIE VAUTORS:

In de derde koers komen zestien Franse paarden in actie in de klasse tot €20.000. Cyrus d’Alba(6) krijgt in deze open aangelegenheid onze lichte voorkeur. Hij kan goed vertrekken en dat lijkt al het halve werk te zijn in deze koers. Zou voor in het veld een ideale koers moeten krijgen en zou het dan op speed af moeten kunnen maken. Zal worden gereden door John de Leeuw. Diego Dry(7) wist de laatste twee keer te winnen, maar de laatste keer was hij niet zo imponerend ondanks dat de afstand volgens de trainer beter zou moeten passen. De afstand is nu weer wat langer en wij denken dat hij ditmaal aan het kortste eind gaat trekken. Zal worden gereden door Robin Bakker. Catyama(16) wist de laatste keer eindelijk eens een koers te winnen en dat had zij ook meer dan verdiend. Hier zal zij moeten vertrekken met het startnummer zes en dat is natuurlijk verre van ideaal. De merrie heeft echter voldoende speed in huis om met een enigszins gunstig koersverloop mee te doen voor de trioklasseringen in deze koers. Zal weer worden gereden door Dennis Minnema. Cameleon(2) heeft de laatste keren weinig verkeerd gedaan en mag hier vertrekken met het mooie startnummer twee. Zou voor in het veld een mooie koers moeten krijgen en op zijn laatste verrichtingen af doet hij mee voor de klassering rond het podium. Zal weer worden gereden door Stefan Schoonhoven. Ermes Atout(13) wist de eerste keer uit indruk te maken voor trainer Jeroen Engwerda, vervolgens verging het de Fransman een stuk minder. Heeft hier met startnummer dertien een lastig nummer en lijkt hooguit mee te kunnen doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door Rick Ebbinge, zoals gewoonlijk. Canon de la Douce(10) wist eind december een koers te winnen op Wolvega maar heeft sindsdien niet meer die vorm laten zien. Hier zou hij vanuit het tweede gelid een onopvallende koers moeten krijgen en mogelijk is dan weer iets mogelijk. Zal weer worden gereden door Caroline Aalbers. Comete de Baffais(12) springt op wint momenteel en als de rij met verrichtingen gevolgd moet worden zou zij nu weer een overwinning moeten boeken. Zo simpel zal het echter niet worden. De merrie is nog altijd lastig te manoeuvreren en het grote veld van zestien lijkt een duidelijk nadeel. Zal ditmaal weer worden gereden door Mats Wester. Bijou d’Airou(1) heeft na een rustperiode weer een koers in de benen en zou nu wat scherper moeten zijn. Heeft met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie en een plaatsgeld zou in ieder geval mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Rick Wester.

Winnend-paard: 6. Cyrus d’Alba
Plaats-paard: 7. Diego Dry
Duo:
6/ 6// 1, 2, 7, 10, 12, 13, 16
Koppel: 6/ 1, 2, 7, 10, 12, 13, 16 (Koppel van de dag)
Plaatskoppel:
7/ alle
Trio: 6/ 7/ 7// alle

 

Koers 4 PRIX VAN MOSSEL AUTOMOTIVE GROUP:

De vierde koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.000. Victor ZS(10) krijgt in dit nummer de voorkeur. Hij heeft een aantal koersen wat kunnen leren en zou nu klaar moeten zijn voor zijn eerste overwinning. Net als de eerste keer uit zal hij worden gereden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Hunter Dragon(2) is er een lange tijd tussenuit geweest en laat zich goed aanzien. Hij lijkt de grootste uitdager te zijn voor onze favoriet en heeft met startnummer twee ook nog eens een goed startnummer. Zal hier net als vorig jaar worden gereden door Jaap van Rijn. Everton le Blanc(5) kwalificeerde eerder dit jaar in een goede tijd op Wolvega maar de vorige keer ging het direct mis met een galoppade aan de start. Heeft hier met startnummer vijf een mooier nummer dan de laatste keer en zal hier samen met Danny Brouwer op pad gaan. Lopende moet een plaats bij de eerste drie mogelijk zijn. Hooray Boko(12) liep de laatste keer een nette tijd maar er zou veel meer in moeten zitten bij de merrie dan dat zij momenteel laat zien. Heeft met startnummer twaalf een lastig nummer maar met het juiste parcours moet een klassering richting het podium zeker mogelijk zijn. Suprisingly Diva(7) pakte de laatste keer een klassering mee op Wolvega in een nette tijd. Met startnummer zeven kan het lastig worden positie te vinden maar kijkend naar de tegenstand zou een nieuwe klassering mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Hollywood Star(3) kwalificeerde vorige week in een nietszeggende tijd maar zal ongetwijfeld harder kunnen dan dat. Heeft met startnummer drie in ieder geval een mooie uitgangspositie van start af en net als in de kwalificatie zal zij worden gereden door Dion Tesselaar. Gong is Alles(9) probeerde het laatst eens van kop af en wist het toen behoorlijk lang uit te houden. Weet de merrie haar krachten hier beter te verdelen zou een klassering mogelijk moeten zijn. Zal weer worden gereden door trainer Arend de Wrede. Hopeful Boshoeve(8) heeft hier met startnummer acht een lastig startnummer maar de merrie liep de laatste keren redelijke koersen. Moet hier weer mee kunnen strijden voor de klasseringen. Zal weer worden gereden door John Dekker.

Winnend-paard: 10. Victor ZS
Plaats-paard: 2. Hunter Dragon (Outsider van de dag)
Duo:
10/ 2, 3, 5, 7, 12
Koppel: 10/ 2, 3, 5, 7, 12
Plaatskoppel:
2/ 3, 5, 7, 10, 12
Trio: 10/ 2/ 2// alle

 

Koers 5 PRIX WIERDA & PARTNERS:

In de vijfde koers komen paarden aan het vertrek die nog niet meer dan €3.750 verdiende. Vive le Vent(9) won de eerste keer uit op een goede manier en liep ook de laatste keer een zeer sterke koers. Het startnummer zit nu ook zeker niet mee, maar komt zij tijdig vrij moet zij deze koers zonder problemen op haar naam kunnen schrijven. Zal worden gereden door Rick Ebbinge. Hummer Scott(12) was vorig jaar een jaargangstopper maar is er wegens een blessure lang tussenuit geweest. Enkele weken geleden hebben wij hem in actie gezien op Wolvega, toen oogde hij nog niet heel erg scherp. Hij zal ongetwijfeld verbeterd zijn maar of dat direct goed genoeg is voor de winst wagen wij te betwijfelen. Zal worden gereden door trainer Dion Tesselaar. Geordie(11) liep de laatste keer een beresterke koers. Dit was zijn eerste koers na een rustperiode en ondanks meters buitenom wist hij op een goede tweede plaats te eindigen. Met het nummer elf zal hij weer vanuit het achterveld moeten komen maar is hij zo goed als de laatste keer moet een trioklassering weer mogelijk zijn. Volare Gar(13) wist de laatste keer te winnen vanuit het tweede gelid maar trof toen iets andere tegenstand. Wanneer hij vanuit het achterveld de juiste ruggen weet te vinden zou een plaats in het trio weer mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Eliazure(5) wist de laatste keer te winnen maar de merrie zal nog veel moeten leren. Heeft met startnummer vijf ten op zichte van eerdergenoemde in ieder geval een beter startnummer getroffen en ook ditmaal zal zij worden gereden door Robin Bakker. Hoot Mon Amour(3) pakte ook de laatste keer weer een klassering mee en doet het gewoon goed momenteel. Heeft met startnummer drie een goed startnummer en vanuit het veld zou een nieuw klassering weer mogelijk moeten zijn. Zal andermaal worden gereden door John de Leeuw. Gulomgoarre(4) liep ook vorige week weer een nette koers en hier heeft de merrie met startnummer vier weer een goede uitgangspositie. Zal ditmaal worden gereden door Tom Kooyman die haar ook weer in stelling zou moeten brengen voor een klassering. Ghickadee HPK(8) kwam de laatste keer voor het eerst uit bij de trainer Marcel Hauber en de merrie was duidelijk verbeterd. Heeft hier met startnummer acht een lastig nummer maar zij is zeker goed genoeg om mee te doen voor de klasseringen vlak achter het podium.

Winnend-paard: 9. Vive le Vent
Plaats-paard: 11. Geordie
Duo: 9/ 11, 12, 13
Koppel: 9/ 11, 12, 13
Plaatskoppel: 11/ 5, 9, 12, 13
Trio: 9/ 11, 12, 13/ alle

 

Koers 6 PRIX EUREGIO RECYCLING:

De zesde koers is een koers waarin paarden op stap gaan die nog niet meer dan €6.500 verdiende. High Speed(12) maakte vorige week zijn rentree en deed dat op een goede manier. Hier heeft hij met startnummer twaalf geen ideaal startnummer maar hij lijkt voldoende klasse in huis te hebben om dat nummer te boven te komen. Zal ditmaal worden gereden door Robin Bakker. Umbra(13) deed het de laatste keren behoorlijk en ondanks het startnummer dertien hier moet het voor haar mogelijk zijn om op het podium te gaan eindigen. Zal net als de voorlaatste keer worden gereden door Rick Ebbinge. Devil(1) heeft een rij met galoppades achter zijn naam staan maar lopende moet hij zeker snel genoeg zijn om in deze koers een woordje mee te spreken. Zal ditmaal worden gereden door Dion Tesselaar, hetgeen een interessante wijziging is. Call Him George(11) was de laatste keer erg ongelukkig in het koersverloop maar wist desondanks nog goed af te komen in de laatste rechte lijn. Zal hier vanuit het tweede gelid moeten komen en met de sprint van de laatste keer vormt hij een gevaar voor de paarden in het trio. Zal hier wederom gereden gaan worden door Willem Hamming. Giga Well(5) deed het de laatste keren goed maar lijkt hier toch ietwat sterkere tegenstand te treffen. Heeft met startnummer vijf een redelijke uitgangspositie en zal ook ditmaal weer worden gereden door Jaap van Rijn. Drogba Apache(8) liep de voorlaatste keer een prima koers maar versprong de laatste keer nog voor de start al zijn kansen. Heeft met startnummer acht in ieder geval het eerste gelid maar een ideale uitgangspositie is het allerzins. Zal hier weer worden gereden door Elco Korrel. Gently Boko(7) liep de laatste keer totaal geen snelle tijd maar pakte wel weer een klassering mee. Kan de merrie hiervandaan de reling bereiken zou een nieuwe klassering weer mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Danny Brouwer. Elias DF(6) ging de laatste keer in de fout en zal zich nu willen revancheren. Heeft met startnummer zes een redelijke startpositie. Kan hij vanuit het veld een mooie koers gaan krijgen moet een klassering weer mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Arend de Wrede.

Winnend-paard: 12. High Speed
Plaats-paard:
13. Umbra
Duo: 12/ 12// 1, 5, 8, 11, 13 (Duo van de dag)
Koppel:
12/ 1, 5, 8, 11, 13
Plaatskoppel:
13/ 1, 5, 8, 11, 12
Trio: 12/ 13/ 13// alle

 

Koers 7 PRIX BELGIAN SCRAP RECYCLING:

In de zevende koers komen paarden aan het vertrek tot een winsom van €11.000. Joffshore Vrijthout(10) krijgt in dit nummer onze voorkeur. Ondanks dat de pupil van trainer Dion Tesselaar vanuit het tweede gelid moet komen lijkt hij het beste paard van de koers te zijn. Wist de laatste keer op een goede manier te winnen en klopte al vaker soortgelijke tegenstand. Fledder Greenwood(3) kwam de laatste keer voor het eerst uit bij trainer Appie Bosscha en dat resulteerde direct in een snelle tweede plaats. Hier heeft hij met startnummer drie weer een mooi nummer en er moeten weer mogelijkheden zijn. Zal andermaal worden gereden door John de Leeuw. Hasta la Vista(9) wist de laatste keer in een vroegtijdig stadium de kop te bereiken en vervolgens wist hij een welverdiende overwinning te boeken. Heeft hier met startnummer negen een lastig nummer maar op zijn klasse moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn. Hands Down(8) maakte onlangs een goed rentree maar zit hier opgezadeld met het matige startnummer acht. Zal het waarschijnlijk lastig krijgen om positie te vinden en moet waarschijnlijk veel meters buitenom maken. Heeft in ieder geval wel de klasse in huis om hier hoge ogen te gooien. Ghilaine F Boko(4) wist eerder deze winter al eens te winnen maar presteerde vervolgens minder. Zou aan de kant gaan maar maakt nu toch betrekkelijk snel haar rentree. Heeft de klasse in huis om met het juiste parcours in het trio te eindigen. Zal worden gereden door Michel Rothengatter. General Lee(7) heeft de laatste weken veel winsom vergaard maar lijkt dat toch goed verteren. Kwam de laatste keer veel te laat vrij en meer dan een derde plaats was niet meer mogelijk. Heeft de klasse in huis om hier mee te doen voor de trioklasseringen. Pearl Stardust(2) kwalificeerde onlangs in een zeer snelle tijd, gezegd moet worden dat het wel een herkwalificatie was en zij er in de eerste poging niet doorheen kwam. Lopende heeft de merrie de snelheid maar laat het nog te vaak niet zien. Heeft met startnummer twee in ieder geval een optimaal startnummer en zal worden gereden door Jaap van Rijn. Godiva Flevo(1) loopt constant goede tijden en heeft hier met startnummer één een mooie uitgangspositie. Zal aan de reling geen meter te veel hoeven lopen en moet weer mee gaan sprinten voor de klasseringen. Zal andermaal worden gereden door leerling Micha Brouwer.

Winnend-paard: 10. Joffshore Vrijthout
Plaats-paard: 3. Fledder Greenwood
Duo: 10/ 3, 4, 7, 8, 9
Koppel:
10/ 3, 4, 7, 8, 9
Plaatskoppel:
3/ 4, 7, 8, 9, 10 (Plaatskoppel van de dag)
Trio:
10/ 3/ 3// alle

 

Koers 8 PRIX BCM.NL:

De achtste koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer dan €18.000 verdiende. Tortuga Bi(10) verviel de laatste keer terug in oude gebruiken, van kop af. Ditmaal zal de merrie weer vanuit het tweede gelid moeten komen en dat lijkt ons een voordeel. De voorlaatste keer liep de merrie een prima koers en wanneer zij deze koers over weet te doen heeft zij in onze ogen een eerste kans. Zal weer worden gereden door trainer Dion Tesselaar. Vincent(9) liep de laatste keer een goede koers en wist in een amateurnummer als tweede te eindigen. Heeft met startnummer negen geen optimale startpositie maar hij heeft voldoende klasse in huis. Zal hier worden gereden door Robin Bakker. Fleur Swagerman(2) liep de laatste keer een beresterke koers en heeft hier met startnummer twee een zeer mooie uitgangspositie. De merrie verkeerd nog altijd in topvorm en moet in deze koers meedoen voor de klasseringen in het trio. Zal weer worden gereden door Thomas Bos. Gideon H Renka(5) liep de laatste keer weer een goede koers en de ruin is momenteel in zeer goede vorm. Heeft met startnummer vijf een mooi nummer en zou vanuit het veld weer mee moeten doen voor de klasseringen in het trio. Zal ook deze keer weer worden gereden door Jaap van Rijn. Hamilton Quick(4) heeft na een rustperiode weer een koers in de benen en zou nu scherper moeten zijn. Heeft met startnummer vier een goede uitgangspositie. Zou vanuit het veld een mooi parcours moeten krijgen en zou dan zeker mee moeten doen voor de klasseringen. Zal hier weer worden gereden door John de Leeuw. Ultras As(3) pakte de voorlaatste keer een overwinning op Duitse bodem en deed het de laatste keer niet verkeerd met een derde plaats op Mons. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en kan de reling bereikt worden is een klassering bij de eerste vijf mogelijk. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Deposito(7) zag er de laatste keer zeer goed uit in het voorwerk maar in de koers kwam het er nog niet uit. Gaat ditmaal op pad met Luit de Vries en weet hij zijn rit een mooi parcours te geven zou een klassering tot de mogelijkheden moeten behoren. Forrest Beemd(8) heeft momenteel geen indrukwekkende rij met verrichtingen staan en heeft daarnaast met startnummer acht een lastige startpositie. Zal zeer waarschijnlijk vanuit het achterveld moeten komen en zal ditmaal worden gereden door Ruud Pools.

Winnend-paard: 10. Tortuga Bi (Tip van de dag)
Plaats-paard:
9. Vincent
Duo: 10/ 2, 4, 5, 9
Koppel:
10/ 2, 4, 5, 9
Plaatskoppel:
9/ 2, 4, 5, 10
Trio: 10/ 2, 4, 5, 9/ 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9

 

Koers 9 FINALE ELITE CHALLENGE:

In de negende en laatste koers van de avond komen zeven paarden in actie. De finale van de Elite Challenge waar een aantal goede paarden aan de start komt. Banker Transs R(3) krijgt in dit nummer onze voorkeur. Hij heeft weer een koers in de benen en zal nu normaliter veel scherper zijn. Hij moet deze koers volgens ons buitenom naar zijn hand kunnen zetten. Zal weer worden gereden door Jaap van Rijn. Easytowin(4) zou in haar allerbeste dagen deze koers moeten kunnen winnen van kop af maar zij liet de laatste keren een twijfelachtige instelling zien op Vincennes. Zij liet het in de laatste rechte lijn zitten. Feit is wel dat de tegenstand nu lichter is en dat lijkt de weg alsnog vrij te maken voor een trioklassering. Zal worden gereden door Dion Tesselaar. Easy Joe(1) liep de laatste keer een goede koers, veel beter als de start ervoor. Hij heeft hier met startnummer één een optimaal startnummer en zal worden gereden door Michel Rothengatter. Gaat hier andermaal zonder ijzers vertrekken. Ennyus Boko(2) liet afgelopen vrijdag andermaal goede vorm zien en heeft hier met startnummer twee weer een goede uitgangspositie. Zou vanuit het veld een mooie koers moeten krijgen en zal ook nu weer worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Vinochka(7) was de laatste keer ongelukkig. Zij kreeg geen positie in de beginfase en ging even later ook nog eens van de benen. Lijkt hier behoorlijke tegenstand te treffen maar wanneer de merrie in orde is moet zij alsnog meestrijden voor een trioklassering. Zal hier worden gereden door Rick Ebbinge. SJs Junior C(5) is misschien niet in zijn allerbeste vorm maar met startnummer vijf zou hij vanuit het veld een koers op maat moeten kunnen krijgen en dan moet hij met zijn eindschot meedoen voor de klassering vlak achter het podium. Zal worden gereden door trainer Stefan Schoonhoven. Muscle Scott(6) wist de voorlaatste keer van kop af te winnen, de laatste keer moest hij genoegen nemen met een klassering. Zal het dit keer ook weer zwaar krijgen en lijkt hooguit mee te doen voor een klassering. Zal zonder achterijzers vertrekken en ditmaal weer met Robin Bakker op de sulky.

Winnend-paard: 3. Banker Transs R
Plaats-paard:
1. Easy Joe
Duo: 3/ 1, 2, 4, 7
Koppel:
3/ 1, 2, 4, 7
Plaatskoppel:
1/ 2, 3, 4, 7
Trio: 3/ 1/ 1// alle (Trio van de dag)