Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Wolvega - 24 augustus

Wolvega - Vrijdag 24 augustus 2018 - Start: 17:40

Rentree van Goofy Greenwood op Victoria Park Wolvega

Komende vrijdag gaat er gekoerst worden op de baan van Wolvega. Er staan slechts 7 races op het programma maar wel is er de rentree van Goofy Greenwood. Hij raakte eerder dit jaar zwaar geblesseerd maar heeft zich snel hersteld en zal in het Kampioenschap Nederlandse paarden in actie komen met trainer Hugo Langeweg junior.

Race 1 - Prix Severino

In de eerste race komen Franse paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €30.000. Cap Est de Mai (10) heeft een koers in de benen en zal nu normaal gesproken scherper zijn. Een galoppade zal nu normaliter achterwegen blijven en ondanks het tweede gelid moet hij hier de koers gaan winnen. Zal worden gereden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Bunker du Hamel (13) heeft alle maanden gekoerst en pakt altijd zijn klasseringen mee. Heeft met startnummer dertien hier niet het meest optimale startnummer maar op zijn klasse af moet hij in deze koers in het trio gaan eindigen. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. Duke Calin (7) liep de laatste twee keer op Franse bodem geen verkeerde koersen en wist daarvoor te winnen op Wolvega. Heeft met startnummer zeven geen verkeerde uitgangspositie en met zijn startsnelheid moet hij voor in het veld terug te vinden zijn. Gaat hier gereden worden door trainer Robbin Bot. Emeraude Jiji (5) trof de laatste keer te zware tegenstand en treft hier in de breedte gezien mindere concurrenten. Heeft met startnummer vijf een mooi nummer en met haar startsnelheid moet de merrie zichzelf een mooie positie kunnen verschaffen. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Djoko’s Way (9) kon de laatste keer met een vijfde plaats weinig indruk maken. De ruin heeft misschien aan vorm verloren en heeft met startnummer negen hier niet de meest optimale uitgangspositie. Zal worden gereden door Jaap van Rijn.

Spelsoort1234C 
Winnend 10         INZETTEN
Plaats  13         INZETTEN
Duo 10 5,7,9,13       INZETTEN
Koppel 10 5,7,9,13       INZETTEN
Plaatskoppel 13 5,7,9,10       INZETTEN
Trio 10 13 13   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Bunker du Hamel won vorig jaar november met Micha Brouwer


Race 2 - Prix Beau Gamin

De tweede race is voor Franse paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €15.000. Elias (5) maakte de laatste keer in een matig bezet veld een goede indruk en treft hier eigenlijk soortgelijke tegenstand. Heeft met startnummer vijf een mooie uitgangspositie en mag hier eigenlijk niet verliezen. Zal worden gereden door trainer Age Posthumus. Dona de Vrie (7) heeft zich verbeterd bij trainer Stefan Schoonhoven en de merrie heeft met startnummer zeven geen verkeerde startpositie. Zij moet met haar startsnelheid de reling kunnen bereiken en moet vervolgens meedoen voor een trioklassering. Cazio Josselyn (4) is een outsider in dit veld. Maakte in de wintermaanden een aantal keren een goede indruk en heeft hier de eerste keer uit na een periode van rust een mooi nummer. Wanneer hij voor in het veld een zuinige koers krijgt kan hij in de slotfase gaan verrassen. Gaat gereden worden door Rick Ebbinge. Empereur Quick (6) had de laatste keer problemen met zijn draf en vergaloppeerde uiteindelijk zijn kansen. Heeft met startnummer zes een redelijk nummer en gaat ditmaal weer gereden worden door Robin Bakker. Duc des Clerbosq (10) kwalificeerde in de maand juli in een nette tijd op Wolvega en moet hier vanuit het tweede gelid mee kunnen doen voor een plaats in het geld. Gaat hier in de koers gereden worden door Dion Tesselaar.

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 4,5 4,5,6,7       INZETTEN
Koppel 4,5 4,5,6,7       INZETTEN
Plaatskoppel 4 alle       INZETTEN
Trio 4,5 4,5,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Frisian Ascot Day Trophy

In de derde race komen elf paarden aan het vertrek in de klasse tot €4.500. Vizira Mil (7) probeerde in de kwalificatie op Duindigt lang Goofy Greenwood bij te houden en maakte ondanks dat zij op achterstand binnenkwam een goede indruk. Moet met startnummer zeven door kunnen stoten naar de kop en moet vervolgens de koers kunnen controleren. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Handsome Starlake (5) kwalificeerde kort geleden in een snelle tijd op Wolvega en heeft hier de eerste keer uit met startnummer vijf een mooi nummer. Gaat hier zonder achterijzers in actie komen en gaat gereden worden door Ruud Pools. Gwydion (8) ging de laatste keer ongelukkig van de benen in de laatste bocht en werd uitgeschakeld. Heeft hier met startnummer acht een matige startpositie en zal het nodige geluk moeten hebben met het vinden van positie. Gaat gereden worden door Jeffrey Mieras en vertrekt hier opnieuw rondom zonder ijzers. Goo River Flevo (11) heeft na een aantal zeer tegenvallende prestaties de draad weer op weten te pakken en eindigde twee keer als derde. Heeft met startnummer elf niet de meest ideale uitgangspositie maar met André Bakker op de sulky zouden er desondanks mogelijkheden moeten zijn. Cover Girl (6) pakte de laatste keer een klassering en deed het daarmee niet verkeerd. Heeft hier met startnummer zes een redelijk nummer en lopende moet de merrie weer geld kunnen pakken. Gaat gereden worden door Robbin Bot.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  5         INZETTEN
Duo 7 5,6,8,11       INZETTEN
Koppel 7 5,6,8,11       INZETTEN
Plaatskoppel 5, 6,7,8,11       INZETTEN
Trio 7 5,6,8,11 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Vizira Mil eind juni in actie op Duindigt


Race 4 - Kampioenschap Nederlandse Paarden

De vierde race is het hoofdnummer van de dag, het kampioenschap voor Nederlandse paarden. Goofy Greenwood (1) is zonder twijfel de blikvanger van de koers en heeft hier met startnummer één een mooi nummer getroffen. Of hij de kop kan behouden van start is niet van belang. Hij hoort deze koers vanuit alle posities te winnen, ondanks dat hij hier voor het eerst start na een zware blessure en twee kwalificatieproeven.  Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Durk M Boko (8) heeft ditmaal niet het nummer één getroffen en ondanks de tegenstand lijkt dat hier eens een voordeel. Kan vanuit het veld nu zijn speed instelling gaan brengen en gaat gereden worden door Frans van der Blonk. De ruin blijft maar verbazen en hoeft helemaal geen slecht figuur te slaan in deze koers. Hillary Queen (7) heeft een aantal optreden op Franse bodem achter de rug en heeft daarnaast Robin Bakker weer op de sulky. Heeft met startnummer zeven mogelijk niet het allerbeste startnummer getroffen maar de merrie moet voldoende klasse hebben om hier mee te doen voor de trioklasseringen. Ennyus Boko (3) kwam de laatste keer te laat vrij en liet een goed eindschot zien. Heeft met startnummer drie een goede uitgangspositie en bij een gunstig koersverloop kan een plaats in het trio tot de mogelijkheden behoren. De ruin vertrekt zonder voorijzers en gaat gereden worden door Caroline Aalbers. Banker Transs R (5) heeft van een aantal maanden pauze genoten en zal zeer waarschijnlijk nog koersritme missen. Heeft met startnummer vijf in ieder geval een behoorlijke uitgangspositie voor een mooie koers vanuit het veld. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn.

Spelsoort1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  8         INZETTEN
Duo 1 alle       INZETTEN
Koppel 1 alle       INZETTEN
Plaatskoppel 8 alle       INZETTEN
Trio 1 8 8   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Dilling Design Trofee

In de vijfde race komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €9.000. Hayley Jet (8) zou hier een ideale opgave moeten hebben. De merrie zou boven dit veld moeten staan en ondanks het startnummer acht moet zij de koers naar haar hand kunnen zetten. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door Jaap van Rijn. Early Smiling (1) heeft de laatste keren behoorlijke koersen neergezet en de merrie heeft hier met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie. Moet voor in het veld een ideale koers gaan krijgen en doet mee voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Eline Janssen. Gina EMC (6) noteerde de laatste keer een behoorlijke tijd en heeft met startnummer zes een redelijk nummer. De merrie moet vanuit het veld een mooie koers gaan krijgen en gaat gereden worden door trainer Patrick de Haan. Floral Girl (7) liep de laatste keren ook redelijke tijden maar verder dan klasseringen kwam de merrie niet. Heeft met startnummer zeven niet het meest optimale nummer en vanuit het veld zal de merrie opzoek gaan naar een ideale koers. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Go Lucky (2) pakte de laatste keer een klassering mee op Wolvega en heeft hier met startnummer twee geen verkeerde uitgangspositie. De merrie moet voor in het veld een mooie koers gaan krijgen en gaat hier gereden worden door Micha Brouwer.

Spelsoort1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Duo 8 1,2,6,7       INZETTEN
Trio  8 1,2,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Hayley Jet won eerder dit jaar op Duindigt


Race 6 - Lerowi Scheveningen-Prijs

De zesde koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €1.000. Zack Wind (5) moest de laatste keer het nodige doen onderweg en zal van die koers geleerd hebben. Hij zou deze keer zomaar beter kunnen zijn en moet een koers als deze dan kunnen winnen. Zal worden gereden door trainer Michel Rothengatter. Ide Beemd (2) ging de eerste keer uit van de benen en gaat het nu proberen op Wolvega. Heeft met startnummer twee in ieder geval een mooie uitgangspositie en lopende zou het nodige mogelijk moeten zijn in deze koers. Gaat gereden worden door Danny Brouwer. Incadance (4) liep de laatste keer een redelijke koers en heeft hier met startnummer vier in ieder geval een goede uitgangspositie. Moet vanuit het veld een mooie koers gaan krijgen en kijkend naar de tegenstand zou een plaats in het trio mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn. Hickory Forest (8) kreeg de laatste keer het dodenspoor voor de kiezen en kon het daardoor niet bolwerken in de slotfase. Heeft met startnummer acht een lastige uitgangspositie maar met een mooi koersverloop moet hij in deze koers meedoen voor een plaats rond het podium. Zal worden gereden door Luit de Vries. Loverboy Vrijthout (9) pakte de laatste keer een klassering mee en heeft hier als enige het tweede gelid getroffen. Zal zijn speed willen bewaren voor de laatste rechte lijn en kan dan opnieuw een klassering meepakken. Zal worden gereden door Frans van der Blonk.

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 5 2,4,8,9       INZETTEN
Trio  5 2,4,8,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Fegat Trofee

In de zevende en laatste race van de avond komen paarden aan het vertrek tot €40.000. Major Brown (6) is hier het paard van de koers. Hij moet hier binnen afzienbare tijd aan de kop van het veld liggen en moet vervolgens de koers kunnen controleren. Gaat hier gereden worden door Willem Brouwer, hij reed in het verleden al eerder met de pupil van Appie Bosscha. Benji Boy (1) loopt eigenlijk altijd goede koersen voor Erik van den Bergh en de combinatie heeft hier met startnummer één geen slechte uitgangspositie. Zij moeten vanuit het veld een zuinige koers gaan krijgen en zo kan de speed gespaard blijven voor de laatste rechte lijn. Edgar Flevo (4) liep de laatste keren nette tijden maar kwam niet verder dan klasseringen. Heeft met startnummer vier in ieder geval een mooi nummer en moet alleen al op zijn klasse hier in het trio gaan eindigen. Zal worden gereden door Jaap Terstal. Fuggedaboutit (3) pakt altijd zijn klasseringen mee maar won nog altijd geen koers dit jaar. Winnen zal ook in deze koers erg lastig gaan worden maar geld moet zeker mogelijk zijn. Heeft met startnummer drie een mooi nummer en gaat gereden worden door Charles de Leeuw. Brazil Elegance (5) werd de laatste keer derde op Berlijn met Rick Ebbinge en kwam daar goed af in de laatste rechte lijn. Heeft hier met startnummer vijf een redelijk nummer en gaat gereden worden door zijn eigenaar, Peter Wisker.

Spelsoort1234C 
Winnend 6         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Duo 6 1,3,4,5       INZETTEN
Trio  6 1,3,4,5 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Major Brown won in maart met Willem Brouwer op Wolvega


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.