Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 11 november

Wolvega - zondag 11 november - Start: 15:30

Race 2 - Prix Bellino II

We trappen af met een draverij voor Franse dravers met een winsom tot €50.000. Op het eerste oog zal Cap Est de Mai (4) de favoriet zijn. De ruin heeft een kleine twee maanden niet gelopen en zal fris zijn na deze korte afwezigheid. Wellicht ontbreekt het koersritme wel iets. De laatste maal werd hij echter wel geklopt na een zware koers in het spoor naast de leider en winnaar van de race, namelijk Baladin Williams (6). De trots van Jaap Fikse is al tijden goed in vorm en werd tweede, eigenlijk derde, achter Cresus Turgot van Ronald de Beer en Djoko’s Way. Zijn laatste start werd ook in winst omgezet op een prachtige cote. De kans op herhaling is zeker mogelijk. Net werd hij al even kort benoemd, Djoko’s Way (3) werd de één na laatste maal in een bizarre koers uitgeschakeld zonder dat Jaap van Rijn dit meekreeg. Hierin reed hij door én won. Helaas niet officieel gezien. De laatste maal bleef hij uit beeld maar de mogelijkheid tot een plaats is er. Destrier Atout (8) werd de laatste maal prima vierde in Nancy met een fout aan de start. Daarvoor kwam hij dichtbij de tweede favoriet binnen, de afstand is in zijn voordeel. De trainer verwacht hem bij de eerste drie aankomenden, net als zijn rijder.

Winstkansen: 4-7
Plaatskansen: 8-3-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4 7       INZETTEN
8 4,7       INZETTEN
4 7       INZETTEN
8 4,7       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Prix Maasland Vleeswaren

Het maximale aantal paarden van zestien aan de start deze prachtige meeting en denk ik ook de moeilijkste te voorspellen koers. De paarden zijn zeer aan elkaar gewaagd door de verdeling van het eerste en tweede gelid. Hierom start ik de voorbeschouwing even in willekeurige volgorde. Iron Fox (3) is het paard met het beste startnummer. Liep tot nu toe nette koersen en lijkt per start te verbeteren. De stal verwacht hem bij de eerste vijf. Victor ZS (4) is de eerste en waarschijnlijk door de rijderskeuze de beste van de stal. Paard heeft acht maanden niet gelopen waardoor het koersritme ontbreekt. Eerder werd hij al goede derde achter paarden als Hurricane, El Mec di Quattro en Vive le Vent. Loverboy Vrijthout (8) is volgens Frans van der Blonk in goede vorm maar heeft het niet getroffen met het startnummer. De vorm is zeker aanwezig! Hoe Well (9) was een paard die de laatste keer indruk maakte achter de crack Velten Versailles. De hengst kwam van ver, nam plaats achter de favoriet en hield tot lang vol tot uiteindelijk slechts drie lengte van de winnaar in een snelle tijd. Jaap van Rijn is niet content met het startnummer, vooral omdat het geen ‘handig’ paard is. Hier zal wat geluk bij moeten kijken. Immortality (10) heb ik al in een aantal voorbeschouwingen genoemd en vind dit een heel talentvol paard. Ze neemt het op tegen oudere paarden maar met een goed koersverloop is ze in staat te kunnen winnen. Jeroen Offeringa verwacht haar ook bij de eerste drie plaatsen. Give You All of Me (12) mist op jonge leeftijd nog de nodige krachten maar oogt talentvol. Won eerder al sterk na een aantal pechvolle koersen. Hendrix Scott (13) presteert wisselvallig maar loopt vaak snelle tijden. Om die reden zeker een kanshebber. Helena (14) heeft een prachtige rij verrichtingen staan met winnende koersen in Duindigt. Eerder werd ze ook al derde achter Give You All of Me in een prima tijd. Highlander (15) is in goede vorm het beste paard van de koers. De vorm is wellicht nog niet 100% waardoor ik een slag om de arm houdt. Houdt hem in de gaten. De zeer talentvolle Iwan Boko (16) staat voor een zware klus met het slechtste nummer in de race. De prachtige hengst van Jan Stins ‘versprong’ zijn koersen aan de start. Waaronder de serie van de Duitse Derby waarin hij zeker thuis had gehoord. Een paard dat normaliter zeker 1.15 moet kunnen lopen met een ‘zuinige’ koers.

Winstkansen: 10-4-12-14-9-15-16-13
Plaatskansen: 8-2-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
10         INZETTEN
10         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Prijs der Giganten / Prix des Géants

Dé koers waar ik het hele jaar naar uitkijk. Een koers die niet gekoppeld is aan leeftijden, winsomgrenzen et cetera. Gewoon het beste van het beste. Met een Prix d’Amérique winnaar en de tweevoudig titelverdediger van deze koers. De laatste jaren waren het voornamelijk de Scandinaviërs en de Fransen die er met de titel er van door gingen. De kans dat een Nederlandse rijder wint is levensgroot.

Baron Gift (1) heeft de binnenzijde geloot afgelopen maandag in Alkmaar. Doorslag om naar Wolvega te komen was de enigszins verrassende overwinning in Solvalla vorige week. Een hengst die vanaf april volop koerst met veel plaatsen en twee overwinningen. Zijn snelle record van 1.10,4/1640 meter werd vorig jaar juli in Gävle gelopen. De overige koersen waren van het niveau dat het normaliter lastig wordt deze koers te kunnen winnen. De combinatie zal blij zijn met een vijfde plaats.

Twitter (2) is inmiddels niet meer onbekend op Nederlandse bodem. Deze dappere ruin van de familie Post werd namelijk vijfde in de Grote Prijs der Lage Landen te Duindigt. Afgelopen maandag heb ik hem nog zien lopen in Vincennes waarin hij met wat geluk vijfde werd in het 5+ (Quinté +). Hierin werden voor hem Viking Fromentro en Vertige de Chenu alsnog uit de uitslag verwijderd. Verder loopt hij altijd dappere koersen in goede velden. Zijn overwinning in juli te Enghien was fantastisch na een deel van kop af te hebben gelopen. Een droom komt uit voor mede eigenaar en pikeur Nico Post in deze koers

Panoramic (3) debuteert voor de stal van Henk Grift. Bij dit paard denk ik altijd direct aan zijn tweede koers op Franse bodem waar uw tipgever hem gespeeld had op €8, én won in Vincennes! Dit was vanaf startplaats zeventien achter de auto over de korte afstand van 2100 meter. Hierin had hij een geweldig eindschot waarin hij het 5+ (Quinté +) mee op zijn naam schreef. Inmiddels heeft hij het lastiger in Frankrijk en heeft de trainingswissel naar Björn Goop niet veel uitgericht. Nu de taak aan Henk Grift het tegendeel te bewijzen. Zijn trainer meldt dat hij goed gewerkt heeft maar de tegenstand sterk is. Een vijfde plaats is normaliter het hoogst haalbare en Robin Bakker deelt die mening.

Antonio Tabac (4) is de geweldenaar van Oskar Kylin Blom. Inmiddels staat er een prachtige rij verrichtingen met vijf ‘eentjes’ op rij. De laatste maal klopte hij Elitloppet derde Nadal Broline in Örebro. Verder werd al in Solvalla na een koers op de rug van het ‘dodespoor’ nipt gewonnen voor Erick Sting. Dit was een Zilverendivisie Finale, koersen van een hoog Zweeds niveau. In totaal heeft hij al zestien koersen gewonnen uit tweeënzestig starts. Kortom een topper! Trainer, rijder en eigenaar Blom heeft goede verwachtingen mits hij goed gereisd heeft. Hij kan zowel van kop af als vanuit het veld. Hij is in grote vorm!

Billie de Montfort (5) is mijn favoriet met een Nederlands tintje. Deze supermerrie is slechts zeven jaar oud en mag zich al miljonair noemen. Sterker nog, bijna tweevoudig miljonair met een winsom van bijna €1.8 miljoen euro. De laatste maal in Mons kwam ze laat vrij waarop zij nog even de aanval opende op Aubrion du Gers, die net te laat kwam. Dat ze het had kunnen winnen durf ik niet te zeggen maar een duel had er zeker in gezeten. Aubrion is momenteel de beste ruin ter wereld. Als hij in dit veld had gestaan had hij aan een cote van €1,10 gestaan. Dus aan vergelijkingsmateriaal is Billie mijn favoriet.

Attacus (6) is geen kanshebber maar het ‘reisgenootje’ van de favoriete. Afgelopen twee winters was hij een fenomeen in zijn klasse waarin hij met Eric Raffin heel veel won. Hij wist zélfs voor Bird Parker te blijven met een voorgift van 25 meter. Op Vincennes heeft hij al in 1.11,2/2100 meter gewonnen, een tijd die hem hier heel ver zal brengen. Echter twijfel ik over de vorm van de ruin. Ook is hij in klasse gestegen wat het niet eenvoudiger maakt. Interessant is wel dat hij vandaag zonder ijzers loopt ten opzichte van zijn laatste drie starts.

B.B.S. Sugarlight (7) is tweevoudig titelverdiger. De laatste maal met veel geluk na de terugstelling van de latere Elitloppet winnaar Ringostarr Treb. Hierover is veel discussie geweest wat ik in het midden laat. Helaas de lijkt de vorm minder aanwezig dan voorgaande jaren. Zijn beste koers dit jaar was eind januari in Kalmar waarin hij tweede werd achter Västerboonthenews, die overigens ook naar de Giganten zou komen totdat zijn laatste koers tegenviel. Echter heeft deze geweldige ruin de steun van ‘Le Diable Belge’ oftewel Jos Verbeeck. De man die deze koers al won met Remington Crown en Norginio.

Up and Quick (8) is dé Prix d’Amérique winnaar van 2015 voor Giganten winnaar Voltigeur de Myrt en Timoko. Deze oersterke hengst heeft veel blessureleed gekend maar keert elke keer terug. Recent komt hij uit New York waarin hij startte in de International Trot. Hierin werd hij goede derde van ver nadat hij om de moegestreden Arazi Boko heen moest om 20 meter goed te maken op winnaar Cruzado dela Noche en Lionel. In Cagnes sur Mer kwam hij al voor de favoriet van vandaag binnen en in Jägersro werd hij na een fout tweede achter Propulsion in 1.09,7/1609 meter. Dit zijn prestaties die genoeg zeggen over de crack. Deze alleskunner is een paard dat als geen ander past in de Giganten en goed genoeg is te kunnen winnen. Ook de rijder Wilhelm Paal zal op oorlogspad zijn na zijn terugstelling vorig jaar.

Banker Transs R (9) is last but not least. De troef van Alko en Ankie Bijkerk die deze koers altijd graag al wilde winnen met Robert Bi. De laatste proef op Alkmaar was naar verwachting en Jaap van Rijn gaf toen aan dat hij in Wolvega de keer ervoor al als vanouds aanvoelde. Ook nu heb ik weer met Jaap gesproken en beweert hij uiteraard dat met een zuinige koers elke vorm van een prijsgeld mooi zal zijn.

Winstkansen: 5-8-4 
Plaatskansen: 7-1-2-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5         INZETTEN
5         INZETTEN
5 4,8       INZETTEN
5 4,8       INZETTEN
5 4,8 4,8     INZETTEN
5 4,8 alle     INZETTEN
5 alle 4,8     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Billie de Montfort is dé favoriet van Jean Gagnant.

 

Race 9, 19:10 - Merwestaal Giganten Marathon

Naast de Giganten is de Marathon traditiegetrouw het andere hoofdnummer van de dag. Dit over de stayers afstand van 3100 meter. Glen Ord Superb (10) is de nieuwe aanwinst van trainer Henk Grift. Een paard met zeer veel klasse die vanuit Noorwegen in Frankrijk debuteerde op een lengte van superster Traders. Één van Frankrijks beste paarden die dit winterseizoen ook aftrapte met een zege. Dit was ook Glen Ord zijn beste koers en de laatste maanden leek hij niet in oude vorm. Zijn trainer heeft zeer hoge verwachtingen en verwacht hem bij de eerste drie aankomenden. Een andere buitenlandse deelnemer is in Nederlands bezit en dit is Trecciadoro Rex (7) van Bert Mollema. De laatste maal liep ze een goede 11,5/1680 meter in Hamburg achter Charlotte Newport. Eerder werd er al in Jägersro en Kalmar gewonnen voor trainer Joakim Lövgren. Echter twijfel ik of de afstand goed bij hem past, het lijkt eerder een sprinter. Classic Word (8) is verder een trouwe ruin in dit veld, die de laatste maal zijn favorieten status niet kon waarmaken. Zijn rijder verwacht hem ook in het trio. Dean Bros (4) heeft na een goede reeks verrichtingen twee mindere prestaties staan. Uitgaande van zijn oude vorm kan hij ver komen van kop af met een hoog tempo.

Winstkansen: 10-7-8
Plaatskansen: 4-3-1

Spelsoort 1 2 3 4 C  
10         INZETTEN
10         INZETTEN
10 4,7,8       INZETTEN
10 4,7,8       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 11 - Finale Victoria Park Wolvega Vierjarigen Challenge

Twee Derby winnaars in actie deze finale. Uiteraard zijn dit ook de favorieten. Allereerst Tsunami Diamant (6) die de Duitse variant won vorig jaar. Goede paarden als Portland en Flying Fortuna liet hij na een geweldig eindschot achter zich. In Berlijn won hij de laatste periode ook tweemaal sterk met als laatste koers een vijfde plaats achter internationale toppers. Hierin verklaarde Robin Bakker dat hij te veel moest doen door te vroeg de aanval in te zetten. Dit brak hem op. Wel verwacht Robin deze koers te kunnen winnen. Eerste uitdagers zijn volgens hem en mij Hugo Lobell (4) en Hooters USA (3). Laatstgenoemde liep de in de serie en finale van de U.E.T. Derby. De serie resulteerde in een derde plaats achter fenomeen Broadwell. In de finale liep hij eveneens netjes met een zesde plaats wat het maximaal haalbare was. Hugo Lobell is altijd ijzersterk in Wolvega. Hij werd de laatste maal in Hamburg tweede achter Mister Ed Heldia in een Groep III koers. Hillary Queen (2) is een merrie die eerder al dapper partij gaf aan Hugo Lobell. Ook zij loop hier altijd goed en heeft vandaag de steun van de rijder die tweede met haar was in de Derby.

Winstkansen: 6-4-3
Plaatskansen: 2-5

Spelsoort 1 2 3 4 C  
6         INZETTEN
6         INZETTEN
6 3,4       INZETTEN
3,4 3,4       INZETTEN
6 3,4       INZETTEN
3,4 3,4       INZETTEN
6 3,4 3,4     INZETTEN
3,4 6, 3,4     INZETTEN
6 3,4 alle     INZETTEN
3,4 6 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.