Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 23 november

Wolvega - vrijdag 23 november - Start: 16:50

Race 3 - Machinefabriek Bolsward Trofee (Elite Challenge)

Een mooie koers voor de subtop tot €45.000 winsom. Een overzichtelijk veld dat zeer aan elkaar gewaagd is. Licht favoriet bij de wedders zal Fleur Starlake (3) zijn. De laatste maal won ze sterk van kop af en dit zal vandaag verwacht ik wederom de tactiek zijn. Wie er toen goede tweede werd en de favoriet lang partij bood is Urmia (5) uit de kampioensstal van Jeroen Engwerda. De merrie verbeterd per start en zou vandaag ook ver moeten komen. Flavius keert terug na rust na een fantastisch seizoen gedraaid te hebben. Vandaag de eerste maal uit en zal wellicht wat koersritme ontbreken. Toch is dit mijn winnaar. De top werd opgezocht tegen Durk M Boko, Fabio Bianco en Noble Dolly. De ruin heeft een geweldig eindschot en moet deze koers op 80% kunnen winnen. Tequila F (7) liep een snelle 13,9/2000 meter in Gelsenkirchen achter de goede TomNJerry Diamant van Michael Nimczyk. De ruin is trouw en regelmatig in de plaatsen. Dit verwacht ik vandaag ook van het Zweedse fokproduct. De wisselvallige Edgar Flevo (6) is een paard waar ik weinig hoogte van krijg. Op goede dagen is hij in staat ze allemaal eenvoudig te verslaan, echter wordt dit helaas vaak afgewisseld door prestaties ver onder zijn kunnen. De trainer van Forrest Beemd (2) is zeer positief over zijn pupil maar staat na zeven maanden afwezigheid direct voor een zware opdracht.

Winstkansen: 8-3-5
Plaatskansen: 7-6-4

Spelsoort 1 2 3 4 C  
8         INZETTEN
3,5,8 3,5,8       INZETTEN
Jean Gagnant is blij met de terugkeer van Flavius.


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Finale Merwestaal Talent Challenge

Wow wat een prachtige koers deze finale. Een zeer open koers met velen kanshebbers voor de winst. Ik weet haast niet waar ik moet beginnen dus benoem de paarden op volgorde van nummer. Zaviar As (6) was in Hamburg groot favoriet tegen goede paarden. Ze bleef steken op een vierde plaats in een snelle tijd wat zeker geen schande was. Vandaag treft ze oudere paarden wat het niet eenvoudiger maakt. Velten Versailles (7) is een uitzonderlijk talent. Na twee eenvoudige zeges in Wolvega begon het ‘echte’ werk in Jägersro waar eveneens gewonnen werd. Het betrof een driejarigen koers wat een slordige €8.000 opleverde. Ook voor hem zal het lastiger worden tegen oudere paarden. Zeker niet de overduidelijke favoriet. Gwydion (7) is wederom een klasse paard van Lauk de Reuver. Deze ruin doet vrijwel niets verkeerd en wist zelfs de laatste maal eenvoudiger dan verwacht Zion Font te kloppen. Jeffrey Mieras is uiteraard zeer content en verwacht te kunnen winnen. Zijn laatste overwinning heeft hij goed verwerkt. Diablo Simoni (10) wist op een prachtige cote eenvoudig te winnen. Ditmaal treft zij het tweede gelid maar kan zeker 14,5/2100 meter lopen. Vierde in die race werd toen de favoriet Hunter Dragon (12) die zijn race ervoor imponeerde. Een paard met veel capaciteiten en is uit het goede hout gesneden. Immortality (13) was mijn tip de laatste maal waarin ze heel sterk tweede werd op €27. Het duo met de favoriet leverde dan ook mooie uitbetalingen op wat zo voor u getipt was, alstublieft. De merrie treft vaak slechte nummers maar heeft een moordend eindschot. Als Tom haar onderweg goed kan ‘opbergen’ zijn er zeker mogelijkheden.

Winstkansen: 7-8
Plaatskansen: 13-10-12-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
7 8       INZETTEN
7 8       INZETTEN
8 6,7,10,12,13       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Velten Versailles is een ongekend talent.


Race 8 - Derby des 2 Ans / Derby der Tweejarigen

De toekomst aan de start in de klassieker onder de tweejarigen. Inmiddels hebben we met alle paarden kennisgemaakt waardoor er zeker wat meer informatie te vertellen valt. Jonah Vredebest (1) liep een prachtige tijd van 14,4/1609 meter voor de familie Westgeest. Echter leverde dit niet eens een overwinning op, bizar. De merrie heeft zich het meest bewezen in dit veld en is de terechte favoriet. Echter vindt ik nummer één voor jonge paarden een lastig nummer. Haar eerste uitdager won een half uur na de verrichting van de favoriete. Namelijk Jewel Star (7).  Opvallend is dat beide producten als vader de Amerikaanse Muscle Mass hebben. Jewel won sterk en eenvoudig de laatste keer maar is uiteraard heel groen. In de bocht schrok hij van de auto aan de binnenzijde waardoor hij een aantal sporen naar buiten liep. Jaap van Rijn verwacht hem na een foutloze start dichtbij de favoriet. Ook sprak ik met Micha Brouwer die hoge verwachtingen heeft van Jitske’s Wish (2). Deze prachtige merrie heeft het meeste koerservaring en werd goede derde achter de favoriet van vandaag. De Payday dravers zijn goed vertegenwoordigd met vier deelnemers! Joe Fanatic (4) en Junice Boko (6) als de beste kanshebbers. Verder liep Jens Elegance (5) ook een prima debuut en zal veel van die koers geleerd hebben.

Winstkansen: 1-7
Plaatskansen: 4-2-5-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1 7       INZETTEN
1 7       INZETTEN
1,7 1,7 alle     INZETTEN
1,7 alle 1,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Jonah Vredebest is de favoriete.


Race 10 - Prix Verno.nl

Een draverij voor de hoogste klasse tot €150.000. En dat levert een aantal interessante deelnemers op. Mijn favoriet is het paard waarvan de rijder slechts een plaatsgeld verwacht. Namelijk de nummer vier uit de Grote Prijs der Giganten Banker Transs R (7). Deze topruin lijkt steeds meer terug te keren in zijn oude vorm en dan hebben de andere paarden het heel lastig. In een overzichtelijke koers zal hij een mooie koers krijgen als ongeveer derde paard in het tweede spoor. Zijn laatste 600 meter zullen verwoestend zijn. Op papier zal de favoriet Urbanio (8) zijn die werkelijk een geweldig seizoen heeft gedraaid. Hoogtepunt was misschien wel zijn tweede plaats in Vincennes in een snelle 13,2/2850 meter. Ook werd hij tweede in de Grote Prijs der Lage Landen. Dit allemaal voor een draver van slechts vijf jaar oud. Het koersritme ontbreekt wel en dat is een nadeel tegen doorgewinterde koerspaarden. Dame Alki (5) vindt ik een merrie die heel onregelmatig presteert. In sommige koersen zal ze op papier eenvoudig moeten winnen wat dan niet mag lukken. Een andere koers keerde ze terug na een kleine blessure en wist ze Urbanio sterk te kloppen tot iedereens verbazing. Kortom een paard dat op een goede dag tot heel veel in staat is. Wie netjes vierde werd in de Gigantenmarathon is Trecciadoro Rex (6) uit de stal van Bert Mollema. Dit in een koers wat naar mijn mening totaal niet haar afstand is. Om die reden schat ik haar daarom vandaag hoger in over de middenafstand. In Solvalla wist ze zelfs onder de 1.11/1640 meter te duiken. De trouwe SJs Junior C (4) is misschien wel de meest constante factor in de koers. Winnen zal heel lastig worden maar een plaats in het trio moet zeker mogelijk zijn.

Winstkansen: 7-8
Plaatskansen: 5-6-4

Spelsoort 1 2 3 4 C  
7 8       INZETTEN
5 7,8       INZETTEN
7 8       INZETTEN
5 7,8       INZETTEN
7,8 7,8 4,5,6     INZETTEN
7,8 4,5,6 7,8     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Banker Transs R is terug in topvorm.
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.