Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 14 december

Wolvega - vrijdag 7 december 2018 – Start: 17:10

Race 1 - Prix Paris-Turf.com

Deze tweede meeting van december trappen we af voor Franse dravers tot €50.000. Een favoriet aanwijzen lijkt niet lastig, namelijk Cap Est de Mai (5) met Rick Ebbinge. De laatste maal werd er met speels gemak gewonnen. Toch wist Baladin Williams (10) de favoriet al eens te kloppen. Dit na een koers van kop af en de favoriet de te laat af kwam om hem te achterhalen. Ditmaal zal de leiding nemen niet mogelijk zijn met dit startnummer. Bogden (9) komt met goede verrichtingen vanuit Mons. Het beste vergelijkingsmateriaal is een derde plaats achter Clopin du Boulay, ook uit de kampioensstal die van hetzelfde niveau is als de huidige favoriet. Hier kwam hij niet ver achter binnen. Eenmaal eerder werd er in Wolvega gestart wat een enigszins tegenvallende derde plaats opleverde. Birdy de Neuilly (6) was de draver waarmee Jaap van Rijn de laatste maal dacht te winnen. Echter kwam hij laat vrij en had nog een flitsend eindschot. Als hij eerder vrij kwam had er gewonnen kunnen worden.

Winstkansen: 5
Plaatskansen: 10-9-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5         INZETTEN
5 6,9,10       INZETTEN
5 6,9,10       INZETTEN
5 6,9,10 alle     INZETTEN
5 alle 6,9,10     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 2 - Prix de Heij Adviesgroep

Een Italiaanse debutant uit de kampioensstal beloofd vaak veel goeds, namelijk Zed Gifont (3). Ook vandaag is dit het geval. Deze prachtige gefokte ruin kwalificeerde in een goede tijd achter James Vrijthout. Buiten dat dit een ‘leerkoers’ zal zijn verwacht ik hem vooraan. Grote verwachtingen zijn er ook van Nazeer (1) uit de stal van Jeroen Offeringa. Hij won de kwalificatie netjes voor onbekende paarden. Indy Starlake (4) is eveneens een debutant. Deze hengst uit Oranjewoud liep een goede kwalificatie niet ver achter Schubert, die echter toen nog niet op het goede niveau was. Henri Mon Ami (6) viel de laatste koers tegen volgens zijn rijder. Toch werd er een snelle 16,6/2100 meter gelopen. De aanspanningen zijn veranderd en de ruin traint goed. Lookatme Vrijthout (8) is lastig in te schatten. Twee PMU koersen in Mons leverde niets op. De laatste maal niet PMU werd er een derde plaats behaald in een zeer goede tijd. Een uitdager van de favorieten.

Winstkansen: 3-1-8-6
Plaatskansen: 4-9

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1,3,6,8 1,3,6,8       INZETTEN
1,3,6,8 1,3,6,8       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Prix Solea Rivelliere

Vernoemd naar de bijna miljonaire uit de stal van Phillipe Deaugaerd. Ook heeft de merrie tweemaal in Wolvega gelopen. Een open race voor de Franse dames. Elitloppet (8) is naar de familie van der Zwaan verhuist vanuit de stal van Richard Westerink. De merrie is vernoemd naar één van Europa’s grooste races die Timoko tweemaal won. De laatste maal werd er door Elitloppet gewonnen in Amiens na eerder al een tweede plaats. Dit getuigd van klasse. Casimaka (9) komt uit de vormstal van Tom Kooyman. De laatste twee koersen werden winnend afgesloten op mooie cotes. Dat dit vandaag weer mogelijk is sluit ik zeker niet uit. Dame Quick (1) loopt op haar thuisbaan en doet weinig fout. Na vier goede koersen met de trainer mag catchdriver Rick Ebbinge plaatsnemen op de sulky, een voordeel. Cadence de Kacy (5) liep goed achter de sterke Diamond ER. Een overwinning zal lastig worden maar een klassering bij de eerste vijf moet mogelijk zijn.

Winstkansen: 1-8-9
Plaatskansen: 5-7-10

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1,8,9 1,8,9       INZETTEN
1,8,9 1,8,9       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Championnat d’Hiver

Zal hetzelfde trio als de laatste maal wederom als eerste, tweede en derde over de finish komen? Die kans is aanwezig. Croatie d’Amour (4) was in mijn ogen de laatste maal een ‘zekere’ winnaar op een mooie cote van €1,90. Ik ken geen bank met 90% rente, u? De merrie werkt goed volgens haar trainer en never change a winning team, dus vandaag wederom Ruud Pools op de sulky. Apache Jeloca (3) kreeg van Jaap van Rijn een perfecte race op de rug van de favoriet. Echter moest hij die de laatste 150 meter laten schieten. Wel was hij net op tijd binnen voor Confidential Bond (6) die van vanuit het tweede gelid van ver kwam. Dat hij de tweede plaats kan bemachtigen is aanwezig met nu een beter nummer. Delicatesse (2) uit de stal van Bas Crebas keert terug na een kleine twee maanden afwezigheid. Ze staat in een hoge klasse en zal wellicht wat vorm missen. Aan John de Leeuw zeker de taak om dit tot een goed einde te brengen. Cresus Turgot (5) mag ook zeker niet onderschat worden. Hij bleef eerder al Baladin Williams voor na uitschakeling van de winnaar.

Winstkansen: 4
Plaatskansen: 6-3-2-5

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4         INZETTEN
4 3,6       INZETTEN
4 3,6       INZETTEN
4 3,6 2,3,5,6     INZETTEN
4 3,6 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Prix Xper (Monté)

Ook vandaag is er weer een draverij onder het zadel. Dit mag naar mijn mening elke meeting niet ontbreken. Zonder twijfel kan ik u melden dat Zauni (9) de terechte favoriet zal zijn. Verdere toelichting is overbodig na zijn sterke overwinning voor de pas vijfjarige hengst. Daarachter werd wederom tweede Buzzi Sild (8) die inmiddels ook bij ons bekend is. Wie dit duo kan verstoren is Iron Vivant (6). Hij debuteert vandaag onder het zadel en krijgt zelfs 20 meter van de eerstgenoemde paarden. Hij staat er werkelijk perfect in. Op zijn klasse is hij goed genoeg op het tempo van de grote favoriet bij te benen, echter betwijfel ik wel of hij direct al ‘handig’ genoeg is onder het zadel. Is het antwoord ja, dan is hij zeker het tweede paard van de koers en kan hij wellicht met een hoog tempo het de favoriet zelfs moeilijk maken. Diegene die hem een paar euro’s winnend durft te spelen zal een leuke uitbetaling krijgen. Tequila F (3) won de laatste maal de strijd om plaats drie wat een goed debuut opleverde. Varenne de Phens (4) vindt ik niet meer van het niveau van vorig jaar maar moet een plaats kunnen behalen. Ook Rene M Newport (5) moet even benoemd worden om een kans op plaats vier te behalen. Dit zal vandaag het maximaal haalbare zijn achter de drie eerstgenoemde toppers.

Winstkansen: 9-6
Plaatskansen: 8-3-5

Spelsoort 1 2 3 4 C  
9         INZETTEN
9 6,8       INZETTEN
9 6,8       INZETTEN
9 6,8 6,8     INZETTEN
9 6,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6 - Championnat d’Hiver

Wederom een Championnat d’Hiver, oftewel de finale van de Boko Champions Challenge. Een open en dus interessante race waarin wat te verdienen is voor de wedder. Een openbaring de laatste maal was Gibson Boko (3) die na een kilometer de leiding overnam en zeer eenvoudig won. De stal van Stefan Schoonhoven verkeerd in grote vorm en kan dat vandaag onderstrepen. Dat dit makkelijk zal gaan is zeker niet het geval. Er staan vele goede paarden in zoals ook Heres Beuckenswijk (6) die in de koers voor amatuers en amatrices de favoriet al niet kon kloppen. Na een goede rentree viel Joffshore Vrijthout (7) de laatste keer tegen. Dit bevestigde de stal ook en de aanspanning is gewijzigd. Ook Grift Jr (5) verraste de laatste maal positief. Echter wel tegen met alle respect iets mindere paarden als vandaag maar wel een snelle tijd. Fleur Swagerman (4) zal wederom snel vertrekken en proberen de leiding te nemen en een goede ‘rug’ te vinden. Fleur Starlake (2) mag ook zeker niet onbenoemd blijven. De merrie is al tijden in goede vorm en een kandidaat voor de winst. Benji Boy (8) kwam niet ver achter Flavius binnen die zich sterk hield daarna tegen de topklasse. Echter is het nummer niet eenvoudig maar de ruin zal het waarschijnlijk af laten komen op de laatste 400 meter.

Winstkansen: 3-2-6-7
Plaatskansen: 5-4-8

Spelsoort 1 2 3 4 C  
2,3,6,7 2,3,6,7       INZETTEN
2,3,6,7 2,3,6,7       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Prix Faber Audiovisuals

Wederom zal de combinatie Jeroen Engwerda – Rick Ebbinge favoriet zijn. Een uitstekende rentree voor Victor ZS op Gigantendag. Een goed paard als Immortality werd geklopt die daarna sterk haar koers won. Victor zal nu nog scherper zijn dan de laatste maal en is normaliter de winnaar. Hendrix Scott (7) liep goed de laatste maal niet ver achter stalgenoot van de favoriet Highlander. Zijn rijder zal tevreden zijn met een plaats in het trio meldde hij desgevraagd. Goldrush H (3) is een groot kind die zijn krachten niet kent. Zijn laatste koers reken ik hem niet aan nadat eerder bijna een valpartij ontstond waar hij gelukkig op de been bleef. Dat hierna van ver nog een tweede plaats werd behaald was in mijn ogen voldoende. Vandaag het debuut in Wolvega en dat zal geen problemen opleveren verwacht ik. Hoe Well (4) verwacht zijn rijder ook in de plaatsen na een goede koers de laatste maal. Echter blijft het paard onvoorspelbaar. Ook Regiment (6) zal strijden voor plaats drie of vier.

Winstkansen: 5
Plaatskansen: 3-7-4-6

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5         INZETTEN
5 3,4,6,7       INZETTEN
5 3,4,6,7       INZETTEN
5 3,4,6,7 3,4,6,7     INZETTEN
5 3,4,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8 - Prix van den Akker Jeans

Alweer de één na laatste koers tot een winsom van €2000. Zack Wind (4) zal de favoriet zijn na een goede tweede plaats niet ver achter de rug van Flevo Renka. Een tijd van 16,0/2100 meter is ruim voldoende voor een hoge klassering. Er zal een tegenstander die dit tempo ook aankan en dat is Giant di Mucho (1). Hij werd de laatste bocht uitgeschakeld voor onregelmatig draven en dat leek zwaar gestraft. De winnaar liep een tijd van 14,9/2100 meter en daar zat hij wel ver achter. Ik schat dat hij ongeveer 16,5/2100 meter heeft gelopen. Om die reden moet hij ver kunnen komen. Hij wordt momenteel getraind voor een zogehete ‘remkar’ wat een krachttraining is en daardoor wellicht zijn draf zal verbeteren. Houd hem in de gaten! Notime to play (6) kwam met goede verrichtingen vanuit Duitsland en zullen zijn laatste koers vergeten. Een plaats in het trio moet mogelijk zijn. Ook Willow Burgerheide (7) kom in aanmerking voor een klein plaatsgeldje.

Winstkansen: 4-1
Plaatskansen: 6-7-3

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4 1       INZETTEN
4 1       INZETTEN
1,4 1,4,6 alle     INZETTEN
1,4 alle 1,4,6     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9 - Amateurkampioenschap van Friesland

Ook een niet al te eenvoudige race waarin Umbra (4) de beste papieren heeft. De merrie presteert wisselvallig maar liep de laatste maal goed in haar eigen klasse. Fonne Pomponne (8) is een trouwe merrie de haast altijd in de plaatsen zit. Zij kan het goed vinden met Samantha Stolker en verwacht haar voor de plaatsen één en twee. General Lee (7) won deze zomer met Lotte de Vlieger waarin zij zich zelf herpakte na een eerdere galoppade met kans op winst. De ruin keert terug na rust en heeft de klasse deze koers te kunnen winnen. Echter is het de vraag hoever hij momenteel is. De stal van Arnold Mollema had de laatste keer hoge verwachtingen van Velten Moon River (1). Echter leidde dit tot een galoppade na een eerdere overwinning in Gelsenkirchen. Vandaag gaan zijn op revanche en is hij goed genoeg om te kunnen winnen. Fijn dat we Europees Kampioene Hiltje Tjalsma weer in Nederland mogen treffen. Zij rijd t voor Yvonne Wagenaar Velten La Varenne (6). Eerder werd er gewonnen op Dinslaken en meerdere klasseringen in Gelsenkirchen. Met de ‘gouden handjes’ is een plaatsgeld mogelijk.

Winstkansen: 4-8-7-1
Plaatskansen: 6-3

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4 1,7,8       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.