Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 4 januari

Wolvega - vrijdag 4 januari 2019 – Start: 17:15

Race 1 - Prix Diamond ER (TF Bronze Challenge), 17:15 uur.

Vernoemd naar een sensatie van Tom Kooyman deze winter. Het jaar wordt gestart met een draverij voor Franse paarden tot €12.500. Empereur Face (4) behoort tot de favorieten met die mooie nummer. Deze combinatie won eerder ook al een vierde plaats niet ver achter de naar deze koers vernoemde winnaar maar er ook wel wezen. Dillinger Gentil (9) was de laatste maal al debutant in Nederland dé tip van Bas Crebas. En hij heeft vrienden gemaakt want Micha Brouwer won aan een prachtige cote van €20 met hem. Echter is de klasse nu wat hoger en speelt het startnummer ook niet echt in zijn voordeel. Ook is het nog maar de vraag of hij zich makkelijk laat regelen van start af. Epique du Loir (8) komt uit de vormstal van Henk Grift en liep een goede koers de laatste maal. Een plaats in het trio moet mogelijk zijn. Djaf de Belaise (11) treft het niet eenvoudig maar zijn rijder verwacht hem in de plaatsen, zelfs bij de eerste drie. De kwalificatie was goed echter is hij was lastig achter de startauto. Mits hij blijft lopen zijn er dus zeker verwachtingen.Plaats 1: Empereur Face (4)
Plaats 2: Dillinger Gentil (9)
Plaats 3: Epique du Loir (8)
Plaats 4: Djaf de Belaise (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 2 - Prix Johan de Boer (Merwestaal Talent Challenge), 17:50 uur.

Een zeer open koers en denk ik ook zeker interessant voor de wedder. Het beste paard van de koers is in mijn ogen Helena (6) die echter wisselvallig presteert. Op het moment dat het moet gebeuren lijkt ze daar soms zelf anders over te denken. Als ze haar dag heeft loopt ze hier 1.15 en dat moet voldoende zijn voor de winst. Wie dat ook al heeft gelopen is Himoko Bianco (5) met Rob de Vlieger. Op zijn laatste koers na een trouwe draver die uw best als ‘banker’ kunt nemen. Vivien Gar (9) maakte haar rentree in Alkmaar vlak voor de jaarwisseling met een vierde plaats achter Makalo. Zij zal vandaag scherper aan start komen en behoort ze zeker tot de favorieten. Tom Kooyman verwacht een goede kans te hebben. Goo River Flevo (10) is een fijne merrie die altijd haar best doet. Ze lijkt nu aan klasse is milder te staan en heeft ook nog eens de steun van Robin Bakker. Een tweede plaats achter Gwydion bewijst haar klasse en daarom tip ik haar als darkhorse op waarschijnlijk een mooie cote.Plaats 1: Helena (6)
Plaats 2: Himoko Bianco (5)
Plaats 3: Vivien Gar (9)
Plaats 4: Goo River Flevo (10)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Prix Mariska Middelweerd (Elite Challenge), 18:22 uur.

De subtop komt in actie en levert altijd een interessant veld op. Ik zal hierin tegendraads gaan aangezien Unar Bi (7) de favoriet zal zijn. Mijn favoriet zal Flavius (2) die sinds zijn rust periode in bloedvorm is. De laatste maal moest hij veel doen vanaf de laatste plaats en kwam niet veel te kort voor de winst tegen beter paarden als vandaag, op de favoriet na. Eline Janssen treft met leerling ontheffing een mooi nummer en kan lezen en schrijven met deze dappere ruin. Terugkomend op de favoriet zal deze merrie niet veel minder zijn. Ze komt met een mooie internationale rij terug in Wolvega. Het is haar tweede koers na rust. Er werd driemaal gewonnen in Mons, een vijfde plaats in Vincennes en een derde plaats in Noorwegen. Kortom een internationale topper. Plaats drie zal open zijn tussen Fleur Swagerman (1), Pearl Stardust (4), Ennyus Boko (6) en Cezar H (8). De laatste was eerder al seriewinnaar in Mons en Ennyus Boko keert terug na rust. Een aantal kleine problemen zijn verholpen, echter zal deze koers opbouwend zijn.Plaats 1: Flavius (2)
Plaats 2: Unar Bi (7)
Plaats 3: Cezar H (8)
Plaats 4: Ennyus Boko (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Championnat d’Hiver (Revanche), 18:52 uur.

Eerder leek er sprake te zijn van een twee strijd tussen Ustang Ludois (3) en Tsar d’Andain (2). Dit is inmiddels niet meer ik het geval vrees ik maar Rick Ebbinge is tot alles in staat. Eerstgenoemde zal favoriet zijn na twee sterke overwinningen hier en een goede vierde plaats in het Quinté + te Vincennes. Tsar d’Andain viel mij niet geheel mee de laatste keer en daarom vergeet ik die verrichting maar na een hoop goede prestaties. Visage Pale (1) heeft een metamorfose gemaakt sinds zijn komst in de Noord-Hollandse stal van Cees Hetteling. Tweemaal werd het maximale gepresteerd en dat zal vandaag wederom een tweede of derde plaats zijn. Dayton (4) gaat vandaag weer zonder ijzers en draag een zogehete ‘Franse Kap’ om net nog scherper te maken. De laatste maal was namelijk met ijzers toen hij vijfde werd op en halve seconde van de favoriet. Hij zal er dichterbij zitten vandaag. Ultimo du Douet (5) is trouw en loopt steeds mee voor een plaats. Winnen is hij niet goed genoeg voor maar een plaats in het trio is zeker mogelijk.Plaats 1: Ustang Ludois (3)
Plaats 2: Tsar d’Andain (2)
Plaats 3: Dayton (4)
Plaats 4: Visage Pale (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Prix Gretha Posthumus (Payday Winner Challenge), 19:22 uur.

Een mooi duel verwacht tussen twee, drie of misschien wel vier paarden. De machtige Highlander (5) lijkt zo goed als terug op zijn oude niveau en dat belooft niet veel goeds voor zijn tegenstand. Gipsy Starlake (3) won zijn kwalificatie makkelijk. De ruin start weinig door vermoedelijk veel blessureleed. Dat de klasse er van af spat mogen duidelijk zijn. Normaliter zal deze koers om die reden ook te vroeg om te kunnen winnen. Immortality (4) verwacht Tom Kooyman en ik dichtbij de winst. De laatste maal sprong ze achter de startauto wat we niet van haar gewend zijn. Eerder liet ze haar karakter al zien en lijkt de eerste uitdager van Highlander. Of zal dit Hour of Power (2) uit de stal van vader en zoon Schoonhoven. Tweemaal werd er in Gelsenkirchen gewonnen echter wil het maar niet lukken in Wolvega. Het lijkt erop dat hij rechtsom beter gaat als linksom. Hendrik Schermer (1) heeft een mooi startnummer om via die weg een mooie rug te krijgen. Dan is een derde of vierde plaats zeker mogelijk. Devil (6) won zijn laatste koers tegen paarden die een klasse minder zijn als vandaag.Plaats 1: Highlander (5)
Plaats 2: Immortality (4)
Plaats 3: Gipsy Starlake (3)
Plaats 4: Hour of Power (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6 - Prix Albert Dilling (Merwestaal Talent Challenge), 19:52 uur.

Gaat Sucaet/de Groote vandaag voor een dubbel zorgen? Ik denk het wel met Believe Me CG (5) op een mooie cote. Een draver waar de stal hoge verwachtingen van heeft en terug keerde na ziekte. Dit was duidelijk een voorbereidende koers na eerder al goede verrichtingen in Mons en Waregem. Fortuna Phyt’s (3) liep een goed debuut en zal vandaag beter zijn. De merrie liep op één lijn en dat lijkt nu verholpen. Een eerste kans. Loverboy Vrijthout (8) loopt steeds goede koersen achter veel meer ervaren paarden als vandaag. Ondanks dit startnummer is dit een perfecte koers voor de pupil van Frans van der Blonk. Gigi l’Amoroso (6) is een talentvol paard wat er nog niet volledig uitkomt. Ook zij treft steeds sterkere tegenstand.Plaats 1: Believe Me CG (5)
Plaats 2: Fortuna Phyt’s (3)
Plaats 3: Loverboy Vrijthout (8)
Plaats 4: Gigi l’Amoroso (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Prix Menno Hornstra (Boko Champions Challenge), 20:22 uur.

Wederom twee paarden die zeer aan elkaar gewaagd zijn, beide van eigenaar Casper Veldink. Grift Jr (6) is volledig terug van weggeweest na twee sterke overwinningen. Hij zal vandaag op herhaling willen gaan echter krijgt hij het aan de stok met James Vrijthout (2). Hij werd eerder al na rentree tweede en won de laatste maal ook van sterke tegenstand. Hij zal minimaal net zo goed zijn als de favoriet echter denk ik dat hij zelfs voordeel zal nemen mede door het mooie startnummer. Victorymoko (5) won de één na laatste maal sterk vanuit het dode spoor in een zeer snelle tijd. Normaal gesproken het aangewezen paard voor plaats drie. Super Queen C (7) liep een goed debuut op Nederlandse bodem. Vandaag is de tegenstand iets zwaarder.Plaats 1: James Vrijthout (2)
Plaats 2: Grift Jr (6)
Plaats 3: Victorymoko (5)
Plaats 4: Super Queen C (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.