Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Wolvega - 11 januari

Wolvega - vrijdag 11 januari 2019 - start 18:22


Race 1.  Finale Regio Challenge Alkmaar

Alweer de derde meeting in korte tijd. Hier kan ik graag aan wennen. Er wordt afgetrapt voor de Alkmaar paarden die hier ook prima een haver kunnen verdienen. De paarden zijn zeer aan elkaar gewaagd en licht favoriet zal Griet la Brousse (2) zijn, mede door het startnummer. De laatste maal werd er overtuigend gewonnen in een voor Alkmaar begrippen zeer snelle tijd. Goldrush H (12) trof de laatste tweemaal betere paarden als nu. Echter heeft hij nu een onvoordeliger nummer wat de kansen met eerstgenoemde gelijk trekt. Tactiek zal dus heel belangrijk wezen. Irish Steel (11) doet ook weinig verkeerd in zijn laatste starts. Ook zij treft een lastig nummer. Cover Girl (4) is een aparte dame, op goede dagen is zij tot veel in staat, zelfs om te winnen. Fip Junior (6) won de laatste maal de strijd om plaats twee achter de favoriet op vele lengten. De hengst is al tijden in vorm en verdient hierin een klassering. Gerko Steenwijk (1) kwam niet ver binnen achter Goo River Flevo en liep hierin een prima koers.

Plaats 1: Griet la Brousse (2)
Plaats 2: Goldrush H (12)
Plaats 3: Irish Steel (11)
Plaats 4: Cover Girl (4)


Race 2. Prix Yme Kuiper (Merwestaal Talent Challenge)

Henri Buitenzorg (8) is op zijn laatste koers af de duidelijke favoriet. Hij kwam werkelijk aangevlogen maar nét te laat om de andere Henri te verslaan. De trouwe ruin deed eerder ook niets verkeerd en is hierin zeker een banker. Normaliter zal het tweede paard enkele lengten achter de favoriet eindigen. Die strijd daarachter ligt nog vrij open. Gaya Vip (3) sloot het jaar af op een sensationele overwinning op meer dan €100! Zoom Wise L (5) verwacht ik meer van dan hij tot nu toe heeft laten zien. Goah d’Isere (7) won eerder vorige maand al en klopte goed paarden die in de eerste koers deelnamen. Normaal gesproken het tweede paard uit de koers. Red Light DC (9) liep eveneens een nette koers achter de favoriet en zal met een zuinig parcours aan de binnenzijde een plaats kunnen belopen.

Plaats 1: Henri Buitenzorg (8)
Plaats 2: Goah d’Isere (7)
Plaats 3: Gaya Vip (3)
Plaats 4: Red Light DC (9)

 

Race 3. Midwintercriterium (Elite Challenge)

Wauw wat een mooie koers is dit! Een koers waar de liefhebber voor naar de baan komt. En strijd wordt er verwacht. Ustang Ludois (9) is voor mij de lichte favoriet. Hij treft het niet met het nummer maar kan iedere rug kiezen om snel van start te gaan, en dat kan hij. Als er niet te veel tempo in de race zit zal hij tussentijds trachten de leiding te nemen. Echter is vanuit het veld ook geen probleem. Hij werd onlangs vierde in het Quinté + te Vincennes. Daarna werd er tweemaal eenvoudig gewonnen in Victoria Park. Echter zal dit vandaag ongetwijfeld minder gemakkelijk gaan. Urbanio (7) is zijn eerste uitdager. Hij zette de laatste maal de wedders op een dwaalspoor door te galopperen en te worden uitgeschakeld vanuit het band. Nu achter de auto moet het geen probleem zijn en zal ook hij proberen naar de leiding te snellen mits dat lukt. Panoramic (8) heeft met Robin Bakker eenmaal eerder gestart, dit was in de Giganten en leverde een goede tweede, eigenlijk derde plaats op. Dit was zijn debuut voor Henk Grift die meerdere ijzers in het vuur heeft. Er werd daarna gewonnen in Rouen, een goede vierde plaats in Vincennes en zijn laatste koers in Angers moeten we vergeten. Tot de laatste bocht lag hij laatste en had last van hinder waardoor hij niet uit de verf kwam. Een kanshebber voor plaats twee of drie. Thai Investment (6) won de Grote Kerstprijs tot grote vreugde van zijn trainer en rijder. Hierin staat hij eveneens zwaar maar een vierde of vijfde plaats is aanwezig. SJs Junior C (5) mag nooit ontbreken op uw tickets. De trouwe ruin zit altijd in het geld en kan met een mooie race zelfs hoog eindigen.

Plaats 1: Ustang Ludois (9)
Plaats 2: Urbanio (7)
Plaats 3: Panoramic (8)
Plaats 4: SJs Junior C (5)


Race 4. Championnat d’Hiver (Revanche)

Rick Ebbinge onderschatte zijn paard de laatste maal waarin hij met Cap Est de Mai (4) nooit dacht El Magnifico (5) te kloppen. Dit was echter zeker niet het geval want eerstgenoemde wist eenvoudig te winnen en laatstgenoemde liet zoals wel eerder ‘zijn broek zakken’ als we dat even grof mogen omschrijven. Echter twijfel ik niet aan zijn klasse en zal Weltmeister Heinz Wewering hem niet laten starten als hij niet in orde zou zijn. Baladin Williams (1) en Birdy de Neuilly (2) zijn aan elkaar gewaagd voor plaats drie. Net als de laatste keer waarbij Birdy voordeel nam. Baobab Celeste (8) mag ook niet op de tickets ontbreken. Dion Tesselaar kan lezen en schrijven met de ruin. Cyrus d’Alba (7) doet steeds weinig verkeerd maar steeds zwaar. Ook vandaag is dat het geval en daarom is een kleine plaats kans normaal het maximale.

Plaats 1: Cap Est de Mai (4)
Plaats 2: El Magnifico (5)
Plaats 3: Birdy de Neuilly (2)
Plaats 4: Baladin Williams (1)


Race 5. Championnat d’Hiver (Revanche)

De Franse dames die elkaar wederom treffen. De laatste tweemaal was Cadence de Kacy (3) de sterkste. Om die reden zou het raar zijn we haar niet wederom als eerste tippen. Interessant hierin vindt ik Comete de Baffais (4) die vandaag gereden zal worden door de kampioen. Eerder kwam ze met leerling pikeur Mats Wester al tot gelijke hoogte met de favoriet. Ik denk dat vandaag ‘de handjes’ het verschil gaan maken. Daarom zal dit voor mij toch de winnaar gaan worden. Belle Bonanza (1) is een paard dat onopvallend heel goed loopt. Ze treft het vandaag weer met haar nummer en heeft een sterk eindschot. Als ze op tijd wordt ingezet kan ze ver komen. Ook Casimaka (2) is een trouwe deelneemster in de race. Na twee goede overwinningen bleef ze daarna tweemaal steken op een kleine klassering. Vandaag zal ze op revanche gaan. Darkhorses in deze koers zijn Emeraude Jiji (6) en Dame Quick (9). Eerstgenoemde wist in oktober al op Le Croisé-Laroche te winnen en dat getuigd van klasse. Dame Quick loopt ook altijd goed in deze velden en heeft nu de steun van Robin Bakker. Dulcinee de l’Ante (8) werd verrassend tweede achter Cadence de Kacy dus zal hier ook dichtbij kunnen zitten. Kortom een zéér lastige race, of toch niet?

Plaats 1: Comete de Baffais (4)
Plaats 2: Cadence de Kacy (3)
Plaats 3: Emeraude Jiji (6)
Plaats 4: Dame Quick (9)


Race 6. Prix Knipscheer.com (Merwestaal Talent Challenge)

L’Amour (1) kwalificeerde in een goede tijd achter Gipsy Starlake die de kwalificatie met 1,3 seconde verschil won. Of we dit als een ‘mee loop tijd’ mogen beschouwen is een twijfel. Wel denk ik dat als ze deze tijd vandaag ook loopt ze mee zal doen om de winst. Good Morning Elge (2) is de tweede debutant die ik benoem en mijn favoriet. De hengst kwalificeerde uit een bandenstart en deed dit foutloos. Wel oogde hij heel groen maar nam wel al snel afstand voor de concurrentie. Ik verwacht dat hij zeker nog een seconde harder kan met autostart dus denk ik het beste paard van de koers. Ice Queen (6) keert terug na een afwezigheid van drie maanden maar beschikt zeker over talent. Inforgettable (4) is in bezit van de speaker en kwalificeerde zich vorige week in een herkwalificatie. Hips don’t lie (7) begint het ook langzaam te leren maar heb nog niet veel geweldigs gezien. Wellicht dat dit op een grotere baan wel tot uiting komt.


Plaats 1: Good Morning Elge (2)
Plaats 2: L’Amour (1)
Plaats 3: Hips don’t lie (7)
Plaats 4: Ice Queen (6)


Bon Chance!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.