Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Wolvega - 18 januari

Wolvega - vrijdag 18 januari 2019 - start 17:15u


Race 1.  Prix Finale Regio Challenge Alkmaar, 17:15 uur.

Hampshire F Boko (10) is mijn favoriet de eerste race van de dag. Niet alleen ik maar ook zijn rijder Micha Brouwer denkt dit. De laatste maal van kop af hield hij een ontzettend hoog tempo en kwam nipt te kort voor de winst tegen de goede Giant Starlake. Stalgenoot van laatstgenoemde is Galaxy W (2). Zij gaat vandaag voor het eerst zonder ijzers en zijn rijder verwacht de merrie in het trio. Makalo (13) wist met zijn trainer en rijder Jaap van Rijn Galaxy W te kloppen in de laatste meeting van het jaar. Echter is het nummer zeer onvoordelig. French Kiss (3) is een merrie die altijd trouw haar haver verdient. Ze staat vaak zwaar net als nu maar houdt het altijd lang vol. Vandaag eens op Wolvega is interessant. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Flavius Boko (8). Hij stuitte de laatste driemaal op de Giant Starlake en kwam hier niet ver achter binnen. Het buitenste nummer zal het niet veel makkelijker maken.

Plaats 1: Hampshire F Boko (10)
Plaats 2: Galaxy W (2)
Plaats 3: Flavius Boko (8)
Plaats 4: French Kiss (3)


Race 2. Prix Proximus (Elite Challenge), 17:50 uur.

Een prachtige koers voor draver met een maximale winsom tot €35.000. Ook een zeer lastige met meerdere kanshebbers voor de winst. Allereerst benoem ik de Duitse Emilion (3) met Michael Nimczyk. De hengst greep net naast een plaats in de finale van de Duitse Derby die gewonnen werd door Mister F Daag. Toch is deze crack niet veel minder en dat bewees hij in zijn laatste start voor de rustperiode met een tweede plaats achter hem. Op zijn klasse de favoriet maar betwijfel of hij al in volledige topvorm is bij zijn rentree. Kees Bokma (11) heeft ruim een maand niet gelopen na zijn wellicht ietwat tegenvallende overwinning zeven december. Of was Forrest Beemd (3) die dag gewoon veel beter dan verwacht. De twee malen daarna viel hij wat tegen waardoor ik ook bij hem mijn twijfels het. Grift Jr (4) viel de laatste keer niet geheel mee na twee sterkere overwinningen. Vermoedelijk doordat er weinig tempo in de koers zat en alle paarden een sterke eindsprint over hadden. Heres Beuckenswijk (7) kwam net te kort voor de winst in de amateurkoers met een onvoordelig parcours. Hij is al tijden in vorm maar winnen zal niet eenvoudig worden. Fleur Swagerman (1) mag ook niet op de tickets ontbreken. De combinatie doet het al tijden goed en kan met een goede startsnelheid van kop af of achter een goede koploper ver komen.

Plaats 1: Emilion (3)
Plaats 2: Kees Bokma (11)
Plaats 3: Heres Beuckenswijk (7)
Plaats 4: Grift Jr (4)

 

Race 3. Prix NL Pharma (Merwestaal Talent Challenge), 18:22 uur.

Een ware talent aan de start deze derde koers. Namelijk Zed Gifont (2) uit de kampioensstal. Zijn debuut was van kop af zeer eenvoudig te noemen in 1.15,3/2100 meter. Rick leek nog een seconde over te hebben. Ismael F Boko (11) lijkt zijn eerste en denk ik ook enige uitdager te zijn. De zoon van Virgill Boko keerde uitstekend terug van rust en ook de laatste maal was een twee plaats het maximale. Het nummer treft hij niet maar daar zal Patrick de Haan ongetwijfeld wat op verzinnen. Henri mon Ami (10) gaat vandaag volgens zijn rijder zonder ijzers in tegenstelling tot de laatste keer waarin hij veel werk moest verzetten. Met een juiste rug zijn er mogelijkheden voor een trio aankomst. Giant di Mucho (1) wordt sinds kort voor de remkar getraind en heeft een mooi startnummer. Echter blijft de ongemakkelijke ruin lastig in te schatten. Hoe Well (7) kan op een goede dag ook voor een verrassing zorgen. Hij wisselt goede prestaties af met galoppades.

Plaats 1: Zed Gifont (2)
Plaats 2: Ismael F Boko (11)
Plaats 3: Henri Mon Ami (10)
Plaats 4: Giant di Mucho (1)


Race 4. Prix Huybers.com (Payday Winner Challenge), 18:52 uur.

Vernoemd naar onze vaste fotograaf die elke week weer prachtige plaatjes schiet. Voor mij staat hierin een grote favoriet. Ik hoor u zeggen dit zal Victor ZS (7) ongetwijfeld zijn. Maar nee, dat is niet het geval. Ik ga namelijk voor Gipsy Starlake (10) die een uitstekende rentree liep na lange afwezigheid. Tot de finish werd er partij gegeven aan Highlander die minimaal net zo goed is als Victor ZS. Ongetwijfeld zal Gipsy nog scherper aan de start komen en als hij net zo een mooie koers krijgt als toen kan er geld verdient worden. Hour of Power (6) werd derde in die race maar viel mij niet geheel mee. Hij kreeg een perfecte koers op de rug van de koploper en dat hem verder moeten brengen dan die vele lengten achter de eerste en tweede aankomende. Forever H (8) keert terug na een hele korte pauze en traint goed. Als hij blijft draven verwacht de stal hem bij de eerste drie plaatsen. Ixelle Bolets (9) is geopereerd aan haar keel en traint inmiddels weer goed. Echter zal ze ongetwijfeld nog niet in volledige topvorm verkeren maar een plaats moet mogelijk zijn in dit veld.

Plaats 1: Gipsy Starlake (10)
Plaats 2: Victor ZS (7)
Plaats 3: Forever H (8)
Plaats 4: Hour of Power (6)


Race 5. Prix Rogier den Dekker (Boko Champions Challenge), 19:22 uur.

Een koers vernoemd naar de speaker die ongetwijfeld een lekkere fles wijn beschikbaar zal stellen aan de winnende combinatie. De vraag is natuurlijk aan wie dat zal zijn? Wellicht Tom Kooyman die met zijn Norah As (3) een goede kans heeft. De merrie doet het ontzettend goed haar laatste koersen en om die reden zal een overwinning verdient zijn. Echter zullen de twee Schoonhoven dravers het haar zeker niet makkelijk maken. Dark Witch Sisu (1) vertrouwd Stefan toe aan Thomas Bos, mede door het mooie startnummer. Zij kwam niet ver achter de favoriet binnen in haar laatste optreden. Dona de Vrie (4) verraste de één na laatste keer op een prachtige €51 door de grote favoriet Diamond ER te verslaan. Om die reden zeker kansrijk voor de winst. Ook Fonne Pomponne (6) is in staat heel ver te komen. De dappere dochter van Virginia Victory strijd altijd voorin mee en staat vandaag iets gemakkelijk dan in haar laatste koersen. Irish Boko (2) is een paard wat vanuit Zweden lastig in te schatten is met ook niet hele goede prestaties. Wel traint hij goed en kan wellicht een klein plaatsje meepakken.

Plaats 1: Norah As (3)
Plaats 2: Fonne Pomponne (6)
Plaats 3: Dona de Vrie (4)
Plaats 4: Dark Witch Sisu (1)


Race 6. Marathon d’Hiver (TF Golden Challenge), 19:52 uur.

Een koers voor Franse draver tot een ton aan euro’s winsom. Dat levert altijd mooie koersen en dat is nu ook weer het geval. Een compact veld over de afstand van 3100 meter. De twee favorieten zijn bekenden van elkaar en staan beide in het tweede band. Namelijk Do You Love Me (7) en Croatie d’Amour (8). Beide uit de training van Cees Kamminga en uiteraard nam ik even contact met hem op. Hij meld dat Do You Love Me steeds beter wordt en Croatie in dezelfde vorm is als de laatste maanden. Wie beter is vindt Cees lastig te zeggen maar toch gaat zijn lichte voorkeur uit naar eerstgenoemde. Voor de wedders zal een winnaar spelen minder interessant zijn dan het koppel/duo. Dolly Du Quesne (6) ik vorig jaar februari nog sterk winnen in Enghien. Echter lijkt ze niet meer de vorm te hebben van toen. Haar laatste koers was daarentegen weer prima in Vincennes met een vierde plaats met Eric Raffin. Ook wisselde de sulky regelmatig voor het zadel. Cresus Turgot (3) kwam hard af in zijn laatste optreden tegen Cap Est de Mai. Vandaag staat hij zwaarder maar zal optimaal gebruik willen maken van de voorgift. Net als Cyrus d’Alba (2) met John de Leeuw.

Plaats 1: Do You Love Me (7)
Plaats 2: Croatie d’Amour (8)
Plaats 3: Dolly Du Quesne (6)
Plaats 4: Cresus Turgot (3)


Race 7. Prix VV de Blesse (Merwestaal Talent Challenge), 20:22 uur.

Wederom een groot talent uit de stal van Engwerda/Ebbinge aan de start. Arwen As (2) kwalificeerde in haar eentje snel in 1.16,6/1609 meter. Ze oogt wat groen maar het talent spat er van af. Nu tussen de paarden verwacht ik dat de dochter van Donato Hanover dit ook over de middenafstand kan lopen. Gouritch (3) wordt zonder fouten bij de eerste drie aankomende verwacht door zijn rijder. In Amiens ging hij aan de start direct van de benen. Ivor VH (6) heeft een korte periode niet gelopen en is onlangs mee geweest te trainen op de piste van Victoria Park. Dit beviel goed en de harstslag was ook naar wens. Verder liep Inforgettable (5) een prima debuut en zal vandaag enkele seconden sneller moeten voor een klassering.

Plaats 1: Arwen As (2)
Plaats 2: Ivor VH (6)
Plaats 3: Gouritch (3)
Plaats 4: Inforgettable (5)


Race 8. Prix Emeraude Jiji (TF Lady Challenge), 20:47 uur.

Een klein veld ditmaal in de klasse waar de paarden elkaar regelmatig treffen. De laatste keer werd de koers gewonnen door het paard waar deze koers naar vernoemd is. Het zal normaliter een duel worden tussen de twee mannen die op hetzelfde entrainement te werk gaan. Namelijk Tom Kooyman en Rick Wester. Lichte voorkeur heb ik toch voor Rick Wester met Cadence de Kacy (6). Hij won tweemaal sterk met haar en de laatste race vergeten we. Casimaka (7) is al tijden in vorm en toont vrij constante verrichtingen. Het derde paard van de race zal stalgenoot van de favoreit Comete de Baffais (4) kunnen wezen. Zij kwamen eerder al vrijwel naast elkaar als eerste en tweede over de streep. Demolition Girl (2) komt via Richard Westerink naar Alexandre Wissocq bij Bas Crebas op stal mede omdat ze linksom beter is. Ze traint naar behoren en wordt verwacht voor een plaats.

Plaats 1: Cadence de Kacy (6)
Plaats 2: Casimaka (7)
Plaats 3: Comete de Baffais (4)
Plaats 4: Demolition Girl (2)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.